Азу з індички – це неймовірно смачна страва татарської кухні. Традиційно азу готують з конини і баранини. У добірці зібрані популярні версії, але з індичкою. З дієтичним м’ясом теж виходить досить апетитно. Різноманітність овочів з м’ясом стовідсотково сподобається всім без всяких сумнівів. Я готую таке частування часто і використовую всі варіанти. А ви вибирайте свій.
Азу з індички з картоплею на сковороді
Азу з індички з картоплею на сковороді готується з легкістю і без проблем. Яскраве блюдо складається зі звичайних інгредієнтів, які ви знайдете в будь-якому супермаркеті або на ринку. Складнощів у виконанні не виникне навіть у дилетанта. Якщо у вас немає дружби з цим, сміливо беріться за це страва. І власне переконуйтеся, що це простіше, ніж, здається.
Час готування – 1 ч. 00 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 6
Інгредієнти:
- Індичка – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Томатна паста – 1 ст.л.
- Вода – 0,5 ст.
- Картопля – 4 шт.
- Часник – за смаком.
- Цукор-пісок – 0,5 ч.л.
- Паприка – 0,5 ч.л.
- Зелень – за смаком.
- Огірки солоні – 2 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Індичку промийте і обсушити серветками. Поріжте квадратиками. Нарізку складіть в розігріту з маслом сковорідку. Для смаку можна додати вершкового масла.
Крок 2. Підрум’яньте м’ясо, запечатавши сік всередині, і приберіть з сковорідки.
Крок 3. Цибулю наріжте кільцями, попередньо знявши з нього лушпиння.
Крок 4. Морквину пошкрябайте і наріжте квадратиками.
Крок 5. Цибуля пасеруйте на олії. Поцукріть.
Крок 6. Потім відправте до неї морквину.
Крок 7. Коли морквина стане м’якою, залийте розведеною у воді томатною пастою. Води достатньо половини склянки. Приправте паприкою, сіллю і молотим перцем. Або використовуйте свої улюблені прянощі. Закип’ятіть.
Крок 8. Солоні огірки поріжте і відправте слідом в соус. Обсмажене м’ясо перекладіть в підливу і тушкуйте 20 хвилин.
Крок 9. Картоплю звільніть від шкірки економкою, крупно наріжте. Обсмажуйте до рум’яності на окремій сковороді.
Крок 10. Зелень промийте і подрібніть. Попередньо почищений часник порубати.
Крок 11. Підрум’янену картоплю перекладіть в сковорідку з м’ясом і овочами. Посоліть. Тушкуйте 15 хвилин. Присипте подрібненою зеленню і рубаним часником. Протушкуйте 5 хвилин і вимкніть конфорку. Азу розкладіть по порціях і кличте рідних. Приємної насолоди!
Азу з індички в духовці
Азу з індички в духовці має чудовий ароматом. Блюдо виходить максимально апетитним і привертає увагу неперевершеним зовнішнім виглядом і божевільним ароматом. З ошатним частуванням будній день без праці стане яскравою подією, а святкове свято увінчається успіхом.
Час готування – 50 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 4
Інгредієнти:
- Філе грудки індички – 400 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Томатна паста – 1 ст.л.
- Вода – 0,5 ст.
- Картопля – 500 гр.
- Часник – 2 зубчика.
- Спеції – за смаком.
- Огірки солоні – 2 шт.
- Сіль – 1 ч.л.
- Олія – 1-2 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуйте інгредієнти для фантастичного частування.
Крок 2. Індичку поріжте квадратиками або так, як вважаєте за потрібне, це непринципово. Нарізку складіть на розпечену з маслом сковорідку. Підрум’яньте м’ясо, запечатавши сік всередині.
Крок 3. Приберіть з сковорідки в вогнетривку ємність, в якій плануєте запікати.
Крок 4. Цибулю наріжте довільно, попередньо знявши з нього лушпиння. Морквину пошкрябайте і натріть на терці. Овочі пасеруйте на олії.
