Як зварити картоплю – 9 швидких і смачних рецептів з покроковими фото

6b4b49f76444dba94a25088b479ed89b

Як зварити картоплю – це стовідсотково знає практично кожен. Способів приготування маса. Але у кожної господині є свої дієві методи і свої лайфхаки. Варена картопля універсальна і поширена страва. Картопля – бюджетний продукт, з якого можна приготувати багато чого смачного і апетитного. Варена картопля прекрасно поєднується з м’ясом, птахом і рибою. Варіть картоплю і їжте смачно!

Як швидко зварити картоплю без шкірки в каструлі

Як швидко зварити картоплю без шкірки в каструлі – рецепт, який не приховує ніяких особливих секретів. Варка коренеплодів найчастіше залежить від сорту і розміру самих плодів. Картопля за короткий час повністю приготовлена, але не розварена. Картопляним гарніром найчастіше доповнюють рибу або птицю, а також овочеве рагу.

Час готування – 20 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Картопля – 700 гр.
  • Вода – 1 л.
  • Сіль – 1 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Картопля середнього розміру вимийте щіткою для миття овочів і гарненько промийте від пилу і бруду під краном.

59a0d8b8e9f483a44c5aa175d2c12ec3

Крок 2. Вимиту картоплю почистіть овочечисткою. Так виходить швидше і економніше. Тому прилад ще називають економкою. Почищені коренеплоди розріжте навпіл. Великі екземпляри розділіть на 3-4 частини.

619155e561094219952107366c5f1723

Крок 3. У чайник налийте воду і закип’ятіть. У товстостінні каструлю складіть розрізану картоплю. Щедро посоліть. Поки чайник гріється, каструлю з овочами поставте на плиту і включіть середній нагрів, щоб каструля прогрілася.

9cb753605cd188b87be955a8ab0a6ea4

Крок 4. Картоплю залийте крутим окропом. Закрийте каструлю кришкою. Зачекайте, поки вода закипить вдруге. Коли це станеться, зніміть кришку. Мінімізуйте нагрів і варіть 10 хвилин. Готовність перевірте, проколів коренеплоди вилочкою або гострим ножем.

70ab0506459ca73a8a49282caaad0aa8

Крок 5. Якщо гострий предмет з легкістю входить в картоплю, значить – овочі повністю приготовлені. Як що немає – збільште час приготування. Злийте картопляний відвар і використовуйте картопельку за призначенням. Дуже смачно, якщо присмачити вершковим маслом і присипати сухим часником і кропом. Смачного, їжте із задоволенням!

84a510bf5bb88b30d5e7830858148c03

Як зварити картоплю в мікрохвильовці в пакеті

Як зварити картоплю в мікрохвильовці в пакеті – питання, яке хвилює зайнятих людей. Чудовий рецепт з легкістю вирішить завдання, яка з першого погляду здасться непосильною. Така картопелька виручить вас, якщо гості вже на порозі, а частування немає.

Час готування – 10 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Картопля – 4 шт.
  • Олія – 1 ст.л.
  • Суміш перців – за смаком.
  • Часниковий перець – за смаком.
  • Паприка молота – за смаком.
  • Базилік сушений – за смаком.
  • Хмелі-сунелі – за смаком.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Картоплю вимийте щіткою для миття овочів і гарненько промийте від забруднень під краном. Вимиті коренеплоди почистіть овощечисткою. Так виходить швидше і економніше. Картоплю розріжте на кубики.

cd548281346717f7ef158bb32cedbbfc

Крок 2. Порізану картоплю приправте улюбленими прянощами. У мене завжди різні спеції. Але сьогодні – часниковий перець, молота паприка, сушений базилік, сіль, хмелі-сунелі, суміш перців і лаврушка.

d683d72cab3bb6560605ae5708037ffb

Крок 3. Полийте ложкою масла без запаху. Гарненько перемішайте картоплю, щоб приправи рівномірно розподілилися.

5a8deb0d5ed339d8b6eada2d0e17901f

Крок 4. У целофановий пакет або рукав для запікання складіть картоплю зі спеціями. Різниці немає абсолютно ніякої. Це ніяк не відіб’ється на смаку або часу.

7c27b077fd69b81b5841e6e7c1209c47

Крок 5. Пакет щільно зав’яжіть. Картоплю в пакеті перекладіть в посуд, яку можна використовувати для приготування в мікрохвильовці. Тарілку поставте в мікрохвильовку. На таймері виставите 5 хвилин. Встановіть максимальну потужність.

70c54eba66a6a730de8bdb76a14badf0

Крок 6. Після звукового сигналу, відкрийте дверцята приладу. Пакет акуратно витягніть з приладу. Розріжте і перекладіть картоплю в миску.

3b91019917f054fc28750052cfc8292b

Крок 7. Апетитну картопельку подавайте з разносолами. Пригощайте гостей. Насолоджуйтесь із задоволенням!

617f3be4e30196edba505bbdde6e0f9a

Варена картопля в мультиварці Редмонд

Варена картопля в мультиварці Редмонд виходить надзвичайно апетитною. Процес приготування до неподобства простий. Почистити, скласти, встановити час і чекати сигналу. Апетитну картопельку подають в якості гарніру або як самостійна тарілку.

Час готування – 25 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Картопля – 400 гр.
  • Вода – 1 л.
  • Зелень – для подачі.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуйте картоплю. Плоди гарненько промийте від пилу і бруду. Я зазвичай користуюся щіткою для миття овочів.

feca45007121f3aaec6200312771c1a6

Крок 2. Вимиті коренеплоди почистіть овощечисткою. Так виходить швидше і економніше. Картоплю розкладіть на сітці для варіння на пару.

c0a112039be1ce409502bb78cf24dbaa

Крок 3. На дно чаші приладу налийте літр води. Сітку вставте в чашу, а чашу вставте в прилад. Встановіть таймер на 20 хвилин. Закрийте кришку мультиварки. Виберіть програму « На пару ». Натисніть « Старт ».

477f3ac12bab8653b32a394aac2a1a30

Крок 4. Готуйте до закінчення програми. Прилад дасть про це знати звуковим сигналом. Акуратно відкрийте кришку приладу. Перевірте готовність вилочкою. Обережно дістаньте сітку.

d27450a13edc2d4bc60b9c3358197209

Крок 5. Картопля перекладіть в миску. Посоліть. Улюблену зелень сполосніть. Обговорите. Нашинкуйте і присипте картоплю.

802a00992f7e450e1a5ca67c8f0a07d1

Крок 6. Подавайте до столу з улюбленими соліннями. Смачного, їжте ситно і смачно!

ffd3f41890a911f78cb2cecc769a9714

Варена картопля для пюре

Варена картопля для пюре виходить ніжною з приголомшливим вершковим смаком. Душиста ароматна картопелька чудово доповнить м’ясо або рибу. Блюдо хоч і бюджетне, але мега смачне. Користуйтеся рецептом із задоволенням!

Час готування – 35 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Картопля – 600 гр.
  • Вода – 2 л.
  • Молоко або вершки – 150 мл.
  • Масло вершкове – 30 гр.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Сіль – 2 ч.л.
  • Чорний мелений перець – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Картоплю середнього розміру вимийте щіткою для миття овочів і гарненько промийте під краном. Вимита картопля почистіть овочечисткою. Почищені коренеплоди розріжте навпіл. Великі екземпляри розділіть на 3-4 частини.

631ca153dd270baa4e10e04043366d72

Крок 2. У товстостінні каструлю налийте заздалегідь підготовлений окріп з чайника, складіть розрізану картоплю. Каструлю з овочами поставте на плиту і включіть середній нагрів. Закрийте каструлю кришкою. Зачекайте, поки вода закипить вдруге. Коли це станеться, мінімізуйте нагрів і варіть 10 хвилин.

84842276250e32863b40128f337d45ce

Крок 3. Щедро посоліть. І варіть ще 15-20 хвилин. Готовність перевірте, проколів коренеплоди вилочкою або гострим ножем. Поки вариться картопля, почищена цибуля наріжте, як вам подобається. Підсмажте до прозорості на олії. Посоліть і поперчіть.

5b6bf1ff040761fe7513da9222a1b846

Крок 4. Картопляний відвар злийте в окремий посуд. Він може стати в нагоді. Прозорий цибуля відправте до картоплі. Додайте вершкове масло.

5dcff812494f592dc10ef8a0234f749d

Крок 5. Влийте заздалегідь підігріте до гарячого стану молоко або вершки. За допомогою толкушки доведіть картоплю до стану пюре. Якщо консистенція вас не влаштовує, потроху підливайте картопляний відвар і доведіть картоплю до бажаного результату.

3ffedb75d59316a2bff778e42dec5aa3

Крок 6. Якщо хочете отримати повітряний результат, скористайтеся міксером і збивайте на середніх оборотах.

314c7009527712b1e3d569f509a792d1

Крок 7. Ніжне картопляне пюре розділіть на порції і угощайтесь. Смачного, їжте із задоволенням!

390f41ec9a18c9bd685d0f975e6754e1

Як приготувати картоплю з тушонкою в каструлі

Як приготувати картоплю з тушонкою в каструлі напевно знають всі. У кожної господині свій ідеальний рецепт. Сьогодні поділюся своїм улюбленим варіантом картоплі з тушонкою. Він мене рятує, коли немає часу на вигадки і фантазії, а нагодувати свою сім’ю потрібно.

Час готування – 40 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Картопля – 400 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 1 зубчик.
  • Тушонка свиняча – 200 гр.
  • Вода – 1 ст.
  • Зелень кропу – за бажанням.
  • Сіль – за смаком.
  • Чорний мелений перець – за смаком.
  • Вода – 1 ст.

Процес приготування:

Крок 1. Картоплю і морквину вимийте щіткою для миття овочів і гарненько промийте під краном. Вимиті овочі почистіть овочечисткою. Зелень кропу сполосніть і просушіть. Тушонку вибирайте свою улюблену. У мене тушонка свиняча.

6e572e1ac8c773260e0becfd51453962

Крок 2. Почищена картопля розріжте на кубики.

beae22d24a44cf649d71f0d269fe35ec

Крок 3. Цибулю звільніть від лушпиння, наріжте напівкільцями. Почищену морквину нарізати брусочками. Почищений зубчик часнику дрібно наріжте.

85c1d114732e192fb7ffcf9b6c3bb298

Крок 4. Овочі складіть в товстостінні каструлю і розмішайте.

af4d80e886b5aafce113cd8897ef1cdb

Крок 5. Зверху розподіліть свинячу тушонку. Краще, щоб жир теж потрапив. Блюдо буде смачніше і соковитіше.

7acda98fd405938e40f1ca68caabfa98

Крок 6. Посоліть і поперчіть. Залийте склянкою води. Каструлю поставте на плиту і включіть середній нагрів. Закрийте каструлю кришкою. Зачекайте, поки картопля закипить. Коли це станеться, мінімізуйте нагрів і варіть 25 хвилин. Готовність перевірте, проколів коренеплоди вилочкою.

f6bf0ba034cf9b45767d1d6428d586d0

Крок 7. Картоплю розділіть на порції, прикрасьте зеленню. Смачного, їжте із задоволенням!

151dac8f1bf386beb1976d97c3aaec6c

Відварна картопля з часником і кропом

Відварна картопля з часником і кропом своїм дивовижним ароматом зведе з розуму кожного. Душиста картопля чудово підходить до м’яса. Але якщо їсти просто так, ви отримаєте не менше насолоди. Такий обладнаний картоплі ви стовідсотково не пробували.

Час готування – 40 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Картопля молодий – 700 гр.
  • Кріп – пучок.
  • Часник зелений – за смаком.
  • Вода – 2 л.
  • Олія – 5 ст.л
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Дрібний і середній молодий картопля вимийте щіткою для миття овочів і гарненько промийте від пилу і бруду під краном. Перекладіть в товстостінні каструлю. Посоліть, залийте водою, закрийте каструлю кришкою. Зачекайте, поки вода закипить. Коли це станеться, зменшіть нагрів і варіть 10-15 хвилин.

2c28ae63e5a2e24deb04fb8ad42018dd

Крок 2. Далі злийте воду. Картоплю перекладіть в нагріту з олією сковороду і підрум’яньте з усіх боків, акуратно перевертаючи, щоб не пошкодити.

e96f3bdfe98dcd3709be1ac487aff38d

Крок 3. Пір’я часнику сполосніть, дайте обсохнути. Настругати і присипте картоплю. Можна використовувати сушений часник або в зубчиках.

a04492afcfe000b2ea15488253aa979a

Крок 4. Гілочки кропу сполосніть і подрібніть. Додайте до картоплі. При необхідності посоліть. Готовність перевірте, проколів коренеплоди вилочкою або гострим ножем.

a74376e5dba3a7ec2dfd59e6d81698c0

Крок 5. Ароматну картоплю перекладіть на тарілку. Пригощайте близьких. Смачного!

a0e08f7f56204a2c8aaec58e2182f9df

Відварна картопля з цибулею

Відварна картопля з цибулею – проста і неймовірно смачна їжа. У дитинстві в селі у бабусі це було моє найулюбленіше блюдо. А якщо ще відкривали баночку улюблених солінь, це просто було свято. Як це ароматно і апетитно, не пояснити словами!

Час готування – 40 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Картопля – 500 гр.
  • Кріп – за смаком.
  • Цибуля ріпчаста – 100 гр.
  • Вода – 2 л.
  • Олія – 35 гр.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Зберіть продукти за списком. Картоплю вимийте щіткою для миття овочів і гарненько вимийте під краном. Картоплю почистіть овочечисткою. Великі екземпляри розділіть на 3-4 частини складіть в товстостінні каструлю. Посоліть. Залийте крутим окропом, поставте на плиту і включіть середній нагрів.

488a041208f44adb17a5f578fd375d4b

Крок 2. Цибуля позбавте від лушпиння і наріжте, як вам подобається.

9f77fb5e649bce10470cb7ad1653a36c

Крок 3. Сковорідку нагрійте, налийте олію без запаху. Закиньте подрібнений цибульок і підрум’яньте до прозорого стану. Посоліть і додайте улюблені прянощі за смаком.

0ed675ab9dd0436341d0f2ed2379e6d1

Крок 4. Картопля звариться хвилин за 20. Готовність перевірте, проколів коренеплоди вилочкою або гострим ножем. Якщо гострий предмет з легкістю входить в картоплю, значить – коренеплоди приготовлені. Як що немає – збільште час приготування.

cd8c6367e975c159bed502823b485ddb

Крок 5. Зварену картоплю перекладіть в сковорідку до рум’яного цибулі. Перемішайте. Прогрійте разом хвилин 5-7.

f70adc3ca59a04bd78fd8e62530a1c30

Крок 6. Апетитну картоплю перекладіть на тарілку. Гілочки кропу сполосніть і подрібніть. Додайте до картоплі. Смачного, їжте із задоволенням!

ed85f9221bc2b3af16f03a39f4c208fd

Відварна картопля з лисичками

Відварна картопля з лисичками вразить вас своєю смачнотою. Гриби з картоплею, на мою думку, дивовижне поєднання, яким не соромно пригостити рідних і близьких на святковому святі. Повірте, приготувавши одного разу за цим рецептом, ви ніколи не зможете відязичкити собі в незвичайному задоволенні.

Час готування – 40 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 5

Інгредієнти:

  • Картопля молодий – 1 кг.
  • Лисички – 600 гр.
  • Тім’ян або розмарин – за смаком.
  • Часник – 4 зубчики.
  • Вода – 2 л.
  • Оливкова олія – 5 ст.л.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Дрібний і середній молодий картопля вимийте щіткою для миття овочів і гарненько промийте під краном. Перекладіть в каструлю. Щедро посоліть. Залийте водою. Закрийте каструлю кришкою. Зачекайте, поки вода закипить. Потім зменшіть нагрів і варіть 15-20 хвилин.

d5129afda0632382b08d3b1de3b6852e

Крок 2. Лисички переберіть від лісового сміття, складіть в друшляк і сполосніть під краном. Зайвої вологи дайте стекти.

24f1bd25ade62fbf0c28f8447b0c9e6e

Крок 3. Сковорідку нагрійте. Налийте оливкова олія. Перекладіть гриби в гарячу олію.

a8a271ca498862165e487d892e7a98c2

Крок 4. Готуйте, постійно помішуючи, поки вся рідина не випарується.

2f19ac27f56613d4f2d7389fd456ef82

Крок 5. Почистіть 4 зубчика часнику.

56b007b68f2f05ba7a09ab7b02145fa7

Крок 6. Коли гриби зменшаться в обсязі і волога випарується, закиньте часникові зубчики і гілочки чебрець або розмарину. Посоліть.

775538a89823460795c1ce8100dc0ac8

Крок 7. Відварна картопля перекладіть до грибочок.

b5e3b1420f290d7c8137644abe6e3924

Крок 8. Перемішайте і підрум’яньте картоплю до апетитного золотистого кольору.

90fd9b368f03ea93c40d53cb0ec54e62

Крок 9. Дістаньте часникові зубчики і гілочки чебрецю або розмарину. Вони більше не знадобляться.

f153440fbc7e8d1c69ad7cf77400d19c

Крок 10. Ароматну картоплю перекладіть на тарілку. Пригощайте близьких. Смачного!

7e022d60df22fa53e7ff0d50ad588b32

Варена картопля з салом

Варена картопля з салом – просте і смачне блюдо. Дешево і сердито, як говорила моя бабуся, яка часто пригощала мене приголомшливою смакотою. Ситне блюдо сьогодні, за часів зожників, назвали б шкідливим для здоров’я. Але наскільки це смачно, можна переконатися, лише спробувавши.

Час готування – 40 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Картопля – 1 кг.
  • Сало – 250 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Вода – 2 л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Зелень – за бажанням.

Процес приготування:

Крок 1. Картоплю промийте щіткою для миття овочів і гарненько вимийте під краном. Потім почистіть овочечисткою. Великі екземпляри розділіть на 3-4 частини складіть в товстостінні каструлю. Посоліть. Залийте крутим окропом, поставте на плиту і включіть середній нагрів. Варіть хвилин 20-25.

d3ae2f73a04c92aed12c4f714f1c1c7d

Крок 2. Цибуля позбавте від лушпиння і наріжте, як вам подобається. Заморожене свиняче сало нарізати кубиками.

0754a0e2193930a7d2b025304f175a6b

Крок 3. Сковорідку нагрійте. Покладіть сало і підрум’яньте на середньому нагріванні. Витопиться жирок, сало стане золотистим.

952e1d90a51e7ec01dc2ebdfe9698263

Крок 4. Потім закиньте подрібнену цибулю і підрум’яньте до прозорого стану. Посоліть і додайте улюблені прянощі за смаком.

1aa79487692394ffe3d4b88494c252b4

Крок 5. Коли картопля звариться, перевірте готовність, проткнувши коренеплоди вилочкою або гострим ножем. Злийте картопляний відвар. Перекладіть рум’яне сало з цибулькою в каструлю. Підсоліть і поперчіть. Перемішайте.

c051392831d8591532ca33e4164d738c

Крок 6. Апетитну картоплю перекладіть на тарілку. Улюблену зелень сполосніть і додайте до картоплі. Смачного!

78f1cc72ae4c5b61d9efd038c5b5a086

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал