
Свиняча печінка – це поживна та смачна страва, яку можна приготувати з різними приправами та добавками. Вона містить багато заліза, білка та вітамінів, що робить її цінним продуктом для раціону, як дорослих, так і найменших членів сім’ї.
Для приготування страв зі свинячої печінки вам знадобляться печінка, цибуля, часник, морква, спеції та зелень. Печінка має ніжний смак та аромат, тому її зручно комбінувати з різними інгредієнтами та всілякими гарнірами, які вам подобаються: крупи, паста чи печені овочі. Подавати свинячу печінку можна як гарячою стравою, доповнивши рисом або картоплею, так і в холодному вигляді, нарізавши тонкими скибочками та прикрасивши зеленню.
У багатьох кухнях світу свиняча печінка вважається делікатесом і готується з додаванням ароматних спецій та соусів. Важливо приготувати м’ясо таким чином, щоб воно було ніжним та соковитим. Ви можете експериментувати з додаванням нових приправ та соусів, щоб створити унікальний смак страви зі свинячої печінки.
Паштет зі свинячої печінки в домашніх умовах
Паштет зі свинячої печінки в домашніх умовах – це вишукана та поживна страва, яку можна приготувати з мінімальними зусиллями. Здивуйте гостей домашнім паштетом, який не лише смачний, а й корисний. Поєднання різних спецій робить цей рецепт особливо цікавим для любителів нестандартних уподобань.
Час приготування – 2 год. 45 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 4-5.
Інгредієнти:
- Печінка свиняча – 300 гр.
- Морквина – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Вершкове масло – 50 гр.
- Олія рослинна – для смаження.
- Цибуля зелена – 30 гр.
- Сіль – до смаку.
- Перець чорний мелений – до смаку.
Процес приготування:
1) Під струменем води обполіскуємо печінку та очищені коренеплоди.

2) На великі сегменти ріжемо печінку, дрібно ріжемо овочі.

3) Морквину з цибулею обсмажуємо на розігрітій олії до розм’якшення та золотистості.

4) Субпродукт заливаємо холодною водою і залишаємо на 120 хвилин, щоб позбавитися гіркоти.

5) Далі печінку викладаємо на сковорідку з олією і смажимо 20-25 хвилин. Додаємо вершкове масло та продовжуємо термічну обробку ще 10-15 хвилин.

6) Овочі та печінку пробиваємо блендером до гладкості та однорідності, і додаємо сіль та перець.

7) Перекладаємо паштет у посуд сервіровки і подаємо. Смачного!

Смажена свиняча печінка з цибулею на сковороді
Смажена свиняча печінка з цибулею на сковороді – це проста і ситна страва, яка відмінно підійде до столу, як гаряча закуска або основна тарілку. Хрумка скоринка печінки у поєднанні з цибулею підкорить серця навіть найвибагливіших гурманів. Рецепт ідеально підходить для швидкого приготування у будній день.
Час приготування – 60 хв.
Час приготування – 10-15 хв.
Порції – 3-4.
Інгредієнти:
- Печінка свиняча – 600 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сіль – 1 ч.л.
- Морква – 1 шт.
- Олія рослинна – для смаження.
- Перець чорний мелений – до смаку.
Процес приготування:
1) Очищену моркву натираємо за допомогою тертки з великими отворами.

2) Головку цибулі нарізаємо підлозі або чверть кільцями.

3) Попередньо замочену печінку обполіскуємо та нарізаємо шматками зі сторонами по чотири сантиметри.

4) Висипаємо м’ясо на сковорідку з гарячою олією і смажимо 3 хвилини, посипаємо меленим перцем, сіллю та перевертаємо.

5) Через 5 хвилин додаємо овочі та перемішуємо склад, готуємо на середньому вогні, періодично помішуючи, близько 20 хвилин.

6) Гарячу страву розкладаємо по порційних тарілках і приступаємо до трапези. Смачного!

Печінковий торт зі свинячої печінки в домашніх умовах
Печінковий торт зі свинячої печінки в домашніх умовах – це незвичайна та оригінальна страва, яка точно порадує всіх членів сім’ї та здивує гостей. Соковита печінка, подрібнена в кашку та обсмажена у вигляді млинців, дивовижно поєднується з насиченими ароматами та смаками овочів, часнику та зелені.
Час приготування – 60 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 6-8.
Інгредієнти:
- Печінка свиняча – 500 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Молоко коров’яче – 100 мл.
- Борошно – 5 ст.
- Морквина – 200 гр.
- Часник – 4 зуб.
- Майонез – 5 ст.
- Олія соняшникова – для смаження.
- Кріп – 20 гр.
- Сіль – до смаку.
- Перець чорний мелений – до смаку.
Процес приготування:
1) Зачищаємо печінку від плівок та проток, промиваємо разом з зеленню та обсушуємо будь-яким зручним способом. Очищаємо моркву та часник, просіюємо борошно.

2) Морквину заливаємо водою і доводимо до кипіння, солимо та проварюємо 20 хвилин.

3) Прокручуємо субпродукт через м’ясорубку з дрібними ґратами та перекладаємо в глибоку ємність.

4) Додаємо яйця, борошно, молоко, перець і сіль – збовтуємо до рівномірного розподілу складових.

5) Доповнюємо «фарш» часником, пропущеним через прес.

6) Відварену моркву натираємо на тертці і змішуємо з рубаним кропом.

7) Поливаємо овочі майонезом і активно перемішуємо, злегка солимо.

8. Смажимо млинці: промазуємо сковорідку тонким шаром соняшникової олії та виливаємо половник печінкової маси, розділимо по поверхні та смажимо по 2 хвилини з кожного боку. Аналогічним чином чинимо з усім тістом.

9) Збираємо торт: покриваємо млинці начинкою та укладаємо чаркою.

10) Забираємо в холодильник на дві години для просочення, а потім подаємо до столу, нарізавши порційними шматочками. Смачного!

Салат зі свинячої печінки
Салат зі свинячої печінки – це легка і смачна страва, яка припаде до смаку, як дітям, так і дорослим. Ніжні шматочки печінки у поєднанні із соковитими свіжими та маринованими овочами створюють яскраву та апетитну композицію. Завдяки простому рецепту та доступним інгредієнтам, ця закуска стане відмінним вибором для збалансованого прийому їжі.
Час приготування – 15 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 6.
Інгредієнти:
- Печінка свиняча відварена – 400 гр.
- Кукурудза консервована – 1 банка.
- Болгарський солодкий перець – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Огірок маринований – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Олія рослинна – для смаження.
- Сіль – до смаку.
- Майонез – до смаку.
Процес приготування:
1) Цибулю очищаємо і ріжемо пір’ям, пасеруємо на олії до світло-коричневого відтінку.

2) У глибоку миску натираємо на великій тертці печінку.

3) Додаємо дрібні кубики м’якоті солодкого перцю та солодкі зерна кукурудзи.

4) Слідом відправляємо тертий огірок і моркву, що охолола цибулю.

5) Посипаємо складові сіллю та заправляємо майонезом.

6) До столу подаємо порційно або у спільній страві. Готуйте та отримуйте задоволення!

Тушкована свиняча печінка в сметані
Тушкована свиняча печінка в сметані – це ніжна та ароматна страва, яка підійде як для повсякденної вечері, так і для святкового столу. Сметана надає печінці неймовірно м’яку текстуру та приємний вершковий аромат. Рецепт відрізняється простотою приготування, що робить його ідеальним вибором для зайнятих господарок.
Час приготування – 60 хв.
Час приготування – 10-15 хв.
Порції – 2-3.
Інгредієнти:
- Печінка свиняча – 400 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Часник – 4 зуб.
- Сметана – 200 гр.
- Вода –200 мл.
- Молоко коров’яче – 200 мл.
- Олія соняшникова – для смаження.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Горіх мускатний мелений – 2 гр.
- Трави сушені – 2 гр.
- Сіль – до смаку.
Процес приготування:
1) Готуємо продукти: очищаємо овочі та ополіскуємо, промиваємо печінку.

2) Субпродукт ріжемо на шматочки середнього розміру.

3) Печінку викладаємо в миску та заливаємо молоком, даємо печінку та обсмажуємо близько 5 хвилин на середньому вогні до появи золотистості.

5) Засипаємо в жароміцний посуд чверть кільця цибулі, помішуємо і тушкуємо 5-7 хвилин.

6) Доповнюємо склад склянкою води, сметаною та приправами, доводимо до кипіння та зменшуємо нагрівання до мінімального. Гасимо під кришкою 30 хвилин, потім засипаємо рубаний часник і сіль.

7) Подаємо до столу. Смачного!

Гуляш зі свинячої печінки
Гуляш зі свинячої печінки – це ситна та насичена страва, яка відмінно підійде для вечері після довгого робочого дня. Ароматний гуляш у томатному соку з ароматними спеціями та цибулею урізноманітнить ваше меню. Приготування цієї страви не займе багато часу, а результат порадує вас та ваших близьких.
Час приготування – 40 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 4-5.
Інгредієнти:
- Печінка свиняча – 700 гр.
- Томатний сік – 600 мл.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Борошно – 4 ст.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Олія рослинна – для смаження.
- Сіль – до смаку.
- Перець чорний мелений – до смаку.
Процес приготування:
1) Печінку зачищаємо від проток та плівок, за бажанням вимочуємо в молоці.

2) М’ясо нарізаємо брусками, очищені головки цибулі – півкільцями.

3) Засипаємо печінку борошном і активно перемішуємо, намагаючись покрити кожну скибочку.

4) Обсмажуємо печінку на розігрітій олії до появи характерної скоринки.

5) Всипаємо цибульну нарізку і злегка пасеруємо.

6) Заливаємо компоненти томатним соком, додаємо лаврушку, сіль та чорний перець – тушкуємо під кришкою 10-12 хвилин.

7) Апетитний гуляш розкладаємо по тарілках із гарніром та знімаємо пробу. Смачного!

Печінкові котлети зі свинячої печінки
Печінкові котлети зі свинячої печінки – це оригінальна і ситна страва, яка точно припаде до смаку всій родині. Ніжні котлети з незвичайним смаком печінки будуть чудовим вибором для різноманітності звичного раціону. Гарнір до котлетів може бути будь-яким, що робить цей рецепт універсальним та цікавим.
Час приготування – 40 хв.
Час приготування – 10-15 хв.
Порція – 3.
Інгредієнти:
- Печінка свиняча – 400 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Манка – 3-4 ст.
- Борошно – 1 ст.
- Олія соняшникова – для смаження.
- Сіль – до смаку
- Перець чорний мелений – до смаку
Процес приготування:
1) Промиту та обсушену печінку ріжемо на довільні шматочки.

2) Аналогічно чинимо з цибулею.

3) Подрібнені інгредієнти перекладаємо у чашу блендера та пюруємо.

4) Додаємо яйце, мелений перець та сіль – змішуємо.

5) Вмішуємо манку та залишаємо склад на 15 хвилин. Далі всипаємо борошно та перемішуємо до однорідності.

6) Викладаємо фарш столовою ложкою на дно гарячої сковороди з олією.

7) Обсмажуємо з двох сторін до рум’яної скоринки та подаємо до столу. Смачного!

Печінка свиняча з цибулею та майонезом
Печінка свиняча з цибулею та майонезом – це смачна та поживна страва, яку можна подати як холодну страву або гарячу. Соковита печінка з ароматною цибулею, заправлена майонезом, чудово доповнить будь-яку страву. Рецепт не вимагає складних інгредієнтів або тривалого процесу приготування, що робить його чудовим вибором для швидкої вечері.
Час приготування – 40 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порція – 3.
Інгредієнти:
- Печінка свиняча – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Майонез – 3 ст.
- Олія рослинна – для смаження.
- Молоко коров’яче – 2 ст.
- Борошно – 2 ст.
- Сіль – 1 ст.
Процес приготування:
1) Зачищену від проток печінку промиваємо та обсушуємо, ріжемо кубиком і пануємо в борошні.

2) Викладаємо основний компонент на сковороду з розігрітою олією.

3) Через 5 хвилин скибочки перевертаємо і посипаємо дрібно нарізаною цибулею.

4) Тушкуємо протягом 5-7 хвилин і додаємо молоко та майонез.

5) Склад перемішуємо та доводимо до кипіння. Гасимо на повільному вогні під кришкою 20 хвилин і солимо. Смачного!

Печінковий рулет зі свинячої печінки
Печінковий рулет зі свинячої печінки – це оригінальна та незвичайна тарілку, яка здивує ваших гостей своїм смаком та зовнішнім виглядом. Ніжна печінка у поєднанні зі спеціями та зеленню, згорнута у формі рулету з начинкою, створює неповторний смак. Цей рецепт дозволить вам порадувати близьких незвичайним частуванням, яке надовго запам’ятається.
Час приготування – 60 хв.
Час приготування – 20-25 хв.
Порції – 10.
Інгредієнти:
- Печінка свиняча – 500 гр.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Вершковий сир – 250 гр.
- Вершкове масло – 30 гр.
- Олія – 30 гр.
- Сіль – до смаку.
- Перець чорний мелений – до смаку.
Процес приготування:
1) В першу чергу очищаємо та промиваємо коренеплоди. Моркву натираємо на тертці, а цибулю дрібно ріжемо.

2) Печінку ретельно промиваємо та насухо промакуємо, нарізаємо кубиками середнього розміру.

3) Розігріваємо олію і обсмажуємо печінку до зміни відтінку.

4) До субпродукту висипаємо цибулю та пасеруємо до прозорості, тепер додаємо морквину та доводимо до розм’якшення.

5) Печінку з овочами перекладаємо в блендер, слідом вершкове масло і пробиваємо до консистенції пюре, солимо.

6) Отриману масу розділимо по листу фольги, формуючи прямокутник завтовшки близько одного сантиметра.

7) Поверхню змащуємо вершковим сиром та згортаємо щільний рулет. Забираємо у холод для стабілізації на 1-2 години.

8. Готовий рулет подаємо до столу, нарізавши порційні шматочки. Смачного!

