Заливний пиріг з капустою на кефірі – 8 смачних рецептів з покроковими фото

846a109b975af55f8064829d7c01084b

З таких простих і доступних продуктів, як кефір, борошно і білокачанна капуста, можна з легкістю приготувати дуже смачний пиріг, який сподобається всій вашій родині та гостям. Така випічка відрізняється своїм неповторним ароматом та простотою готування. Пиріг має ніжну та повітряну текстуру, а овочева начинка доповнює його ненав’язливий смак. Страва ідеально підходить для чаювання або повноцінного і ситного перекушування, який зручно брати з собою на роботу або навчання.

Заливний пиріг з капустою на кефірі в духовці.

Витративши всього лише одну годину на кухні, приготуємо соковитий та ароматний пиріг на основі ніжного кефірного тіста та класичної начинки із злегка обсмаженої капустяної соломки, відварених яєць та зелені. Подібна випічка підходить для «всіх випадків у житті» і може доповнити навіть тарілочку супу, замінивши звичну скибочку хліба.

4d348144bf4062d064998bfc62d6681e

Заливний пиріг з капустою та фаршем на кефірі.

Поєднання ніжного тіста кефіру і начинки з тонко нашаткованої капусти з фаршем, нікого не залишить байдужим, що зовсім не дивно. Приготувати такий пиріг зможе кожен, і порадувати своїх рідних смачною, ароматною та такою затишною випічкою, яка запросто скрасить будь-яке чаювання.

Час приготування – 1 год. 20 хв.

Час приготування – 15-20 хв.

Порції – 12.

Складові:

Для тіста:

  • Кефір – 200 мл.
  • Сметана – 200 мл.
  • Олія – 120 мл.
  • Яйця – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 1 ст.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Борошно – 2 ст.
  • Розпушувач тіста – 1 год.

Для начинки:

  • Капуста – 250 гр.
  • Фарш яловичий – 400 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Томатна паста – 1 ст.л.
  • Цукор-пісок – 1 ч.л.
  • Часник – 2 зуб.
  • Олія – 1 ст.л.
  • Кмин мелений – ½ ч.л.
  • Коріандр мелений – ½ ч.л.
  • Сіль за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. 250 грам білокачанної капусти нарізаємо тонкою соломкою, з цибулини знімаємо лушпиння і дрібно шаткуємо.

770ddc658dc29505ba308d3d62430f91

Крок 2. У сковорідці розігріваємо невелику кількість олії та пасеруємо цибульні шматочки.

ec4a0efe8aaa4e362db4df8c244075ae

Крок 3. Коли цибуля стане напівпрозорою – додаємо фарш, приправи та сіль. Ретельно перемішуємо і гасимо на помірному вогні близько 5-7 хвилин.

d3a914cdb65044a4b0c1117b3fd67ed4

Крок 4. Після закінчення часу в ту ж сковороду відправляємо капусту, пасту з томатів, цукровий пісок – знову розмішуємо і тушкуємоо до випаровування рідини, періодично помішуючи.

2f189c53b5f7c16515df759e45a5cbca

Крок 5. Готову начинку присмачуємо часником, пропущеним через прес, заважаємо та готово.

5d147c9ab6539a570fb919884ba10327

Крок 6. Для тіста в глибокому посуді об’єднуємо кефір, сметану, олію та яйця.

bdd90014d689dc10648c2e860b6f4d28

Крок 7. Потім додаємо борошно, розпушувач, цукор і сіль – замішуємо рідке тісто.

cb37cc50be98104c2396255ac374da55

Крок 8. Заливаємо половину тіста у форму для запікання.

63588ad430079f844d0c7b1b6c415fe1

Крок 9. Зверху розділимо ароматну начинку.

a9885e81ac8e2a579503a6cb5f7852eb

Крок 10. Заливаємо капусту з фаршем залишками тіста та розрівнюємо ложкою.

550b96ad7d109bdd1d98c5c4f7537ffd

Крок 11. Випікаємо страву 55-60 хвилин при 180 градусах.

93a785a8b7c96086dbbc0132bd8b2ad2

Крок 12. Заливний пиріг злегка остудити прямо у формі, потім акуратно виймаємо, розрізаємо на порційні шматочки і приступаємо до трапези. Смачного!

528b535fd88fdb4c739d9191f1704483

Заливний пиріг на кефірі з капустою та яйцем.

Якщо гості на порозі, а пригостити їх нічим або хочеться чогось смачненького – готуємо швидкий і простий у приготуванні пиріг заливний на основі кефіру з начинкою з капусти з яйцем. Будьте певні, цей рецепт вас не підведе, тому рекомендуємо одразу готувати із запасом!

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти :

Для тіста:

  • Кефір – 300 мл.
  • Борошно – 2 ст.
  • Яйця – 2 шт.
  • Сода – ½ ч.л.

Для начинки:

  • Капуста білокачанна – 200 гр.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Яйця – 2 шт.
  • Горіх мускатний мелений – до смаку.
  • Сіль за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. На робочу поверхню викладаємо продукти за списком.

8043887960de8d8cca6df76efb1551a0

Крок 2. З качана капусти знімаємо пошкоджені верхні листочки і викидаємо, «здорове» листя тонко шаткуємо.

79d6df43ec73a9c759c454ea94f55f1d

Крок 3. У сотейнику розтоплюємо 50 грам вершкового масла|мастила| і викладаємо капусту, приправляємо сіллю|соль| і мускатним горіхом, перемішуємо і тушкуємо на повільному вогні під кришкою близько 15 хвилин|мінути|.

41950f51a7f4298ebd11b1019b607492

Крок 4. Не гаючи часу, відварюємо два яйця в підсоленій воді (приблизно 8-10 хвилин після закипання).

c86fee2d27f383f871bcf182e3ce0fc5

Крок 5. В окремому посуді готуємо тісто: наливаємо кефір, вбиваємо яйця та підсипаємо соду – перемішуємо.

7fe162f1e530b751852fadd01da64355

Крок 6. В отриману масу просіюємо муку|борошно| і замішуємо тісто.

7f0563d9637523c65bd3cb0d3c147961

Крок 7. Рум’яну капусту перекладаємо зі сковороди в тарілку для природного остигання.

8bd5a8a187ae06b278f06c29f998e3dc

Крок 8. Варені яйця остудити в крижаній воді, очищати і дрібно кришити.

8c551187043263af0ee5287a50bd35de

Крок 9. Пересипаємо подрібнені яйця до золотистої капусти та розмішуємо.

ab24b9aec7e41d3d53419fc65aafcf45

Крок 10. Форму з високими бортиками застилаємо пергаментом або промазуємо тонким шаром масла – виливаємо ½ частина тіста і зверху викладаємо ароматну начинку.

fca6a142592776ccfb497f92c41e8c53

Крок 11. Заливаємо капусту з яйцями залишками тіста і відправляємо в духовку на 25-40 хвилин при 200 градусів до утворення скоринки (час може змінюватись в залежності від потужності вашої грубки).

c2d90bbb5f70002954d759b7d7a6a17c

Крок 12. Пиріг охолоджуємо, прикрашаємо пір’ям зеленої цибулі та подаємо до столу. Смачного!

Як спекти заливний пиріг на кефірі з капустою та грибами?

Випічка з дріжджового тіста, звичайно ж, займає набагато більше часу, тому що доведеться почекати активації дріжджів і «зростання» тіста, проте, результат безперечно вартий того. Повітряне та м’яке тісто ідеально поєднується з капустяною соломкою, овочами та лісовими грибами.

Час приготування – 1 год.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 6.

Складові:

Для тіста:

  • Борошно – 450 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Кефір (жирний) – 260 мл.
  • Олія – 1 ст.л.
  • Цукор-пісок – 1 ст.
  • Сіль – 1 год.
  • Дріжджі сухі – 8 гр.

Для начинки:

  • Капуста – 300 гр.
  • Морквина – 100 гр.
  • Цибуля – 100 гр.
  • Лисички заморожені – 100 гр.
  • Сіль за смаком.
  • Олія – для смаження.
  • Масло вершкове – 20 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Капусту шаткуємо і обсмажуємо на невеликій кількості рослинної олії до м’якості.

76d40f9904e840061843b29a3e516fbc

Крок 2. В окремій сковорідці пасеруємо півкільця цибулі, грибки, що злегка відтали, і натерту морквину.

8e982e90c8860cb45f35272d7560197f

Крок 3. Змішуємо капусту із засмажкою, підсолюємо і готова начинка.

b96c18c3f8a555fd5eeffcaf2673904e

Крок 4. Для приготування тіста використовуємо хлібопічку: для початку в чашу всипаємо всі сухі компоненти, а потім додаємо кефір, яйця та олію – ставимо програму замісу на півгодини. Готове тісто ділимо на дві частини.

595b89ff56487f0d37cca201cf2182e3

Крок 5. Один пшеничний грудочку розгортаємо в тонкий пласт, злегка загинаємо краї, формуючи борт, і викладаємо на деко, устелене пергаментом або змащене маслом.

e5e54e77514402357c0579555ff533f9

Крок 6. Перекладаємо начинку на основу пирога.

be88ccb26f0338d46bf4474623e71fb4

Крок 7. Аналогічним способом розгортаємо залишки тіста і закриваємо начинку. Якщо ви хочете зробити тісто рідкішим і саме залити начинку, то при замісі слід додати більшу кількість кефіру і випікати страва у формі.

db6ea56b482707906977edb2e5dc2d9f

Крок 8. Випікаємо страву 30-35 хвилин при 180 градусах. Відразу після вилучення з печі змащуємо вершковим маслом для насиченого аромату.

a3737c4b7aa2f873d2daee99dcc3a553

Крок 9. Смачного!

352700a9cccf0ac5c707edf22673e6fd

Пиріг з капустою на кефірі та майонезі в духовці

Для того щоб урізноманітнити звичний раціон та приготувати щось смачне та оригінальне до вечері чи обіду – випікаємо простий заливний пиріг на основі кефіру та майонезу. Саме майонез надає тісту яскравого та насиченого смаку з нотками пікантності, а капустяна начинка з фаршем та овочами чудово його доповнює.

Час приготування – 1 год. 30 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 6-8.

Складові:

Для тіста:

  • Кефір – 1 ст.
  • Майонез – 1 ст.
  • Борошно – 230 гр.
  • Яйця – 3 шт.
  • Розпушувач тіста – ½ ч.л.
  • Сіль – ½ ч.л.

Для начинки:

  • Капуста – 300 гр.
  • Фарш – 250 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Олія соняшникова – 2-3 ст.л.
  • Зелень – до смаку.
  • Масло вершкове – 20 гр.
  • Сіль за смаком.
  • Приправи – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо компоненти для начинки: капусту тонко шаткуємо, кубиками нарізаємо моркву та цибулю (попередньо очищаємо), фарш використовуємо з будь-якого виду м’яса, яке вам подобається. М’ясну складову з овочами солимо та обсмажуємо з овочами практично до готовності, в кінці термічної обробки підсипаємо подрібнену зелень і перемішуємо.

da0e1baebc377a11180103db93c69302

Крок 2. Для тіста в чаші блендера або міксера об’єднуємо кефір, яйця, майонез, борошно, сіль та розпушувач.

e9a131e767e20fea4a292eedaae11826

Крок 3. Збиваємо компоненти до отримання гладкої та однорідної консистенції.

cb73d89f699e2c5cbb1441d491a9e6fb

Крок 4. Начинку злегка остудити, переклавши її зі сковороди в тарілку, і присипати улюбленими спеціями.

668322a88704f668d42e548bf9a5d87c

Крок 5. У форму із силікону заливаємо половину рідкого тіста.

50d29a58fbe940894acc13bfb119f66d

Крок 6. Зверху акуратно розділимо капустяно-м’ясну начинку, намагаючись не потопити її в кефірній суміші.

3fb49845889bb10011b4c5446879f380

Крок 7. Заливаємо овочі з фаршем тістом, що залишився і за допомогою ложки розрівнюємо його.

fcb267fc9736a94f5ec44de18b330686

Крок 8. Відправляємо жароміцний посуд у духовку при 180 градусах і запікаємо близько 35 хвилин. Остуджуємо до теплого стану прямо в духовці і змащуємо олією для соковитості. Смачного!

1c21f4ce84c4fd508d426f2c42ee7127

Простий заливний пиріг з квашеною капустою на кефірі

Всім любителям домашньої випічки присвячується – заливний пиріг з ніжним тістом та оригінальною начинкою із квашеної капусти, філе індички, каррі та гранульованим часником. Таке поєднання продуктів припаде до смаку всім, хто тільки встигне спробувати цю смакоту!

Час приготування – 1 год. 15 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 8.

Складові:

Для тіста:

  • Сіль – 1 год.
  • Цукор-пісок – 1 ч.л.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Кефір – 500 мл.
  • Яйця – 2 шт.
  • Сода – ½ ч.л.
  • Оцет – 1 ст.
  • Борошно – 260-280 гр.

Для начинки:

  • Капуста квашена – 500 гр.
  • Філе індички – 200 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Олія – 1 ст.л.
  • Порошок часниковий – до смаку.
  • Каррі – до смаку.
  • Цукор-пісок – до смаку.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Сіль за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Філе птиці нарізаємо кубиками невеликого розміру та маринуємо їх у каррі, часниковому порошку та солі – перемішуємо і даємо просочитися (близько 20 хвилин). Ароматне м’ясо обсмажуємо на краплі олії до золотистого відтінку.

4c292bedcc0fafd3d04fbf3d6756191e

Крок 2. В іншій сковороді смажимо до м’якості цибульні півкільця.

a61aad45051e33469aaab4e4972f08ca

Крок 3. Готову цибулю перекладаємо в піал і в тому ж маслі тушкуємоо капусту до того моменту, поки всі надлишки вологи не випаруються.

d8308e99ed1809724f54903571c8d37b

Крок 4. Капусту пробуємо, і якщо вона має надто кислий смак – злегка цукор. Також приправляємо меленим перцем і змішуємо з цибулею та індичкою.

ec55340a29000eaf9168e4faf3ffb703

Крок 5. У глибокому посуді змішуємо кефір, яйця, сіль, цукор і олію – ретельно перемішуємо за допомогою вінчика і починаємо потроху вводити борошно, що просіює, не припиняючи перемішування. Наприкінці підсипаємо соду, гасимо її оцтом і знову розмішуємо.

311b0bdeded9b4979202e8bf664db5ce

Крок 6. Форму для запікання промазуємо олією та заливаємо половиною рідкого тіста.

d8e2e4601a5cc6287dffb7018b390cd3

Крок 7. На основу пирога викладаємо апетитну начинку.

8adb50fd62623688996f5e812f9d7a05

Крок 8. І «ховаємо» її під залишками тіста.

dac8b12e07aeaec1bd16eeb8322088bb

Крок 9. Запікаємо 50 хвилин при 180 градусах, перевіряючи на готовність зубочисткою.

1d5872694a60fd07d4fbaae7f6170e2a

Крок 10. Розрізаємо страву на порційні шматочки і приступаємо до дегустації. Смачного!

a4c1ac42862a848a0f66a91c73e0e518

Швидкий рецепт заливного пирога з капустою на кефірі та сметані

Будь-яка випічка, приготована на тісті з таких молочних продуктів, як кефір та сметана, виходить неймовірно ніжною та повітряною + поєднується з величезною кількістю начинок. Але сьогодні, вашій увазі представляється рецепт заливного пирога, начиненого капустяною соломкою, вершковим маслом та меленим перцем.

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6-8.

Складові:

Для тіста:

  • Борошно – 200 гр.
  • Яйця – 2 шт.
  • Сіль – ½ ч.л.
  • Цукор-пісок – 1 ст.
  • Кефір (жирний) – 100 мл.
  • Сметана – 120 мл.
  • Сода – ¾ ч.л.

Для начинки:

  • Капуста – 350 гр.
  • Масло вершкове (топлене) – 50 гр.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Свіжу капусту нарізаємо тонкою соломкою та обсмажуємо на вершковому маслі близько 5 хвилин. Наприкінці приготування посипаємо сіллю та меленим перцем, орієнтуючись на свої уподобання.

fcfcdda21052d6410c3db01b9af183ec

Крок 2. В окремому посуді об’єднуємо яйця, цукор та сіль – вливаємо кефір. Потім додаємо сметану та соду.

e8e2af7c943b5d78b9d345d58adf88eb

Крок 3. У сметанну масу порціями всипаємо борошно, що просіює, і замішуємо рідкувате тісто.

7749c14b810295dbc5e28124ef470980

Крок 4. Основу пирога ділимо на дві рівні частини.

b8809124edcdc167dfc9376469e93bf7

Крок 5. Форму змащуємо тонким шаром олії та розділимо половину тіста.

decbeb435a6680ecd617b6440af1c55f

Крок 6. Зверху викладаємо начинку.

4fa40dc0ed12fd75836f6b1412e5b6bc

Крок 7. Приправлену капусту закриваємо залишками тіста.

18fcfc16dada27f12ecd1af436e255f0

Крок 8. Запікаємо близько 30-40 хвилин за температури 180 градусів. Смачного!

56ecab2c5603f601b0246f1e04d933af

ПП заливний пиріг з капустою на кефірі

Навіть при дотриманні правильного харчування або дієти, іноді можна і потрібно тішити себе корисною випічкою з відмінним складом і сьогодні ми приготуємо ПП заливний пиріг з начинкою з капусти, моркви та цибулі.

Час приготування – 55 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти :

Для тіста:

  • Борошно цільнозернове пшеничне – 150 гр.
  • Яйця – 3 шт.
  • Кефір – 200 мл.
  • Розпушувач – ½ ч.л.
  • Сіль за смаком.

Для начинки:

  • Капуста – 150-200 гр.
  • Морквина – ½ шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Сіль за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. У глибокій мисці змішуємо кефір та яйця – збиваємо за допомогою вінчика до легкої пінки.

54c52cc96bd80b1ad3a042995b6acfca

Крок 2. Підсипаємо невеликими порціями борошно з розпушувачем, солимо і замішуємо тісто, як для оладок.

75aff57408d2ba7618f452f876672ae2

Крок 3. Всі овочі, вказані у списку інгредієнтів, дрібно нарізаємо, попередньо позбавившись шкірки.

192c192626dd28f643e3c40f76678c13

Крок 4. Розігріваємо сковороду з антипригарним покриттям і гасимо капусту, цибулю і моркву без краплі олії до м’якості. Наприкінці термічної обробки додаємо сіль та мелений перець.

b06786a37f86c020c577e3a7d9462989

Крок 5. Гарячу начинку перекладаємо в силіконову форму і заливаємо тістом, вирівнюючи верхівку ложкою або лопаткою.

4d9bb232e3f6ee89484a20260710148d

Крок 6. Запікаємо ароматну страву близько 40 хвилин при температурі 180 градусів.

2f39e2fe1a39cde319fb81363f4cb60c

Крок 7. Рум’яний пиріг акуратно виймаємо з форми і подаємо до столу в теплому чи холодному вигляді. Смачного!

f27c83fd998c357a0caa3528241c879b

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал