Закуски на шпажках на Новий рік 2024 – рецепти з фото

На святковий стіл прийнято подавати багато цікавих страв. Відмінна ідея урізноманітнити меню – вибрати кращі рецепти з фото і приготувати закуски на шпажках на Новий рік 2024. Простота виконання і витончений смак – ось в чому перевага частування.

Канапе з ковбасою

Таку закуску краще подавати на святковий стіл, але можна і просто зробити її для різноманітності в якості легкого перекусу в будній день.

Інгредієнти:

  • свіжий огірок;
  • ковбаса;
  • оливки чорні (без кісточок).

Приготування:

  • Нарізаємо ковбасу тонкими кільцями.

  • Промиваємо, просушують на паперовому рушнику огірок, ріжемо навпіл уздовж, потім однаковими порційними шматочками.

  • Оливку обертаємо в шматочок ковбаси, фіксуємо шпажкою, просмикуючи її через огірок.

  • Оригінальна закуска готова до подачі на стіл. </li >Свіжий огірок можна замінити маринованим, він не менш добре поєднується з ковбасою. Щоб канапе виглядало більш святково, не завадить прикрасити його свіжою зеленню петрушки.

З ковбасою і сиром

Красива святкова закуска ідеально підходить для фуршетів і різних застіль. Готується швидко, виходить дуже смачно.

Інгредієнти:

  • хліб білий (багет) – 150 г ;
  • ковбаса сиров’ялена (можна взяти в нарізці) – 80 г;
  • огірок (якщо великий) – 1 шт. або 2-3 маленьких;
  • помідори – 2-3 шт.;
  • сир твердий або для тостів – 50 г;
  • маслини без кісточок – 10 шт.

Приготування:

  • Промиваємо і обсушуємо овочі. Нарізаємо шматочками товщиною в 1 см хліб, викладаємо на деко і злегка підсушують в духовці, щоб вийшли грінки.

  • Навпіл ріжемо маслини, тонкими слайсами нарізаємо огірок з допомогою овочистки.

  • нетовстим кружечками нарізаємо помідори, тонкими скибочками сир.

  • Всі складові готові, приступаємо до складання закуски. На остиглі грінки викладаємо по шматочку сиру, зверху кружок помідора, одягаємо на шпажку половинку маслини, огірок (щоб вийшла хвиля), ковбасу.

  • шпажки з нанизаними шматочками встромляє в грінки з помідором і тонким скибочкою сиру.

Тим, хто не боїться зайвих калорій, можна злегка змастити хлібну основу майонезом.

З ковбасою, сиром і оливками

Закуска підходить на будь-яке свято, включаючи Новий рік. Вона проста в приготуванні, але дуже ефектно виглядає на столі. І, поза всяким сумнівом, буде з’їдена в першу чергу.

Інгредієнти:

  • ковбаса сирокопчена і сир – по 100 г;
  • сметана – 2 ст. л.;
  • оливки без кісточок – 1 банка;
  • кріп – 3 гілочки;
  • сіль, перець чорний мелений – за смаком.

Приготування:

  • Для начинки з’єднуємо в мисці сир і сметану, за бажанням солимо, перчимо.

  • Розминаємо блендером до однорідного стану, додаємо дрібно нарізаний кріп і знову перемішуємо.

  • Перекладаємо начинку в кондитерський мішок з насадкою «зірочка». Видавлюємо її смужкою по центру кожного шматочка ковбаси. Звертаємо і проколюємо шпажкою.

  • Нанизуємо оливку, викладаємо на красиве блюдо і подаємо до столу.

Сир і сметану можна замінити вершковим сиром, тоді розминати масу блендером не доведеться: консистенція продукту і так ніжна і еластична.

Канапе з солоною рибою

Рибу люблять багато, до того ж вона поєднується з багатьма продуктами. Виходить смачно і просто.

Інгредієнти:

  • сьомга – 150 г;
  • чорний хліб – 75 г;
  • білий хліб – 50 г;
  • оливки – 10 шт.;
  • свіжий огірок – 1 шт.;
  • вершкове масло – 30 г;
  • вершковий сир – 50 г;
  • кріп – пара гілочок.

Приготування:

  • беремо будь-який хліб, який подобається, ріжемо на шматочки, акуратно зрізаємо корочку. Можна для цієї мети скористатися спеціальною вирізкою для канапе.
  • Огірок промиваємо, просушуємо, не надто товстими кружечками нарізаємо зелень. Митий кріп дрібно рубаємо (кілька гілочок залишаємо для прикраси), змішуємо з вершковим маслом.
  • Рибу нарізаємо будь-яким зручним способом – квадратиками або смужками. Якщо другим способом, то можна згорнути її рулетом, імітуючи подобу трояндочки.
  • Намазуємо на чорний хліб укропную суміш з маслом, кладемо квадратик червоної риби, зверху оливку. Проколюємо шпажкою і прикрашаємо цільної гілочкою кропу. Перший варіант готовий, приступаємо до наступного.
  • Шматочки білого хліба змащуємо сиром з кропом, викладаємо гурток огірка, на шпажку насаджує «трояндочку». Як і в першому варіанті, прикрашаємо бутерброд гілочкою кропу.

Закуски на шпажках на Новий рік 2024, приготовані за рецептом з фото, викладаємо на блюдо сервіровки і подаємо на стіл .

З авокадо і червоною рибою

Канапе на шпажках подобаються не тільки дорослим, але й дітям. Оригінальна порційна подача «на зубок» викликає апетит.

Інгредієнти:

  • хліб для тостів – 1 буханець;
  • сир сирний – 200 г;
  • майонез – до смаку;
  • червона риба солона (сьомга, форель , лосось) – 200 г;
  • авокадо – 1-2 шт.;
  • сіль – за смаком;
  • кріп свіжий – 3 гілочки;
  • ікра червона – 100 г.

Приготування:

  • Перекладаємо в миску сир, розминаємо виделкою (якщо є блендер, можна скористатися ним). Туди ж додаємо промитий дрібно нарізану кріп, сіль, перець, майонез, перемішуємо.

  • З риби знімаємо шкірку і виймаємо всі кісточки, тонкими скибочками нарізаємо м’якоть.

  • Промиваємо авокадо, розрізаємо навпіл, витягуємо кісточку, очищаємо половину плода від шкірки. За допомогою овочистки нарізаємо м’якоть тонкими смужками.

  • З хліба зрізаємо скоринки, м’якоть намазуємо сиром, поверх викладаємо червону рибу, зверху накриваємо другим шматочком хліба. Його теж намазуємо, викладаємо авокадо.

  • Накриваємо третім шматочком хліба, високий листковий бутерброд кладемо під невеликий гніт і залишаємо на півгодини.

  • Прибираємо гніт, змащуємо верх бутерброда сиром, нарізаємо на однакові невеликі квадратики. В якості прикраси поверх кожного викладаємо трохи червоної ікри.

  • У середині встромляємо шпажку.

При бажанні, в сир можна додати зубчик пропущеного через прес часнику, вийде ще смачніше.

З сьомгою і перепелиними яйцями

Порційні закуски у вигляді канапе відмінно розігрівають апетит. Для приготування в хід піде практично все, що є в холодильнику. З нагоди Нового року зробимо закуску з слабосоленої червоної риби і яєць.

Інгредієнти:

  • яйця перепелині – 8 шт.;
  • сьомга або форель слабосолона – 80 г;
  • сир сирний «Альметте» – 70 г;
  • хліб житній – 4 скибочки;
  • кріп – 2-3 гілочки.

Приготування:

  • Відварюємо яйця, охолоджуємо, очищаємо.

  • Змішуємо сир з дрібно посічений кропом.

  • Невеликими квадратиками нарізаємо сьомгу.

  • З хліба зрізаємо скоринки, скибочки викладаємо на деко, злегка підсушують в духовці.

  • На грінку викладаємо шматочок сьомги, зверху вершковий сир із зеленню, на нього незбиране перепелине яйце. Щоб смачний міні-бутерброд не розпався, закріплюємо його шпажкою.

  • Для красивої подачі на дно тарілки сервіровки викладаємо листя салату, на них канапе.

Сир «Альметте» можна замінити будь-яким іншим, наприклад, фетою або «Сіртакі».

Канапе з ананасами і куркою

Така закуска завжди актуальна на фуршет, день народження і Новий рік. Пропонуємо приготувати канапе із запеченою куркою і екзотичним фруктом.

Інгредієнти:

  • філе куряче – 1 шт.;
  • ананаси консервовані – 3-4 колечка;
  • апельсин – 1 шт.;
  • часник – 1 зубчик;
  • м’ята суха – 3 гілочки;
  • приправа для м’яса, сіль, перець – за смаком;
  • масло рослинне – для смаження.

Приготування:

  • Промиваємо під проточною водою куряче філе, просушують на паперовому рушнику, солимо, перчимо, обсипаємо приправами.

  • У сковороду вливаємо трохи рослинного масла, кладемо туди м’яту і очищений , роздавлений часник. Викладаємо м’ясо птиці, обсмажуємо до золотистого кольору з кожного боку.

  • Прибираємо м’яту і часник, філе перекладаємо на деко і готуємо 20 хвилин в розігрітій до 180 ° С духовці.

  • З очищеного апельсина прибираємо плівку, цитрус нарізаємо акуратними кубиками. Аналогічним чином подрібнюємо остигле м’ясо.

  • Шматочками ріжемо ананаси і приступаємо до складання канапе. Спочатку на шпажки насаджує ананаси, потім апельсини і курку. Знову по шматочку тропічного фрукта і курку.

При бажанні замість консервованого ананаса можна взяти свіжий.

Ще один вид закуски на шпажках на Новий рік 2024 з рецептом з фото готовий до подачі на святковий стіл.

Святкове застілля починається з закусок. Міні-бутерброди на один укус – ідеальний варіант для будь-якого торжества. З численних рецептів можна вибрати найоригінальніші ідеї і порадувати гостей.

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал