Антонівка на зиму – 4 кращих рецепти заготовок з покроковими фото

f205290f192457801e44f355192d39e3

Антонівка на зиму – це відмінний продукт для приготування апетитних домашніх заготовок для тривалого зберігання. З насичених за смаком яблука виходять яскраві компоти, соки та інші частування для всієї родини. Використовуйте нашу перевірену кулінарну добірку з чотирьох рецептів з покроковими фото і докладним описом процесу.

Варення з антонівки на зиму

Варення з антонівки на зиму – це соковите і ароматне ласощі, яке прекрасно доповнить домашнє чаювання або випічку. Такий продукт нескладно приготувати для тривалого зберігання. Використовуйте для цього перевірений кулінарний рецепт з покроковими фото.

Час готування – 1 день

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 1 л.

Інгредієнти:

  • Яблука антонівка – 1 кг.
  • Цукор – 1,2 кг.
  • Сода – 1ч.л. / 1 л. води.
  • Сода – 2 ч.л. / 1 л. води.

Процес приготування:

Крок 1. Щоб приготувати варення з антонівки на зиму, насамперед промиваємо яблука. Кожуру знімаємо за бажанням.

52c464376721c6ade7559ccad1dca068

Крок 2. Розділимо плоди на часточки, видаляючи серцевину. Занурюємо їх в солоний розчин (суміш води і солі). Це позбавить продукт від потемніння. Після промиваємо часточки і вимочуємо їх в содовому розчині 5 хвилин. Це не дасть їм розваритися.

78845dd280608f7e33de517d3371cb32

Крок 3. Знову промиваємо яблука і засипаємо їх цукром. Ми залишаємо до рясного виділення соку.

d7cd312740c26031aa906afeb0186a3a

Крок 4. Ставимо заготівлю на плиту і доводимо до кипіння.

da0df20ad6ad07a935d8723cc86bc0cb

Крок 5. Варимо по 5 хвилин, після закипання, в три підходи. Між підходами витримуємо 6 годин.

228f87f16aa508b4cb3eeb17a11b17f8

Крок 6. Далі апетитне частування переливаємо в стерильні банки і закриваємо кришками. Остуджуємо заготовки і відносимо на зберігання.

bd0dff60cb99f458b6aef8bfc5c14303

Крок 7. Варення з антонівки на зиму готове!

352ce7b8e5b840d62f3cdb641daacb07

Компот з антонівки на зиму на 3 літрову банку

Компот з антонівки на зиму на 3-х літрову банку – це універсальна заготівля, яка точно не затримається на ваших полицях. Напій з яблука такого сорту відрізняється насиченим смаком і дивним ароматом. Обов’язково спробуйте приготувати за нашим покроковим рецептом.

Час готування – 40 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 3 л.

Інгредієнти:

  • Яблука антонівка – 1 кг.
  • Цукор – 250 гр.
  • Цукор ванільний – 0,5 ч.л.
  • Вода – 2 л.
  • Гвоздика – 2 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо потрібні продукти для заготівлі компоту з антонівки на зиму на 3-х літрову банку.

66d3c5d11e3016e93b2ccf71dc794471

Крок 2. Яблука добре промиваємо і ділимо на часточки, акуратно видаляючи серцевину.

b9133a4f259ca6268256c584f9b24ebb

Крок 3. Виливаємо два літри води в каструлю. Додаємо сюди два види цукру і гвоздику.

decb6871766aa1cf669ca890aad66519

Крок 4. Кип’ятимо вміст пару хвилин.

f06af9c52f904cfd76b4dca56279bc8b

Крок 5. Занурюємо сироп яблучні часточки. Проварюємо близько п’яти хвилин.

7a25d7e6977dd513a3e0a27a115a8222

Крок 6. Добре промиваємо банку, стерилізуємо її над парою. Кип’ятимо кришку.

a8a4fa810a3e09c9b8a139b870f5239f

Крок 7. Яблука перекладаємо ложкою в підготовлену банку. Заливаємо залишилися маринадом.

f23bd88848fdf19a367b2f83cb6355d8

Крок 8. Прикриваємо наповнену банку кришкою. Ставимо в каструлю з водою і рушником на дні. Стерилізуємо після закипання води близько 20-25 хвилин. Після закриваємо і остуджуємо.

c77459d338c9c569d5e21e98e134afae

Крок 9. Компот з антонівки на зиму на 3-х літрову банку готовий. Забирайте на зберігання!

b3f87cf58e649aa649cadf23a30d7c2d

Повидло з яблук антонівка

Повидло з яблук антонівка – це неймовірно смачне і ароматне частування, яке доповнить сімейне чаювання або домашню випічку. Такий продукт нескладно приготувати для тривалого зберігання. Беріть на замітку перевірений кулінарний рецепт з покроковими фото.

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 3,5 л.

Інгредієнти:

  • Яблука антонівка – 3 кг.
  • Цукор – 1,8 кг.

Процес приготування:

Крок 1. Для густого повидла з яблука антонівка насамперед промиваємо плоди і ділимо їх на часточки, акуратно видаляючи серцевину.

ecec1d81e8b1980ba0f45634e654d0be

Крок 2. Далі яблучні часточки натираємо на великій терці.

edfd9d665bf9686ed1f77118b6c8cd55

Крок 3. Викладаємо продукт в каструлю і засипаємо цукром. Ми залишаємо на 20 хвилин для виділення соку.

d1f6c390c07f4ab783347cb990bef3db

Крок 4. Доводимо до кипіння на помірному вогні і після тушкуємо близько 20 хвилин. В процесі масу постійно помішуємо.

6ff96f0e4546157f553a56f8101bd511

Крок 5. Розливаємо частування по стерилізованим банкам.

565f88ea0ea7bdd3333d8b5b253726a7

Крок 6. Закриваємо їх і залишаємо до повного охолодження при кімнатній температурі. Після зберігаємо в прохолодному приміщенні.

954cc16d6f95bdadfa8a869556e52e7d

Крок 7. Повидло з яблука антонівка готове!

480237f7ac555f4a345cc1268e9e85cd

Сік з антонівки на зиму через соковижималку

Сік з антонівки на зиму через соковижималку – це яскрава заготівля, яка точно сподобається вашим домашнім. Натуральний напій з яблука такого сорту відрізняється насиченим смаком і приємним фруктовим ароматом. Обов’язково спробуйте приготувати за нашим покроковим рецептом.

Час готування – 1 година

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 3 л.

Інгредієнти:

  • Яблука антонівка – 3 кг.
  • Цукор – 1 ст.

Процес приготування:

Крок 1. Добре промиваємо яблука для заготівлі домашнього соку з антонівки на зиму через соковижималку.

2a74b92dfeacab65a1c96310854d2c83

Крок 2. Розрізаємо антонівку на часточки, видаляючи серцевину.

38a552d2f7efd23231211fdde85fe610

Крок 3. Пропускаємо очищені часточки через соковижималку.

805b881cf712f5b833b49372c4971d5e

Крок 4. Отриману рідину переливаємо в великий таз або каструлю.

ed0e7cbd2b72582d2ae9aac23a7fc7e4

Крок 5. Ставимо заготівлю на вогонь і чекаємо освіти пінки. Прибираємо з плити і знімаємо пінку.

f878b64bc14d0a75680f6c029fd08b54

Крок 6. Висипаємо в сік цукор після того, як приберемо всю піну.

9ab5d82313bc85f04026aea30ca932a5

Крок 7. Знову ставимо на плиту і нагріваємо до появи бульбашок.

3059feb39dfc5971722d377115cd8e3d

Крок 8. Вимикаємо вогонь і відразу розливаємо частування по стерилізованим банкам.

354aca6913bbd240ce251642e8dddab1

Крок 9. Закриваємо. Перевертаємо догори дном, укутуємо пледом і залишаємо до повного охолодження.

08766c0833ab75f9ec10bf5e50c87eac

Крок 10. Сік з антонівки на зиму через соковижималку готовий. Забирайте на зберігання.

038e0c54ffd9aa9f05d5c2c2bce47d8a

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал