Бефстроганов з яловичини класичний – 9 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Бефстроганов з яловичини – смачна страва, яка однаково добре вписується в домашнє і ресторанне меню. Готується страва таким чином, щоб м’ясо стало м’яким і буквально розпадалося на волокна. Це дозволить вам отримати особливе задоволення від трапези. Гарніри до бефстроганову підходять найпростіші: картопляне пюре, макарони або рисова каша.

Бефстроганов з яловичини з грибами

Бефстроганов з яловичини з грибами – один з найпопулярніших і смачних рецептів приготування м’яса. Навіть самі вибагливі гурмани будуть верещати від захвату, спробувавши це блюдо. Ніжність цієї тушкованою яловичини і вершково-грибний аромат, вони запам’ятають надовго.

Час готування – 40 хв.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 3.

Інгредієнти:

  • М’якоть яловичини – 400 гр.
  • Сметана 20% – 150 гр.
  • Шампіньйони – 400 гр.
  • Сіль кухонна – за смаком.
  • Масло вершкове – 40 гр.
  • Борошно пшеничне – 20 гр.
  • Гірчиця готова – 25 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Ми будемо використовувати в рецепті шампіньйони, але підійдуть і будь-які інші гриби. М’ясо краще брати свіже охолоджене.

Крок 2. Яловичину необхідно різати строго поперек волокон тонкими смужками приблизно по 7-8 міліметрів завтовшки.

Крок 3. Обваляйте нарізане м’ясо в борошні з усіх боків.

Крок 4. Шампіньйони помийте і наріжте тонкими пластинками.

Крок 5. У невеликій каструльці розтопіть 20 грам вершкового масла.

Крок 6. Потім викладіть в каструлю грибну нарізку і смажте її до того моменту, поки гриби не почнуть виділяти сік.

Крок 7. Грибний сік злийте з каструлі, у вас вийде приблизно 120 мілілітрів.

Крок 8. Гриби продовжуйте смажити до повного випарювання рідини.

Крок 9. В окремій мисці змішайте грибний сік, сметану і гірчицю. Суміш посоліть і приправте молотим перцем.

Крок 10. Соус влийте в каструлю до смажених грибів і тушкуйте на повільному вогні 5 хвилин.

Крок 11. У сковороді розтопіть залишився вершкове масло і викладіть яловичину. Смажте її на сильному вогні протягом 5 хвилин.

Крок 12. Потім м’ясо перекладіть в каструлю до грибів. Перемішайте і тушкуйте одну хвилину.

Крок 13. Вимкніть вогонь, укрийте каструлю кришкою і залиште на 15 хвилин.

Крок 14. Бефстроганов з яловичини з грибами виходить дуже смачним і ароматним. Подавати його можна з гарніром з картопляного пюре – це саме гармонійне поєднання. Смачного!

Бефстроганов з яловичини з вершками

Бефстроганов з яловичини з вершками – це варіант страви, який точно заслуговує на увагу. Смак у нього виходить м’яким, з тонкими вершковими нотками і пікантністю гірчиці. На обід або вечерю, бефстроганов можна подати з будь-яким гарніром на ваш розсуд.

Час готування – 80 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • М’якоть яловичини – 0,7 кг.
  • Паста томатна – 70 гр.
  • Сіль кухонна – ½ ч.л.
  • Вершки 10% – 200 мл.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Цибуля ріпчаста – 120 гр.
  • Борошно пшеничне – 40 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Гірчиця готова – 25 гр.
  • Вода тепла – 200-300 мл.

Процес приготування:

Крок 1. М’якоть яловичини обмийте. Якщо шматок нетолстий, то укрийте його харчовою плівкою і відбийте кухонним молоточком.

Крок 2. Потім м’ясо наріжте широкими пластинками.

Крок 3. Кожну платівку наріжте смужками поперек волокон товщиною по 1 сантиметру.

Крок 4. Яловичу нарізку обваляйте в борошні з усіх боків.

Крок 5. Очистіть головки ріпчастої цибулі і наріжте їх тонкими півкільцями.

Крок 6. У сковороді розігрійте трохи рафінованого олії. Смажте на ньому цибулю протягом 5-7 хвилин до легкого золотистого відтінку.

Крок 7. М’ясо обтрусіть від надлишків борошна і викладіть на сковороду до цибулі. Перемішайте цибулю з яловичиною і смажте протягом 3 хвилин.

Крок 8. Після цього влийте до м’яса вершки, викладіть томатну пасту і гірчицю. Бефстроганов посоліть і приправте до смаку.

Крок 9. Влийте в сковорідку приблизно 150 мілілітрів теплої води. Готуйте блюдо під кришкою на повільному вогні від 30 до 60 хвилин, періодично помішуючи. Час приготування залежить від свіжості і жорсткості яловичини. Якщо під час приготування підливу занадто загусне, підливайте воду, що залишилася.

Крок 10. Смачний бефстроганов з вершками готовий. Смачного!

Класичний бефстроганов з підливою в мультиварці

Класичний бефстроганов з підливою в мультиварці – це традиційне блюдо у вигляді довгастих шматочків м’яса в вершково-томатної підливу. Зазвичай готують його в сковороді або каструлі. Але ми хочемо використовувати спеціальну кухонну техніку, вона зробить приготування бефстроганов простіше.

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 8.

Інгредієнти:

  • М’якоть яловичини – 1 кг.
  • Кефір – 1 ст.
  • Перець чорний мелений – ½ ч.л.
  • Цибуля ріпчаста – 3 шт.
  • Сіль кухонна – 1 ч.л.
  • Паста томатна / соус – 2-3 ст.л.
  • Борошно пшеничне – 3 ст.л.
  • Олія – 2 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Візьміть свіже охолоджене м’ясо, обмийте його. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і обполосніть під краном.

Крок 2. М’ясо наріжте тонкими смужками поперек волокон. Якщо м’ясо жорстке, то його краще попередньо відбити кухонним молоточком.

Крок 3. Нарізку посипте борошном, посоліть і приправте прямо на дошці. Перемішайте м’ясо руками.

Крок 4. Увімкніть мультиварку, виберіть в меню режим « Жарка ». Влийте в чашу олія, викладіть м’ясо і смажте протягом 20 хвилин, час від часу помішуючи лопаточкой.

Крок 5. Наріжте дрібними кубиками ріпчаста цибуля і додайте його до обсмаженого м’яса. Продовжуйте готувати всі разом протягом 15 хвилин.

Крок 6. Далі додайте до зажарки кефір і томатний соус, перемішайте. Закрийте кришку мультиварки і готуйте бефстроганов в режимі « Тушкування » протягом півгодини.

Крок 7. Після звукового сигналу, який буде сповіщати вас про закінчення програми, відкрийте кришку мультиварки і перевірте готовність м’яса.

Крок 8. У мультиварці яловичина швидко і легко готується. Ваш бефстроганов вийде вище всяких похвал, подавайте його з гарніром з картоплі або рисової каші. Смачного!

Бефстроганов з яловичини з солоними огірками

Бефстроганов з яловичини з солоними огірками – чудове поєднання продуктів. Здавалося б, ну що тут незвичайного: солоні огірки, яловичина, сметана і томатний соус, а смак виходить божественний. На одній порції такого бефстроганов ніхто не зупиняється.

Час готування – 45 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 3.

Інгредієнти:

  • М’якоть яловичини – 400 гр.
  • Сметана 20% – 150 гр.
  • Олія – 70 мл.
  • Цибуля ріпчаста – 70 гр.
  • Паста томатна – 20 гр.
  • Сіль кухонна – за смаком.
  • Огірок солоний – 100 гр.
  • Гірчиця столовий – 15 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Борошно пшеничне – 1 ст.л.
  • Окріп – 100 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуйте все необхідне і можна приступати до готування.

Крок 2. Яловичину наріжте тонкою соломкою поперек волокон.

Крок 3. М’ясну нарізку посоліть, приправте молотим перцем і посипте борошном, добре перемішайте руками.

Крок 4. На рослинній олії обсмажте яловичину на сильному вогні. Смажте протягом 7 хвилин, часто помішуючи.

Крок 5. Очищену цибулину наріжте тонкими пір’ям або півкільцями. Обсмажте нарізаний овоч в інший сковороді на сильному вогні протягом хвилини.

Крок 6. Солоний огірок наріжте соломкою і додайте його на сковороду до цибулі, продовжуйте смажити все разом ще пару хвилин.

Крок 7. Далі з’єднайте смажену яловичину з цибулею і огірками.

Крок 8. Потім на сковороду викладіть сметану, томатну пасту і гірчицю, суміш посоліть і поперчіть за смаком.

Крок 9. У зажарку влийте 100 мілілітрів окропу, перемішайте. Доведіть підливу до кипіння, потім зменшіть нагрів до мінімуму, накрийте сковороду кришкою і тушкуйте бефстроганов 30 хвилин.

Крок 10. Бефстроганов готовий, зніміть сковороду з вогню, можна посипати блюдо рубаним кропом або петрушкою, як вам більше подобається. Смачного!

