Як варити манну кашу в домашніх умовах? Найкращі і смачні рецепти ви знайдете в нашій готовій кулінарній добірці. Обов’язково беріть на замітку наші перевірені покрокові ідеї з фото. Апетитна каша вийде навіть у новачків. Подавайте до сімейного сніданку або будь-якого іншого прийому їжі.
Манна каша на воді в каструлі
Манна каша на воді в каструлі виходить дуже ніжною, повітряної і поживної. Подавайте її на сніданок або в якості гарніру. Така страва відмінно підійде для дитячого меню. Обов’язково спробуйте приготувати на нашу перевіреному покроковому рецептом з фото.
Час готування – 17 хвилин
Час приготування – 5 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- Крупа манна – 2 ст.л.
- Вода – 1 ст.
- Сіль – 1 щіпка.
- Масло вершкове – 1 ч.л.
Процес приготування:
Крок 1. Відміряємо необхідну кількість всіх інгредієнтів за списком.
Крок 2. Воду вливаємо в каструлю і кип’ятимо на плиті.
Крок 3. Поступово всипаємо сюди манну крупу тонким струменем.
Крок 4. Перемішуємо заготівлю вінчиком, щоб розбити всі грудочки. Робимо все не поспішаючи і акуратно.
Крок 5. Варимо дві хвилини на помірному вогні. Після опускаємо в кашу шматочок вершкового масла.
Крок 6. Закриваємо продукт кришкою і залишаємо настоюватися 10 хвилин. Вогонь вимикаємо.
Крок 7. Ніжна манна каша на воді готова. Розкладайте по тарілках і угощайтесь!
Молочна манна каша в мультиварці
Молочна манна каша в мультиварці – дуже смачна і швидка кулінарна ідея для вашого домашнього столу. Подавайте апетитне частування на сніданок або в якості гарніру. При бажанні, продукт можна доповнити фруктами, ягодами або горіхами. Беріть на замітку кулінарну ідею!
Час готування – 20 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- Крупа манна – 1 мульті-стакан.
- Вода – 2 мульті-стакана.
- Молоко – 5 мульті-стаканів.
- Цукор – 2 ст.л.
- Масло вершкове – 1 ст.л.
- Сіль – 1 щіпка.
- Ізюм – для подачі.
- Ягоди – для подачі.
Процес приготування:
Крок 1. Відміряємо один неповний мульті-стакан манної крупи.
Крок 2. Висипаємо крупу в чашу мультиварки. Заливаємо її водою.
Крок 3. Після вливаємо вказану кількість молока.
Крок 4. Шматочком вершкового масла обмазуємо стіни чаші вгорі. Це не дозволить молоку « втекти » при нагріванні.
Крок 5. Додаємо цукор і сіль. Включаємо режим « каша » на 10 хвилин. Кришку не закриваємо, щоб прибирати пінку в процесі.
Крок 6. Розкладаємо готову кашу по тарілках і доповнюємо її родзинками, ягодами за смаком.
Крок 7. Апетитна молочна манна каша в мультиварці готова. Подавайте до столу і угощайтесь!
Манна каша на воді в мультиварці
Манна каша на воді в мультиварці виходить дуже ніжною, повітряної і апетитної. Подавайте її на сніданок або в якості гарніру. Така страва відмінно підійде для дитячого меню. Обов’язково спробуйте приготувати на нашу простому рецептом з покроковими фото.
Час готування – 30 хвилин
Час приготування – 5 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- Крупа манна – 1 ст.
- Вода – 4 ст.
- Сіль – ¼ ч.л.
- Цукор – 1,5 ст.л.
- Масло вершкове – 30 гр.
- Горіх волоський – для подачі.
Процес приготування:
Крок 1. Відміряємо необхідну кількість манної крупи і всипаємо її в чашу мультиварки.
Крок 2. Додаємо потрібну кількість цукру.
Крок 3. Всипаємо трохи солі.
Крок 4. Заливаємо манку теплою кип’яченою водою і обережно перемішуємо все до однорідності.
Крок 5. Відправляємо в заготівлю шматочок вершкового масла.
Крок 6. Закриваємо мультиварку кришкою. Включаємо режим « каша » на 20 хвилин. Чекаємо завершення програми.
Крок 7. Ніжна манна каша на воді в мультиварці готова. Розкладайте по тарілках, прикрашайте волоським горіхом і подавайте до столу!
Манна каша на 1 літр молока без грудочок
Манна каша на 1 літр молока без грудочок – дуже смачна і швидка кулінарна ідея для вашого домашнього столу. Подавайте апетитне частування на сніданок або в рамках дитячого меню. При бажанні, продукт можна доповнити фруктами, ягодами та іншими доповненнями. Обов’язково беріть на замітку!
Час готування – 30 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Крупа манна – 6 ст.л.
- Молоко – 1 л.
- Цукор – 2 ст.л.
- Сіль – 1 щіпка.
- Масло вершкове – для подачі.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.
Крок 2. Від загальної кількості відливаємо близько 150 мл молока. Решта молоко вливаємо в каструлю і доводимо його до кипіння.
Крок 3. У склянці з молоком розмішуємо вказану кількість манної крупи. Перемішуємо до однорідної суміші.
Крок 4. Тонким струменем вливаємо в гаряче молоко суміш з манної крупи. Відразу все перемішуємо для розбивання грудочок.
Крок 5. Зменшуємо вогонь і варимо кашу ще 2-3 хвилини. Постійно помішуємо продукт.
Крок 6. Після вимикаємо плиту. Закриваємо кашу кришкою і даємо їй настоятися протягом 10 хвилин.
Крок 7. Манна каша на один літр молока без грудочок готова. Розкладайте по тарілках, доповнюйте вершковим маслом і подавайте до столу!
Манна каша з родзинками
Манна каша з родзинками – дуже яскраве і просте у виконанні блюдо для вашого домашнього столу. Готове частування можна подавати в якості десерту, цікавого сніданку або ситного перекусу. Для приготування такої каші в домашніх умовах беріть на замітку перевірений покроковий рецепт.
Час готування – 30 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Крупа манна – 100 гр.
- Ізюм – 40 гр.
- Молоко – 100 мл.
- Вода – 100 мл.
- Сіль – 1 щіпка.
- Цукор – за смаком.
- Масло вершкове – для подачі.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо потрібні продукти зі списку.
Крок 2. Ізюм заливаємо теплою водою на 10-15 хвилин.
Крок 3. Після продукт перекладаємо на паперовий рушник. Даємо повністю обсохнути.
Крок 4. Молоко і воду вливаємо в каструлю. Додаємо сюди дрібку солі і доводимо суміш до кипіння.
Крок 5. У кипляче молоко тонким струменем всипаємо манну крупу. Постійно помішуємо заготівлю. Варимо 2-3 хвилини.
Крок 6. Доповнюємо кашу родзинками. Перемішуємо, вимикаємо вогонь і даємо постояти під кришкою 3-4 хвилини.
Крок 7. Апетитна манна каша з родзинками готова. Розкладайте її по порційних тарілках і доповнюйте вершковим маслом. Можна пригощатися!
Молочна манна каша з гарбузом
Молочна манна каша з гарбузом – дуже смачна і швидка кулінарна ідея для вашого домашнього столу. Подавайте апетитне частування на сніданок або в якості гарніру. Для приготування рекомендуємо скористатися перевіреним рецептом з покроковими фото. Справляться навіть новачки!
Час готування – 50 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- Крупа манна – 2 ст.л.
- Гарбуз – 150 гр.
- Вода – 200 мл.
- Молоко – 300 мл.
- Цукор – 1 ст.л.
- Цукор ванільний – 1 ч.л.
- Масло вершкове – 20 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Очищаємо гарбуз від шкірки і насіння. Нарізаємо плід невеликими кубиками. Кладемо в глибоку каструлю.
Крок 2. Заливаємо гарбуз водою. Кип’ятимо її і після варимо на тихому вогні близько 30 хвилин.
Крок 3. Заготівлю збиваємо блендером до однорідної кашиці.
Крок 4. Вливаємо в цю кашицю молоко і доводимо до кипіння. Після додаємо два види цукру.
Крок 5. У киплячу суміш тонким струменем всипаємо манну крупу. Знову доводимо до кипіння і варимо на тихому вогні 5-7 хвилин, постійно помішуючи.
Крок 6. Після приготування опускаємо в кашу вершкове масло. Знову все перемішуємо.
Крок 7. Апетитна яскрава каша з гарбузом готова. Розкладайте її по тарілках і подавайте до столу!
Каша з манної крупи з фруктами
Каша з манної крупи з фруктами – дуже яскраве і просте у виконанні блюдо для вашого сімейного столу. Готовий продукт можна подавати в якості десерту, цікавого сніданку або ситного перекусу. Для приготування такої каші в домашніх умовах беріть на замітку перевірений покроковий рецепт.
Час готування – 30 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- Крупа манна – 3 ст.л.
- Молоко – 300 мл.
- Масло вершкове – 40 гр.
- Цукор – 2 ст.л.
- Сіль – 0,5 ч.л.
- Ківі – 1 шт.
- Апельсин – 1 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.
Крок 2. Молоко вливаємо в каструлю. Сюди ж викладаємо манну крупу, сіль і цукор. Перемішуємо заготівлю і даємо їй настоятися 5 хвилин.
Крок 3. Добре промиваємо апельсин і знімаємо з нього цедру будь-яким зручним способом.
Крок 4. Знову перемішуємо молочну суміш і ставимо її на плиту. Варимо близько 10-15 хвилин, регулярно помішуючи. В кінці додаємо вершкове масло і апельсинову цедру.
Крок 5. Вимикаємо плиту і збиваємо заготівлю вінчиком до повного загустіння.
Крок 6. Очищаємо ківі і нарізаємо його тонкими колами. Розкладаємо кашу по тарілках і доповнюємо ківі.
Крок 7. Ароматна манна каша з фруктами готова. Подавайте до столу!
Солодка манна каша з цукром
Солодка манна каша з цукром – дуже поживна і корисна ласощі для вашого сімейного столу. Готове частування підходить для сніданків або перекусів. Особливо актуально для дитячого меню. Для приготування апетитної каші використовуйте перевірений рецепт з нашої добірки.
Час готування – 30 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- Крупа манна – 3 ст.л.
- Молоко – 0,5 л.
- Цукор – 1 ст.л.
- Сіль – 1 щіпка.
- Масло вершкове – 40 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Спочатку підготуємо всі інгредієнти зі списку.
Крок 2. Відміряємо вказану кількість манної крупи і всипаємо її в каструлю. Сюди ж відправляємо сіль і цукор.
Крок 3. Вливаємо в каструлю трохи молока. Перемішуємо суміш і даємо їй постояти 15 хвилин.
Крок 4. Вливаємо молоко яке залишилося. Доводимо кашу до кипіння і варимо її на невеликому вогні 3-4 хвилини.
Крок 5. Через вказаний час прибираємо каструлю з плити.
Крок 6. Додаємо в гарячу кашу шматочок вершкового масла.
Крок 7. Закриваємо частування кришкою і залишаємо на 10 хвилин.
Крок 8. Ніжна солодка манна каша з цукром готова. Розкладайте її по тарілках і подавайте до столу!
Рідка манна каша на молоці з пропорціями
Рідка манна каша на молоці з пропорціями виходить неймовірно ніжною, повітряної і поживної. Чудове рішення для вашого сімейного сніданку, обіду або перекусу. Також така каша добре підходить для дитячого меню. Порадуйте себе і близьких апетитним і корисним частуванням.
Час готування – 30 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Крупа манна – 8 ст.л.
- Молоко – 400 мл.
- Вода – 400 мл.
- Цукор – 3 ст.л.
- Ванілін – 1 щіпка.
- Сіль – 1 щіпка.
- Масло вершкове – для подачі.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо всі інгредієнти за списком.
Крок 2. Відміряємо вказану кількість манної крупи.
Крок 3. У каструлю вливаємо потрібну кількість молока.
Крок 4. Сюди ж вливаємо воду. Доводимо рідина до кипіння, після відразу додаємо сіль, цукор і ванілін. Перемішуємо.
Крок 5. Тонким струменем в гарячий продукт всипаємо манну крупу постійно помішуємо кашу і варимо її рівно дві хвилини.
Крок 6. Вимикаємо вогонь, закриваємо кашу кришкою і даємо їй настоятися протягом 10 хвилин.
Крок 7. Рідка манна каша на молоці з пропорціями готова. Розкладайте її по тарілках, доповнюйте вершковим маслом і подавайте до столу!