Як приготувати тарт – це оригінальні і ефектні ласощі, які містять основу з розсипчастого пісочного тіста і апетитної начинки, яку можна вибрати за своїм смаком. У цій статті ми зібрали всі варіації перевірених і неймовірно смачних начинок, тому, прочитавши, ви з легкістю зможете вибрати рецепт собі до душі. Тарт можна приготувати з меренгою, лимоном або ягодами – у будь-якому випадку, десерт порадує вас своїм приголомшливим смаком та ніжністю текстур.
Яблучний тарт з пісочного тіста
Яблучний тарт з пісочного тіста – це класичне блюдо французької кухні, яке віддалено нагадує всім відому шарлотку. Головною відмінністю є, звичайно ж, м’яке і розсипчасте тісто, приготоване на основі вершкового масла, а також красиво прикрашена верхівка.
Час готування – 2 ч. 40 хв.
Час приготування – 25 хв.
Порції – 6-8.
Інгредієнти:
Для тіста:
- Борошно – 200 гр.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Пудра цукрова – 50 гр.
- Яйця – 1 шт.
- Сіль – 1 щіпка.
- Розпушувач тіста – 1 щіпка.
- Борошно мигдальна – 30 гр.
Для начинки:
- Яблука – 700 гр.
- Цукор-пісок – 50-80 гр.
- Масло вершкове – 30 гр.
- Цукор-пісок ванільний – 10 гр.
- Лимон ( цедра ) – ½ шт.
- Кориця молота – ½ ч.л.
Для декору:
- Яблука – 700 гр.
- Сік лимона – 1-2 ст.л.
- Цукор-пісок – 2-3 ч.л.
Процес приготування:
Крок 1. Для приготування тіста в чашу кухонного комбайна завантажуємо холодну олію, два види борошна, цукрову пудру, сіль і розпушувач тіста.
Крок 2. Збиваємо до однорідної і розсипчастої консистенції. Вбиваємо яйце і знову перемішуємо.
Крок 3. Збираємо масу в кульку, обертаємо в харчову плівку і прибираємо в холодильник на півгодини.
Крок 4. Розділимо тісто за формою з бортиками, хаотично наколюємо зубцями вилки і повертаємо в холод ще на 30 хвилин.
Крок 5. У велику миску висипаємо яблука, нарізані кубиком, всипаємо звичайний і ванільний цукор, молоту корицю, цедру половинки лимона, збризкувалися цитрусовим соком.
Крок 6. Переміщаємо начинку в мікрохвильову грубку і готуємо близько 5-7 хвилин, сік зливаємо, вмішуємо масло і даємо трохи часу охолонути.
Крок 7. Рівним шаром викладаємо фруктові кубики на основу.
Крок 8. Верхівку декоруємо тонкими слайсами очищеної яблучної м’якоті, поливаємо соком лимона і присипаємо цукром – випікаємо протягом 35-40 хвилин при 180 градусах.
Крок 9. Готовий тарт повністю остуджуємо при кімнатній температурі, а після охолоджуємо в холодильнику ( 30 хвилин досить ).
Крок 10. Нарізаємо десерт порційними шматочками і подаємо до столу. Смачного!
Грушевий тарт з рікоттою
Грушевий тарт з рікоттою – це неймовірно вдале поєднання текстур, які об’єднані в одному десерті. Мова про ніжному і м’якому пісочному тісті, доповненому повітряної і невагомою начинкою з сиру « рікотта » і тонко нарізаних слайсів груші. Спробувавши таку випічку одного разу, ви будете повертатися до цього рецепту знову і знову!
Час готування – 1 ч. 20 хв.
Час приготування – 15-20 хв.
Порції – 6.
Інгредієнти:
Для начинки:
- Рікотта – 250 гр.
- Крохмаль – 20 гр.
- Цукор-пісок – 50 гр.
- Яйця – 1 шт.
- Груші – 2-4 шт.
Для тіста:
- Борошно – 200 гр.
- Яйця – 1 шт.
- Пудра цукрова – 60 гр.
- Масло вершкове – 80 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Перед початком готування відміряємо необхідну кількість сухих і рідких компонентів за допомогою кухонних граязичких ваг, масло вершкове попередньо виймаємо з холоду.
Крок 2. Для тіста збиваємо цукрову пудру з м’яким вершковим маслом до однорідності.
Крок 3. Вводимо одне куряче яйце і помішуємо.
Крок 4. Всипаємо пшеничне борошно і змішуємо інгредієнти ложкою.
Крок 5. Тепер вимішуємо масу руками і формуємо грудку.
Крок 6. Викладаємо тісто в форму і розрівнюємо, формуємо бортики, висотою близько 4 сантиметрів, дно проколюємо виделкою – ставимо в холодильну камеру на 20-30 хвилин.
Крок 7. Паралельно займаємося начинкою: в тарілку з високими бортами відправляємо рікотту, яйце, крохмаль і цукор.
Крок 8. Збиваємо складові міксером.
Крок 9. Фрукти розрізаємо на дві частини, видаляємо насіннєву коробочку і плодоніжку, м’якоть нарізаємо тонкими слайсами.
Крок 10. На охолоджену основу викладаємо масу з рікотти, зверху прикрашаємо скибочками груші. Переміщаємо напівфабрикат в духову шафу, прогрітий до 180 градусів, на 40 хвилин.
Крок 11. Тарт охолоджуємо і насолоджуємося неймовірним смаком. Смачного!
Лимонний тарт з меренгою
Лимонний тарт з меренгою – це ефектне частування, яке можна з легкістю подати до святкового столу і ваші гості не засумніваються в вашому кулінарному таланті. Поєднання меренги і ніжною, тане в роті начинки, напевно сподобається кожному, хто спробує хоча б шматочок!
Час готування – 2 ч. 20 хв.
Час приготування – 25-30 хв.
Порції – 6.
Інгредієнти:
Для тіста:
- Борошно – 150 гр.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Фундук – 100 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Жовток яєчний – 1 шт.
- Сіль – 1 щіпка.
Для начинки і меренги:
- Білки яєчні – 6 шт.
- Пудра цукрова – 150 гр.
- Цедра лимонна – 2 ч.л.
- Жовтки яєчні – 6 шт.
- Вершки 33% – 5 ст.л.
- Сік лимонний – 100 мл.
- Крохмаль кукурудзяний – 1 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. Будь-яким зручним для вас способом, розтоплюємо вершкове масло. Фундук перетворюємо в крихту за допомогою кавомолки або блендера.
Крок 2. У глибоку ємність просіюємо борошно, змішуємо з горіховою крихтою і дрібкою солі.
Крок 3. Додаємо куряче яйце, цедру лимона ( одну чайну ложку ) – перемішуємо і доповнюємо масу жовтком, а також розтопленим маслом. Замішуємо тісто і, поклавши його в пакет, відправляємо в холод на 60 хвилин.
Крок 4. Після закінчення часу, викладаємо пісочне тісто в форму, присмачену вершковим маслом – формуємо дно і бортики.
Крок 5. Для того щоб основа не деформувалася під час випічки – зверху кладемо пергамент і насипаємо горох або квасоля. Випікаємо протягом 15 хвилин при 200 градусах.
Крок 6. Після, вантаж прибираємо і печемо ще 15 хвилин. Даємо час повністю охолонути.
Крок 7. Поки основа остигає – готуємо начинку. У ємність відправляємо жовтки і додаємо наступні компоненти: цукрова пудра ( 50 грам ) і крохмаль. Збиваємо за допомогою вінчика і доповнюємо лимонної цедрою, вершками і лимонним соком.
Крок 8. В окремому посуді збиваємо білки ( 3 штуки ) до стійких піків і поступово додаємо цукрову пудру ( 50 грам ). У пишну білкову масу акуратно вмішуємо жовткову масу.
Крок 9. Яєчну масу викладаємо на практично готовий тарт і прибираємо в духовку на півгодини при 180 градусах.
Крок 10. В цей час готуємо меренгу: збиваємо залишилися білки в піну і з’єднуємо з залишилася цукровою пудрою, доповнюємо невеликою кількістю цедри. На готовий пиріг акуратно викладаємо безе і повертаємо в духовку ще на 8-10 хвилин.
Крок 11. Остуджуємо і тільки після виймаємо з форму.
Крок 12. Подаємо до столу і знімаємо пробу. Смачного!
Гарбузовий тарт
Гарбузовий тарт – це оригінальне поєднання компонентів і текстур, зібраних в єдине ціле в одному десерті. Така пісочна випічка готується досить просто і не вимагає ніяких специфічних продуктів, всі інгредієнти можна з легкістю виявити в найближчому супермаркеті.
Час готування – 3 ч.
Час приготування – 25-30 хв.
Порції – 6-8.
Інгредієнти:
Для тіста:
- Борошно – 250 гр.
- Пудра цукрова – 50 гр.
- Масло вершкове 82,5% – 125 гр.
- Яйця – 1 шт.
- Молоко – 2-4 ст.л.
Для начинки:
- Гарбуз – 500 гр.
- Молоко – 500 мл.
- Ванілін – 1 гр.
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Яйця – 2-3 шт.
Процес приготування:
Крок 1. З гарбуза знімаємо щільну шкірку, м’якоть нарізаємо невеликими кубиками. У сотейник наливаємо молоко і додаємо ванілін, цукор і гарбузове шматочки – ставимо на конфорку і доводимо до кипіння, варимо 15 хвилин, потім прикриваємо кришкою і тушкуємо на мінімальному нагріванні ще 15 хвилин.
Крок 2. Отриману масу знімаємо з вогню і даємо час охолонути.
Крок 3. Перебиваємо помаранчеву суміш погружним блендером до однорідної консистенції.
Крок 4. Для тіста просіюємо борошно і змішуємо з цукровою пудрою, додаємо нарізане кубиком холодне масло і збиваємо в чаші комбайна до стану крихти. Вбиваємо яйце і підливаємо молоко – швидко замішуємо тісто, формуємо грудку і прибираємо в холодильник на півгодини.
Крок 5. Робочу поверхню припудрюємо жменею борошна і розгортаємо тісто в пласт товщиною близько 5 міліметрів, викладаємо в форму, змащену маслом. Накриваємо основу листом пекарського паперу, насипаємо квасоля або рис і випікаємо 15 хвилин при 180 градусах.
Крок 6. У остиглу масу з гарбуза вливаємо збиті яйця і гарненько перемішуємо – виливаємо на остиглу основу і прибираємо в духовку.
Крок 7. Готуємо при температурній позначці в 160 градусів протягом 30-40 хвилин.
Крок 8. Тарт залишаємо на столі до охолодження, а потім охолоджуємо в холодильній камері. Смачного!
Тарт з ягодами в домашніх умовах
Тарт з ягодами в домашніх умовах здатний приготувати кожен, адже для цього зовсім необов’язково мати кулінарну освіту! Неймовірний смачний тарт готується на основі м’якого пісочного тіста, здабрюється крем-чізом і прикрашається великою кількістю свіжих ягід – пальчики оближеш!
Час готування – 1 ч. 20 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 6.
Інгредієнти:
Для тіста:
- Борошно – 260 гр.
- Масло вершкове – 130 гр.
- Апельсини – 1 шт.
- Жовтки яєчні – 1 шт.
- Цукор-пісок – 2 ст.л.
- Сіль – 1 щіпка.
- Вода – 2 ст.л. + 30 мл.
Для крему:
- Сир вершковий – 200 гр.
- Вершки 33% – 400 мл.
- Пудра цукрова – 2 ст.л.
Для декору:
- Полуниця – 2 жмені.
- Голубина – 2 жмені.
- Малина – 2 жмені.
- Ожина – 1 жмені.
- Пудра цукрова – 1 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. Попередньо охолоджене вершкове масло нарізаємо невеликими кубиками.
Крок 2. За допомогою дрібної терки знімаємо цедру з вимитого апельсина, намагаючись не зачіпати білу частину.
Крок 3. Займемося тістом: просіяне борошно з’єднуємо з цукром і сіллю – висипаємо в чашу кухонного комбайна, додаємо нарізане масло, жовток, 2 столові ложки крижаної води і перебиваємо. Не припиняючи роботу техніки, додаємо ще 30 мілілітрів холодної води. Тепер підсипаємо цедру і замішуємо масу руками.
Крок 4. Форму вистилаємо пергаментом і промазуємо тонким шаром масла, рівним шаром розділимо тісто і формуємо бортики.
Крок 5. Зверху також кладемо пергамент і насипаємо квасоля або горох – випікаємо 20-25 хвилин ( 200 градусів ).
Крок 6. В цей час готуємо крем: вершки збиваємо міксером до загустіння, підсипаємо пару столових ложок цукрової пудри і ще трохи перебиваємо. Доповнюємо масу сиром, ретельно перемішуємо лопаткою і прибираємо ненадовго в холод.
Крок 7. Основу « звільняємо » від паперу і повністю остуджуємо при кімнатній температурі.
Крок 8. Вимиту і обсушену полуницю розрізаємо на четвертинки.
Крок 9. На корж викладаємо вершковий крем і прикрашаємо ягодами, присипаємо пудрою з перемолотого цукрового піску. Готуйте і отримуйте задоволення!
Пісочний тарт з сиром
Пісочний тарт з сиром – легка, але в той же час ситна випічка, яка запросто скрасить сімейне чаювання і надовго позбавить вас від голоду. Сир прекрасно гармонує з яблучними часточками і розсипчастим тістом на основі вершкового масла. Спробуйте приготувати десерт за цим рецептом, і ви не пошкодуєте!
Час готування – 90 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 6-8.
Інгредієнти:
Для тіста:
- Борошно – 270 гр.
- Цукор-пісок – 80 гр.
- Яйця – 1 шт.
- Масло вершкове ( розм’якшене ) – 180 гр.
- Розпушувач тіста – 7 гр.
- Сіль – 1 щіпка.
Для начинки:
- Сир 9% – 750 гр.
- Яйця – 4 шт.
- Цукор-пісок – 160 гр.
- Крохмаль картопляний – 25 гр.
- Яблука – 300 гр.
- Кориця молота – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Готування починаємо з тіста: в ємність вбиваємо яйце і збиваємо разом з цукром до повного розчинення солодких кристалів.
Крок 2. Вводимо розм’якшене вершкове масло і гарненько перемішуємо.
Крок 3. Підсипаємо розпушувач, борошно і сіль – замішуємо тісто, прибираємо в пакет і відправляємо в холодильник на 20-30 хвилин.
Крок 4. Для начинки в окремій мисці змішуємо перетертий сир, крохмаль, цукор і яйця.
Крок 5. Форму, придатну для випікання вистилаємо смужками пергаменту, розділимо тісто і формуємо бортики. Паралельно, очищені яблука без насіннєвий коробочки, нарізаємо тонкими слайсами.
Крок 6. На основу кладемо сирну масу і вирівнюємо, довільно викладаємо фруктові часточки, присмачуємо молотою корицею. Прибираємо напівфабрикат в розігріту духовку на 40-60 хвилин при температурі 180 градусів.
Крок 7. Даємо тарту час охолонути, а потім остуджуємо близько години в холодильній камері. Тільки після подаємо до столу. Смачного!
Вишневий тарт
Вишневий тарт являє собою відкритий пиріг з соковитою і апетитною начинкою з ягід. Таке частування скрасить будь-який чаювання і з легкістю урізноманітнює ваш звичний раціон, а також, незважаючи на простоту списку інгредієнтів, в кінцевому результаті виходить справжній шедевр кулінарії!
Час готування – 1 ч. 30 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 8.
Інгредієнти:
Для тіста:
- Борошно – 250 гр.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Сметана – 50 гр.
- Яйця – 1 шт.
- Розпушувач тіста – ½ ч.л.
- Сіль – 1 щіпка.
Для начинки:
- Вишня – 600 гр.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Крохмаль картопляний – 3 ст.л.
- Кориця – за смаком.
- Стружка кокосова / мигдальні пелюстки – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. У чашу блендера насипаємо борошно, розпушувач, сіль і цукор – збиваємо і швидко з’єднуємо з холодним маслом. В результаті отримуємо розсипчасту крихту.
Крок 2. Втручаємо одне яйце і 50 грам сметани.
Крок 3. Чистими руками замішуємо тісто і збираємо його в кульку.
Крок 4. Викладаємо масу в форму, формуємо дно і бортики – відправляємо в морозилку на 20-30 хвилин. Не втрачаючи часу, ополіскуванні ягоди і видаляємо кісточки.
Крок 5. Охолоджену основу хаотично наколюємо виделкою, накриваємо листом фольги і випікаємо протягом 15 хвилин при 180 градусах.
Крок 6. Паралельно до ягід додаємо крохмаль, молоту корицю і цукор – ретельно перемішуємо.
Крок 7. Вишню висипаємо в сотейник і проварюємо на мінімальному нагріванні до загустіння при постійному помішуванні.
Крок 8. З основи прибираємо фольгу і викладаємо апетитну начинку, випікаємо ще 20 хвилин.
Крок 9. Тарт перед подачею посипаємо кокосовою стружкою або мигдальними пелюстками. Готуйте і отримуйте задоволення!
Шоколадний тарт
Шоколадний тарт з волоськими горіхами – це десерт, що володіє чудовим смаком і неймовірною текстурою. Головний секрет успіху під час готування полягає в точному вимірі пропорції і стабілізації начинки, яку необхідно проводити на полиці холодильної камери.
Час готування – 1 ч. 20 хв.
Час приготування – 15-20 хв.
Порції – 8.
Інгредієнти:
Для тіста:
- Борошно – 100 гр.
- Масло вершкове – 70 гр.
- Цукор-пісок – 60 гр.
- Какао-порошок ( без цукру ) – 50 гр.
- Ядра волоських горіхів – 30 гр.
- Сіль – 1 щіпка.
Для начинки:
- Шоколад молочний ( в краплях ) – 300 гр.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Яйця – 2 шт.
- Цукор-пісок – 50 гр.
- Екстракт ванілі – 1 ч.л.
Процес приготування:
Крок 1. Готування починаємо з тіста: в блендері подрібнюємо горіхи і цукор, додаємо какао-порошок і знову збиваємо. Тепер додаємо просіяне борошно, сіль і м’яке вершкове масло – перебиваємо до однорідності.
Крок 2. Переміщаємо масу в форму і формуємо основу, наколюємо виделкою і накриваємо пергаментом, зверху насипаємо крупу або бобові, випікаємо при 180 градусах близько 15-20 хвилин.
Крок 3. Для начинки погружним блендером збиваємо яйця і цукор.
Крок 4. На водяній бані розтоплюємо масло і шоколадні краплі, виливаємо в тарілку і об’єднуємо з екстрактом ванілі. При постійному помішуванні тонким струменем вливаємо яйця з цукром.
Крок 5. З коржа прибираємо вантаж і виливаємо начинку, випікаємо ще 15 хвилин.
Крок 6. Після закінчення термічної обробки, залишаємо пиріг на столі до повного охолодження, потім переміщаємо в холод для стабілізації. Перед подачею посипаємо какао-порошком. Смачного!
Тарт з карамеллю
Тарт з карамеллю і яблуками – це шалений поєднання смаків і ароматів, повз яких ніхто не протягне повз. Карамелізовані фруктові часточки здивують своїми смаковими характеристиками і незвичайною текстурою. Обов’язково спробуйте приготувати таку випічку і ви, не пошкодуєте!
Час готування – 60 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 6.
Інгредієнти:
Для тіста:
- Сметана – 100 гр.
- Масло вершкове – 80 гр.
- Цукор-пісок – 2 ст.л.
- Борошно – 140 гр.
- Розпушувач тіста – 1 ч.л.
Для карамелі:
- Цукор-пісок – 150 гр.
- Вода – 2 ст.л.
додатково:
- Яблука зелені – 1 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо продукти за списком.
Крок 2. Змішуємо масло зі сметаною, всипаємо цукор і борошно з розпушувачем – замішуємо тісто.
Крок 3. У сотейник відправляємо компоненти для карамелі.
Крок 4. Поміщаємо на вогонь і проварюємо до апетитного коричневого відтінку.
Крок 5. Яблучну м’якоть нарізаємо часточками середньої товщини.
Крок 6. Форму з високими бортами промазуємо маслом і переливаємо карамель, швидко розрівнюємо і розділимо фруктові скибочки.
Крок 7. Основу розгортаємо в круглу корж і викладаємо на яблука, злегка підвертаючи краю.
Крок 8. Випікаємо при 190 градусах протягом 25-30 хвилин.
Крок 9. Даємо тарту трохи охолонути і перевертаємо на плоске блюдо.
Крок 10. Готуйте і отримуйте задоволення!