Пишні оладки на кефірі — це улюблена страва з дитинства. Вони залишаються ніжними та повітряними навіть, коли охолонуть. Приготувати такі оладки можна на сніданок і подавати разом зі сметаною або варенням.
Покроковий рецепт приготування пишних оладок на кефірі з содою
Для того, щоб приготувати пишні оладки, вам не доведеться витрачати багато часу та сил. З тіста на кефірі вони завжди виходять пишними, оптимальна жирність цього кисломолочного продукту має бути 2,5-3,5 %.
Час приготування: 50 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій: 4.
Інгредієнти:
- Кефір –250 мл.
- Цукор – 1 ст.
- Сода харчова – 1 ч.л.
- Олія – 4 ст.л.
- Борошно пшеничне – 230 гр.
- Яйце куряче – 1 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Кефір та яйця заздалегідь дістаньте з холодильника, щоб вони прогрілися до кімнатної температури. Борошно просійте через сито кілька разів.
Крок 2. У миску влийте кефір, всипте цукор та соду, перемішайте. Кефір і сода вступлять у реакцію і поверхні утворюються бульбашки.
Крок 3. Далі додайте яйце і всипте борошно, яке просіяли.
Крок 4. Замісіть густе однорідне тісто.
Крок 5. Сковороду розігрійте, влийте олію. Тісто викладайте столовою ложкою та надавайте оладдям округлу форму.
Крок 6. Коли тісто схопиться і на його поверхні з’являться бульбашки, переверніть і смажте оладки з іншого боку.
Крок 7. Перекладіть готові оладки на загальну страву та подавайте до чаю.
Смачного!
Пишні оладки на кефірі з содою, які не осідають
Швидкий спосіб приготування пишних оладок до чаю. На свій смак ви можете додати таку кількість цукру, щоб отримати більш менш солодкі оладки. Тоді їх можна подавати не лише з варенням чи медом, а й із солоними намазками із сиру чи сиру.
Час приготування: 50 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій: 4.
Інгредієнти:
- Борошно пшеничне – 1 ст.
- Кефір – 1 ст.
- Яйце – 1 шт.
- Сіль – 1 щіпка.
- Олія соняшникова – 3-4 ст.
- Цукор – 2 ч.л.
- Сода харчова – 0,5 ч.л.
- Оцет 9% – 1 ч.л.
Процес приготування:
Крок 1. У теплий кефір додайте сіль та цукор, розбийте яйце та перемішайте.
Крок 2. Далі всипте в миску борошно, яке просіяли.
Крок 3. Далі всипте соду, гашену оцтом, перемішайте тісто і залиште на 7-10 хвилин.
Крок 4. На добре розігріту сковороду влийте олію і смажте оладки з двох сторін на середньому вогні.
Крок 5. Готові оладки спочатку промокніть від зайвого жиру паперовими рушниками, потім подавайте на стіл.
Смачного!
Як спекти повітряні оладки без додавання дріжджів?
М’які та повітряні домашні ласощі. Пишні оладки можна приготувати без використання дріжджів. Часу на замішування тіста та приготування оладок піде зовсім небагато.
Час приготування:40 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порцій: 4-5.
Інгредієнти:
- Кефір – 230-250мл.
- Борошно пшеничне вищий сорт – 200 гр.
- Олія соняшникова – 40 мл.
- Яйце куряче – 1 шт.
- Цукор – 60 гр.
- Ванілін – до смаку.
- Сода харчова – 0,5 ч.л.
Процес приготування:
Крок 1. Кефір підігрійте до 35-40 градусів, додайте до нього соду та перемішайте, залиште на 3-5 хвилин.
Крок 2. У мисці змішайте яйце із цукром. Потім додайте чайну ложку олії та ванілін.
Крок 3. Далі влийте кефір, всипте борошно, яке просіяли, і замісіть тісто для оладок.
Крок 4. Поставте сковороду на вогонь, влийте олію. Столовою ложкою викладайте тісто на сковороду у формі невеликих округлих коржів.
Крок 5. Смажте коржики по 2-3 хвилини з кожного боку. Гарячі оладки промокніть паперовими рушниками та подавайте на стіл.
Смачного!
Простий покроковий рецепт оладок без яєць на кефірі
Пишні оладки у вас вийдуть навіть без додавання яєць. Хочемо поділити з вами вдалим рецептом смачної випічки для легкого перекушування.
Час приготування: 50 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій: 6.
Інгредієнти:
- Кефір –300-320 мл.
- Борошно пшеничне – 160 гр.
- Цедра лимона – 1,5 ч.л.
- Сода харчова – 1 ч.л.
- Цукор – 60 гр.
- Олія рослинна – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. У миску влийте кефір, всипте соду, цукор, перемішайте та залиште на 5 хвилин. Потім додайте подрібнену цедру лимона.
Крок 2. Далі додайте борошно, яке просіяли, і замісіть тісто.
Крок 3. Тісто має вийти однорідним та густим.
Крок 4. Розігрійте сковороду, влийте олію, викладіть тісто і смажте оладки на середньому вогні з двох сторін.
Крок 5. Навіть без яєць оладки виходять пухкими та повітряними.
Смачного!
Повітряні оладки на кефірі з розпушувачем як пух
Для гарантії отримання пишних оладок скористайтеся розпушувачем для тіста. З оладками можна влаштувати смачний сніданок або легке перекушування протягом дня.
Час приготування: 40 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порцій: 4.
Інгредієнти:
- Борошно пшеничне – 120 гр.
- Сіль – до смаку.
- Яйце куряче – 1 шт.
- Кефір –250 мл.
- Цукор – 30 гр.
- Олія рослинна – 1,5 ст.л.
- Розпушувач для тіста – 8 гр.
Процес приготування:
Крок 1. У миску розбийте яйце, всипте цукор і трохи збийте інгредієнти.
Крок 2. Далі влийте кефір кімнатної температури, перемішайте.
Крок 3. Потім додайте половину столової ложки олії і добре перемішайте.
Крок 4. Після цього додайте сіль та розпушувач для тіста. Поступово всипте борошно, яке просіяли, і замісіть густе тісто.
Крок 5. На сковороді розігрійте олію, що залишилося, викладіть тісто і смажте оладки з двох сторін по 3-4 хвилини.
Крок 6. Перед тим, як подати оладки на стіл, промокніть їх паперовими рушниками від жиру.
Смачного!
Дуже смачні та ніжні оладки без додавання соди
Багато хто думає, що своєю пишністю оладки зобов’язані соді. Однак, якщо добре збити яйця до стійкої піни, то і без соди оладки вийдуть пишними та ніжними.
Час приготування: 90 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій: 5.
Інгредієнти:
- Кефір –300 мл.
- Яйце куряче – 1 шт.
- Цукор – 40 гр.
- Борошно пшеничне – 300 гр.
- Сіль – 3 гр.
- Олія рослинна – 50 мл.
- Розпушувач – 1 ч.л.
Процес приготування:
Крок 1. У миску розбийте яйце, збийте його міксером до пишної піни.
Крок 2. Потім додайте цукор та трохи солі. Продовжуйте збивати 1-2 хвилини на невеликих обертах.
Крок 3. Далі всипте борошно, яке просіяли, разом з розпушувачем, перемішайте інгредієнти вручну.
Крок 4. Після цього влийте кефір та перемішайте тісто до однорідності.
Крок 5. Смажте оладки на олії з двох сторін.
Крок 6. Подавайте готові оладки з варенням чи медом.
Смачного!
Простий рецепт приготування оладок на кефірі з сиром
Пишні сирні оладки доповнять ваш сніданок. Саме сир додає оладкам приємну кислинку. Це дуже смачно, особливо якщо полити оладки варенням, згущеним молоком молоком або медом.
Час приготування: 90 хв.
Час приготування: 60 хв.
Порцій: 6.
Інгредієнти:
- Борошно пшеничне вищого ґатунку – 200 гр.
- Яйця курячі – 2 шт.
- Сіль – 1 щіпка.
- Сир – 250 гр.
- Цукор ванільний – 1 ч.л.
- Кефір – 1 ст.
- Олія соняшникова – 100 мл.
- Сода харчова – 0,5 ч.л.
- Цукор – 2 ст.
- Оцет 9% – 1 ч.л.
Процес приготування:
Крок 1. У мисці збийте яйця та цукор.
Крок 2. Сир краще використовувати жирністю від 2,5. Якщо він крупно-зернистий, протріть його через сито або збийте блендером. Сир додайте до яєчної маси, перемішайте.
Крок 3. Потім у миску влийте кефір. Перемішайте інгредієнти міксером, тоді тісто вийде одноріднішим.
Крок 4. Додайте борошно, яке просіяли, сіль і соду, гашену оцтом. Ще раз перемішайте тісто і приступайте до випікання оладок.
Крок 5. На розігріту сковороду влийте олію, столовою ложкою викладіть тісто і обсмажте оладки на середньому вогні з двох боків.
Крок 6. Готові оладки подавайте з рідким медом або варенням.
Смачного!
Ніжні та смачні оладки на кефірі з яблуками
Смачний та корисний сніданок або полуденок можна влаштувати всій родині з яблучними оладками. Випічка з яблуками виходить соковитою, ніжною та смачною, її можна подавати зі сметаною, медом чи іншим солодким кремом.
Час приготування: 60 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 4.
Інгредієнти:
- Борошно пшеничне – 200 гр.
- Кефір – 1 ст.
- Сіль – до смаку.
- Сода харчова – 0,5 ч.л.
- Яблука – 2 шт.
- Яйця – 2 шт.
- Цукор – 2 ст.
Процес приготування:
Крок 1. У мисці збийте яйця з цукром та сіллю.
Крок 2. У кефір всипте соду, вони повинні вступити в реакцію і на поверхні кефіру з’являться бульбашки.
Крок 3. Кефір влийте у яєчну масу та перемішайте до однорідності.
Крок 4. У миску до рідких інгредієнтів додайте борошно, яке просіяли.
Крок 5. Тісто перемішайте до однорідності, щоб не залишилося грудок.
Крок 6. Помийте яблука і наріжте дрібними кубиками. У тісто всипте яблука та перемішайте.
Крок 7. Оладки обсмажте на середньому вогні на олії з двох сторін. На кожну сторону піде по 3-4 хвилини.
Крок 8. Рум’яні оладки з яблуками промокніть від зайвого жиру паперовими серветками та подавайте на стіл.
Смачного!
Пишні та легкі оладки на теплому кефірі
Простий та швидкий рецепт чудових повітряних оладок. З ним під силу впоратися кулінару-початківцю. Головне не забудьте підігріти кефір.
Час приготування: 50 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій: 4.
Інгредієнти:
- Кефір –250 мл.
- Яйце – 1 шт.
- Борошно пшеничне – 200 гр.
- Сіль – до смаку.
- Сода харчова – 1 ч.л.
- Цукор – 1 ст.
- Оцет – 1 ст.
Процес приготування:
Крок 1. У мисці збийте яйце з цукром та сіллю.
Крок 2. Кефір підігрійте в мікрохвильовій печі до 35-40 градусів. Додайте його до яєчної маси та перемішайте інгредієнти.
Крок 3. До рідких інгредієнтів додайте борошно, яке просіяли.
Крок 4. Додайте в тісто соду, гашену оцтом і ще раз його добре перемішайте. Залишіть тісто за кімнатної температури на 5-7 хвилин.
Крок 5. Смажте оладки на олії по 2-3 хвилини з кожного боку.
Крок 6. Готові оладки подавайте зі сметаною чи медом.
Пишні оладки на кефірі з розпушувачем
Пишні оладки на кефірі з розпушувачем замість соди чудово зберігають свою пишну текстуру, гарний вигляд і після смаження не осідають. Крім розпушувача, для пишних оладок важлива правильна пропорція борошна та густа текстура замішаного тіста. Цукор додається на свій смак і можна додати менше, для подачі оладок закускою до інших страв.
Час приготування: 40 хвилин.
Час приготування: 20 хвилин.
Порції: 6.
Інгредієнти:
- Кефір –500 мл.
- Борошно – 300 гр.
- Цукор – 3 ст.
- Яйце – 1 шт.
- Розпушувач – 10 гр.
- Сіль – ½ ч.л.
- Олія рослинна – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Відразу відміряти всі інгредієнти для оладок, згідно з пропорцією рецепту. Кефір та яйце взяти кімнатної температури.
Крок 2. У посуд для замісу тіста розбити яйце, насипати цукор із сіллю та налити кефір.
Крок 3. За допомогою вінчика ці інгредієнти просто перемішати до однорідного стану та без активного збивання.
Крок 4. У кефірну масу через сито просіяти борошно з розпушувачем, одночасно перемішуючи вінчиком.
Крок 5. Так як тісто буде при цьому ставати густішим, то завершити заміс лопаткою. Правильно замішане тісто має з лопатки сповзати, а не стікати. Залишити його на 15 хвилин, щоб розпушувач вступив у реакцію з кефіром.
Крок 6. Після цього часу в сковороді добре розігріти трохи рослинної олії. Столовою ложкою викладати тісто кефіру на сковороду, формуючи невеликі однакові оладки.
Крок 7. Смажити оладки на невеликому вогні і до рум’яної з «пупиришками» повітря скоринки з одного боку.
Крок 8. Потім акуратно перевернути і так само обсмажити з іншого боку. Обсмажені оладки перекласти на паперові серветки для видалення зайвої олії.
Крок 9. Приготовлені пишні оладки на кефірі з розпушувачем укласти на тарілку та подати до столу гарячими з будь-яким топінгом. Смачного!
Повітряні оладки на кефірі з сухими дріжджами
Оладки на кефірі з сухими дріжджами виходять дуже повітряними та ніжними, за рахунок швидкого процесу бродіння цих двох інгредієнтів. Для хорошого підйому тіста достатньо 20 хвилин, тільки кефір потрібно взяти теплий. Кефірні оладки на сухих дріжджах у вас не осядуть і не будуть черствими.
Час приготування: 30 хвилин.
Час приготування: 5 хвилин.
Порції: 4.
Інгредієнти:
- Кефір –200 мл.
- Борошно – 350 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Цукор – 3 ст.
- Сухі дріжджі – 12 гр.
- Сіль – 1 щіпка.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Насамперед відміряти та підготувати, згідно з пропорцією рецепту, простий набір інгредієнтів для оладок. Просіяти борошно та трохи підігріти кефір або взяти його кімнатної температури.
Крок 2. Перелити кефір у посуд для замісу тіста і повністю розчинити в ньому цукор із сухими дріжджами та щіпкою солі.
Крок 3. У кефірну масу розбити яйця та перемішати. Потім пересипати до неї борошно, яке просіяли.
Крок 4. За допомогою вінчика або вилки замісити тісто до густої однорідної консистенції і залишити на 20 хвилин при кімнатній температурі для підйому.
Крок 5. Тісто, що підійшло, повторно не перемішувати, а відразу змоченою у воді ложкою порційно викладати на розігріте на сковороді масло. Обсмажити оладки по обидва боки і на невеликому вогні до золотистої скоринки з обох боків.
Крок 6. Приготовлені повітряні оладки на кефірі із сухими дріжджами розкласти по порційних тарілках та подати до сніданку гарячими у додатку з будь-яким топінгом. Смачного!
Смачного!