Як приготувати рогалики – 9 простих і смачних рецептів в духовці з покроковими фото

Рогалики – це проста випічка на швидку руку, яка врятує будь-якого кулінара, який потрапив в ситуацію, коли раптово нагрянули гості, а запропонувати до чаю нічого. Спекти таке частування можна з різними добавками і наповнювачами, вам точно сподобається ніжне сирне тісто і всілякі начинки, для яких прекрасно підходить варення, подрібнені горіхи і багато іншого. І якщо раніше ви ніколи не пробували і не дивували свою сім’ю таким десертом, то це добірка спеціально для вас!

Рогалики з повидлом з дріжджового тіста

Рогалики з повидлом з дріжджового тіста готуються трохи довше, ніж випічка з іншого тіста, однак, підсумковий результат варто очікування. За рахунок додавання дріжджів, частування виходить неймовірно ніжним і пишним – обов’язково спробуйте, і ви залишитеся задоволені!

Час готування – 120 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 21.

Інгредієнти:

  • Борошно – 500 гр.
  • Дріжджі швидкодіючі – 1,5 ч.л.
  • Цукор-пісок – 4 ст.л.
  • Молоко – 220 мл.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Олія соняшникова – 1-2 ст.л.
  • Масло вершкове – 45 гр.
  • Повидло – 250 гр.
  • Яйця – 2 шт.

Процес приготування:

Крок 1. 110 мілілітрів молока нагріваємо і з’єднуємо з дріжджами і столовою ложкою цукру, даємо постояти близько п’яти хвилин. Далі в пінну масу вбиваємо одне яйце, додаємо розтоплене вершкове масло, інше молоко, три столових ложки цукрового піску, сіль і половину борошна. Компоненти ретельно перемішуємо і залишаємо до підйому.

Крок 2. До тіста висипаємо залишки борошна, замішуємо.

Крок 3. Робочу поверхню промазуємо олією, основу розгортаємо в пласт.

Крок 4. Наносимо шар повидла.

Крок 5. Розрізаємо по типу піци, на трикутники.

Крок 6. Звертаємо рулетики від широкої сторони до вузької.

Крок 7. Деко вистилаємо пергаментом і розкладаємо заготовки на відстані один від одного.

Крок 8. Ми залишаємо для вистоювання на 20 хвилин, а після змащуємо збитим яйцем і присипаємо цукром.

Крок 9. Випікаємо рогалики в духовці протягом 20 хвилин при температурі 180 градусів.

Крок 10. Смачного!

Домашні рогалики з повидлом з пісочного тіста

Домашні рогалики з повидлом з пісочного тіста – це невигадлива, але неймовірно смачна випічка, яка припаде до смаку, як дорослим, так і дітям. Порадуйте членів своєї сім’ї і спечіть рум’яні і неймовірно ароматні рогалики з апетитною начинкою.

Час готування – 45 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • Борошно – 250 гр.
  • Сметана – 100 гр.
  • Цукор-пісок – 70 гр.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Розпушувач тіста – 1 ч.л.
  • Яйця – 2 шт.
  • Ванілін – 1,5 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Повидло яблучне – 150 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Перед початком процесу шматочок вершкового масла прибираємо в морозильну камеру. У чаші з високими бортиками з’єднуємо наступні компоненти: ванілін, цукор, сіль, розпушувач і просіяне борошно.

Крок 2. У суху суміш поступово натираємо охолоджене вершкове масло, кожен раз ретельно перемішуємо. Потім додаємо сметану, замішуємо тісто і прибираємо в холодильник на 20 хвилин.

Крок 3. Після закінчення зазначеного часу, основу розгортаємо до круглий тонкий пласт і розрізаємо на трикутники. У широку частину заготовок викладаємо повидло, звертаємо в рогалик.

Крок 4. Переносимо напівфабрикати на пергамент і відправляємо в духову шафу: 20-30 хвилин при 185 градусів.

Крок 5. Прикрашаємо десерт на свій смак і подаємо до столу. Приємного чаювання!

Рогалики на сметані в домашніх умовах

Рогалики на сметані в домашніх умовах готуються всього лише за одну годину, а також для їх готування вам будуть потрібні виключно ті продукти, які завжди є під рукою: маргарин, яйця і борошно. Як начинки прекрасно підходить густе варення або повидло.

Час готування – 60 хв.

Час приготування – 15-20 хв.

Порції – 6.

інгредієнти:

  • Маргарин – 150 гр.
  • Сметана – 250 гр.
  • Борошно – 2,5-3 ст.
  • Яйця – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Повидло / варення – 300 гр.
  • Пудра цукрова – 50 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Пшеничне борошно просіюємо в глибоку ємність, додаємо охолоджений маргарин і перетираємо руками до стану крихти.

Крок 2. У суху суміш вбиваємо яйце, висипаємо цукор і викладаємо сметану – замішуємо тісто.

Крок 3. Ділимо основу на 2-3 частини, кожну розгортаємо в прямокутник, товщиною близько 5 міліметрів. Потім ріжемо на трикутники, на широкий край викладаємо повидло і скручуємо.

Крок 4. Перекладаємо «рулети» на силіконовий килимок і випікаємо в духовці при 200 градусах протягом 20-25 хвилин.

Крок 5. У теплому вигляді посипаємо пудрою з перемолотого цукру. Смачного!

Сирні рогалики з повидлом

Сирні рогалики з повидлом – це частування, яке прикрасить ваш святковий стіл або з легкістю урізноманітнює ваше сімейне чаювання. Ніжне тісто, приготоване на основі сиру, відмінно гармонує з повидлом, а також посипкою з цукрової пудри і листочків свіжої м’яти.

Час готування – 60 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 10.

Інгредієнти:

  • Сир – 400 гр.
  • Масло вершкове – 200 гр.
  • Борошно – 600 гр.
  • Цукор-пісок – 3 ст.л.
  • Сіль – ½ ч.л.
  • Яйця – 2 шт.
  • Цукор ванільний – 1 ч.л.
  • Повидло – за смаком.
  • Пудра цукрова – для декору.
  • М’ята – для декору.

Процес приготування:

Крок 1. Для прискорення процесу і власної зручності викладаємо все необхідне на робочий стіл.

Крок 2. Заморожене вершкове масло подрібнюємо за допомогою терки з великими отворами.

Крок 3. В іншу ємність просіюємо борошно і додаємо масляну стружку, яйце, сир, два види цукру і сіль.

Крок 4. Перемішуємо до однорідності і збираємо в кульку.

Крок 5. Обертаємо в плівку або укладаємо в пакет, відправляємо на 60 хвилин в холодильну камеру.

Крок 6. Охолоджене тісто ділимо на 4 частини, кожну розгортаємо в тонкий круглий корж. Розрізаємо на трикутні сегменти.

Крок 7. Викладаємо повидло так, як показано на фото і звертаємо, починаючи від частини з начинкою.

Крок 8. Заготовки переносимо на деко, устелений пергаментом. Змащуємо розколотим яйцем і прибираємо в духовку: 30-40 хвилин при температурній позначці в 180 градусів.

Крок 9. Смачного!

Домашні рогалики на кефірі

Домашні рогалики на кефірі, як і інша випічка, приготована на основі кисломолочних продуктів, вражає своєю неймовірною текстурою і ніжним смаком. Для більш яскравих смакових вражень, рекомендуємо вам також додати невелику кількість ванільного цукру.

Час готування – 120 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 12.

Інгредієнти:

  • Кефір – 200 мл.
  • Дріжджі свіжі – 20 гр.
  • Цукор-пісок – 5 ст.л.
  • Цукор ванільний – 1 ч.л.
  • Сіль – ½ ч.л.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Борошно – 450 гр.
  • Яйця – 2 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продуктовий набір.

Крок 2. У миску переливаємо кефір кімнатної температури, змішуємо з дріжджами.

Крок 3. Доповнюємо суміш розтопленим вершковим маслом, яйцем, цукром двох видів, сіллю.

Крок 4. Жменями висипаємо пшеничне борошно.

Крок 5. Замішуємо тісто і накриваємо грудку рушником, прибираємо в тепле приміщення на 50-70 хвилин для підйому і активації дріжджів.

Крок 6. Відщипуємо від тіста шматочок і розгортаємо в коржик діаметром близько 30 сантиметрів, а товщиною не більше 3 міліметрів.

Крок 7. Ріжемо на 8 сегментів.

Крок 8. Звертаємо рогалики і переносимо заготовки в форму з пергаментом. Даємо постояти півгодини.

Крок 9. Змащуємо збитим яйцем і випікаємо в духовці 35-40 хвилин при 180 градусах.

Крок 10. Приємного чаювання!

Рогалики з листкового тіста

Рогалики з листкового тіста – це десерт, з приготуванням якого впорається навіть дитина! Також цей рецепт прекрасно підійде для тих, хто не любить працювати і возитися з тістом, розморожуємо готовий напівфабрикат і приступаємо до готування вишуканого частування!

Час готування – 40 хв.

Час приготування – 10 шт.

Порції – 7-9.

Інгредієнти:

  • Тісто листкове – 1 упаковка.
  • Конфітюр – 70 гр.
  • Пудра цукрова – 30 гр.
  • Жовток яєчний – 1 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед виймаємо тісто з морозилки і даємо йому час відтанути.

Крок 2. Основу розгортаємо в тонку круглу корж.

Крок 3. Розрізаємо на 4 шматочки.

Крок 4. Наносимо конфітюр.

Крок 5. Звертаємо заготовки в рогалики і прибираємо в духовку: 10-12 хвилин при 220 градусів.

Крок 6. Злегка остиглу випічку прикрашаємо цукровою пудрою і приступаємо до трапези. Смачного!

Домашні рогалики на молоці в духовці

Домашні рогалики на молоці в духовці – це ласощі, яке подарує вам справжнє гастрономічне задоволення. Спекти таке частування можна, як до сніданку, так і до святкового чаювання серед гостей. Бо, хто б не знімав пробу, задоволеними залишаться всі!

Час готування – 120 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 16 шт.

Інгредієнти:

  • Борошно – 500 гр.
  • Дріжджі пресовані – 20 гр.
  • Цукор-пісок – 5 ст.л.
  • Сіль – ½ ч.л.
  • Масло вершкове – 80 гр.
  • Яйця – 1 шт.
  • Молоко – 200 мл.
  • Конфітюр – 150 мл.

додатково:

  • Яйця – 1 шт.
  • Пудра цукрова – 2 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо опару: в теплому молоці розчиняємо дріжджі, столову ложку цукрового піску, дві столові ложки борошна – залишаємо на 10-15 хвилин.

Крок 2. Далі збиваємо яйце з сіллю і цукром, з’єднуємо з просіяною борошном, розтопленим вершковим маслом і опарою.

Крок 3. Замішуємо піддатливе тісто і залишаємо в мисці під рушником до збільшення в обсязі.

Крок 4. Через 60-90 хвилин від тіста відокремлюємо половину, формуємо 10 грудочок, даємо полежати під рушником близько 10 хвилин.

Крок 5. Кожен сегмент розгортаємо в пласт з нерівними краями (див. Фото), з одного боку, робимо 3-4 прорізи, на другу викладаємо начинку.

Крок 6. Звертаємо рогалики і викладаємо напівфабрикати на пергамент, яким попередньо вистилаємо деко. Чекаємо ще 15-20 хвилин.

Крок 7. Змащуємо збитим яйцем і випікаємо в духовці протягом 20 хвилин (180 градусів).

Крок 8. Даємо трохи часу охолонути, прикрашаємо цукровою пудрою і негайно знімаємо пробу. Смачного!

Рогалики з волоськими горіхами

Рогалики з волоськими горіхами і медом – це домашня випічка, яка запросто може зрівнятися з кондитерськими виробами, які пропонуються в каві і ресторанах. Весь секрет полягає в гармонійному поєднанні хрусткого тіста і вишуканої начинки.

Час готування – 60 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 20 шт.

Інгредієнти:

  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Сметана – 100 гр.
  • Цукор-пісок – 70 гр.
  • Яйця – 1 шт.
  • Сода – 1 щіпка.
  • Борошно – 200 гр.
  • Ядра волоського горіха – 200 гр.
  • Мед – 3 ст.л.
  • Пудра цукрова – 2 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. У ємність з високими бортиками викладаємо м’яке вершкове масло і цукор – збиваємо.

Крок 2. Вводимо сметану і перемішуємо.

Крок 3. Доповнюємо суміш сіллю, просіяного борошном і яйцем – замішуємо м’яке і еластичне тісто.

Крок 4. Для приготування начинки, подрібнюємо горіхи будь-яким зручним способом і змішуємо з медом.

Крок 5. Тісто розгортаємо і розрізаємо на трикутники, з широкої сторони викладаємо трохи горіхової пасти.

Крок 6. Звертаємо і випікаємо на пергаменті в духовці при 200 градусах близько 15 хвилин.

Крок 7. Гарячі ласощі посипаємо цукровою пудрою і подаємо до столу. Смачного!

Сирні рогалики з яблуками

Сирні рогалики з яблуками – це десерт, який буде оцінений гідно кожним, хто спробує хоча б маленький шматочок! Будьте обережні, тому як якщо ви дотримуєтеся дієти або правильного харчування, на одному рогалику ви точно не зможете зупинитися!

Час готування – 1 ч. 15 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • Сир 9% – 260 гр.
  • Маргарин вершковий – 120 гр.
  • Цукор-пісок – 2 ст.л. + за смаком.
  • Борошно – 1,3 ст.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Сода – ½ ч.л.
  • Яблука – 2 шт.
  • Кориця молота – 1 щіпка.
  • Сік лимонний – 1 ст.л.
  • Цукрова пудра – для декору.

Процес приготування:

Крок 1. Зазначену кількість сиру протираємо через сито з дрібними отворами.

Крок 2. В окрему тарілку відправляємо маргарин, цукор і сіль – перемішуємо до однорідної консистенції.

Крок 3. З’єднуємо дві маси.

Крок 4. Підсипаємо просіяне борошно разом з содою.

Крок 5. Замішуємо тісто, накриваємо плівкою і відправляємо на одну годину в холодильну камеру.

Крок 6. Тісто ділимо навпіл, розгортаємо в тонкі коржі і розрізаємо, як показано на фото.

Крок 7. Яблучну м’якоть нарізаємо середніми скибочками, посипаємо корицею і збризкуємо лимонним соком – перемішуємо.

Крок 8. Розділимо начинку і злегка посипаємо цукром.

Крок 9. Звертаємо і перекладаємо на пергамент, випікаємо в духовці при 190 градусах протягом 25-30 хвилин.

Крок 10. Посипаємо цукровою пудрою і подаємо до столу. Смачного!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал