Салат з апельсином
- Апельсин – 1 шт.
- Ізюм-0,5 ст.
- Очищене насіння соняшнику-2 ст. л.
- Капуста білокачанна-200 гр.
- Сік лимона – 1 ст. л.
- Рослинна олія-3 ст. л.
- Цукор і сіль ― по щіпці.
Приготування:
Капусту тонко нашаткувати, перекласти в миску. Додати сіль і притиснути капусту руками до виділення соку. Промиваємо родзинки в декількох водах, і заливаємо окропом на 10 хвилин.
З апельсина трьом дрібно цедру – 1 ч.л, сам апельсин чистимо від шкірки і плівок. Нарізаємо м’якоть апельсина середніми шматочками. Змішуємо родзинки, апельсин і капусту. Заправляємо соусом: рослинне масло, сік лимона, сіль і цукру. Пісний салат з апельсинами готовий.
Теплий салат з консервованим горошком і морквою
На 1 велику моркву візьміть:
- Горошок консервований-300 гр.
- Пісний майонез або соєвий соус – 2 ст. л.
- Фініки-4-5 шт.
- Волоські горіхи-5-6″метеликів”.
- Ріпчаста цибуля – 1 шт.
- Оливкова олія – 1 ст. л.
- Сіль за смаком.
Приготування:
Моркву нарізаємо смужками, цибулю-дрібно шаткуємо. На сковороді з маслом, під кришкою, тушкуємо овочі до м’якості морквяних паличок. Фініки промити і нарізати соломкою. Волоські горіхи подрібнити.
Змішати всі інгредієнти. Для заправки використовуйте пісний майонез або соєвий соус. Спробуйте салат, якщо заправили майонезом, то посоліть блюдо. Подавайте пісний салат теплим.