Заливні пироги – це справжній порятунок для кожної господині, тому що така випічка не займає багато вільного часу, а завдяки її ситості можна легко нагодувати всю родину, не проводячи кілька годин біля плити. За рахунок рідкого тіста, не доводиться зупинятися на розкочуванні та формуванні основи та «верхівки», а начинку можна використовувати абсолютно різну і сьогодні, ми пропонуємо вам «начинити» тонке та смачне тісто такими інгредієнтами, як цибуля та яйця. Спробуйте і ви, напевно, залишитеся задоволеним результатом!
Заливний пиріг на кефірі з цибулею та яйцем у духовці.
З таких простих інгредієнтів, як борошно, яйця, цибуля та кефір, готуємо ситний і дуже ароматний пиріг, який стане «цвяхом» будь-якого застілля чи чаювання. Така страва завжди «врятує», коли гості на порозі, а пригощати їх нічим або менш ніж за годину, необхідно нагодувати велику родину.
Заливний пиріг із зеленою цибулею та яйцем на кефірі.
Готуємо ароматну страву з тих інгредієнтів, які завжди є під рукою і отримуємо ситний та смачний пиріг, який полетить з тарілок в одну мить. І посилаючись на сказане вище, заздалегідь рекомендуємо готувати із запасом!
Час приготування – 55 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 6-8.
Складові:
- Яйця – 2 шт.
- Кефір – 150 мл.
- Сода – ½ ч.л.
- Борошно – 3 ст.
- Яйця (варені) – 2 шт.
- Цибуля зелена – 30 гр.
- Олія соняшникова – 1 ч.л.
- Сіль за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Готування починаємо зі змішування кефіру, сирих яєць, соди та невеликої кількості солі.
Крок 2. Вводимо в масу кефіру-яєчну борошно і заважаємо до однорідності.
Крок 3. Для начинки відварені яйця «звільняємо» від шкаралупи та хаотично рубаємо.
Крок 4. Промиту та обсушену зелень подрібнюємо.
Крок 5. Перекладаємо нарізані яйця та цибулю в тісто – перемішуємо.
Крок 6. Роз'ємне кільце встеляємо листом пергаментного паперу і змащуємо маслом, щоб уникнути пригорання до стінок посуду.
Крок 7. Виливаємо тісто в жароміцну форму і переставляємо в духовку, попередньо розігріту до 180 градусів.
Крок 8. Чекаємо 35-45 хвилин (залежно від потужності вашої духовки) та виймаємо ароматний пиріг – дегустуємо. Смачного!
Заливний пиріг на кефірі з рибними консервами, зеленою цибулею та яйцем.
Будь-яка домашня випічка на кефірі, приготована з особливою любов'ю та турботою – це завжди неймовірно смачно та ароматно. І рибний пиріг з червоною цибулею та відвареними яйцями не є винятком!
Час приготування – 55 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 6.
Складові:
- Цибуля червона ріпчаста – 1-2 шт.
- Яйця варені – 2 шт.
- Яйце – 1 шт.
- Консервація рибна – 1 банк.
- Кефір – 1 ст.
- Борошно – 1 ст.
- Сир твердих сортів – 50-70 грн.
- Сода – ½ ч.л.
- Сіль за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. У підсоленій воді варимо яйця протягом 10 хвилин після закипання, остуджуємо, зчищаємо шкаралупу та дрібно ріжемо.
Крок 2. Цибулю очищаємо і подрібнюємо.
Крок 3. З рибної консервації зливаємо сік, а вміст розминаємо вилкою до однорідності.
Крок 4. З'єднуємо рибку, цибулю та яйця – підсолюємо і готова начинка.
Крок 5. Для приготування тіста в глибоку тарілку розбиваємо яйце, вливаємо кефір, додаємо сіль та соду – заважаємо і даємо кілька хвилин постояти. Після цього підсипаємо пшеничне борошно і замішуємо рідке тісто.
Крок 6. Виливаємо основу пирога в жароміцну форму, а зверху розділимо рибну начинку. Ставимо в духовку на півгодини при 180 градусах.
Крок 7. Через 30 хвилин присипаємо страву сиром, подрібненим за допомогою терки, і доводимо до готовності (ще 10 хвилин у печі).
Крок 8. Ситний пиріг з оригінальною начинкою подаємо до столу в теплому або охолодженому вигляді. Смачного!
Як спекти заливний пиріг на кефірі та майонезі з цибулею та яйцем?
Немає нічого смачнішого та ароматнішого, ніж домашня випічка. І сьогодні ми представляємо перевірений рецепт пирога на ніжному тісті на основі молочного продукту – кефіру та майонезу, із ситною начинкою з відварених яєць та цибулі. Така страва чудово підійде для подачі до столу під час обіднього або вечірнього їди.
Час приготування – 60 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 8.
Складові:
- Кефір – 400 мл.
- Майонез – 100 мл.
- Яйця – 11 шт. (6 відварених)
- Цукор-пісок – 1 ст.
- Сіль – 1 год.
- Борошно – 400 гр.
- Розпушувач тіста – 2 ч. л.
- Сметана – 2 ст.
- Цибуля зелена – 200 гр.
- Зелень – 50 грн.
- Масло вершкове (розпалена) – 30 мл.
- Перець чорний мелений – до смаку.
- Кунжут – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. Для начинки «звільняємо» 6 варених яєць від шкаралупки, нарізаємо і з'єднуємо з подрібненим пір'ям зеленої цибулі та зеленню. Заправляємо розтопленим вершковим маслом (приблизно 15 мл), меленим перцем і парою щіпок солі – перемішуємо.
Крок 2. Займемося тістом: у глибоку ємність розбиваємо 4 яйця, п'яте ділимо на жовток та білок. Білок відправляємо у тарілку до яєць, додаємо сіль та цукровий пісок – розмішуємо.
Крок 3. У яєчну масу вводимо кефір та майонез – збиваємо за допомогою вінчика до легкої піни. Слідом всипаємо борошно пшеничне з розпушувачем і замішуємо тісто до однорідності, не повинно залишитися не єдиного грудочка.
Крок 4. Форму промазуємо залишками олії, виливаємо половину тіста і зверху розділимо начинку на рівний шар.
Крок 5. Частину тіста виливаємо на начинку, а для змащування об'єднуємо сметану і жовток – акуратно змащуємо верхівку, присипаємо кунжутом.
Крок 6. Готуємо пиріг у духовці протягом 45 хвилин при 180 градусах.
Крок 7. Гарячий пиріг остудити, виймати з форми і розрізати на порційні шматочки. Смачного!
Швидкий заливний пиріг на кефірі та сметані з цибулею та яйцем.
Якщо у вас в холодильнику є кефір і сметана, то ви можете приготувати пишний і неймовірно смачний заливний пиріг. Начинка може бути абсолютно будь-якою, але ми рекомендуємо спробувати вам перевірений варіант: відварені яйця із соковитим пір'ям зеленої цибулі – таке поєднання компонентів чарівно гармонує з кефірно-змітаним тістом.
Час приготування – 1 год. 20 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 10.
Складові:
Для начинки:
- Цибуля зелена – 200 гр.
- Яйця (відварені) – 4-6 шт.
- Зелень – до смаку.
- Сметана/масло вершкове – 1 ст.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
Для тіста:
- Борошно – 300 грн.
- Кефір – 300 мл.
- Сметана – 200 грн.
- Яйця – 5 шт.
- Сіль – ½ ч.л.
- Розпушувач тіста – 20 гр.
Додатково:
- Олія соняшникова – 1 ст.л.
- Сухарі панірувальні – 1-2 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. Робимо начинку: у зручній та великій тарілці змішуємо подрібнену цибулю та зелень, відварені заздалегідь яйця, ложку сметани або розтопленої олії, а також сіль та мелений перець, орієнтуючись на свої уподобання.
Крок 2. Для тіста в іншій ємності розбиваємо 4 яйця, а п'яте ділимо на білок (відправляємо до яєць) та жовток (залишаємо для змащування). До яєць вливаємо кефір, додаємо сметану та сіль – перемішуємо.
Крок 3. В окремій тарілці з'єднуємо розпушувач з борошном і просіюємо через сито з дрібними отворами. Тепер невеликими частинами вводимо суху суміш рідку масу і замішуємо тісто.
Крок 4. «Формуємо» пиріг: жароміцну форму з високими бортами змащуємо олією, включаючи стінки, присипаємо сухарями.
Крок 5. Виливаємо ½ частину рідкого тіста. Поверх розділимо цибульно-яєчну начинку і знову заливаємо тістом.
Крок 6. Для рум'яної скоринки мажемо верхівку сумішшю із жовтка та сметани.
Крок 7. Випікаємо протягом 60-70 хвилин (час може змінюватись в залежності від потужності вашої печі) і при температурній відмітці в 180 градусів. Золотистий пиріг обережно виймаємо та запрошуємо сім'ю до столу. Смачного!
Простий рецепт заливного пирога на кефірі з рисом, цибулею та яйцем
Навіть якщо ви не дуже «дружите» з випічкою, то заливний пиріг у вас обов'язково вийде, тому що він дуже простий у приготуванні. Досить замішати рідке тісто, нарубати начинку та об'єднати все у формі для запікання. І вже повірте, ви залишитеся задоволені результатом, бо від шматочка цього пирога ніхто не відмовиться!
Час приготування – 50 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 6.
Складові:
Для тіста:
- Яйця – 3 шт.
- Кефір – 200 мл.
- Сіль – ½ ч.л.
- Олія соняшникова – 1 ст.л.
- Борошно – 7 ст.
- Сода – ½ ч.л.
Для начинки:
- Яйця (варені) – 3 шт.
- Цибуля зелена – 1 пучок.
- Рис (відварний) – 100 гр.
- Сіль за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Пучок зеленої цибулі добре промиваємо під струменем води, даємо трохи часу обсохнути і дрібно рубаємо.
Крок 2. У ємності поєднуємо 100 грам відвареного рису та зелень.
Крок 3. Варені яйця очищаємо та хаотично подрібнюємо – пересипаємо до крупи та цибулі.
Крок 4. Ретельно перемішуємо складові начинки, додавши трохи солі.
Крок 5. Для тіста в кефір додаємо соду та сіль, а яйця збиваємо.
Крок 6. У яєчно-кефірну масу всипаємо муку|борошно| і замішуємо гладке тісто.
Крок 7. Готове тісто нагадує низькокалорійну сметану без грудочок.
Крок 8. Жароміцний посуд промазуємо олією, виливаємо половину тіста і розділимо начинку зверху.
Крок 9. «Закриваємо» цибулю з рисом та яйцями залишками тіста та розрівнюємо. Випікаємо близько 30-35 хвилин (200 градусів).
Крок 10. Приблизно через півгодини витягаємо форму з печі, даємо пирогу постояти п'ять хвилин і після, нарізавши шматочками, приступаємо до трапези. Смачного!