Як приготувати торт “Снікерс” – це дивовижний десерт, який запросто можна приготувати на власній кухні, вкладаючи всю свою любов і турботу. Ласощі поєднує в собі безліч компонентів, які прекрасні і самі по собі, але в сукупності викликають істинний гастрономічний захват! В якості основи традиційно використовується пористий і ніжний бісквіт, який доповнюється обсмаженим арахісом, карамеллю, а також безе або сирним кремом.
Торт Снікерс з карамеллю і арахісом
Торт Снікерс з карамеллю і арахісом – це неймовірно смачне частування, яке сподобається всім настільки, що у вас будуть просити не тільки добавки, але і поділитися рецептом! Шматочок такого десерту подарує вам справжнє гастрономічне задоволення – гарантовано.
Час готування – 4 ч.
Час приготування – 1 ч.
Порції – 7.
Інгредієнти:
Для тіста:
- Масло вершкове – 120 гр.
- Молоко – 460 мл.
- Яйця – 4 шт.
- Цукор-пісок – 300 гр.
- Цукор ванільний – 20 гр.
- Борошно – 380 гр.
- Какао-порошок – 140 гр.
- Розпушувач – 15 гр.
- Сода – 4 гр.
- Сіль – 2 гр.
Для карамелі:
- Масло вершкове – 60 гр.
- Цукор-пісок – 170 гр.
- Сіль – 4 гр.
- Вода – 30 мл.
- Сироп інвертний – 30 мл.
Для крему:
- Масло вершкове – 240 гр.
- Цукор-пісок – 190 гр.
- Цукор ванільний – 10 гр.
- Білки яєчні – 4 шт.
Для начинки:
- Арахіс смажений – 200 гр.
- Мед – 30 гр.
- Паста арахісова – 80 гр.
- Вершки 33% – 240 мл.
- Сіль – 1 гр.
- Арахіс для декору – 50 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Для приготування бісквіта, яйця кімнатної температури з’єднуємо з двома видами цукру і розм’якшеним вершковим маслом – збиваємо міксером близько 5 хвилин. Паралельно дно роз’ємного кільця вистилаємо пергаментом. В окремій ємності змішуємо борошно з сіллю, содою, розпушувачем і какао-порошком.
Крок 2. У збиту яєчно-цукрову суміш поступово додаємо сухі компоненти і молоко. Готове тісто ділимо на три рівні частини і випікаємо по черзі: півгодини при 160 градусах.
Крок 3. Готові коржі витягаємо з форми тільки через 15 хвилин після закінчення теплової обробки, остуджуємо на решітці. Очищаємо і промиваємо горіхи, насухо промакуємо паперовими рушниками і в один шар викладаємо на деко.
Крок 4. Підрум’янюємо арахіс 12-15 хвилин при тих же 160 градусах, даємо час повністю охолонути і ділимо на три рівні частини.
Крок 5. 1/3 горіхів ріжемо ножем на середні шматочки, другу частину пробиваємо в блендері з додаванням меду, олії і солі, а використовуючи третю частину, варимо карамель. У сотейник відправляємо горішки, воду, сироп і цукор.
Крок 6. Не перемішуючи компоненти, проварюємо до світло-коричневого відтінку і обережно вмішуємо вершки, м’яке вершкове масло, сіль. Прибираємо з конфорки і остуджуємо, частина залишаємо для декору.
Крок 7. Для приготування крему перемішуємо білки з двома видами цукру, суміш поміщаємо на водяну баню і нагріваємо до 60 градусів. Починаємо збивати міксером.
Крок 8. Не припиняючи роботу вінчиків, поступово додаємо кубики розм’якшеного вершкового масла. У пишну суміш підмішуємо арахісову пасту. 3-4 столових ложки складу викладаємо в кондитерський мішок.
Крок 9. Зрізаємо верхівки з коржів і переходимо до збірки. Перший коржик викладаємо на тарілку і змащуємо кремом, посипаємо горішками і поливаємо карамеллю. Все те ж саме повторюємо з іншими компонентами, присмачивши останній шар і боки кремом, арахісом і карамеллю.