Бефстроганов з томатною пастою

Бефстроганов з томатною пастою – смачне і ситне блюдо для гостей або сім’ї. Для бефстроганова найкраще вибирати яловичу вирізку і нарізати її строго поперек волокон, тоді м’ясо вийде м’яким. А особливу насиченість страві додасть томатна підлива.

Час готування – 120 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Вирізка яловича – 0,5 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Паста томатна – 20 гр.
  • Сіль кухонна – за смаком.
  • Олія – 30 мл.
  • Сметана – 100 гр.
  • Перець чорний свіжо-молотий – за смаком.
  • Вода / бульйон – 1 ст.

Процес приготування:

Крок 1. Яловичу вирізку обмийте і наріжте тонкою соломкою поперек волокон. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і наріжте півкільцями.

Крок 2. Спочатку на добре розігріту сковороду влийте олію і обсмажте яловичину з одного боку. Потім викладіть цибульну нарізку і продовжуйте смажити до легкої золотистої скоринки. В процесі посоліть і приправте молотим перцем за смаком.

Крок 3. Далі злегка присипте смажене м’ясо борошном, перемішайте і готуйте ще 5 хвилин.

Крок 4. В останню чергу викладіть сметану і томатну пасту, влийте склянку води або бульйон. Тушкуйте бефстроганов під кришкою протягом 20 хвилин.

Крок 5. Готовий бефстроганов з томатною пастою подавайте з будь-яким гарніром на свій розсуд. Смачного!

Бефстроганов з яловичини з цибулею і морквою

Бефстроганов з яловичини з цибулею і морквою готується за рахунок довгого томління м’яса в підливі. Саме тому блюдо виходить таким смачним і ніжним. За час його існування, було придумано багато всіляких варіантів і цей рецепт одного з найсмачніших бефстроганова.

Час готування – 90 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Морквина – 1 шт.
  • М’якоть яловичини – 300 гр.
  • Сметана – 3-4 ст.л.
  • Олія без запаху – 2 ст.л.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сіль кухонна – за смаком.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Борошно пшеничне – 1 ст.л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Яловичину обмийте, покладіть на обробну дошку, укрийте харчовою плівкою і відбийте кухонним молоточком. Потім поперек волокон наріжте м’ясо тонкими смужками.

Крок 2. Поставте на вогонь сковороду, просушіть її. Потім влийте на розігріту поверхню олія, коли воно прокотиться, викладіть нарізану яловичину. Смажте м’ясо на сильному вогні протягом двох хвилин, посоліть за смаком.

Крок 3. Очистіть цибулину і морквину. Наріжте морквину соломкою, а цибуля – півкільцями. Додайте овочі до м’яса на сковороду, перемішайте і смажте 2 хвилини.

Крок 4. Далі влийте окріп, додайте ще трохи солі для смаку, зменшіть вогонь і продовжуйте тушкувати під кришкою протягом півгодини.

Крок 5. У склянці з водою розведіть борошно. Потім отриману однорідну суміш тонкою цівкою влийте до м’яса і овочів, добре перемішайте.

Крок 6. В останню чергу викладіть сметану, перемішайте і тушкуйте бефстроганов протягом 30-40 хвилин. Час приготування безпосередньо залежить від жорсткості м’яса, періодично перевіряйте його.

Крок 7. За 10 хвилин до готовності додайте мелений перець і лавровий лист.

Крок 8. Бефстроганов можна подавати з овочевим салатом або з картопляним пюре. Смачного!

Бефстроганов з шампін в вершковому соусі

Бефстроганов з шампіньйонами в вершковому соусі – це гармонія смаку і насолоду смаком. Яловичина – це не найпростіше в приготуванні м’ясо, тому дуже важливо вибрати правильний рецепт. Технологія приготування бефстроганов передбачає спочатку обжарку, а потім тривалий тушкування, за рахунок чого яловичина і ставати м’якою і ніжною.

Час готування – 35 хв.

Час приготування – 15-20 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Вирізка яловича – 1 кг.
  • Вершки – 1 ст.
  • Шампіньйони – 250 гр.
  • Лист лавровий – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сіль кухонна – за смаком.
  • Олія – для смаження.
  • Борошно пшеничне – 2 ст.л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. З головки ріпчастої цибулі зніміть лушпиння, наріжте її півкільцями. Потім обсмажте цибулю на олії до прозорості.

Крок 2. Шампіньйони помийте, наріжте тонкими часточками. Додайте їх до цибулі і продовжуйте смажити до повного випарювання рідини.

Крок 3. Яловичу вирізку трохи обмийте і наріжте тонкою соломкою поперек волокон.

Крок 4. М’ясну нарізку викладіть на сковороду до зажарки з цибулі і грибів. Перемішайте продукти і смажте протягом 5-7 хвилин.

Крок 5. Всипте борошно, добре перемішайте, щоб вона розійшлася по м’ясу і не залишилося грудок. Потім додайте лавровий лист і влийте вершки.

Крок 6. Бефстроганов посоліть і поперчіть за смаком, тушкуйте під кришкою до м’якості м’яса на мінімальному вогні.

Крок 7. Подавати бефстроганов можна з гарніром і без нього, м’ясо буде танути в роті. Смачного!

Бефстроганов з яловичини в соусі бешамель

Бефстроганов з яловичини в соусі бешамель – блюдо з цікавою історією і знаходиться воно десь в районі змішання української і французької кухні. Воно обов’язково подається в гарячому вигляді, інакше ви можете втратити диво його смаку.

Час готування – 60 хв.

Час приготування – 20-30 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Вирізка яловича – 1 кг.
  • Молоко – 500 мл.
  • Сіль кухонна – за смаком.
  • Масло вершкове – 60 гр.
  • Сметана – 250 гр.
  • Борошно пшеничне – 4 ст.л.
  • Паста томатна – 4 ч.л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Цибуля ріпчаста – 200 гр.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Для зручностей можна приготувати соус бешамель заздалегідь і зберігати його в холодильнику, а м’ясо обсмажити безпосередньо перед передбачуваним прийомом їжі. Розтопіть в сковорідці шматочок вершкового масла.

Крок 2. До топленого маслу додайте пшеничне борошно, перемішайте і гарненько прогрійте масу.

Крок 3. Тонкою цівкою влийте до борошна молоко і перемішайте, відразу на ваших очах соус почне густіти.

Крок 4. У загустілий соус викладіть сметану, добре перемішайте і знову нагрійте.

Крок 5. Класичний бешамель повинен бути ніжного рожевого кольору, для цього додайте трохи натуральної томатної пасти. Соус посоліть за смаком і тушкуйте на повільному вогні.

Крок 6. Очистіть від лушпиння ріпчаста цибуля, наріжте його пір’ям і обсмажте на олії до м’якості. Потім викладіть цибулю на тарілку.

Крок 7. Яловичу вирізку наріжте тонкими смужками поперек волокон. Тонка нарізка обов’язкова для приготування бефстроганов. На сковороду, в якій смажився цибуля, влийте ще трохи олії і додайте вершкове. Потім викладіть м’ясо, смажте його пару хвилин не перемішуючи.

Крок 8. Через дві хвилини посоліть і приправте м’ясо, перемішайте і смажте ще три хвилини. Важливо також не пересушити яловичину.

Крок 9. До смаженої яловичини додайте цибулька.

Крок 10. Залийте м’ясо і цибуля соусом бешамель, перемішайте і дайте закипіти.

Крок 11. Подавайте бефстроганов з соусом бешамель в глибокій тарілці з гарніром на свій смак. Смачного!

Бефстроганов з яловичини в духовці

Бефстроганов з яловичини в духовці – чудове російське блюдо і поживна домашня їжа. Бефстроганов виглядає настільки апетитно, що його можна зробити головним гарячою стравою на святковому застілля. Рецепт далекий від автентичного старовинного рецепта, але теж виходить дуже смачно.

Час готування – 120 хв.

Час приготування – 20-30 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • М’якоть яловичини – 0,5 кг.
  • Вершки – 40 мл.
  • Сіль кухонна – за смаком.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Спеції – за смаком.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Для бефстроганова найкраще вибирати вирізку або частина лопатки, це м’ясо найбільш ніжне. Обмийте яловичину і наріжте тонкою соломкою.

Крок 2. Далі викладіть нарізку на розігріту сковороду і смажте до напівготовності на середньому вогні.

Крок 3. Очищену від лушпиння головку ріпчастої цибулі наріжте півкільцями і викладіть до м’яса в середині приготування. Засмажку посоліть і поперчіть за смаком.

Крок 4. Потім зажарку з яловичини і цибулі викладіть в жароміцну форму, залийте її вершками, добре перемішайте. Сховайте форму фольгою і відправте в духовку, розігріту до 180 градусів. Запікайте бефстроганов 30-40 хвилин.

Крок 5. Бефстроганов, приготований в духовці, дуже красиво виглядає на столі. Подавати блюдо можна з гарніром з картоплі, гречки або рису. Смачного!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал