Приготувати пишні сирники з домашнього сиру – це один з найсмачніших та найпопулярніших варіантів сніданку. Для вдалих сирників важливі якісний сир, певна пропорція яєць, борошна та цукру, панування та правильне смаження. Ці нюанси вказані у добірці рецептів цієї теми.
Пишні сирники з сиру з борошном на сковороді
Сирники з сиру з борошном є найпростішим і найшвидшим варіантом для сніданку, а особливо для дитячого меню. Борошно добре зберігає форму сирників при смаженні та додається її небагато, не більше 4 ст. ложок на півкілограма сиру. Сирники можна приготувати як із цукром, так і з додаванням часнику із зеленню.
Час приготування: 30 хвилин.
Час приготування: 10 хвилин.
Порції: 2.
Інгредієнти:
- Сир – 300 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Цукор – 2 ч.л.
- Борошно у тісто – 4 ст.л.
- Сіль – 1 щіпка.
- Ванільний цукор – до смаку.
- Олія рослинна – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Відразу підготувати, згідно з пропорцією рецепту, всі інгредієнти для сирників.
Крок 2. Сир перекласти в окремий посуд і розбити яйце, але можна додати тільки жовток.
Крок 3. Потім насипати два види цукру та щіпку солі.
Крок 4. Виделкою ці інгредієнти перемішати до однорідного стану.
Крок 5. Насипати в сирну масу дві столові ложки борошна і ще раз добре перемішати.
Крок 6. На окрему тарілку насипати дві столові ложки борошна для паніровки.
Крок 7. Руками замішане тісто розділити на 11-12 шматочків, скачати їх у кульки, надати плоскої форми і запанувати в борошні.
Крок 8. Сформовані сирники розкласти на присипаній борошном дошці і можна приступати до смаження.
Крок 9. У сковороді розігріти трохи олії і перекласти сирники, розташовуючи один від одного на невеликій відстані.
Крок 10. Обсмажити сирники на невеликому вогні, на олії, протягом 3 хвилин з кожного боку.
Крок 11. Приготовлені сирники з сиру з борошном подавати до сніданку гарячими та на додаток із солодким топінгом. Смачного!
Класичні сирники з сиру з манкою на сковороді
Сирники з сиру з манкою замість борошна на сковороді завжди виходять з ніжною і пишною текстурою, і хрусткою рум’яною скоринкою. Особливо доречна манка, якщо сир містить багато сироватки, адже для вдалих сирників сир має бути сухішим. Тісто для сирників із манкою потрібно трохи часу для набухання крупи.
Час приготування: 35 хвилин.
Час приготування: 2 хвилини.
Порції: 2.
Інгредієнти:
- Сир – 250 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Цукор – 1 ст.
- Манка – 1.5 ст.
- Сіль – 1 щіпка.
- Олія рослинна – для смаження.
Для панірування:
- Манка – 1 ст.
- Сухарі панірувальні – 1 ст.
Процес приготування:
Крок 1. Насамперед підготуйте, згідно з пропорцією рецепту і потрібною вам кількістю порцій усі інгредієнти для сирників.
Крок 2. Сир перекладіть в окремий посуд і розімніть вилкою. Великозернистий сир протріть на сито або подрібніть блендером.
Крок 3. Розбийте у сир куряче яйце.
Крок 4. Потім насипте до нього потрібну кількість манки. До вологого сиру манки додайте трохи більше.
Крок 5. Насипте ложку цукру, не більше, інакше сирники можуть підгоріти і «попливти», щіпку солі..
Крок 6. Виделкою ці інгредієнти добре перемішайте і залиште на 15 хвилин для набухання манки.
Крок 7. В окремій тарілці перемішайте інгредієнти для панірування.
Крок 8. Вологі руки з сирною маси сформуйте невеликі сирники у формі биточків і обваляйте з усіх боків у паніровці.
Крок 9. Обсмажте сирники на розігрітій олії, на невеликому вогні і до хрусткої золотистої скоринки з обох боків.
Крок 10. Приготовлені на сковороді сирники з сиру з манкою подавайте до гарячого столу і в додатку сметаною. Смачного!
Сирники без яєць
Рецепти сирників без яєць затребувані, коли яйця протипоказані через алергію, або їх не було в холодильнику. Такі сирники будуть тримати форму, тільки якщо вибрано сухий та жирний сир. Якщо сир вологий, тоді сирники смажаться на кшталт оладок. У цьому рецепті сир подрібнюємо вручну та додаємо до нього манку.
Час приготування: 35 хвилин.
Час приготування: 10 хвилин.
Порції: 2.
Інгредієнти:
- Сир – 200 гр.
- Цукор – 1 ст. без гірки.
- Манка – 2 ст.
- Сіль – 1 щіпка.
- Ванілін – 1 гр.
- Борошно для паніровки – 2 ст.
- Олія рослинна – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Сир вручну перетираємо на сито, тому що використання блендера робить його пастоподібним, вологим та сирники сформувати неможливо.
Крок 2. До протертого сиру насипаємо дві столові ложки манної крупи, цукор, щіпку солі та трохи ваніліну. Ці інгредієнти ложкою добре перемішуємо до однорідної густої текстури і залишаємо на 10 хвилин, щоб манка набухла.
Крок 3. Після цього часу сирну масу перекладаємо на присипану борошном обробну дошку.
Крок 4. Акуратно робимо її в «ковбаску» діаметром до 4-5 см і присипаємо борошном.
Крок 5. Гострим і посипаним борошном ножем розрізаємо масу на заготівлі.
Крок 6. Кожну заготовку обвалюємо в борошні і тильною стороною ножа надаємо форму сирників.
Крок 7. У сковороді добре розігріваємо трохи олії, перекладаємо на неї сформовані сирники і вогонь відразу зменшуємо до середньої, щоб паніровка не підгоріла.
Крок 8. Смажимо сирники, не прикриваючи сковороду кришкою, по 3 хвилини з кожного боку до рум’яної скоринки.
Крок 9. Приготовлені сирники без яєць перекладаємо на тарілку, доповнюємо солодким топінгом або сметаною і подаємо до сніданку. Такі сирники смачні й у холодному вигляді. Смачного!
Сирники з родзинками
Сирники з родзинками просто готуються і будуть у вас не лише смачним сніданком чи вечерею, а й десертом. У цьому рецепті вам пропонується приготувати такі сирники із сухого жирного сиру та борошно використовувати лише для панірування. Сирники добре збережуть форму за рахунок яєць і вийдуть дуже ніжними. Родзинки вибираються світлі і без кісточок.
Час приготування: 1 година 20 хвилин.
Час приготування: 10 хвилин.
Порції: 4.
Інгредієнти:
- Сир сухий 5-9% – 450 гр.
- Цукор – 1 ст.
- Яйце С2 – 2 шт.
- Сіль – 1 щіпка.
- Борошно для панірування – 140 гр.
- Родзинки – 50 гр.
- Олія рослинна – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Світлий і без кісточок родзинки добре промити, перекласти в піалу і на 10 хвилин залити окропом.
Крок 2. В окремий посуд протерти через сито вибраний сир. Розбити до нього два курячі яйця, насипати цукор із сіллю і ретельно перемішати за допомогою вінчика або занурювального блендера в однорідну масу.
Крок 3. В отриману сирну масу перекласти родзинки, обсушити серветкою. Досі перемішати. Посуд прикрити плівкою та на 1 годину поставити в холодильник, що буде зручніше для роботи.
Крок 4. В окремий посуд насипати борошно для паніровки. У сковороді добре розігріти олію.
Крок 5. Сирну масу столовою ложкою перекладати на борошно і відразу руками сформувати її у формі сирника.
Крок 6. Сирники обсмажити на гарячій олії до рум’яної скоринки з обох боків.
Крок 7. Приготовлені сирники з сиру із родзинками одразу подати до столу, доповнивши солодким топінгом. Смачного!
Сирники з рисовим борошном
Сирники з рисовим борошном будуть ідеальним варіантом для тих, кому протипоказаний глютен, та й калорій у них менший, а смак нейтральний. Приготування сирників з рисовим борошном не відрізняється від класичних варіантів. Для дієтичного харчування цукор можна замінити будь-яким цукрозамінником. У цьому простому рецепті до сирників додаємо кокосову стружку, але це необов’язково.
Час приготування: 35 хвилин.
Час приготування: 10 хвилин.
Порції: 3.
Інгредієнти:
- Сир зернистий 5% – 300 гр.
- Рисове борошно – 65 гр.
- Цукор/цукрозамінник – до смаку.
- Яйце – 2 шт.
- Кокосова стружка – 2 ст.
- Олія/кокосова – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. У посуд для замісу тіста перекласти сир та розбити одне яйце. Якщо сир досить сухий, то розбити два яйця. Відразу насипати потрібну кількість рисового борошна. Додати трохи цукру / цукрозамінника та за бажанням кокосову стружку.
Крок 2. Потім ці інгредієнти вилкою добре перемішати. Сирна маса на вигляд може бути сухою, але для сирників це нормально.
Крок 3. Долонею взяти невелику кількість сирної маси, трохи стиснути, щоб пішло повітря, і сформувати міні-сирник у формі шайби. По краях сирників залишаться невеликі тріщини, оскільки сир зернистий.
Крок 4. У великій сковороді добре розігріти олію або кокосову олію і викласти на неї сформовані сирники.
Крок 5. Обсмажити сирники на середньому вогні та до рум’яної скоринки з обох боків.
Крок 6. Приготовлені сирні сирники з рисовим борошном перекласти на тарілку сервіровки, доповнити солодким топпінгом зі свіжими ягодами і подати до столу. Смачного!
Пишні сирники з бананом
Сирники з бананом будуть у вас варіантом смачного сніданку, адже ці інгредієнти добре поєднуються смаком. Насолода банана дозволяє зменшити кількість цукру, що зробить страву і менш калорійною. Для сирників сир береться сухий та зернистий, а банан вибирається стиглим або навіть перестиглим. У цьому рецепті до сирної маси додаємо манку та соду.
Час приготування: 50 хвилин.
Час приготування: 10 хвилин.
Порції: 6.
Інгредієнти:
- Сир – 400 гр.
- Банан – 1 шт.
- Цукор – 3 ст.
- Яйце – 1 шт.
- Манка – 4 ст.
- Сода – 1 гр.
- Борошно для панування – 50 гр.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Відразу підготувати, згідно з пропорцією рецепту, всі інгредієнти для бананових сирників.
Крок 2. Сир перекласти в окремий посуд, розбити до нього яйце, насипати цукор та ретельно перемішати. Великозернистий сир можна швидко, щоб не вийшов рідким, подрібнити блендером.
Крок 3. Банан звільнити від шкірки та в окремому посуді вилкою розім’яти, щоб залишилися невеликі шматочки.
Крок 4. Перекласти подрібнений банан у сирну масу. Потім насипати манну крупу з щіпкою соди і ще раз добре перемішати. Замішане тісто залишити на 10-15 хвилин|| для набухання манки.
Крок 5. В окрему тарілку насипати борошно для панірування. Мокрою ложкою набирати сирну масу, перекладати на борошно та руками сформувати сирники.
Крок 6. Розігріти в сковороді трохи олії і перекласти на неї всі сформовані сирники.
Крок 7. Обсмажити їх на середньому вогні та до рум’яного кольору з обох боків.
Крок 8. Приготовлені сирники з сиру з бананом перекласти зі сковороди на паперові серветки для видалення олії та подати до сніданку гарячими, доповнивши будь-яким топінгом. Смачного!
Пишні сирники з розпушувачем
Пишні сирники з розпушувачем, хоча в традиційних варіантах він не додається в тісто, за рахунок цього інгредієнта виходять з повітряною текстурою, без кислинки і подібні до сирних кексів або пончиків. Тісто замішується тільки руками, а обсмажувати сирники краще на двох видах олії.
Час приготування: 30 хвилин.
Час приготування: 10 хвилин.
Порції: 8.
Інгредієнти:
- Сир 5-9% – 700 гр.
- Цукор – 3 ст.
- Яйце – 2 шт.
- Борошно – 6 ст.
- Ванільний цукор – 1 ч.л.
- Розпушувач – 1 ч.л.
- Сіль – до смаку.
Для смаження:
- Олія – 30 мл.
- Вершкове масло – 30 гр.
Процес приготування:
Крок 1. В окремий глибокий посуд перекласти сир, насипати до нього два види цукру, розбити два яйця і рукою ретельно перемішати.
Крок 2. Борошно просіяти на сито і перемішати з розпушувачем та сіллю.
Крок 3. Борошняну суміш пересипати до сирної маси і рукою замісити тісто до однорідної густої і досить липкої текстури.
Крок 4. Стільницю присипати борошном. Вологими руками із замішаного тіста сформувати великі сирники та добре обваляти їх у борошні.
Крок 5. У сковороді розігріти олію та вершкове масло. Обсмажити на них сформовані сирники на маленькому вогні та до рум’яної скоринки з обох боків.
Крок 6. Приготовлені пишні сирники з сиру з розпушувачем розкласти порційними тарілками і подати до столу, доповнивши сметаною. Смачного!
Сирники зі сметаною на сковороді
Сирні сирники зі сметаною на сковороді відрізняються гарним смаком, неймовірною ніжністю і готуються або з додаванням сметани в тісто, або тушкуванням у сметанному соусі. У цьому рецепті сметану додаємо до сиру, замішуємо тісто на борошні та збитому з цукровою пудрою білку. Сир для сирників вибираємо зернистий та сухий. Смак доповнимо родзинками, але це за бажанням.
Час приготування: 35 хвилин.
Час приготування: 10 хвилин.
Порції: 5.
Інгредієнти:
- Сир – 400 гр.
- Сметана – 2 ст.
- Борошно – 3 ст.
- Цукор – 1 ч.л.
- Яйце – 1 шт.
- Цукрова пудра – 3 ст.
- Ванільний цукор – 1 ч.л.
- Родзинки – 1,5 ст.
- Сіль – 1 щіпка.
- Олія – 30 мл.
Процес приготування:
Крок 1. Насамперед відміряти, згідно з рецептом, усі інгредієнти для сирників.
Крок 2. Сир перекласти в посуд для замісу тіста, добре розім’яти вилкою, додати один жовток і вказану в рецепті кількість сметани з цукром та сіллю. Ці інгредієнти перемішати.
Крок 3. Через сито до сиру насипати борошно та перемішати. Родзинки добре промити та обсушити серветкою.
Крок 4. У чашці білок збити за допомогою міксера стійку піну.
Крок 5. До сирної маси перекласти збитий білок, додати родзинки з ванільним цукром і акуратно, щоб білок не осів, замісити тісто.
Крок 6. Ложкою набирати замішане тісто, перекладати на борошно та руками сформувати сирники.
Крок 7. У сковороді добре розігріти олію. Перекласти на нього сформовані сирники і обсмажити на середньому вогні, щоб сирне рідке тісто схопилося рум’яною скоринкою.
Крок 8. Акуратно сирники перевернути на інший бік та обсмажити до готовності вже на невеликому вогні.
Крок 9. Сирники зі сковороди перекласти на стос паперових серветок для видалення надлишків олії.
Крок 10. Приготовлені сирні сирники зі сметаною на сковороді розкласти по порційних тарілках, доповнити солодким топінгом та подати до сніданку. Смачного!
Пишні сирники з яблуками на сковороді
Варіантом смачного та корисного сніданку можуть бути у вас сирники із сиру з яблуками на сковороді. Для сирників сир береться сухий та жирний. А яблука вибираються солодкі та соковиті. У цьому рецепті тісто для сирників замішуємо з додаванням манки, яйця та розпушувача. Яблука нарізаємо шматочками, прогріваємо в мікрохвильовій печі з додаванням прянощів з цукром і змішуємо з тістом.
Час приготування: 45 хвилин.
Час приготування: 10 хвилин.
Порції: 4.
Інгредієнти:
- Сир – 400 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Цукор – 2 ст.
- Манка – ½ ст.
- Розпушувач – 1 ч.л.
- Сіль – 1 щіпка.
- Яблука – 2 шт.
- Кориця – 0.5 ч.л.
- Імбир – 0.3 ч.л.
- Борошно – для паніровки.
- Олія – 3 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. Насамперед підготуйте, згідно з пропорцією рецепту, всі інгредієнти для яблучних сирників.
Крок 2. Сир перетріть на сито відразу в посуд для замісу тіста. Розбийте до сиру одне яйце і все перемішайте.
Крок 3. Потім насипте до сирної маси потрібну кількість манки з розпушувачем та сіллю. Виделкою ці інгредієнти ще раз перемішайте і залиште на 20 хвилин при кімнатній температурі, щоб крупа набухла.
Крок 4. Помийте і нашаткуйте на невеликі кубики два яблука. Перекладіть їх у пластмасовий посуд.
Крок 5. Насипте до яблука цукор з корицею та імбиром, перемішайте та поставте на 3 хвилини в мікрохвильову піч, включивши її на максимальну потужність.
Крок 6. Яблучну масу остудіть, перекладіть до сирної, і ще раз перемішайте все.
Крок 7. З цього сирно-яблучного тіста руками сформуйте сирники та запануйте у борошні.
Крок 8. Обсмажте сирники на розігрітій олії на середньому вогні, під прикритою кришкою і протягом двох хвилин на одній стороні.
Крок 9. Потім акуратно переверніть і обсмажте до золотистої скоринки з іншого боку.
Крок 10. Приготовлені сирники з сиру з яблуками на сковороді сервіруйте до столу з будь-яким топінгом. Смачного!