Крок 10. Ніжний і ефектний десерт ставимо в холодильну камеру на 2-3 години і виймаємо за півгодини до подачі. Смачного!
Торт Снікерс з кремом чіз і карамеллю
Торт Снікерс з кремом чіз і карамеллю – це десерт, що володіє неймовірним смаком і вишуканим ароматом. Приготуйте таке ласощі до дня народження і всі ваші близькі люди прийдуть в справжній захват від зовнішнього вигляду і текстури, бо це щось неземне!
Час готування – 10 ч.
Час приготування – 60-80 хв.
Порції – 2,2 кг.
Інгредієнти:
Для бісквіта:
- Яйця великі – 6 шт.
- Сіль – 1 щіпка.
- Цукор-пісок – 150 гр.
- Борошно – 110 гр.
- Крохмаль кукурудзяний – 20 гр.
- Какао-порошок – 30 гр.
- Молоко тепле – 30 мл.
- Масло вершкове розтоплене – 25 мл.
Для нуги:
- Желатин – 4 гр.
- Вода – 20 мл. + 50 мл.
- Білок яєчний – 2 шт.
- Сіль – 1 щіпка.
- Сироп глюкозний – 30 мл.
- Цукор-пісок – 150 гр.
- Паста арахісова – 30 гр.
- Арахіс подрібнений – 50 гр.
Для карамелі:
- Сироп глюкозний – 30 гр.
- Вода – 20 мл.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Масло вершкове – 30 гр.
- Вершки жирні – 120 мл.
- Сіль – 1 щіпка.
- Арахіс – 150 гр.
Для крем-чіза:
- Шоколад темний – 240 гр.
- Масло вершкове – 25 гр.
- Вершки 33% (гарячі) – 100 мл.
- Какао-порошок – 1 ст.л.
- Вершковий сир – 400 гр.
- Пудра цукрова – 50 гр.
- Вершки 33% (холодні) – 300 мл.
Процес приготування:
Крок 1. Для приготування тіста насамперед розтоплюємо і остуджуємо вершкове масло. Паралельно збиваємо яйця з цукром і сіллю, поміщаємо на водяну баню і прогріваємо до розчинення кристалів.
Крок 2. Прибравши ємність з водяної бані, починаємо працювати міксером, поступово збільшуючи обороти, домагаючись пишної і світлої маси.
Крок 3. Борошно просіюємо з додаванням какао-порошку і розпушувача, додаємо в яєчну піну і змішуємо лопаткою.
Крок 4. Вводимо молоко і вершкове масло – замішуємо тісто.
Крок 5. Переливаємо масу в форму і кілька разів постукуємо про робочу поверхню.
Крок 6. Готуємо бісквіт протягом 60-80 хвилин при 160 градусах і по закінченню випікання залишаємо в вогнетривкій формі ще на 15 хвилин.
Крок 7. Потім витягуємо з форми і залишаємо на решітці для охолодження. Далі розрізаємо на 4 коржі однакової товщини.
Крок 8. Переходимо до нуги: желатин заливаємо водою і прибираємо в сторону для набухання. У каструлі з товстим дном об’єднуємо сироп, цукор і воду, поміщаємо на помірний вогонь і, не помішуючи, доводимо до кипіння. Продовжуємо варіння до нагрівання в 140-145 градусів.
Крок 9. Не втрачаючи часу, збиваємо білки з сіллю до стійких піків, не вимикаючи міксер, тонким струменем вливаємо киплячий сироп.
Крок 10. Вводимо в масу арахісову пасту і збиваємо до однорідної консистенції, слідом додаємо желатин і рубані горіхи, помішуємо за допомогою лопатки.
Крок 11. Переливаємо готову нугу в роз’ємне кільце, попередньо устелив дно плівкою, а бортики тефлоновим килимком.
Крок 12. Відправляємо на всю ніч в морозильну камеру і виймаємо тільки перед збіркою.
Крок 13. Готуємо карамель: в сотейнику змішуємо сироп, цукор і воду – на середньому вогні заварюємо до повного розчинення цукру, не помішуючи. Далі нахиляємо ємність з боку в бік до отримання карамельного відтінку.
Крок 14. Вимикаємо нагрів і поступово виливаємо гарячі вершки, кожен раз ретельно вимішуючи склад.
Крок 15. Доповнюємо склад вершковим маслом і сіллю, прогріваємо на плиті ще 60 секунд.
Крок 16. Виливаємо суміш в тарілку і висипаємо рубані горішки, помішуємо і залишаємо до повного охолодження.
Крок 17. Шоколад і вершкове масло кладемо в миску і розтоплюємо будь-яким зручним способом. Окремо змішуємо гарячі вершки з какао і виливаємо в розтоплений шоколад.
Крок 18. В іншій ємності змішуємо домашній сир і цукрову пудру, підливаємо вершки з холодильника і збиваємо міксером до стабільних піків.
Крок 19. Виливаємо шоколадний склад і знову перемішуємо.
Крок 20. Починаємо збірку: перший коржі просочуємо молоком з арахісової пастою або просто молоком / вершками. Потім покриваємо кремом і робимо бортики, кладемо половину карамелі з горіхами і змащуємо тонким шаром крему.
Крок 21. Викладаємо складові в наступній послідовності: корж, просочення, крем, нуга, бортики і верхівка з крему.
Крок 22. Ще раз повторюємо шари і, накривши торт, прибираємо на всю ніч на полицю холодильника.
Крок 23. На ранок «звільняємо» тортик, вирівнюємо кремом і декоруємо.
Крок 24. Неймовірно смачний торт подаємо до столу і насолоджуємося. Смачного!
Бенто торт Снікерс
Бенто торт Снікерс – це частування, призначене на 1-4 чоловік, яке подається, як правило, в маленькій красивій коробці з однієї запаленою свічкою. Здивуйте своїх рідних неймовірно смачним частуванням, яке вражає своїми смаковими характеристиками і приємним горіховим ароматом.
Час готування – 90 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 3-4.
Інгредієнти:
Для бісквіта:
- Борошно – 100 гр.
- Цукор-пісок – 120 гр.
- Какао-порошок – 25 гр.
- Розпушувач тіста – 10 гр.
- Сіль – 4 гр.
- Яйця – 1 шт.
- Молоко – 120 мл.
- Масло вершкове – 30 гр.
- Олія – 30 мл.
Для карамелі:
- Цукор-пісок – 120 гр.
- Сіль – 2 щіпки.
- Вершки 33% – 80 мл.
- Масло вершкове – 50 гр.
Для крему:
- Вершковий сир – 240 гр.
- Пудра цукрова – 50 гр.
- Масло вершкове – 80 гр.
- Екстракт ванілі / ванілін – ½ ч.л. / 2 гр.
- Арахіс смажений – 20 гр.
Для глазурі:
- Шоколад темний – 150 гр.
- Олія – 1 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. Почнемо з тіста: сухі інгредієнти змішуємо і просіюємо через сито з дрібними отворами. Додаємо два види масла, яйце і молоко – перемішуємо до отримання гладкою і однорідної маси.
Крок 2. Переливаємо масу в невелику жароміцну форму і випікаємо при 170 градусах близько 40-50 хвилин.
Крок 3. Охололий бісквіт розрізаємо на три коржі, надаємо правильну форму потрібного діаметру (10-12 сантиметрів), зрізавши надлишки.
Крок 4. Переходимо до карамелі: висипаємо потрібну кількість цукру в каструлю з товстим дном і прогріваємо до світло-коричневого відтінку, поступово додаємо охолоджене вершкове масло.
Крок 5. Доповнюємо склад сіллю і теплими вершками, помішуємо і прибираємо з плити. Даємо час трохи охолонути.
Крок 6. Для приготування крему, міксером збиваємо м’яке вершкове масло з цукровою пудрою, додаємо домашній сир і екстракт ванілі або пакетик ваніліну – ще трохи працюємо вінчиком і викладаємо повітряну масу в кондитерський мішок.
Крок 7. Перший корж кладемо на плоску тарілку і змащуємо кремом, потім відсаджуємо крем по периметру, в центр викладаємо трохи карамелі і смажених горіхів.
Крок 8. Повторюємо все те ж саме з другим коржем і нариваємо третім, вирівнюємо тортик залишками крему і відправляємо в холодильник на кілька годин для стабілізації.
Крок 9. Готуємо глазур: розтоплюємо темний шоколад і змішуємо з олією, покриваємо торт і декоруємо горішками.
Крок 10. Подаємо до столу і негайно знімаємо пробу. Смачного!
Торт Снікерс з шоколадним бісквітом
Торт Снікерс з шоколадним бісквітом, безе, арахісом і вареним згущеним молоком – це справжнісіньке буйство смаків і ароматів, зібраних в єдине ціле з однією метою: дарувати людям незабутнє насолоду. Побалуйте себе і своїх рідних чимось вишуканим!
Час готування – 8 ч.
Час приготування – 1 ч.
Порції – 6-8.
Інгредієнти:
- Яйця – 3 шт.
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Сметана – 200 гр.
- Пудра цукрова – 130 гр.
- Борошно – 200 гр.
- Какао-порошок – 2 ст.л.
- Арахіс обсмажений – 200 гр.
- Сода – 1,5 ч.л.
- Оцет – 1,5 ст.л.
- Варене згущене молоко – 400 гр.
- Масло вершкове – 180 гр.
- Шоколад темний – 100 гр.
- Молоко / сметана – 2-3 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. Акуратно розбиваємо яйця і відокремлюємо білки від жовтків. Білки прибираємо в холодильну камеру, а жовтки виливаємо в миску і всипаємо цукор.
Крок 2. Збиваємо за допомогою міксера добіла.
Крок 3. Додаємо соду, гашену оцтом і сметану.
Крок 4. Двічі просіюємо какао з борошном і в кілька етапів додаємо в яєчний склад, вимішуємо ложкою.
Крок 5. Переливаємо тісто в форму (діаметр 20-22 сантиметри), вистелену пергаментом і прибираємо в духовку, прогріту до 170 градусів. Засікаємо 30-35 хвилин, готовність перевіряємо зубочисткою. Після охолодження розрізаємо на два коржі.
Крок 6. Тим часом збиваємо охолоджені білки в піну і висипаємо цукрову пудру, продовжуємо роботу вінчиків до стабільних піків.
Крок 7. На аркуші пергаменту малюємо коло, рівний вогнетривкої форми, в якій випікається бісквіт. Лопаткою викладаємо білкову масу, розрівнюючи.
Крок 8. Випікаємо від 60 до 90 хвилин при 100 градусах, безе повинно хрустіти.
Крок 9. Займемося кремом: варене згущене молоко збиваємо з розм’якшеним вершковим маслом і потім змішуємо з 100 гр. обсмажених горіхів.
Крок 10. Приступаємо до збірки десерту: перший корж зрізом вгору поміщаємо на плоске блюдо, змащуємо половиною крему.
Крок 11. Зверху кладемо безе.
Крок 12. Обережно змащуємо білковий шар кремом і накриваємо другим коржем (корж укладаємо скоринкою вгору).
Крок 13. Для декору розтоплюємо темний шоколад на водяній бані і змішуємо з гарячим молоком або сметаною, поливаємо кондитерське виріб і посипаємо залишками арахісу.
Крок 14. Відправляємо торт в холод на кілька годин для просочення, а потім дегустуємо. Смачного!
Домашній торт Снікерс з печива без випічки
Домашній торт Снікерс з печива без випічки – це просте в приготуванні ласощі, яке можна запросто « змайструвати », навіть якщо ваш духовий шафа несправний. Такий тортик розлетиться з тарілок в одну мить, тому заздалегідь готуйте з запасом!
Час готування – 90 хв.
Час приготування – 30-40 хв.
Порції – 6-8.
Інгредієнти:
- Печиво – 270-300 гр.
- Варене згущене молоко – 1 банка.
- Масло вершкове – 50 гр. + 130 гр.
- Арахіс – 250 гр.
- Молоко – 50 мл.
- Шоколад гіркий – 200 гр.
- Олія – 2 ч.л.
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо продуктовий набір.
Крок 2. Горіхи висипаємо на суху сковорідку і обсмажуємо на середньому вогні 8-10 хвилин.
Крок 3. Позбавляємося від лушпиння.
Крок 4. Печиво висипаємо в чашу блендера і перемелюємо.
Крок 5. У сотейник відправляємо молоко і 50 грам вершкового масла, ставимо на конфорку.
Крок 6. Коли масло розтануло, додаємо шоколад і перемішуємо до однорідності.
Крок 7. Отриману суміш перемішуємо з пісочної крихтою.
Крок 8. Для крему міксером збиваємо 130 гр. вершкового масла кімнатної температури і згущену.
Крок 9. У пишний крем вмішуємо половину горіхів.
Крок 10. На підкладку встановлюємо роз’ємне кільце, третю частину тіста утрамбовуємо, формуючи дно.
Крок 11. Викладаємо половину апетитного крему і розрівнюємо.
Крок 12. Повторюємо шари і в останню чергу розділимо крихту, прибираємо десерт на 60 хвилин в холодильну камеру.
Крок 13. Шоколад розтоплюємо на водяній бані і змішуємо з олією, склад перекладаємо в кондитерський мішок.
Крок 14. Прикрашаємо торт шоколадною глазур’ю і арахісом. Готуйте і отримуйте задоволення не тільки від результату, але і від процесу!
Як приготувати торт Снікерс з безе
Як приготувати торт Снікерс з безе? Саме безе готується настільки елементарно, що вийде навіть у школяра, проте, навіть досвідченому кулінар буде потрібно час, щоб підготувати складові і зібрати їх в єдине кондитерське виріб. Тому, не втрачаючи ні хвилини, приступаємо!
Час готування – 6 ч. 40 хв.
Час приготування – 1 ч. 40 хв.
Порції – 6-8.
Інгредієнти:
- Яйця – 5 шт.
- Цукор-пісок – 9 ст.л.
- Борошно – 3 ст.л.
- Какао-порошок – 3 ст.л.
- Розпушувач тіста – 1 ч.л.
- Вода – 6 ст.л.
- Масло вершкове – 200 гр.
- Молоко згущене варене – 1 банка.
Для безе, ганашу і прикраси:
- Яєчні білки – 3 шт.
- Цукор-пісок – 250 гр.
- Шоколад гіркий – 200 гр.
- Вершки 33% – 50 мл.
- Горіхи – 250 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Викладаємо на робочу поверхню компоненти, зазначені в списку. Горіхи підсушуємо на сухій сковороді і перетворюємо в велику крихту за допомогою толкушки для картопляного пюре.
Крок 2. Для приготування безе, збиваємо холодні яєчні білки з 250 грамами цукру до піків.
Крок 3. Робимо коло потрібного діаметру на пергаменті і лопаткою викладаємо рівний шар білкової маси, запікаємо близько 2-2,5 годин при 110-120 градусах.
Крок 4. Для бісквіта розбиваємо 5 яєць і відокремлюємо білки від жовтків, білки розтираємо з 5 столовими ложками цукрового піску, поступово додаємо жовтки. В отриманий склад просіюємо розпушувач, какао і борошно.
Крок 5. Переливаємо тісто в форму і випікаємо при 180 градусах протягом 25-30 хвилин. Після охолодження розрізаємо на коржі.
Крок 6. Займемося сиропом: 4 столових ложки цукру розчиняємо в воді прямо в сотейнику і доводимо до кипіння, даємо час трохи охолонути.
Крок 7. Готовий бісквіт просочуємо теплим сиропом.
Крок 8. Для приготування крему збиваємо міксером м’яке вершкове масло і додаємо банку згущеного молока, працюємо вінчиками до однорідності.
Крок 9. Щоб приготувати ганаш, 200 грам шоколаду заливаємо добре прогрітими вершками і активно перемішуємо.
Крок 10. Збираємо кондитерський виріб: просочений бісквіт змащуємо кремом і ганашем, посипаємо горішками, кладемо другий корж і безе. Наносимо ще один шар крему і щедро посипаємо арахісом. Обрізаємо нерівні краї і декоруємо на свій смак.
Крок 11. Нарізаємо неймовірно апетитний торт порційними шматочками і знімаємо пробу. Смачного!
Мусовий торт Снікерс
Мусовий торт Снікерс готується з безлічі компонентів, які гарні, як окремо, так і всі разом. Із зазначеної кількості компонентів, виходить десерт, якого вистачить для того, щоб привести в захват компанію з 6-7 чоловік. Це повинен спробувати кожен!
Час готування – 7 ч.
Час приготування – 1 ч.
Порції – 6-7.
Інгредієнти:
Для бісквіта:
- Яйця – 1 шт.
- Цукор-пісок – 40 гр.
- Борошно – 30 гр.
- Олія – 20 мл.
- Розпушувач тіста – ½ ч.л.
- Какао-порошок – 10 гр.
Для арахісового шару:
- Паста арахісова – 100 гр.
- Арахіс – 60 гр.
- Молоко – 80 мл.
- Желатин – 3 гр.
Для карамелі:
- Вершки 33-35% – 120 мл.
- Цукор-пісок – 120 гр.
- Масло вершкове 82,5% – 50 гр.
- Сіль – 1 щіпка.
Для мусу:
- Вершки 33-35% – 70 мл. + 210 мл.
- Молоко – 70 мл.
- Шоколад молочний – 100 гр.
- Шоколад темний – 60 гр.
- Желатин листової – 6 гр.
Для глазурі:
- Сироп глюкози – 150 мл.
- Цукор-пісок – 150 гр.
- Вода – 75 мл.
- Згущене молоко – 80 гр.
- Шоколад білий – 80 гр.
- Желатин листової – 15 гр.
- Барвники – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Починаємо з бісквіта: в миску з високими бортиками розбиваємо яйце і всипаємо цукор, збиваємо добілу. Тонким струменем вливаємо соняшникову олію, не припиняючи роботу вінчиків.
Крок 2. Сухі компоненти змішуємо і просіюємо в яєчну масу, замішуємо тісто.
Крок 3. Однорідний склад виливаємо в форму діаметром 18 сантиметрів і випікаємо протягом 12-15 хвилин (180 градусів). Виймаємо бісквіт з форми і обрізаємо кільцем від 14 до 16 сантиметрів, остуджуємо і обертаємо в плівку, поміщаємо в морозилку до використання.
Крок 4. Переходимо до начинки: желатин заливаємо водою і залишаємо для набухання.
Крок 5. Молоко нагріваємо до гарячого стану, але не кип’ятимо. У гарячу рідину переливаємо желатин і ретельно перемішуємо. Отриманим розчином заливаємо арахісову пасту – помішуємо.
Крок 6. Вмішуємо горіхи і масу викладаємо в кільце такого ж діаметра, яким обрізали бісквіт – переміщаємо на полицю морозильної камери.
Крок 7. Переходимо до карамелі: цукор висипаємо в сотейник з товстим дном, на повільному вогні, похитуючи посуд, доводимо до світло-коричневого відтінку, не помішуючи.
Крок 8. Паралельно прогріваємо вершки, виливаємо до потемнілого цукру і через 20 секунд старанно перемішуємо і тушкуємо ще 60-120 секунд. Потім, остуджуємо масу до 90 градусів.
Крок 9. Додаємо кубики м’якого вершкового масла і проходимося заглибним блендером, солимо. Виливаємо карамель на арахісову начинку, остуджуємо і повертаємо в морозилку.
Крок 10. На ранок замочуємо листовий желатин в воді для приготування мусу. 70 мілілітрів вершків нагріваємо практично до кипіння, з’єднуємо з желатином і молоком.
Крок 11. Перемішуємо до однорідності і заливаємо два види шоколаду, чекаємо розплавлення і перемішуємо.
Крок 12. Решта вершки охолоджуємо і гарненько збиваємо міксером. Об’єднуємо збиті вершки з шоколадним складом, охололим до 33-35 градусів.
Крок 13. Приступаємо до складання частування: готуємо форму, устелив її харчовою плівкою і ацетатною плівкою. Виливаємо близько 60-70 відсотків мусу, розділимо по центру начинку і заливаємо залишками мусу.
Крок 14. Злегка втоплюємо корж в мусі, відправляємо торт на всю ніч в морозилку.
Крок 15. На наступний день готуємо глазур: желатин заливаємо холодною водою, а в сотейник відправляємо сироп глюкози, цукор і воду – ставимо на конфорку і доводимо до розчинення крупинок і кипіння.
Крок 16. Набухлий желатин разом з шоколадом і згущеним молоком викладаємо в чашу блендера і заливаємо гарячим сиропом. Через кілька хвилин додаємо кілька крапель коричневого барвника і пробиваємо блендером.
Крок 17. Остуджуємо масу до 37-39 градусів і виливаємо на торт, виріб слід поставити на решітку. Переставляємо десерт на підкладку і подаємо до столу тільки через 7-8 годин. Смачного!
Торт Снікерс з вареним згущеним молоком
Торт Снікерс з вареним згущеним молоком досить просто готується в домашніх умовах і своїми смаковими характеристиками дуже нагадує популярний імпортний батончик з арахісом і карамеллю. Ніжна текстура і яскравий солодкий аромат припадуть до смаку кожному!
Час готування – 1 ч. 40 хв.
Час приготування – 1 ч. 20 хв.
Порції – 8.
Інгредієнти:
Для тіста:
- Яйця – 6 шт.
- Цукор-пісок – 300 гр.
- Розпушувач тіста – 15 гр.
- Борошно – 260 гр.
Для крему і глазурі:
- Варене згущене молоко – 400 гр.
- Арахіс – 300 гр.
- Крекери – 300 гр.
- Молоко – 100 мл.
- Цукор-пісок – 180 гр.
- Какао-порошок – 50 гр.
- Масло вершкове – 50 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо тісто для бісквіта: акуратно розбивши яйця, відокремлюємо білки від жовтків. Міксером збиваємо білки в пінку і висипаємо цукор разом з розпушувачем, перемішуємо і додаємо жовтки – продовжуємо роботу вінчиків.
Крок 2. Змішуємо склад з борошном і переливаємо в форму, вистелену пергаментом – випікаємо протягом півгодини при 180 градусах.
Крок 3. Для крему гарненько збиваємо згущену з м’яким вершковим маслом.
Крок 4. Очищений арахіс обсмажуємо на сухій сковорідці до рум’яності.
Крок 5. Крекери висипаємо в пакет і пару раз проходимося качалкою. Об’єднуємо горіхи з печивом, а також з збитою згущеним молоком.
Крок 6. Остиглий бісквіт розрізаємо уздовж на коржі, кожен змащуємо кремом і укладаємо один на одного.
Крок 7. Прибираємо кондитерський виріб в холодильник і готуємо глазур: суміш з цукру, какао і молока проварюємо в сотейнику близько 10 хвилин на повільному вогні. Вводимо скибочку вершкового масла і перемішуємо – покриваємо торт.
Крок 8. Нарізаємо частування порційними шматочками і негайно дегустуємо. Смачного!
Торт Снікерс з сиром
Торт Снікерс з сиром – це справжній витвір мистецтва в кондитерському світі, тому як поєднання насиченого шоколадного бісквіта з домашньою карамеллю, сирним кремом і обсмаженими горіхами – це настільки смачно, що можна запросто з’їсти кілька шматочків!
Час готування – 3 ч.
Час приготування – 50 хв.
Порції – 8-10.
Інгредієнти:
Для бісквіта:
- Яйця – 3 шт.
- Цукор-пісок – 80 гр.
- Борошно – 80 гр.
- Какао-порошок – 20 гр.
- Молоко – 50 мл.
- Олія – 30 мл.
- Розпушувач тіста – 1 ч.л.
- Сіль – 1 щіпка.
Для карамелі:
- Цукор-пісок – 150 гр.
- Вершки 33-35% – 150 мл.
- Масло вершкове – 30 гр.
- Арахіс – 100 гр.
- Сіль – 1 щіпка.
Для крему-чіз:
- Вершковий сир / вершковий – 400 гр.
- Вершки 33-35% – 150 мл.
- Цукор ванільний – 1 ч.л.
- Пудра цукрова – 25 гр.
Для глазурі:
- Шоколад – 130 гр.
- Вершки 33-35% – 50 мл.
- Арахіс – 40 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Бісквіт: три яйця, 80 грам цукрового піску і дрібку солі збиваємо до пишності на великій швидкості міксера (близько 8-10 хвилин).
Крок 2. У пишну масу підливаємо олію і перемішуємо. Прогріваємо духову шафу до 180 градусів.
Крок 3. Додаємо 50 мілілітрів молока кімнатної температури.
Крок 4. Суміш з борошна, какао і розпушувача просіюємо в рідкий склад і акуратно вимішуємо лопаткою.
Крок 5. Переливаємо тісто в роз’ємне кільце і випікаємо протягом півгодини. Дно і бортики рекомендується встелити пергаментом.
Крок 6. Бісквіт повністю остуджуємо на решітці.
Крок 7. У гарячій духовці близько п’яти хвилин підсушуємо горіхи, потім очищаємо і ріжемо в велику крихту.
Крок 8. Для приготування карамелі беремо каструлю з товстим дном і висипаємо цукор і плавимо його. В іншій ємності нагріваємо жирні вершки.
Крок 9. Розтоплений цукор перемішуємо і заливаємо вершками.
Крок 10. Вимішуємо до однорідної консистенції і зменшуємо нагрів.
Крок 11. Прибираємо ємність з плити і вмішуємо вершкове масло з сіллю, виливаємо в тарілку.
Крок 12. Щоб приготувати крем-чіз, викладаємо в глибоку ємність охолоджений сир, виливаємо вершки і висипаємо ароматний цукор з цукровою пудрою.
Крок 13. Збиваємо до щільності і пишності.
Крок 14. Охололий бісквіт розрізаємо на три коржики.
Крок 15. Починаємо збірку: встановлюємо роз’ємне кільце на сервірувальну тарілку, бортики вистилаємо пергаментом. Викладаємо перший корж, змащуємо третю частиною крем-чіза.
Крок 16. Розділимо половину карамелі і горішки.
Крок 17. Промазуємо тонким шаром крему і накриваємо другим коржем, повторюємо маніпуляцію. Накриваємо плівкою і на 1-2 години прибираємо в холодильну камеру. Далі знімаємо кільце і вирівнюємо верхівку і бортики залишками крему – охолоджуємо ще 10-15 хвилин.
Крок 18. Не втрачаючи часу, розтоплюємо шоколад, затоку його гарячими вершками і перемішавши до однорідності.
Крок 19. Підмішуємо близько 40 грам горіхової крихти.
Крок 20. Покриваємо тортик глазур’ю.
Крок 21. Декоруємо верхівку і подаємо. Приємного чаювання!