Як приготувати окрошку – 9 рецептів приготування з покроковими фото

Класична окрошка – це ідеальна страва для літнього перекушування або обіду. Національна страва української кухні відрізняється поживними властивостями та яскравим свіжим ароматом. Але найпримітніше – продукт справді освіжає у спекотну погоду. Оцініть 9 різних кулінарних виконань з покроковим описом.

Окрошка з ковбасою та картоплею на кефірі

Легка та поживна домашня окрошка виходить з додаванням ковбаси та картоплі. Заправити страву можна кефіром, що надасть їй особливого смаку. Оцініть простий рецепт для вашого літнього сімейного обіду.

Час приготування: 40 хв

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Картопля – 3 шт.
  • Редька зелена – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Ковбаса – 200 гр.
  • Зелень – 1 пучок.
  • Яйце – 3 шт.
  • Сіль – до смаку.
  • Кефір – 1 л.

Процес приготування:

1. Заздалегідь відварюємо картоплю та моркву. Остуджуємо овочі та знімаємо з них шкірку.

2. Далі картоплю дрібно нарізаємо.

3. Окремо варимо яйця, остуджуємо їх і подрібнюємо.

4. Зелену редьку очищаємо від грубої шкірки та натираємо на середню тертку.

5. Ковбасу нарізаємо невеликими кубиками.

6. Підготовлені продукти викладаємо у загальний посуд. Солимо вміст та акуратно перемішуємо.

7. Додаємо подрібнену свіжу зелень.

8. Заливаємо продукти літром холодного кефіру та знову акуратно розмішуємо.

9. Розливаємо готову окрошку по тарілках та подаємо до столу!

Окрошка з ковбасою на майонезі, воді та оцті

Приготуйте холодну страву за особливим рецептом. Можна подавати до насіннєвого обіду. Особливо актуальне частування влітку.

Час приготування: 40 хв

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Картопля – 3 шт.
  • Ковбаса – 200 гр.
  • Огірок – 2 шт.
  • Цибуля зелена – 1 пучок.
  • Щавель свіжий – до смаку.
  • Яйце – 4 шт.
  • Сіль – до смаку.
  • Майонез – 100 гр.
  • Вода – 4 ст.
  • Оцет – 1 ч.л.

Процес приготування:

1. Варену ковбасу нарізаємо невеликими кубиками. Викладаємо їх у зручний глибокий посуд.

2. Яйця заздалегідь відварюємо та остуджуємо. Також дрібно нарізаємо їх та кладемо до ковбаси.

3. Охолоджену відварену картоплю ділимо на дрібні кубики. Відправляємо у загальну масу.

4. Слідом додаємо подрібнену зелену цибулю та нарізані кубиками огірки.

5. Також кладемо і трохи промитого щавлю. Його можна розірвати руками на дрібні шматочки чи розрізати ножем.

6. Посипаємо продукти сіллю за смаком та поливаємо майонезом.

7. Додаємо оцет та вливаємо холодну воду. Акуратно перемішуємо вміст.

8. Апетитна домашня окрошка готова. Розливайте по тарілках та пригощайте близьких!

Освіжаюча окрошка на кефірі з мінералкою

Яскравого смаку окрошки можна досягти з додаванням мінеральної води. Газований продукт зробить страву оригінальною та неймовірно свіжою. Чудова ідея для літнього перекушування!

Час приготування: 40 хв

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Картопля – 2 шт.
  • Огірок – 4 шт.
  • Зелень – 1 пучок.
  • Яйце – 4 шт.
  • Сіль – до смаку.
  • Вода мінеральна – 1 ст.
  • Кефір – 3 ст.

Процес приготування:

1. Курячі яйця відварюємо до готовності, повністю остуджуємо їх та подрібнюємо.

2. Також робимо і з картоплею. Варимо продукт до м’якого стану та дрібно нарізаємо ножем.

3. З промитих огірків знімаємо шкірку. Продукт, що залишився, розділяємо на невеликі кубики.

4. Подрібнюємо свіжу зелень.

5. Всі продукти з’єднуємо у загальному посуді. Солимо їх та акуратно розмішуємо.

6. Заливаємо вміст мінеральною водою та кефіром.

7. Яскрава окрошка з додаванням мінеральної води готова. Розливайте літню страву по тарілках та подавайте до столу!

