Як приготувати плов з куркою – 9 смачних рецептів з покроковими фото

Плов з куркою – це страва з рису, м’яса курки і різних спецій, характерне для багатьох кухонь. Особливо популярний плов в країнах Центральної Азії, Близького Сходу та інших регіонах. Це традиційна страва, яка може трохи відрізнятися в залежності від регіональних кулінарних традицій. Ми зібрали 9 смачних рецептів з покроковими фото і докладним описом процесу. Порадуйте себе і домашніх апетитним і яскравим обідом або вечерею. Страва вийде навіть у новачків.

Плов з куркою в каструлі на плиті

Плов з куркою в каструлі на плиті – простий і швидкий варіант приготування ситного і смачного обідньої страви. Таке частування ідеально підійде для великої родини. Обов’язково беріть на замітку наш рецепт з покроковими фото з нашої добірки.

Час готування – 40 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Рис – 400 гр.
  • Філе куряче – 600 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 1 головка.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції для плову – за смаком.
  • Вода – 0,8 л.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо курку і обробляємо її на порційні шматочки.

Крок 2. Ріжемо ріпчасту цибулю кубиками або тонкими четвертинками. Обсмажуємо в каструлі з олією.

Крок 3. На брусочки обробляємо моркву. Відправляємо її до цибулі, смажимо овочі до м’якості.

Крок 4. Викладаємо до овочів м’ясо. Смажимо до рум’янцю.

Крок 5. Доповнюємо продуті рисом. У центр викладаємо головку часнику.

Крок 6. Додаємо сіль, спеції і вливаємо воду. Тушкуємо під кришкою після закипання 20 хвилин.

Крок 7. Плов з куркою в каструлі на плиті готовий. Пригощайтеся!

Правильний плов з куркою в казані на багатті

Правильний плов з куркою в казані на багатті – це яскраве і апетитне частування для великої родини або компанії. Така страва порадує насиченим смаком і ароматом. Обов’язково беріть на замітку наш рецепт з покроковими фото. Ваші близькі не зможуть встояти!

Час готування – 2 години

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 10

Інгредієнти:

  • Курка – 1 шт.
  • Рис – 0,8 кг.
  • Морква – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 4 шт.
  • Часник – 1 головка.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Олія – 100 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти.

Крок 2. Встановлюємо казан над багаттям. Виливаємо в нього олію.

Крок 3. Подрібнюємо ріпчасту цибулю і відправляємо її в казан.

Крок 4. Курку ріжемо на порційні частини.

Крок 5. Викладаємо шматки птиці до цибулі.

Крок 6. Поки м’ясо смажиться, ріжемо моркву великою соломкою.

Крок 7. Добре промиваємо рис і заливаємо його гарячою водою на 20-30 хвилин.

Крок 8. До обсмаженої курки викладаємо моркву. Перемішуємо і готуємо разом близько 10 хвилин.

Крок 9. Викладаємо сюди рис. Додаємо сіль, перець і вставляємо головку часнику. Заливаємо все водою.

Крок 10. Тушкуємо до повної готовності під кришкою.

Крок 11. Правильний плов з куркою в казані на багатті готовий. Пригощайтеся!

Як приготувати курячий плов в духовці

Як приготувати курячий плов в духовці в домашніх умовах ми розповімо в цьому рецепті. Блюдо порадує цікавим і нескладним кулінарним процесом. Такий плов вийде неймовірно поживним і яскравим за смаком. Відмінне рішення для вашого сімейного обіду або вечері!

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 10

Інгредієнти:

  • Курка – 1,2 кг.
  • Рис – 0,9 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 3 шт.
  • Морква – 3 шт.
  • Часник – 1 головка.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції для плову – 2 ч.л.
  • Зіра – 0,5 ч.л.
  • Барбарис – 1 ч.л.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Олія – 70 мл.
  • Вода – 1,2 л.
  • Курага – 5 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Курку промиваємо і ділимо на порційні шматки.

Крок 2. Викладаємо птицю в казан з олією. Смажимо до легкого рум’янцю. Використовуйте такий казан, який потім можна буде поставити в духовку.

Крок 3. Подрібнюємо цибулю, моркву і курагу. З часнику знімаємо верхнє лушпиння.

Крок 4. Викладаємо овочі і курагу до курки. Солимо і доповнюємо спеціями. Тушкуємо під кришкою 10 хвилин.

Крок 5. Висипаємо сюди рис, кладемо лавровий рис.

Крок 6. Заливаємо вміст водою.

Крок 7. Відправляємо в розігріту до 190 градусів духовку на 40 хвилин.

Крок 8. Перемішуємо частування і ставимо в вимкнену духовку на 30 хвилин.

Крок 9. Тепер ви знаєте, як приготувати курячий плов в духовці. Обов’язково спробуйте!

Узбецький плов з куркою в мультиварці

Узбецький плов з куркою в мультиварці – нескладний варіант приготування ситного і смачного обідньої страви. Таке частування точно урізноманітнює ваше домашнє меню. Обов’язково беріть на замітку наш рецепт з покроковими фото. Порадуйте себе і близьких!

Час готування – 1 година 25 хвилин

Час приготування – 25 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Стегенця курячі – 2 шт.
  • Рис – 1,5 ст.
  • Морква – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Часник – 1 головка.
  • Олія – 40 мл.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Спеції для плову – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо ріпчасту цибулю і ріжемо її тонкими півкільцями.

Крок 2. Натираємо моркву на великій терці.

Крок 3. Промиваємо курку і обробляємо її на порційні шматки.

Крок 4. Добре промиваємо під водою рис.

Крок 5. Вливаємо олію в чашу мультиварки. Обсмажуємо шматочки курки і доповнюємо їх овочами. Смажимо все разом близько 10 хвилин. Додаємо сіль, спеції і часник.

Крок 6. Заливаємо вміст водою так, щоб вона була вище рису на 1,5-2 ст., І готуємо в режимі плов 60 хвилин.

Крок 7. Узбецький плов з куркою в мультиварці готовий. Розкладайте по тарілках і подавайте до столу!

Плов з курки з грибами

Плов з курки з грибами нескладно приготувати в домашніх умовах. Блюдо порадує швидким кулінарним процесом, поживними властивостями і яскравим насиченим смаком. Відмінне рішення для вашого сімейного обіду або вечері! Обов’язково беріть на замітку наш покроковий рецепт.

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Філе куряче – 300 гр.
  • Гриби шампіньйони – 200 гр.
  • Рис – 100 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 1 головка.
  • Лист лавровий – 3 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції для плову – за смаком.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Вода – 250 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Куряче філе промиваємо і ріжемо невеликими шматочками.

Крок 2. Ріжемо шампіньйони на четвертинки.

Крок 3. Ріжемо моркву брусочками, цибулю – дрібними кубиками.

Крок 4. Обсмажуємо куряче філе на олії близько 5 хвилин на великому вогні.

Крок 5. Додаємо до курки гриби, цибуля і морква. Готуємо все разом ще 10 хвилин.

Крок 6. Викладаємо промитий рис. Можна використовувати як білий, так і бурий. Додаємо сіль, спеції і порізаний кружечками часник.

Крок 7. Заливаємо водою і готуємо під кришкою на невеликому вогні до готовності. На це піде близько 30 хвилин.

Крок 8. Плов з курки з грибами готовий. Можна подавати до столу!

Плов з булгуру з куркою

Плов з булгуру з куркою виходить неймовірно апетитним, смачним і ситним. Таке частування ідеально впишеться в ваше обіднє меню. Приготувати блюдо нескладно. Для цього використовуйте перевірений рецепт з покроковими фото з нашої добірки. Ніхто не зможе встояти!

Час готування – 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Стегна курячі – 0,7 кг.
  • Булгур – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 150 гр.
  • Часник – 1 головка.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Сіль – ¼ ч.л.
  • Кумін – ¼ ч.л.
  • Перець чорний мелений – 1/3 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо куряче м’ясо і ріжемо його невеликими шматочками.

Крок 2. Невеликими кубиками ріжемо цибулю і моркву.

Крок 3. Розігріваємо сковороду з олією. Викладаємо сюди моркву і смажимо пару хвилин. Додаємо цибулю і смажимо ще стільки ж.

Крок 4. Перекладаємо овочі в каструлю з товстим дном.

Крок 5. Відправляємо до овочів шматочки філе. Смажимо до рум’янцю птиці.

Крок 6. Солимо, доповнюємо спеціями. Викладаємо булгур і заливаємо все це окропом на 0,5 см. Вище булгуру.

Крок 7. По центру страви вставляємо головку часнику. Готуємо на помірному вогні 5 хвилин. Потім зменшуємо вогонь і тушкуємо під кришкою близько 15 хвилин. Через 5 хвилин готування перемішуємо вміст.

Крок 8. Плов з булгуру з куркою готовий. Розкладайте по тарілках і подавайте до столу!

Плов з куркою в рукаві для запікання

Плов з куркою в рукаві для запікання – цікавий варіант приготування ситного і смачного обідньої страви. Таке частування точно урізноманітнює ваше домашнє меню. Обов’язково беріть на замітку наш рецепт з покроковими фото. Порадуйте себе і близьких!

Час готування – 45 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Стегна курячі – 0,7 кг.
  • Рис – 280 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 1 головка.
  • Спеції для плову – 2 ч.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Вода – 400 мл.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Дрібними кубиками ріжемо цибулю.

Крок 2. Очищену моркву обробляємо на брусочки.

Крок 3. Подрібнюємо часник. Курячі стегна ділимо на шматочки середнього розміру.

Крок 4. Курку і овочі солимо і доповнюємо спеціями. Перемішуємо.

Крок 5. Викладаємо в рукав для запікання, промитий рис. Доповнюємо його спеціями і олією. Гарненько перемішуємо.

Крок 6. На рис кладемо курку з овочами. Вливаємо 400 мл води і щільно зав’язуємо рукав. Готуємо 35-45 хвилин при температурі 200 градусів.

Крок 7. Плов з куркою в рукаві для запікання готовий. Подавайте частування до столу!

Курячий плов в гусятниці

Курячий плов в гусятниці виходить насиченим за смаком і неймовірно апетитним. Перед таким частуванням неможливо встояти. Використовуйте покрокову кулінарну ідею для вашого ситного сімейного обіду. З докладним описом процесу впораються навіть новачки.

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • М’ясо куряче – 500 гр.
  • Рис – 500 гр.
  • Чорнослив – 100 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 5 зубчиків.
  • Зелень – для подачі.
  • Спеції – за смаком.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти. Овочі очищаємо, чорнослив промиваємо, а куряче м’ясо ріжемо на невеликі шматки.

Крок 2. Подрібнюємо морквину і цибулю.

Крок 3. Відправляємо куряче м’ясо в гусятницю з олією на одну хвилину.

Крок 4. Викладаємо сюди нарізані овочі, доповнюємо спеціями і тушкуємо до готовності і м’якості продуктів.

Крок 5. Додаємо порізаний чорнослив і цілі зубчики часнику. Перемішуємо.

Крок 6. Всипаємо промитий рис, заливаємо його водою і тушкуємо під кришкою близько 25-30 хвилин.

Крок 7. Курячий плов в гусятниці готовий. Подавайте до столу, прикрасивши зеленню!

Плов з бурого рису з куркою

Плов з бурого рису з куркою нескладно приготувати в домашніх умовах. Блюдо порадує швидким кулінарним процесом, цікавим смаком і поживними властивостями. Відмінне рішення для вашого сімейного обіду або вечері. Обов’язково беріть на замітку!

Час готування – 1 година 20 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Філе куряче – 400 гр.
  • Рис бурий – 200 гр.
  • Морква – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Вода – 400 мл.
  • Сіль – 2 ч.л.
  • Кумин – за смаком.
  • Спеції для плову – за смаком.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Очищену моркву ріжемо брусочками.

Крок 2. Рубаємо цибулю невеликими кубиками.

Крок 3. Нарізаємо куряче філе.

Крок 4. Обсмажуємо цибулю на олії близько 5 хвилин.

Крок 5. Сюди ж викладаємо брусочки моркви. Смажимо все разом до м’якості.

Крок 6. Приєднуємо м’ясо птиці. Перемішуємо і готуємо 10 хвилин.

Крок 7. Викладаємо рис і вливаємо 400 мл води. Готуємо під кришкою близько 30 хвилин.

Крок 8. Додаємо сіль і спеції, тушкуємо ще 15 хвилин.

Крок 9. Вимикаємо плиту і даємо частування настоятися під кришкою 10 хвилин.

Крок 10. Плов з бурого рису з куркою готовий. Можна пробувати!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал