На святковий стіл прийнято подавати багато цікавих страв. Відмінна ідея урізноманітнити меню – вибрати кращі рецепти з фото і приготувати закуски на шпажках на Новий рік 2024. Простота виконання і витончений смак – ось в чому перевага частування.
Канапе з ковбасою
Таку закуску краще подавати на святковий стіл, але можна і просто зробити її для різноманітності в якості легкого перекусу в будній день.
Інгредієнти:
- свіжий огірок;
- ковбаса;
- оливки чорні (без кісточок).
Приготування:
- Нарізаємо ковбасу тонкими кільцями.
- Промиваємо, просушують на паперовому рушнику огірок, ріжемо навпіл уздовж, потім однаковими порційними шматочками.
- Оливку обертаємо в шматочок ковбаси, фіксуємо шпажкою, просмикуючи її через огірок.
- Оригінальна закуска готова до подачі на стіл. </li >Свіжий огірок можна замінити маринованим, він не менш добре поєднується з ковбасою. Щоб канапе виглядало більш святково, не завадить прикрасити його свіжою зеленню петрушки.
З ковбасою і сиром
Красива святкова закуска ідеально підходить для фуршетів і різних застіль. Готується швидко, виходить дуже смачно.
Інгредієнти:
- хліб білий (багет) – 150 г ;
- ковбаса сиров’ялена (можна взяти в нарізці) – 80 г;
- огірок (якщо великий) – 1 шт. або 2-3 маленьких;
- помідори – 2-3 шт.;
- сир твердий або для тостів – 50 г;
- маслини без кісточок – 10 шт.
Приготування:
- Промиваємо і обсушуємо овочі. Нарізаємо шматочками товщиною в 1 см хліб, викладаємо на деко і злегка підсушують в духовці, щоб вийшли грінки.
- Навпіл ріжемо маслини, тонкими слайсами нарізаємо огірок з допомогою овочистки.
- нетовстим кружечками нарізаємо помідори, тонкими скибочками сир.
- Всі складові готові, приступаємо до складання закуски. На остиглі грінки викладаємо по шматочку сиру, зверху кружок помідора, одягаємо на шпажку половинку маслини, огірок (щоб вийшла хвиля), ковбасу.
- шпажки з нанизаними шматочками встромляє в грінки з помідором і тонким скибочкою сиру.
Тим, хто не боїться зайвих калорій, можна злегка змастити хлібну основу майонезом.
З ковбасою, сиром і оливками
Закуска підходить на будь-яке свято, включаючи Новий рік. Вона проста в приготуванні, але дуже ефектно виглядає на столі. І, поза всяким сумнівом, буде з’їдена в першу чергу.
Інгредієнти:
- ковбаса сирокопчена і сир – по 100 г;
- сметана – 2 ст. л.;
- оливки без кісточок – 1 банка;
- кріп – 3 гілочки;
- сіль, перець чорний мелений – за смаком.
Приготування:
- Для начинки з’єднуємо в мисці сир і сметану, за бажанням солимо, перчимо.
- Розминаємо блендером до однорідного стану, додаємо дрібно нарізаний кріп і знову перемішуємо.
- Перекладаємо начинку в кондитерський мішок з насадкою «зірочка». Видавлюємо її смужкою по центру кожного шматочка ковбаси. Звертаємо і проколюємо шпажкою.
- Нанизуємо оливку, викладаємо на красиве блюдо і подаємо до столу.
Сир і сметану можна замінити вершковим сиром, тоді розминати масу блендером не доведеться: консистенція продукту і так ніжна і еластична.
Канапе з солоною рибою
Рибу люблять багато, до того ж вона поєднується з багатьма продуктами. Виходить смачно і просто.
Інгредієнти:
- сьомга – 150 г;
- чорний хліб – 75 г;
- білий хліб – 50 г;
- оливки – 10 шт.;
- свіжий огірок – 1 шт.;
- вершкове масло – 30 г;
- вершковий сир – 50 г;
- кріп – пара гілочок.
Приготування:
- беремо будь-який хліб, який подобається, ріжемо на шматочки, акуратно зрізаємо корочку. Можна для цієї мети скористатися спеціальною вирізкою для канапе.
- Огірок промиваємо, просушуємо, не надто товстими кружечками нарізаємо зелень. Митий кріп дрібно рубаємо (кілька гілочок залишаємо для прикраси), змішуємо з вершковим маслом.
- Рибу нарізаємо будь-яким зручним способом – квадратиками або смужками. Якщо другим способом, то можна згорнути її рулетом, імітуючи подобу трояндочки.
- Намазуємо на чорний хліб укропную суміш з маслом, кладемо квадратик червоної риби, зверху оливку. Проколюємо шпажкою і прикрашаємо цільної гілочкою кропу. Перший варіант готовий, приступаємо до наступного.
- Шматочки білого хліба змащуємо сиром з кропом, викладаємо гурток огірка, на шпажку насаджує «трояндочку». Як і в першому варіанті, прикрашаємо бутерброд гілочкою кропу.
Закуски на шпажках на Новий рік 2024, приготовані за рецептом з фото, викладаємо на блюдо сервіровки і подаємо на стіл .
З авокадо і червоною рибою
Канапе на шпажках подобаються не тільки дорослим, але й дітям. Оригінальна порційна подача «на зубок» викликає апетит.
Інгредієнти:
- хліб для тостів – 1 буханець;
- сир сирний – 200 г;
- майонез – до смаку;
- червона риба солона (сьомга, форель , лосось) – 200 г;
- авокадо – 1-2 шт.;
- сіль – за смаком;
- кріп свіжий – 3 гілочки;
- ікра червона – 100 г.
Приготування:
- Перекладаємо в миску сир, розминаємо виделкою (якщо є блендер, можна скористатися ним). Туди ж додаємо промитий дрібно нарізану кріп, сіль, перець, майонез, перемішуємо.
- З риби знімаємо шкірку і виймаємо всі кісточки, тонкими скибочками нарізаємо м’якоть.
- Промиваємо авокадо, розрізаємо навпіл, витягуємо кісточку, очищаємо половину плода від шкірки. За допомогою овочистки нарізаємо м’якоть тонкими смужками.
- З хліба зрізаємо скоринки, м’якоть намазуємо сиром, поверх викладаємо червону рибу, зверху накриваємо другим шматочком хліба. Його теж намазуємо, викладаємо авокадо.
- Накриваємо третім шматочком хліба, високий листковий бутерброд кладемо під невеликий гніт і залишаємо на півгодини.
- Прибираємо гніт, змащуємо верх бутерброда сиром, нарізаємо на однакові невеликі квадратики. В якості прикраси поверх кожного викладаємо трохи червоної ікри.
- У середині встромляємо шпажку.
При бажанні, в сир можна додати зубчик пропущеного через прес часнику, вийде ще смачніше.
З сьомгою і перепелиними яйцями
Порційні закуски у вигляді канапе відмінно розігрівають апетит. Для приготування в хід піде практично все, що є в холодильнику. З нагоди Нового року зробимо закуску з слабосоленої червоної риби і яєць.
Інгредієнти:
- яйця перепелині – 8 шт.;
- сьомга або форель слабосолона – 80 г;
- сир сирний «Альметте» – 70 г;
- хліб житній – 4 скибочки;
- кріп – 2-3 гілочки.
Приготування:
- Відварюємо яйця, охолоджуємо, очищаємо.
- Змішуємо сир з дрібно посічений кропом.
- Невеликими квадратиками нарізаємо сьомгу.
- З хліба зрізаємо скоринки, скибочки викладаємо на деко, злегка підсушують в духовці.
- На грінку викладаємо шматочок сьомги, зверху вершковий сир із зеленню, на нього незбиране перепелине яйце. Щоб смачний міні-бутерброд не розпався, закріплюємо його шпажкою.
- Для красивої подачі на дно тарілки сервіровки викладаємо листя салату, на них канапе.
Сир «Альметте» можна замінити будь-яким іншим, наприклад, фетою або «Сіртакі».
Канапе з ананасами і куркою
Така закуска завжди актуальна на фуршет, день народження і Новий рік. Пропонуємо приготувати канапе із запеченою куркою і екзотичним фруктом.
Інгредієнти:
- філе куряче – 1 шт.;
- ананаси консервовані – 3-4 колечка;
- апельсин – 1 шт.;
- часник – 1 зубчик;
- м’ята суха – 3 гілочки;
- приправа для м’яса, сіль, перець – за смаком;
- масло рослинне – для смаження.
Приготування:
- Промиваємо під проточною водою куряче філе, просушують на паперовому рушнику, солимо, перчимо, обсипаємо приправами.
- У сковороду вливаємо трохи рослинного масла, кладемо туди м’яту і очищений , роздавлений часник. Викладаємо м’ясо птиці, обсмажуємо до золотистого кольору з кожного боку.
- Прибираємо м’яту і часник, філе перекладаємо на деко і готуємо 20 хвилин в розігрітій до 180 ° С духовці.
- З очищеного апельсина прибираємо плівку, цитрус нарізаємо акуратними кубиками. Аналогічним чином подрібнюємо остигле м’ясо.
- Шматочками ріжемо ананаси і приступаємо до складання канапе. Спочатку на шпажки насаджує ананаси, потім апельсини і курку. Знову по шматочку тропічного фрукта і курку.
При бажанні замість консервованого ананаса можна взяти свіжий.
Ще один вид закуски на шпажках на Новий рік 2024 з рецептом з фото готовий до подачі на святковий стіл.
Святкове застілля починається з закусок. Міні-бутерброди на один укус – ідеальний варіант для будь-якого торжества. З численних рецептів можна вибрати найоригінальніші ідеї і порадувати гостей.