Заливний пиріг на кефірі з цибулею та яйцем – 6 рецептів у духовці з покроковими фото

16fc69c08277e682d7bbdc007a47b6c6

Заливні пироги – це справжній порятунок для кожної господині, тому що така випічка не займає багато вільного часу, а завдяки її ситості можна легко нагодувати всю родину, не проводячи кілька годин біля плити. За рахунок рідкого тіста, не доводиться зупинятися на розкочуванні та формуванні основи та «верхівки», а начинку можна використовувати абсолютно різну і сьогодні, ми пропонуємо вам «начинити» тонке та смачне тісто такими інгредієнтами, як цибуля та яйця. Спробуйте і ви, напевно, залишитеся задоволеним результатом!

Заливний пиріг на кефірі з цибулею та яйцем у духовці.

З таких простих інгредієнтів, як борошно, яйця, цибуля та кефір, готуємо ситний і дуже ароматний пиріг, який стане «цвяхом» будь-якого застілля чи чаювання. Така страва завжди «врятує», коли гості на порозі, а пригощати їх нічим або менш ніж за годину, необхідно нагодувати велику родину.

2a1fe384d9393e86e4cc80966d3d6b01

    Заливний пиріг із зеленою цибулею та яйцем на кефірі.

    Готуємо ароматну страву з тих інгредієнтів, які завжди є під рукою і отримуємо ситний та смачний пиріг, який полетить з тарілок в одну мить. І посилаючись на сказане вище, заздалегідь рекомендуємо готувати із запасом!

    Час приготування – 55 хв.

    Час приготування – 10 хв.

    Порції – 6-8.

    Складові:

    • Яйця – 2 шт.
    • Кефір – 150 мл.
    • Сода – ½ ч.л.
    • Борошно – 3 ст.
    • Яйця (варені) – 2 шт.
    • Цибуля зелена – 30 гр.
    • Олія соняшникова – 1 ч.л.
    • Сіль за смаком.

    Процес приготування:

    Крок 1. Готування починаємо зі змішування кефіру, сирих яєць, соди та невеликої кількості солі.

    3a418731f9eb8b29d665a1609b9d3aed

    Крок 2. Вводимо в масу кефіру-яєчну борошно і заважаємо до однорідності.

    38684f1e248cdd82d74312919a658e00

    Крок 3. Для начинки відварені яйця «звільняємо» від шкаралупи та хаотично рубаємо.

    a793e2ab1c29e5a8fbe5e8997f9a8ecf

    Крок 4. Промиту та обсушену зелень подрібнюємо.

    71896aa300e0bbc148afc3ae8132999b

    Крок 5. Перекладаємо нарізані яйця та цибулю в тісто – перемішуємо.

    3167bf6a9ca0bfea8a5eb454b74d4a9d

    Крок 6. Роз'ємне кільце встеляємо листом пергаментного паперу і змащуємо маслом, щоб уникнути пригорання до стінок посуду.

    6c3ba8180143bb1a89e1953b4b058afb

    Крок 7. Виливаємо тісто в жароміцну форму і переставляємо в духовку, попередньо розігріту до 180 градусів.

    0302156cf2bfb250aa932ca163384ae5

    Крок 8. Чекаємо 35-45 хвилин (залежно від потужності вашої духовки) та виймаємо ароматний пиріг – дегустуємо. Смачного!

    2be1a0a31cd2b56b9394260b035749bb

    Заливний пиріг на кефірі з рибними консервами, зеленою цибулею та яйцем.

    Будь-яка домашня випічка на кефірі, приготована з особливою любов'ю та турботою – це завжди неймовірно смачно та ароматно. І рибний пиріг з червоною цибулею та відвареними яйцями не є винятком!

    Час приготування – 55 хв.

    Час приготування – 15 хв.

    Порції – 6.

    Складові:

    • Цибуля червона ріпчаста – 1-2 шт.
    • Яйця варені – 2 шт.
    • Яйце – 1 шт.
    • Консервація рибна – 1 банк.
    • Кефір – 1 ст.
    • Борошно – 1 ст.
    • Сир твердих сортів – 50-70 грн.
    • Сода – ½ ч.л.
    • Сіль за смаком.

    Процес приготування:

    Крок 1. У підсоленій воді варимо яйця протягом 10 хвилин після закипання, остуджуємо, зчищаємо шкаралупу та дрібно ріжемо.

    4081661fce810c65bd694d02f2570a45

    Крок 2. Цибулю очищаємо і подрібнюємо.

    55c01cdac443d5f967923c19800784c8

    Крок 3. З рибної консервації зливаємо сік, а вміст розминаємо вилкою до однорідності.

    a80648e8f5c67c8f422140002c31cde1

    Крок 4. З'єднуємо рибку, цибулю та яйця – підсолюємо і готова начинка.

    3a9c641d37ee21cbd1513af38ae370ff

    Крок 5. Для приготування тіста в глибоку тарілку розбиваємо яйце, вливаємо кефір, додаємо сіль та соду – заважаємо і даємо кілька хвилин постояти. Після цього підсипаємо пшеничне борошно і замішуємо рідке тісто.

    780626d147da93bb217dd21a91e70fc7

    Крок 6. Виливаємо основу пирога в жароміцну форму, а зверху розділимо рибну начинку. Ставимо в духовку на півгодини при 180 градусах.

    155ca71f9e950e7087b455b15bb901a5

    Крок 7. Через 30 хвилин присипаємо страву сиром, подрібненим за допомогою терки, і доводимо до готовності (ще 10 хвилин у печі).

    50b5e70535bfe6f1d3dd71ef0eb5c243

    Крок 8. Ситний пиріг з оригінальною начинкою подаємо до столу в теплому або охолодженому вигляді. Смачного!

    3a003b0de90c45cdbd1e7aff0c92eb02

    Як спекти заливний пиріг на кефірі та майонезі з цибулею та яйцем?

    Немає нічого смачнішого та ароматнішого, ніж домашня випічка. І сьогодні ми представляємо перевірений рецепт пирога на ніжному тісті на основі молочного продукту – кефіру та майонезу, із ситною начинкою з відварених яєць та цибулі. Така страва чудово підійде для подачі до столу під час обіднього або вечірнього їди.

    Час приготування – 60 хв.

    Час приготування – 15 хв.

    Порції – 8.

    Складові:

    • Кефір – 400 мл.
    • Майонез – 100 мл.
    • Яйця – 11 шт. (6 відварених)
    • Цукор-пісок – 1 ст.
    • Сіль – 1 год.
    • Борошно – 400 гр.
    • Розпушувач тіста – 2 ч. л.
    • Сметана – 2 ст.
    • Цибуля зелена – 200 гр.
    • Зелень – 50 грн.
    • Масло вершкове (розпалена) – 30 мл.
    • Перець чорний мелений – до смаку.
    • Кунжут – до смаку.

    Процес приготування:

    Крок 1. Для начинки «звільняємо» 6 варених яєць від шкаралупки, нарізаємо і з'єднуємо з подрібненим пір'ям зеленої цибулі та зеленню. Заправляємо розтопленим вершковим маслом (приблизно 15 мл), меленим перцем і парою щіпок солі – перемішуємо.

    a05527897fa9c04e959364fa95844ed3

    Крок 2. Займемося тістом: у глибоку ємність розбиваємо 4 яйця, п'яте ділимо на жовток та білок. Білок відправляємо у тарілку до яєць, додаємо сіль та цукровий пісок – розмішуємо.

    582192ca666435586a2281744b523c10

    Крок 3. У яєчну масу вводимо кефір та майонез – збиваємо за допомогою вінчика до легкої піни. Слідом всипаємо борошно пшеничне з розпушувачем і замішуємо тісто до однорідності, не повинно залишитися не єдиного грудочка.

    b4a264586f5f12ac703522d9a94c0631

    Крок 4. Форму промазуємо залишками олії, виливаємо половину тіста і зверху розділимо начинку на рівний шар.

    bae7055679ec0f4e7e3a2b3521001071

    Крок 5. Частину тіста виливаємо на начинку, а для змащування об'єднуємо сметану і жовток – акуратно змащуємо верхівку, присипаємо кунжутом.

    8abcd8c205090848378c24f0dd3261ea

    Крок 6. Готуємо пиріг у духовці протягом 45 хвилин при 180 градусах.

    4537d4ca9cfbfa0e8e4276d0de26ee8a

    Крок 7. Гарячий пиріг остудити, виймати з форми і розрізати на порційні шматочки. Смачного!

    4ab34e5e66ade8d8975c16c8940d8f70

    Швидкий заливний пиріг на кефірі та сметані з цибулею та яйцем.

    Якщо у вас в холодильнику є кефір і сметана, то ви можете приготувати пишний і неймовірно смачний заливний пиріг. Начинка може бути абсолютно будь-якою, але ми рекомендуємо спробувати вам перевірений варіант: відварені яйця із соковитим пір'ям зеленої цибулі – таке поєднання компонентів чарівно гармонує з кефірно-змітаним тістом.

    Час приготування – 1 год. 20 хв.

    Час приготування – 10 хв.

    Порції – 10.

    Складові:

    Для начинки:

    • Цибуля зелена – 200 гр.
    • Яйця (відварені) – 4-6 шт.
    • Зелень – до смаку.
    • Сметана/масло вершкове – 1 ст.
    • Сіль за смаком.
    • Перець чорний мелений – до смаку.

    Для тіста:

    • Борошно – 300 грн.
    • Кефір – 300 мл.
    • Сметана – 200 грн.
    • Яйця – 5 шт.
    • Сіль – ½ ч.л.
    • Розпушувач тіста – 20 гр.

    Додатково:

    • Олія соняшникова – 1 ст.л.
    • Сухарі панірувальні – 1-2 ст.л.

    Процес приготування:

    Крок 1. Робимо начинку: у зручній та великій тарілці змішуємо подрібнену цибулю та зелень, відварені заздалегідь яйця, ложку сметани або розтопленої олії, а також сіль та мелений перець, орієнтуючись на свої уподобання.

    ac80b1e191d173a0284953c7abaec4b1

    Крок 2. Для тіста в іншій ємності розбиваємо 4 яйця, а п'яте ділимо на білок (відправляємо до яєць) та жовток (залишаємо для змащування). До яєць вливаємо кефір, додаємо сметану та сіль – перемішуємо.

    fe2c4da47e0b815e6ad4e13cc447b1ce

    Крок 3. В окремій тарілці з'єднуємо розпушувач з борошном і просіюємо через сито з дрібними отворами. Тепер невеликими частинами вводимо суху суміш рідку масу і замішуємо тісто.

    da55cedb39660aec951f26e933a8a0be

    Крок 4. «Формуємо» пиріг: жароміцну форму з високими бортами змащуємо олією, включаючи стінки, присипаємо сухарями.

    367c6c3973c63c3356d98accf7aabf1f

    Крок 5. Виливаємо ½ частину рідкого тіста. Поверх розділимо цибульно-яєчну начинку і знову заливаємо тістом.

    cc7c9b1537b266680d4250e264fdaade

    Крок 6. Для рум'яної скоринки мажемо верхівку сумішшю із жовтка та сметани.

    800c4a832e85c0796941ea411147d13c

    Крок 7. Випікаємо протягом 60-70 хвилин (час може змінюватись в залежності від потужності вашої печі) і при температурній відмітці в 180 градусів. Золотистий пиріг обережно виймаємо та запрошуємо сім'ю до столу. Смачного!

    c24cbe95317b0041297d0a2c6c0dc650

    Простий рецепт заливного пирога на кефірі з рисом, цибулею та яйцем

    Навіть якщо ви не дуже «дружите» з випічкою, то заливний пиріг у вас обов'язково вийде, тому що він дуже простий у приготуванні. Досить замішати рідке тісто, нарубати начинку та об'єднати все у формі для запікання. І вже повірте, ви залишитеся задоволені результатом, бо від шматочка цього пирога ніхто не відмовиться!

    Час приготування – 50 хв.

    Час приготування – 15 хв.

    Порції – 6.

    Складові:

    Для тіста:

    • Яйця – 3 шт.
    • Кефір – 200 мл.
    • Сіль – ½ ч.л.
    • Олія соняшникова – 1 ст.л.
    • Борошно – 7 ст.
    • Сода – ½ ч.л.

    Для начинки:

    • Яйця (варені) – 3 шт.
    • Цибуля зелена – 1 пучок.
    • Рис (відварний) – 100 гр.
    • Сіль за смаком.

    Процес приготування:

    Крок 1. Пучок зеленої цибулі добре промиваємо під струменем води, даємо трохи часу обсохнути і дрібно рубаємо.

    1772bcf176501cf22bce2f8a5ddd9a4c

    Крок 2. У ємності поєднуємо 100 грам відвареного рису та зелень.

    274e4147d5b8e36b14fb1b1fb9fb9482

    Крок 3. Варені яйця очищаємо та хаотично подрібнюємо – пересипаємо до крупи та цибулі.

    6dca41aaffae5b0906a453c377237269

    Крок 4. Ретельно перемішуємо складові начинки, додавши трохи солі.

    a6ee71a1045bd46a5c5cf1b2605640a8

    Крок 5. Для тіста в кефір додаємо соду та сіль, а яйця збиваємо.

    7ec3607ac417b5f836d3d409b8c674a4

    Крок 6. У яєчно-кефірну масу всипаємо муку|борошно| і замішуємо гладке тісто.

    f6d213200e15dfca4abb1160fce7fb53

    Крок 7. Готове тісто нагадує низькокалорійну сметану без грудочок.

    b4cca61337751cf3ecfcd6a1c254d832

    Крок 8. Жароміцний посуд промазуємо олією, виливаємо половину тіста і розділимо начинку зверху.

    28052c9e97068f19bb243c739d273081

    Крок 9. «Закриваємо» цибулю з рисом та яйцями залишками тіста та розрівнюємо. Випікаємо близько 30-35 хвилин (200 градусів).

    5bb24d8e5f7ea10152ac6736d7eb6831

    Крок 10. Приблизно через півгодини витягаємо форму з печі, даємо пирогу постояти п'ять хвилин і після, нарізавши шматочками, приступаємо до трапези. Смачного!

    d6930bdc70a8b0c415befe66f9c35d81

    Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
    Коліжанка - жіночий інтернет-журнал