Як приготувати дорадо – дуже смачна морська риба, яка відрізняється своєю соковитістю. Страви з неї виходять дуже привабливими та яскравими. Дорадо можна приготувати різними способами: у духовці чи на сковороді, з додаванням спецій, маринадів. Найкращі кулінарні ідеї ми зібрали для вас у перевіреній добірці із семи покрокових рецептів. Беріть на замітку!
Дорадо, смажена на сковороді
Дорадо, смажена на сковороді, — це дуже апетитне і смачне блюдо для вашого столу. Подавайте до сімейного обіду, доповнивши овочами, зеленню або гарнірами за смаком. Соковита і рум’яна морська риба нікого не залишить байдужим. Беріть на замітку перевірений рецепт з покроковим описом процесу.
Час готування – 2 години 25 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- Дорадо – 2 шт.
- Борошно – 100 гр.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Візьмемо дві риби, які необхідно попередньо розморозити.
Крок 2. Далі дораду потрібно добре промити і, при необхідності, очистити.
Крок 3. Посипаємо рибу сіллю і спеціями. Ми залишаємо маринуватися на дві години. З спецій можна використовувати спеціальну приправу для риби. Також для дорадо добре підійдуть прованські трави.
Крок 4. Мариновану в спеціях рибу добре обвалюємо в борошні з усіх боків.
Крок 5. Розігріваємо сковорідку з олією. Викладаємо сюди підготовлених риб.
Крок 6. Обсмажуємо заготовки з обох сторін до золотистої скоринки. Готуємо на помірному вогні.
Крок 7. Дорадо, смажена на сковороді, готова. Можна пригощатися!
Дорадо цілком в духовці
Дорадо цілком в духовці виходить неймовірно ніжною, соковитою і яскравою за смаком. Подавайте її до столу з овочами або іншими гарнірами за смаком. Щоб приготувати апетитне блюдо в домашніх умовах, використовуйте покроковий рецепт з нашої добірки.
Час готування – 40 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Дорадо – 4 шт.
- Часник – 4 зубчики.
- Лимон великий – 1 шт.
- Петрушка – 6 гілок.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Оливкова олія – 6 ст.л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Крихти хлібні пшеничні – 100 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Дораду добре промиваємо і, при необхідності, очищаємо.
Крок 2. Лимон ріжемо тонкими кружечками, очищені зубчики часнику ріжемо на пластинки.
Крок 3. Подрібнюємо петрушку і ріпчасту цибулю.
Крок 4. У чашу блендера відправляємо цибулю, петрушку, оливкова олія, сіль, перець і лимонний сік. Подрібнюємо продукти.
Крок 5. Додаємо в отриману масу хлібні крихти. Перемішуємо і залишаємо на час.
Крок 6. Рибку кладемо на пергамент або інший матеріал, відповідний для випічки.
Крок 7. Викладаємо на рибу лимонні кружечки, часник і ароматну суміш з хлібних крихт, цибулі і спецій.
Крок 8. Загортаємо заготовки в пергамент і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин.
Крок 9. Дорадо цілком в духовці готова. Подавайте до столу і пробуйте!
Дорадо, запечена з цибулею і морквою в духовці
Дорадо, запечена з цибулею і морквою в духовці, — це неймовірно апетитне і смачне кулінарне рішення. Подавайте до сімейного обіду або святкового столу. Соковите частування нікого не залишить байдужим. Для приготування використовуйте перевірений рецепт з покроковим описом процесу.
Час готування – 1 година
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 3
Інгредієнти:
- Дорадо – 1 кг.
- Цибуля-порей / цибуля ріпчаста – 100 гр.
- Морква – 100 гр.
- Перець болгарський – 200 гр.
- Помідори черрі – 6 шт.
- Зелень – за смаком.
- Лайм / лимон – за смаком.
Для соусу:
- Олія – 3 ст.л.
- Часник – 3 зубчика.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Тонкими півкільцями нарізаємо цибулю-порей, його можна замінити ріпчастою цибулею.
Крок 2. Очищаємо морквину і натираємо її на середній терці.
Крок 3. Очищений від насіння болгарський перець ріжемо дрібними кубиками.
Крок 4. Дрібно обробляємо помідори черрі.
Крок 5. Рубаємо ножем промиту і обсушену зелень.
Крок 6. У сковороді з олією обсмажуємо цибулю до м’якості.
Крок 7. Додаємо до неї терту моркву, перемішуємо і готуємо ще пару хвилин.
Крок 8. Викладаємо болгарський перець і готуємо ще 3-4 хвилини.
Крок 9. Приєднуємо помідори. Обсмажуємо ще дві хвилини, періодично помішуючи.
Крок 10. Доповнюємо заготівлю сіллю, молотим перцем і зеленню. Перемішуємо і прибираємо з вогню.
Крок 11. Для соусу перемішуємо олія, подрібнений часник, сіль і чорний мелений перець.
Крок 12. Промиті і очищені рибки фаршируємо овочами.
Крок 13. Перекладаємо заготовки в форму для запікання.
Крок 14. Обмазуємо соусом і випікаємо 35-40 хвилин при температурі 180 градусів.
Крок 15. Дорадо, запечена з цибулею і морквою в духовці, готова. Подавайте до столу з часточками лайма і угощайтесь!
Дорадо з лимоном в духовці
Дорадо з лимоном в духовці виходить дуже соковитою, апетитною і ніжною. Подавайте її до столу зі свіжими овочами або іншими гарнірами за смаком. Для приготування яскравого ресторанного страви своїми руками використовуйте перевірений рецепт з покроковим описом процесу.
Час готування – 1 година 10 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- Дорадо – 2 шт.
- Лимон – 1 шт.
- Оливкова олія – 50 мл.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо зазначені продукти.
Крок 2. Дорадо промиваємо і очищаємо. Хвостики і плавники акуратно зрізаємо ножицями.
Крок 3. Поверхня рибок надрізаємо косими смужками.
Крок 4. Промиваємо лимон і ділимо його навпіл. Одну половину нарізаємо тонкими скибочками. З іншої половини вичавлюємо сік.
Крок 5. Посипаємо рибу сіллю всередині і зовні, обмазуємо оливковою олією і лимонним соком. Маринуємо 15 хвилин.
Крок 6. На деко кладемо лимонні шматочки, на них – рибу. Всередину також кладемо кілька шматочків лимона. Випікаємо частування 20-30 хвилин при температурі 180 градусів.
Крок 7. Дорадо з лимоном в духовці готова. Подавайте до столу!
Дорадо, запечена з овочами
Дорадо, запечена з овочами, — це дуже апетитне і смачне блюдо для вашого столу. Подавайте до сімейного обіду або святкової вечері. Соковита і ніжна риба нікого не залишить байдужим. Для приготування беріть на замітку перевірений рецепт з покроковим описом процесу.
Час готування – 1 година
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 1
Інгредієнти:
- Дорадо – 1 шт.
- Баклажан – 1 шт.
- Помідори – 3 шт.
- Часник – 2 зубчика.
- Перець болгарський – 3 шт.
- Петрушка – 2 гілки.
- Зелень селери – 2 гілки.
- Вино біле – 50 мл.
- Олія – 0,5 ст.
- Сіль морська – за смаком.
- Перець чорний горошок – за смаком.
- Перець запашний горошок – за смаком.
- Горіх мускатний – за смаком.
- Імбир мелений – за смаком.
- Трави прованські – за смаком.
- Лист лавровий – за смаком.
- Лимон – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Відміряємо необхідну кількість овочів і зелені. Промиваємо під водою.
Крок 2. Дораду добре промиваємо і, при необхідності, очищаємо.
Крок 3. Очищаємо баклажан від шкірки і нарізаємо тонкими кружечками.
Крок 4. Обсмажуємо кружечки баклажанів з обох сторін на олії.
Крок 5. Болгарські перці очищаємо від насіння, після обробляємо їх тонкою соломкою.
Крок 6. Помідори ділимо на невеликі часточки. Подрібнюємо зелень.
Крок 7. На поверхні риби робимо неглибокі надрізи. Вставляємо в них часточки лимона. Солимо.
Крок 8. Спеції зі списку з’єднуємо в невеликій ємності. Подрібнюємо і натираємо ними рибу.
Крок 9. У форму для запікання щільним шаром викладаємо баклажани.
Крок 10. Посипаємо частиною зелені і подрібненим часником.
Крок 11. Викладаємо соломку з болгарського перцю. Знову додаємо зелень.
Крок 12. Закриваємо овочевий шар помідорами.
Крок 13. Викладаємо сюди рибу і лаврові листки. Вливаємо біле сухе вино в зазначеній кількості – 50 мл.
Крок 14. Запікаємо страву при температурі 220 градусів близько 30-35 хвилин.
Крок 15. Дорадо, запечена з овочами, готова. Викладайте на порційну тарілку і подавайте до столу.
Дорадо з картоплею в духовці
Дорадо з картоплею в духовці – апетитне блюдо для вашого обіду або вечері в колі сім’ї. Риба порадує своєю соковитою і поживними властивостями. Таке блюдо не вимагає додаткового гарніру, тому ви помітно заощадите свого часу. Обов’язково беріть на замітку!
Час готування – 50 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- Дорадо – 2 шт.
- Картопля – 6 шт.
- Вершки – 0,5 ст.
- Оливкова олія – 1 ст.л.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Зелень – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Лист лавровий – 1 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Рибу добре промиваємо і очищаємо.
Крок 2. Дораду ділимо на філе. Солимо і посипаємо чорним молотим перцем за смаком.
Крок 3. З боку шкірки робимо неглибокі розрізи. Це допоможе рибним шматочкам не деформуватися під час смаження.
Крок 4. Очищаємо картоплю від шкірки, промиваємо її і ріжемо на тонкі слайси. Викладаємо на деко. Солимо і перчимо за смаком.
Крок 5. Заливаємо картоплю вершками і невеликою кількістю оливкової олії.
Крок 6. Відправляємо картоплю на 20 хвилин в розігріту до 200 градусів духовку.
Крок 7. Готову картоплю посипаємо подрібненою ріпчастою цибулею і зеленню.
Крок 8. Рибне філе викладаємо на сковороду з оливковою олією. Кладемо шкіркою вниз.
Крок 9. Смажимо тільки з боку шкіри близько двох хвилин.
Крок 10. Далі рибу перекладаємо до картоплі, але на цей раз шкіркою вгору. Доповнюємо лавровим листком і запікаємо ще 5 хвилин.
Крок 11. Дорадо з картоплею в духовці готова. Викладайте на порційні тарілки і подавайте до столу!
Дорадо на сковороді гриль
Дорадо на сковороді гриль – це дуже смачна і яскрава кулінарна ідея для вашого столу. Щоб приготувати дораду так, як це роблять в ресторанах, дотримуйтесь простим кроків нашого перевіреного рецепта. Обіцяємо, що встояти перед такою стравою буде неможливо. Порадуйте себе і близьких!
Час готування – 35 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 1
Інгредієнти:
- Дорадо – 1 шт.
- Лайм – 1 шт.
- Шпинат – 100 гр.
- Вершки – 100 мл.
- Оливкова олія – 2 ст.л.
- Рис – 200 гр.
- Сіль морська – за смаком.
- Перець різнокольоровий горошок – за смаком.
- Імбир мелений – за смаком.
- Трави прованські – за смаком.
- Каррі – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні продукти. Можна відразу приготувати гарнір. Наприклад, дорадо відмінно поєднується з рисом.
Крок 2. Відміряємо за смаком морську сіль і спеції. Подрібнюємо всі разом.
Крок 3. Дораду промиваємо і очищаємо. На поверхні риби робимо надрізи. Натираємо тушку спеціями і поливаємо соком лайма.
Крок 4. У блендері подрібнюємо шпинат з вершками, сіллю і соком лайма за смаком. Потрібно отримати ніжну однорідну масу.
Крок 5. Перекладаємо зелений соус в потрібний посуд для подачі.
Крок 6. Мариновану тушку акуратно обтираємо серветкою від зайвої вологи. Перекладаємо на сковороду-гриль, обмазану оливковою олією.
Крок 7. Смажимо близько 7 хвилин з кожного боку до рум’янцю.
Крок 8. Дорадо на сковороді гриль готова. Подавайте до столу зі шпинатним соусом і рисом. Смачного!