Крок 5. Солоні огірки наріжте, як вам подобається, і відправте слідом в засмажування. Приправте томатною пастою ( кітчупом, перетертими томатами у власному соку або соусом ).
Крок 6. Вилийте половину склянки гарячої води. Приправте спеціями. Закип’ятіть і залийте яскравим соусом м’ясо.
Крок 7. Картоплю звільніть від шкірки економкою, крупно порубайте. Обсмажуйте до рум’яності на окремій сковороді.
Крок 8. Підрум’янену картоплю перекладіть в ємність з м’ясом і овочами. Посоліть. При необхідності додайте крутого окропу, щоб він покривав вміст. Закрийте фольгою і готуйте в прогрітій духовці 20 хвилин.
Крок 9. Попередньо почищений часник порубати. Присипте їм блюдо і тушкуйте ще 10 хвилин, але вже без фольги.
Крок 10. Ароматне азу розкладіть по порціях і кличте рідних. Приємної насолоди!
Азу з індички в мультиварці
Азу з індички в мультиварці – шикарний варіант для ситного обіду в колі сім’ї. Апетитне блюдо сподобається всім любителям тушкованих овочів. Яскраве і насичене частування виповнюється просто і доставляє масу позитивних вражень. Якщо ви ніколи не пробували ошатну страву, приготуйте його прямо зараз.
Час готування – 1 ч. 20 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 6
Інгредієнти:
- Індичка – 1 кг.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Морква – 1 шт.
- Томатна паста – 2 ст.л.
- Картопля – 6 шт.
- Солодкий перець – 1 шт.
- Помідори – 3 шт.
- Часник – 3 зубчика.
- Спеції – за смаком.
- Бульйон – 500 мл.
- Зелень – 2-3 гілочки.
- Огірки солоні – 4 шт.
- Сіль – за смаком.
- Олія – 30 мл.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуйте продукти за списком. На панелі приладу виставте програму « Жарка ».
Крок 2. Індичку промийте і обсушити серветками. Крупно поріжте. Нарізку складіть в розігріту з маслом чашу мультиварки.
Крок 3. Підсмажте шматочки, запечатавши сік всередині, і витягніть з чаші.
Крок 4. Картоплю звільніть від шкірки економкою, крупно наріжте. Мені подобається часточками.
Крок 5. Заправити спеціями. Обсмажуйте до рум’яності. Перекладіть в миску.
Крок 6. Цибулю нарізати довільно, попередньо знявши з неї лушпиння. Цибулю пасеруйте на олії.
Крок 7. Морквину пошкрябайте і наріжте соломкою. Відправте до цибулі.
Крок 8. Коли морквина стане м’якою, поріжте солоні огірки і перекладіть до овочів.
Крок 9. Солодкий перець промийте і звільніть від нутрощів, довільно нарізати. Додайте до овочів.
Крок 10. Розмішайте вміст.
Крок 11. Заправити томатною пастою.
Крок 12. Залийте попередньо вимитими і пробитими блендером помідорами.
Крок 13. Посоліть і посипте улюбленими прянощами.
Крок 14. Обсмажене м’ясо вивантажите в овочеву підливу.
Крок 15. Попередньо очищений часник порубати, і відправте в чашу.
Крок 16. Вилийте бульйон. Підійде м’ясної або овочевої. Переведіть програму на « Тушкування ».
Крок 17. Закрийте кришку мультиварки. Тушкуйте 20 хвилин.
Крок 18. Через 20 хвилин додайте підрум’янену картоплю. Готуйте під кришкою ще 15 хвилин.
Крок 19. Після звукового оповіщення про завершення процесу вимкніть прилад і розмішайте блюдо.
Крок 20. Азу перекладіть в загальний посуд, прикрасьте зеленню і кличте рідних. Приємної насолоди!
Азу з індички в сметанному соусі
Азу з індички в сметанному соусі є феноменальне частування. Смачний шедевр готується швидко з використанням доступних інгредієнтів. Блюдо з підливою прекрасно доповнить улюблені вами гарніри. Ніжне м’ясо має незвичайним вершковим і незабутнім післясмаком. Апетитне страву ніколи не набридає, а різноманітні гарніри в поєднанні з ним зроблять день яскравим.
Час готування – 30 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 4
Інгредієнти:
- Філе індички – 400 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 70 гр.
- Сметана 20% – 200 гр.
- Борошно – 20 гр.
- Лавровий лист – 1 шт.
- Приправа для птиці – за смаком.
- Бульйон / вода – 150 м.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Олія – 2-3 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуйте індичину. Вибирайте свіже м’ясо в перевірених точках. Помаранчевий коренеплід пошкрябать ножем або почистіть шкірку овочечисткою, цибуля очистіть від лушпиння.
Крок 2. Цибуля ріпчаста порубати, як вам подобається. Соковиту морквину натріть на терці. Цибуля пасеруйте на рафінованому маслі. Потім відправте до нього терту морквину.
Крок 3. М’ясо поріжте тонкою соломкою або так, як вам подобається. Нарізку складіть до овочів в сковорідку. Готуйте до зміни з яскравого кольору на блідий. Залиште нудитися під кришкою на 10 хвилин.
Крок 4. Додайте сметану, закиньте лаврушку, приправте спеціями і посоліть.
Крок 5. Борошно розведіть в бульйоні або воді. Щоб не було грудочок, розколоти інтенсивними рухами. Для зручності озброїтеся вінчиком. Вилийте в сковорідку і, помішуючи, доведіть до густого стану. Закип’ятіть і протушкуйте 5 хвилин. Скорегуйте за смаком. Вимкніть нагрів. Залиште доходити.
Крок 6. Насичене вершкове азу подавайте з улюбленим гарніром і кличте рідних. З досвіду скажу, що картопляні і макаронні гарніри ідеально дружать з основною стравою. Приємної насолоди!
Азу з м’яса індички з овочами
Азу з м’яса індички з овочами максимально просто у виконанні. Рецепт з легкістю виконає навіть новачок. Яскраве блюдо з достатком смачних овочів чудово доповнить будь-який гарнір. Соковите частування виглядає гідно і привабливо. Охоронці фігури візьмуть рецепт на замітку і з задоволенням оцінять низькокалорійну їжу.
Час готування – 40 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 4
Інгредієнти:
- Філе індички – 300 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Вода – 2 ст.
- Томатна паста – 3 ст.л.
- Шпинат – 150 гр.
- Солодкий перець – 1 шт.
- Помідори – 1 шт.
- Часник – 3 зубчика.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Олія – 30 мл.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуйте індичину з перевірених торгових точок. М’ясо поріжте тонкою соломкою або так, як вам подобається. Нарізку складіть в розігріту з маслом сковорідку. Готуйте до зміни з яскравого кольору на зблідлий.
Крок 2. Цибуля порубайте кільцями, попередньо знявши з нього лушпиння. Морквину пошкрябати або очистіть економкою і натріть на терці. Помідор і солодкий перець промийте, перець звільніть від нутрощів, довільно нарізати. У мене заморожена заготівля, порізана кубиком. Метод нарізки не-принципіальний. Овочі складіть до м’яса.
Крок 3. Коли морквина стане м’якою, вміст залийте розведеною в воді томатною пастою. Приправте спеціями на вибір і посоліть. Я люблю відчувати натуральний смак і додаю тільки перець. Закип’ятіть. Тушкуйте 20 хвилин при дрібному кипінні.
Крок 4. Шпинат сполосніть і подрібніть. Попередньо почищений часник порубати. Додайте до м’яса з овочами. Тушкуйте буквально хвилину, зелень швидко осяде, вимкніть конфорку, і нехай доходить.
Крок 5. Насичене ароматне азу розкладіть по порціях, доповнивши улюбленим гарніром, і кличте рідних. Дієтична версія азу відмінно доповнить рис або булгур. Та й взагалі все крупи відмінно поєднуються з соковитим м’ясом і овочами. Приємної насолоди!