Покроковий рецепт приготування окрошки на сметані

Поживну окрошку в домашніх умовах можна приготувати на сметані. Рідні оцінять ароматну та освіжаючу страву. Беріть рецепт на замітку для вашого літнього меню. Порадуйте близьких яскравим частуванням!

Час приготування: 40 хв

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 2

Інгредієнти:

  • Картопля – 1 шт.
  • Ковбаса – 100 гр.
  • Огірок – 1 шт.
  • Зелень – 1 пучок.
  • Яйце – 2 шт.
  • Сіль – до смаку.
  • Сметана – 120 гр.
  • Гірчиця – 1 ч.л.
  • Вода – 2 ст.

Процес приготування:

1. Відварюємо курячі яйця, остуджуємо їх та подрібнюємо. Такими ж шматочками нарізаємо ковбасу. Занурюємо продукти у каструлю.

2. Картоплю також слід заздалегідь відварити та остудити. Нарізаємо його кубиками разом із огірком. Кладемо у загальну масу.

3. Сюди відправляємо і подрібнену зелень.

4. Посипаємо вміст сіллю, доповнюємо сметаною та невеликою кількістю гірчиці.

5. Заливаємо страву водою та акуратно розмішуємо. Воду слід брати бутельовану або охолоджену кип’ячену.

6. Апетитна окрошка на сметані готова. Діліть на порції та подавайте до столу!

Простий та смачний рецепт окрошки на молочній сироватці

Молочна сироватка універсальний продукт, який можна використовувати з різними продуктами. Приготуйте на її основі апетитну домашню окрошку. Кулінарна ідея якнайкраще підходить для літнього обіду.

Час приготування: 40 хв

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Картопля – 1 кг.
  • Ковбаса –400 гр.
  • Огірок – 4 шт.
  • Цибуля зелена – до смаку.
  • Петрушка до смаку.
  • Яйце – 6 шт.
  • Сіль – до смаку.
  • Сироватка молочна – 2 л.

Процес приготування:

1. Спершу відварюємо картоплю до готовності та повністю остуджуємо її.

2. Також відварюємо курячі яйця. Остуджуємо та очищаємо їх.

3. Починаємо подрібнювати варену картоплю.

4. Також чинимо і з курячими яйцями.

5. Дрібними кубиками обробляємо заздалегідь промиті огірки.

6. Невеликими шматками обробляємо ковбасу.

7. Дрібними шматками ріжемо зелену цибулю.

8. Подрібнюємо ароматну петрушку.

9. Всі продукти розміщуємо у загальному посуді, солимо їх та заливаємо молочною сироваткою.

10. Розмішуємо домашню окрошку, ділимо на порції та подаємо до столу.

Як приготувати смачну дієтичну окрошку ПП?

Домашню окрошку можна приготувати за простим дієтичним рецептом. Корисна страва порадує поживними властивостями та не нашкодить фігурі. Оцініть простий у виконанні рецепт для обіду.

Час приготування: 30 хв

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 2

Інгредієнти:

  • Огірок – 1 шт.
  • Зелень – 1 пучок.
  • Яйце – 2 шт.
  • Шинка куряча – 150 гр.
  • Сіль – до смаку.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Кефір – 2 ст.

Процес приготування:

1. Нежирну курячу шинку нарізаємо невеликими кубиками і кладемо в глибоку миску.

2. Доповнюємо посуд із вмістом подрібненим огірком.

3. Слідом додаємо дрібно порізану зелень до смаку. Найкраще брати зелену цибулю, вона додасть страві пікантного смаку та яскравого аромату.

4. Курячі яйця відварюємо та повністю остуджуємо. Після цього ріжемо продукт великими шматками та кладемо його у загальну масу.

5. Додаємо сіль та вливаємо охолоджений кефір. Готову дієтичну страву для вашого обіду можна подавати до столу!

Літня окрошка на сметані з ковбасою та редискою

Поживна окрошка з редис і ковбасою стане чудовим рішенням для літнього обіду. Проста у приготуванні страва порадує домашніх своїм насиченим смаком та свіжим ароматом.

Час приготування: 40 хв

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Картопля – 4 шт.
  • Ковбаса –300 гр.
  • Огірок – 1 шт.
  • Редис – 4 шт.
  • Зелень – до смаку.
  • Яйце – 2 шт.
  • Сіль – до смаку.
  • Вода – 2 ст.
  • Сметана – 3 ст.

Процес приготування:

1. Підготуємо потрібні товари. Картоплю та яйце заздалегідь відварюємо і повністю остуджуємо.

2. Далі картопля ріжемо на невеликі рівні за розміром шматочки.

3. Також робимо і з промитим редисом.

4. Ковбасу теж слід обробити дрібними кубиками.

5. Охолоджені яйця очищаємо і подрібнюємо.

6. Обдаємо під водою огірок і обробляємо його ножем.

7. Тонкими шматочками нарізаємо редиску.

8. Подрібнюємо зелень. Можна брати будь-яку. Особливо добре підходить зелена цибуля або ароматний кріп.

9. З’єднуємо всі продукти в одній тарілці, солимо їх, заливаємо водою, сметаною та розмішуємо. Домашня окрошка готова!

Як смачно та просто приготувати окрошку з лимонною кислотою?

Насичена окрошка з приємною легкою кислинкою виходить із додаванням лимонної кислоти. Простий інгредієнт робить страву яскравою та освіжаючою. Беріть на замітку цікавий домашній рецепт.

Час приготування: 1 год

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Грудка куряча – 350 гр.
  • Картопля – 3 шт.
  • Редис – 4 шт.
  • Огірок – 1 шт.
  • Цибуля зелена – до смаку.
  • Кріп – до смаку.
  • Яйце – 3 шт.
  • Кислота лимонна – 1 ч.л.
  • Сіль – до смаку.
  • Вода – 1л.
  • Сметана – 50 гр.
  • Молоко –50 мл.

Процес приготування:

1. Куряче філе випікаємо до готовності у духовці.

2. Далі продукт остуджуємо та промиваємо під водою. Це потрібно для того, щоб скоринка продукту не зафарбувала готову страву.

3. Окремо відварюємо картоплю та яйця. Остуджуємо інгредієнт та очищаємо.

4. Зелену цибулю подрібнюємо та занурюємо у глибоку миску. Трохи солимо.

5. Розминаємо продукт у мисці за допомогою дерев’яної товкушки.

6. Після цього відправляємо в миску подрібнений кріп.

7. Дрібними кубиками нарізаємо яйця з картоплею. Кладемо з загальної маси.

8. Слідом додаємо подрібнені редиски та огірок.

9. Нарізаємо куряче філе та приєднуємо його до інших продуктів.

10. Акуратно розмішуємо масу.

11. В окремий посуд насипаємо потрібну кількість лимонної кислоти.

12. Вливаємо до кислоти літр холодної води. Розмішуємо. Воду слід брати охолоджену кип’ячену або з пляшки.

13. Перемішані продукти заливаємо спершу сметаною.

14. Далі додаємо молоко і знову розмішуємо.

15. Вливаємо воду з лимонною кислотою.

16. Ставимо страву в холодильник і подаємо її до охолодженого столу. Смачного!

Ситна і дуже смачна окрошка з курячою грудкою

Поживну домашню окрошку можна приготувати з додаванням м’яса. Оцініть простий у приготуванні та неймовірно смачний продукт для вашого сімейного обіду. Порадуйте цікавою холодною стравою.

Час приготування: 30 хв

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Грудка куряча – 350 гр.
  • Картопля – 3 шт.
  • Капуста цвітна – 150 гр.
  • Редис – 100 гр.
  • Огірок – 1 шт.
  • Цибуля зелена – до смаку.
  • Яйце – 2 шт.
  • Сіль – до смаку.
  • Квас – 1 л.
  • Сметана – 50 гр.

Процес приготування:

1. Промиваємо огірок та редиску. Ріжемо їх невеликими тонкими скибочками.

2. Відварюємо яйця та цвітну капусту. Повністю освіжаємо продукти та подрібнюємо їх будь-яким зручним способом.

3. Шматок курячого філе випікаємо в духовці до готовності, потім остуджуємо його і ріжемо брусочками.

4. З’єднуємо всі підготовлені продукти в глибокій мисці, солимо їх та поливаємо сметаною. Доповнюємо подрібненою зеленою цибулею за смаком та розмішуємо.

5. Розкладаємо вміст по тарілках та порційно заливаємо кефіром.

6. Апетитна домашня окрошка готова. Пригощайтесь!

Як приготувати головну літню страву? РЕЦЕПТИ ОКРОШКИ – ВІДЕО

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал