Заварне тісто для еклерів класичне – це проста у виконанні та смачна основа для яскравих домашніх десертів. Найкращі кулінарні варіанти для традиційного тіста ми зібрали для вас у нашій перевіреній добірці з семи рецептів із покроковими фото. Беріть на замітку та приступайте до приготування!
Заварне тісто для еклерів та профітролів на жовтках
Заварне тісто для еклерів та профітролів на жовтках виходить дуже ніжним та зручним у роботі. На такій основі домашні еклери та профітролі виходять неймовірно повітряними та привабливими. Для замішування тіста беріть на замітку наш перевірений рецепт із покроковими фото.
Час приготування – 30 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порції –550 гр.
Інгредієнти:
- Борошно – 160 гр.
- Маргарин – 100 гр.
- Жовтки яєчні – 4 шт.
- Вода –200 мл.
Процес приготування:
Крок 1. Вибираємо відповідний шматок маргарину.
Крок 2. Маргарин кладемо в каструлю та розтоплюємо його на невеликому вогні.
Крок 3. Вливаємо сюди воду та доводимо вміст до кипіння.
Крок 4. Висипаємо сюди все борошно і добре перемішуємо до однорідності. Прогріваємо масу ще кілька хвилин.
Крок 5. Злегка остуджуємо заготівлю та розбиваємо сюди яєчні жовтки.
Крок 6. Ретельно перемішуємо тісто із жовтками до однорідності.
Крок 7. Заварне тісто для еклерів та профітролів на жовтках готове. Випікайте апетитні частування!
Заварне тісто для еклерів на маргарині
Заварне тісто для еклерів на маргарині кожен зможе приготувати в домашніх умовах. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт із нашої кулінарної добірки. Готові еклери порадують ніжним смаком та апетитним зовнішнім виглядом. Обов’язково спробуйте!
Час приготування – 30 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порції –700 гр.
Інгредієнти:
- Маргарин – 125 гр.
- Вода – 1 ст.
- Яйце – 4 шт.
- Борошно – 1 ст.
Процес приготування:
Крок 1. Виливаємо воду у велику каструлю.
Крок 2. Сюди додаємо маргарин.
Крок 3. Встановлюємо каструлю із вмістом на невеликому вогні. Розтоплюємо маргарин та доводимо до кипіння.
Крок 4. Додаємо сюди борошно та починаємо перемішувати.
Крок 5. Ретельно вимішуємо масу та прогріваємо її ще пару хвилин.
Крок 6. Даємо тіста трохи охолонути, відправляємо сюди курячі яйця. Збиваємо вміст до повної однорідності за допомогою міксера.
Крок 7. Заварне тісто для еклерів на маргарині готове. Використовуйте надалі при приготуванні апетитних ласощів!
Тісто на олії для еклерів
Тісто на олії для еклерів – це дуже простий і швидкий у виконанні кулінарний варіант для ваших домашніх десертів. Таке тісто виходить неймовірно ніжним та зручним у роботі. Для приготування своїми руками використовуйте перевірений покроковий рецепт нашої добірки.
Час приготування – 30 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порції –750 гр.
Інгредієнти:
- Борошно – 160 гр.
- Вода –100 мл.
- Олія рослинна – 100 мл.
- Яйце – 280 гр.
- Молоко –100 мл.
- Сіль – 1 щіпка.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти для приготування тіста.
Крок 2. У сотейник виливаємо воду, молоко, олію і додаємо сіль.
Крок 3. Окремо просіюємо борошно через дрібне сито. Її потрібно наситити киснем і позбавити грудочок.
Крок 4. Сотейник із рідкими продуктами ставимо на вогонь і доводимо до кипіння.
Крок 5. У киплячу рідину висипаємо підготовлене борошно і добре все перемішуємо.
Крок 6. Підсушуємо масу на плиті ще кілька хвилин.
Крок 7. Перекладаємо тісто в глибоку миску і даємо трохи охолонути. Далі додаємо яйця та ретельно все перемішуємо.
Крок 8. Тісто на олії для еклерів готове. Використовуйте надалі при приготуванні апетитних десертів для свят!
Тісто заварне на молоці для еклерів
Заварне тісто на молоці для еклерів порадує ніжною та повітряною текстурою. Приготувати його у домашніх умовах нескладно. Для цього беріть на замітку перевірений рецепт із покроковими фото з нашої кулінарної добірки. Порадуйте себе та близьких апетитними десертами.
Час приготування – 30 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порції –600 гр.
Інгредієнти:
- Борошно – 140 гр.
- Яйце – 5 шт.
- Молоко –125 мл.
- Вода –125 мл.
- Вершкове масло 82% – 110 гр.
- Цукор – 1 ст.
- Сіль – 0,5 ч.л.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо усі необхідні продукти за списком.
Крок 2. У каструлю виливаємо молоко та воду, додаємо сіль, цукор та вершкове масло. Ставимо заготівлю на вогонь та доводимо до кипіння.
Крок 3. У киплячу масу додаємо необхідну кількість борошна.
Крок 4. Ретельно перемішуємо вміст та підсушуємо на невеликому вогні ще 2-3 хвилини.
Крок 5. Забираємо продукт із вогню і даємо йому трохи охолонути. По одному вмішуємо сюди курячі яйця.
Крок 6. Добре перемішуємо тісто з яйцями до утворення однорідної тягучої маси.
Крок 7. Заварне тісто на молоці для еклерів готове. Використовуйте за призначенням!
Заварне тісто для еклерів на вершковому маслі
Заварне тісто для еклерів на вершковому маслі нескладно приготувати в домашніх умовах. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт із нашої кулінарної добірки. З такого тіста еклери вийдуть неймовірно смачними, ніжними та апетитними. Беріть на замітку!
Час приготування – 30 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порції –750 гр.
Інгредієнти:
- Борошно – 1,5 ст.
- Яйце – 4 шт.
- Вода – 1,5 ст.
- Вершкове масло – 100 гр.
- Сіль – 0,5 ч.л.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні продукти для виготовлення тіста.
Крок 2. У каструлю виливаємо воду та доводимо її до кипіння. Відразу ж сюди кладемо вершкове масло.
Крок 3. Даємо маслу розтопитися та додаємо сіль.
Крок 4. Потім висипаємо вказану кількість борошна.
Крок 5. Ретельно перемішуємо тісто до однорідного стану.
Крок 6. Прогріваємо тісто на слабкому вогні ще кілька хвилин.
Крок 7. Даємо тіста трохи охолонути та розбиваємо сюди курячі яйця. Збиваємо вміст до однорідності.
Крок 8. Заварне тісто для еклерів на вершковому маслі готове. Використовуйте надалі при приготуванні апетитних еклерів!
Тісто для еклерів без яєць
Тісто для еклерів без яєць – це простий та швидкий варіант основи для ваших апетитних десертів. Таке тісто виходить дуже ніжним. З ним легко працювати, а готові частування виходять напрочуд ніжними та апетитними. Обов’язково беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт.
Час приготування – 30 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порції –450 гр.
Інгредієнти:
- Борошно – 200 гр.
- Молоко –200 мл.
- Вершкове масло – 20 гр.
- Сіль – 1 ч.л.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні продукти для виготовлення тіста.
Крок 2. Кладемо шматок розм’якшеного вершкового масла|мастила| в каструлю.
Крок 3. Виливаємо сюди вказану кількість молока.
Крок 4. Даємо заготівлі закипіти і висипаємо сюди борошно із сіллю. Ретельно все перемішуємо.
Крок 5. Перекладаємо заготівлю на стіл, присипаний борошном. Вимішуємо продукт руками.
Крок 6. Формуємо з отриманої маси кульку і затягуємо її харчовою плівкою до охолодження. Також ви можете покласти тісто у целофановий пакет.
Крок 7. Тісто для еклерів без яєць готове. Використовуйте за призначенням!
Тісто заварне для еклерів на воді
Тісто для еклерів на воді нескладно приготувати в домашніх умовах. Для цього використовуйте наш перевірений рецепт із покроковими фото. Готовий продукт вийде ніжним та повітряним. З нього вийдуть неймовірно смачні та апетитні ласощі для вашого столу.
Час приготування – 30 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порції –750 гр.
Інгредієнти:
- Борошно – 1,5 ст.
- Вода – 1 ст.
- Вершкове масло – 75 гр.
- Яйце – 6 шт.
- Сіль – 0,5 ч.л.
Процес приготування:
Крок 1. У каструлю виливаємо воду та ставимо все це на плиту.
Крок 2. Відмірюємо необхідну кількість вершкового масла.
Крок 3. Відправляємо його в каструлю з водою та додаємо сіль.
Крок 4. Прогріваємо та повністю розтоплюємо масло.
Крок 5. У киплячу рідину додаємо борошно.
Крок 6. Добре перемішуємо вміст.
Крок 7. Прогріваємо щільну масу ще кілька хвилин і прибираємо з вогню.
Крок 8. Вводимо у заготівлю курячі яйця.
Крок 9. Ретельно вимішуємо вміст до утворення тягучого однорідного тіста.
Крок 10. Заварне тісто для еклерів готове на воді. Використовуйте у подальших приготуваннях!