Банановий хліб – це прекрасний і ароматний виріб, який робиться з дуже простих інгредієнтів, але здатне здивувати і порадувати кожного. За невеликий час у вас на столі буде чудовий десерт до чаю. Тому пропонуємо вам 7 рецептів з покроковими фото.
Банановий хліб в хлібопічці
У хлібопічку розбиваються яйця, додаються нарізані банани, вершкове масло, сіль і цукор. Зверху засипається борошно, дріжджі і все замішується. Під час підйому в тісто додаються очищені насіння, після чого банановий хліб запікається.
Час готування: 30 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порції – 4.
Інгредієнти:
- Банани – 2 шт.
- Яйця курячі – 2 шт.
- Сіль – 1 ч. л.
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Борошно пшеничне – 400 гр.
- Дріжджі швидкодіючі – 1.5 ч. л.
- Масло вершкове – 2 ст. л.
- Насіння соняшнику – за смаком.
Процес приготування:
1. У чашу хлібопічки розбиваємо 2 яйця.
2. Банани очищаємо і розрізаємо на четвертинки. Відправляємо їх до яєць.
3. Слідом додаємо розм’якшене вершкове масло, сіль і цукор.
4. Зверху насипаємо просіяне через сито пшеничне борошно, щоб хліб вийшов більш пишним, і швидкодіючі дріжджі.
5. Включаємо на хлібопічці режим замісу і чекаємо, поки вийде однорідне тісто. При необхідності додаємо ще борошна, так як все залежить від розміру бананів і яєць.
6. Коли тісто буде вже підніматися, додаємо, при бажанні, очищені насіння соняшнику. Можна також додати гарбузове насіння або нічого взагалі.
7. Після звукового сигналу, виймаємо готовий банановий хліб з хлібопічки і даємо йому повністю охолонути. Розрізаємо його на порційні шматочки і подаємо до столу разом з гарячим чаєм або кавою. Смачного!
Як приготувати смачний банановий хліб в мультиварці?
У глибокій ємності виделкою розминаються банани з вершковим маслом і цукром. Далі туди додається лимонний сік, яйця і все перемішується. Далі до бананів засипається борошно, розпушувач, вівсяні пластівці і волоські горіхи. Тісто, яке вийшло переливається в мультиварку і випікається 50 хвилин.
Час готування: 1 годину.
Час приготування: 10 хв.
Порції – 6.
Інгредієнти:
- Банани – 3 шт.
- Цукор очеретяний – 180 гр.
- Борошно пшеничне – 200 гр.
- Вівсяні пластівці великі – 3 ст. л.
- Яйця – 2 шт.
- Горіхи волоські – 150 гр.
- Розпушувач для тіста – 1 ч. л.
- Сік лимонний – 2 ст. л.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Сіль – 0.5 ч. л.
Процес приготування:
1. Банани очищаємо і відправляємо в глибоку ємність. Додаємо до них розм’якшене вершкове масло, тростинний цукор і все розминаємо за допомогою вилки.
2. Далі розбиваємо туди яйця, додаємо 2 ложки лимонного соку і все добре перемішуємо до отримання однорідної маси.
3. Тепер насипаємо туди просіяне через сито борошно, розпушувач, вівсяні пластівці і додаємо волоські горіхи. Швидко замішуємо тісто за допомогою вінчика.
4. Чашу мультиварку змащуємо невеликою кількістю вершкового масла і на панелі управління вибираємо програму « Мій рецепт plus ( мультиповар ) » ( ми використовуємо мультиварку Поларіс ). Переливаємо туди тісто, встановлюємо таймер на 50 хвилин, закриваємо кришку і чекаємо звукового сигналу.
5. Готовий банановий хліб дістаємо з мультиварки і даємо йому повністю охолонути на дерев’яній дошці. Потім розрізаємо його на порційні шматочки і подаємо до столу разом з гарячим чаєм, кава або молоком. Смачного!
ПП банановий хліб без цукру
У глибокій ємності розминаються банани і до них додаються яйця, молоко, сироп топінамбура, пшеничне і вівсяна борошно, розпушувач, кокосове масло, сіль, кориця і мигдаль. Все добре перемішується, після чого переливається в форму і запікається 50 хвилин.
Час готування: 1 ч. 20 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порції – 8.
Інгредієнти:
Інгредієнти:
- Банани – 2 шт.
- Борошно пшеничне цільно-зернове – 100 гр.
- Борошно вівсяна – 100 гр.
- Мигдаль – 100 гр.
- Яйця курячі – 2 шт.
- Масло кокосове – 40 гр.
- Розпушувач – 5 гр.
- Сіль – 1 щіпка.
- Кориця – 0.5 ч. л.
- Молоко – 50 мл.
- Сироп топінамбура – 30 гр.
Процес приготування:
1. Банани очищаємо, нарізаємо невеликими шматочками і розминаємо їх за допомогою вилки, поки вони не досягнуть стану пюре. Ми залишаємо невеликі шматочки, щоб у готового хліба була більш неоднорідна текстура.
2. Розбиваємо в отримане пюре 2 яйця і додаємо сироп топінамбура ( його кількість регулюємо в залежності від власних переваги і солодощі бананів ). Все перемішуємо.
3. Далі вливаємо молоко і ретельно перемішуємо. При бажанні можна використовувати будь-який альтернативний вид молока.
4. Окремо розтоплюємо кокосове масло в мікрохвильовій печі, даємо йому охолонути і вливаємо його до бананів.
5. В окрему ємність просіюємо пшеничне і вівсяне борошно, сіль, розпушувач, а також корицю. Все перемішуємо між собою, після чого засипаємо до рідких інгредієнтів.
6. Ретельно все перемішуємо, поки борошно повністю не розчиниться.
7. Мигдаль при бажанні обсмажуємо пару хвилин на сковороді, після чого ріжемо його ножем і відправляємо до тіста. Добре перемішуємо, щоб горіхи рівномірно розподілилися по маси.
8. Тепер беремо прямокутну форму, застеляємо її пергаментом і заливаємо туди тісто. Зверху кладемо розрізаний навпіл банан в якості прикраси. Розігріваємо духовку до 180С і відправляємо туди наш виріб на 50 хвилин. Готовність перевіряємо за допомогою зубочистки або дерев’яної шпажки.
9. Готовий банановий хліб виймаємо з форми і даємо йому повністю охолонути. Потім розрізаємо його на порційні шматочки і подаємо до столу разом з гарячим чаєм або кавою. Смачного!
Хліб з бананами і горіхами в домашніх умовах
У глибокій ємності змішуються банани, яйця, маргарин, цукор, кориця, борошно і волоські горіхи. Тісто переливається в прямокутну форму, прикрашається одним бананом зверху і все запікається в духовці близько години. Виходить дуже смачний і ароматний десерт до чаю.
Час готування: 1 ч. 20 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порції – 6.
Інгредієнти:
- Банани – 3 шт.
- Яйця – 2 шт.
- Маргарин – 150 гр.
- Борошно пшеничне – 250 гр.
- Цукор-пісок – 150 гр.
- Кориця молота – 1.5 ч. л.
- Розпушувач – 8 гр.
- Горіхи волоські – 100 гр.
Процес приготування:
1. Один банан очищаємо, розрізаємо уздовж і відставляємо в сторону. Він знадобиться для прикраси. Решта два банана очищаємо, розрізаємо на кілька частин, перекладаємо в глибоку ємність і розминаємо виделкою до стану пюре.
2. Далі розбиваємо до бананів два яйця.
3. Маргарин імпульсами розтоплюємо в мікрохвильовій печі, після чого остуджуємо до теплого стану і додаємо до бананового пюре з яйцями. Все ретельно перемішуємо.
4. Тепер додаємо цукор, молоту корицю і знову добре перемішуємо.
5. Далі засипаємо борошно з розпушувачем, який перед цим просіюємо через сито. Як немає розпушувача, то можна замінити його содою. Замішуємо тісто за допомогою ложки. Довго не вимішує, щоб клейковина не розвалилася.
6. Волоські горіхи рубаємо ножем і додаємо до тіста. Перемішуємо, поки вони рівномірно не розподіляться.
7. Тепер беремо форму для випічки, змащуємо її олією, дно застилаємо пергаментним папером, заливаємо тісто і розрівнюємо його силіконовою лопаткою.
8. Зверху викладаємо половинки банана. Духовку розігріваємо до 180С і випікаємо наш виріб протягом 50-60 хвилин.
9. Готовність перевіряємо за допомогою дерев’яної шпажки або зубочистки. Банановий хліб дістаємо з форми, даємо йому повністю охолонути, після чого розрізаємо на порційні шматочки і подаємо до столу з гарячою кавою або чаєм. Смачного!
Смачний шоколадно-банановий хліб в духовці
У підходящій ємності змішується бананове пюре з розтопленим вершковим маслом, цукром, сіллю, яйцем, ванільним екстрактом, борошном, какао, содою і шоколадними краплями. Тісто переливається в форму і запікається протягом години при 175оС.
Час готування: 1 ч. 15 хв.
Час приготування: 15 хвилин.
Порції – 6.
Інгредієнти:
- Банани – 3 шт.
- Масло вершкове – 1/3 ст.
- Цукор коричневий – ¾ ст.
- Сіль – 1 ч. л.
- Яйце куряче – 1 шт.
- Екстракт ванільний – 1 ч. л.
- Борошно – 1.25 ст.
- Какао порошок – ¼ ст.
- Сода – 1 ч. л.
- Перець мелений запашний – ¼ ч. л.
- Краплі шоколадні – ½ ст.
Процес приготування:
1. Для початку готуємо форму для випічки. Змащуємо її вершковим маслом і розігріваємо духовку до 175оС. Банани очищаємо і перекладаємо в глибоку ємність. За допомогою блендера або вилки перетворюємо їх в пюре. Далі додаємо до бананів розтоплене вершкове масло, коричневий цукор і сіль. Все ретельно перемішуємо за допомогою вінчика, поки цукор повністю не розчиниться.
2. Куряче яйце розбиваємо в окрему ємність, злегка збовтуємо його і вливаємо до решти інгредієнтів разом з ванільним екстрактом. Знову все добре перемішуємо.
3. В окремий посуд просіюємо через сито борошно, какао порошок, соду і запашний перець. Далі все перемішуємо між собою, поки не вийде однорідна суміш.
4. Додаємо сухі інгредієнти до рідких, і добре перемішуємо лопаткою до повного об’єднання.
5. Далі засипаємо в тісто шоколадні краплі і перемішуємо, поки вони рівномірно не розподіляться по всій маси.
6. Переливаємо тісто в підготовлену форму для запікання і відправляємо наш виріб в розігріту духовку приблизно на 1 годину. Готовність перевіряємо наступним чином: злегка натискаємо пальцем на банановий хліб. Якщо він залишається відносно твердим, то виріб готовий.
7. Даємо готовому банановому хлібу постояти 10 хвилин в формі, після чого виймаємо його і даємо повністю охолонути на решітці. Далі розрізаємо його на порційні шматочки і подаємо до столу з гарячою кавою або чаєм. Смачного!
Домашній банановий хліб без додавання яєць
У зручній ємності змішуються банани з маслом, борошном, цукром, ванільним цукром, корицею, сіллю і розпушувачем. Далі туди додається родзинки або горіхи, тісто перекладається в форму і випікається до готовності. Виходить дуже смачна і ароматна випічка до чаю.
Час готування: 1 ч. 15 хв.
Час приготування: 15 хвилин.
Порції – 6.
Інгредієнти:
- Банани – 3 шт.
- Борошно пшеничне – 180 гр.
- Цукор-пісок – 80 гр.
- Цукор ванільний – 20 гр.
- Кориця молота – 0.5 ч. л.
- Сіль – 1 щіпка.
- Розпушувач – 10-12 гр.
- Олія – 120 гр.
- Ізюм або горіхи – за смаком.
Процес приготування:
1. В окрему ємність просіюємо борошно з розпушувачем і сіллю. Потім додаємо туди цукор, цукор ванільний, молоту корицю і все перемішуємо до однорідності. В іншу ємність відправляємо очищені банани, які розминаємо виделкою до стану пюре. Потім додаємо до них олія і добре перемішуємо.
2. Висипаємо до бананів з маслом суміш з сухих інгредієнтів.
3. Замішуємо тісто. Робимо це не дуже довго, тільки до того моменту, поки сухого борошна не буде видно.
4. Тепер, при бажанні, додаємо в тісто родзинки або улюблені горіхи і перемішуємо, поки вони не розподіляться рівномірно по маси.
5. Далі готуємо форму. Змащуємо її вершковим маслом, присипаємо борошном і струшуємо її надлишки.
6. Переливаємо наше тісто в форму, розрівнюємо лопаткою і відправляємо в духовку, яку попередньо розігріваємо до 180оС.
7. Запікаємо банановий хліб близько години. Готовність перевіряємо за допомогою дерев’яної шпажки або зубочистки.
8. Виймаємо готовий виріб з форми і даємо йому повністю охолонути при кімнатній температурі. Далі розрізаємо його на порційні шматочки і подаємо до столу з гарячим чаєм або кавою. Смачного!
Банановий хліб без глютену на рисовому борошні
Бананове пюре змішується з олією, молоком, яйцями, цукром, розпушувачем, содою, сіллю і рисовим борошном. Готове тісто переливається в підготовлену форму і випікається протягом 45 хвилин. Виходить дуже смачне і ароматний виріб.
Час готування: 1 ч. 05 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порції – 8.
Інгредієнти:
- Борошно рисове – 200 гр.
- Цукор-пісок – 50 гр.
- Молоко – 100 мл.
- Розпушувач для тіста – 1.5 ч. л.
- Сода – 0.5 ч. л.
- Сіль – 1 щіпка.
- Яйця курячі – 2 шт.
- Олія – 1.5 ст. л.
- Банан – 2 шт.
- Масло вершкове – за смаком.
- Пудра цукрова – за смаком.
Процес приготування:
1. Для початку готуємо банани. Очищаємо їх від шкірки, нарізаємо невеликими шматочками і перекладаємо в підходящу ємність. Подрібнюємо їх за допомогою блендера або роздавлюємо виделкою.
2. Додаємо до отриманого пюре олію, молоко, два яйця, цукор і все добре перемішуємо до однорідності.
3. Тепер засипаємо туди розпушувач, соду і дрібку солі. Рисове борошно просіюємо через сито і відправляємо до решти інгредієнтом. Ретельно все перемішуємо, поки в тісті не залишиться грудочок.
4. Далі готуємо форму. Застеляємо її пергаментним папером і змащуємо невеликою кількістю вершкового масла. Викладаємо туди тісто і відправляємо в духовку, яку попередньо розігріваємо до 170С, приблизно на 45 хвилин.
5. Готовність виробу перевіряємо за допомогою дерев’яної шпажки або зубочистки. Потім виймаємо банановий хліб з форми і даємо йому охолонути при кімнатній температурі. При бажанні посипаємо виріб цукровою пудрою, після чого розрізаємо на порційні шматочки і подаємо до столу з гарячою кавою або чаєм. Смачного!