Для приготування маринованої скумбрії, під червону рибу, нам знадобляться наступні інгредієнти:
- – скумбрія – 2 штуки,
- – цибуля ріпчаста – за смаком ,
- – вода – 250 мл ,
- – гвоздика – 6 штук,
- – перець горошком – невелика щіпка ,
- – перець духмяний мелений – 1/3 чайної ложки,
- – зерна коріандру – щіпка ,
- – сіль – 2 чайної ложки,
- – цукор – 0,5 чайної ложки,
- – Олія соняшникова – 2 столові ложки,
- – оцет яблучний – 2,5 столові ложки,
Приступаємо до приготування:
По-перше беремо 2 скумбрії, якщо вони заморожені то для початку слід їх розморозити. І так, якщо все готово, то скумбрію промиваємо, чистимо, можна очистити повністю від кісток. Нарізаємо на шматочки, але щоб не були зовсім маленькими. Споліскуємо і даємо трохи просохнути, потім складаємо все в миску.
Далі беремо каструлю, наливаємо в неї 250 мл води і ставимо на вогонь. У воду додаємо 2 чайні ложки солі, 0,5 чайної ложки цукру, 6 штучок гвоздик, щіпку перцю горошком, 1/3 чайної ложки перця меленого запашного, щіпку коріандру, 2 столові ложки олії соняшникової. Весь цей розсіл кип’ятимо на повільному вогні приблизно пару хвилин. В кінці процесу вливаємо 2,5 столові ложки яблучного оцту. Розсолу потрібно дати остудитися, а поки він остуджується, нарізаємо цибулю півкільцями.
Коли розсіл охолов, беремо підготовлену скумбрію і складаємо в миску упереміш з цибулею. Заливаємо рибу з цибулею остиглим маринадом.
Накриваємо миску рушником і залишаємо, краще на добу, маринуватися. Після доби можна із задоволенням їсти.