Як приготувати домашню локшину – 9 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Як приготувати домашню локшину – це питання, яке напевно ставив кожен кулінар. Але це і зовсім не дивно, адже цей продукт використовується для приготування величезної кількості страв: починаючи від супів і закінчуючи відвареною локшиною з різними добавками. Залежно від ваших смакових уподобань і наявності інгредієнтів, на власній кухні ви можете запросто зробити локшину з рисового, гречаного і іншого борошна. І повірте, приготувавши локшину одного разу, ви назавжди відмовитеся від покупної альтернативи!

Домашня локшина удон

Домашня локшина удон – це невід’ємна частина азіатської кухні, яка входить до складу величезної кількості страв. Пропонуємо вам спробувати приготувати даний продукт в домашніх умовах, використовуючи виключно натуральні і доступні інгредієнти.

Час готування – 3 ч.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Борошно – 400 гр.
  • Крохмаль картопляний – 60 гр.
  • Сіль – 1 ст.л.
  • Вода – 180 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продуктовий набір.

Крок 2. У піалу відправляємо воду, крохмаль і сіль – перемішуємо і додаємо борошно.

Крок 3. Замішуємо гладке тісто і формуємо кульку.

Крок 4. Обертаємо заготівлю в харчову плівку, прибираючи все повітря. Даємо полежати протягом півгодини при кімнатній температурі.

Крок 5. Через 30 хвилин, придавлюємо куля в коржик і збираємо назад. Повторюємо цю дію два рази і залишаємо продукт ще на 2 години під плівкою.

Крок 6. Далі тісто розгортаємо в прямокутник товщиною три міліметри.

Крок 7. Пласт присипаємо борошном і складаємо в кілька разів, ріжемо на смужки однакової товщини.

Крок 8. Готуємо локшину в киплячій підсоленій воді 10-12 хвилин. Смачного!

Як приготувати домашню локшину для супу

Як приготувати домашню локшину для супу? Ймовірно, багато кулінарів задавалися цим питанням, коли хотіли побалувати своїх рідних повністю натуральним і неймовірно смачним першим блюдом. Так ось, для готування нам буде потрібно всього лише три інгредієнта і трохи вільного часу!

Час готування – 8 ч. 20 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Яйця – 1 шт.
  • Борошно – 250 гр.
  • Вода – 100 мл.

Процес приготування:

Крок 1. 250 грам борошна висипаємо на робочий стіл, формуючи гірку. По центру робимо лунку, в яку відправляємо куряче яйце і воду.

Крок 2. Починаючи з середини, замішуємо тісто не менше 20 хвилин.

Крок 3. Напівфабрикат загортаємо в плівку і на всю ніч поміщаємо в холодильну камеру.

Крок 4. На ранок розгортаємо тісто в тонкий корж, розрізаємо на локшину бажаної довжини і ширини.

Крок 5. Готуйте і отримуйте задоволення!

Домашня локшина без додавання яєць

Домашня локшина без додавання яєць – це прекрасне рішення для тих, хто дотримується посту або повністю відмовився від продуктів тваринного походження, так як до складу крім яєць, також не входять і молочні продукти. Здивуйте себе і своїх близьких неймовірно смачною локшиною!

Час готування – 30 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4-5.

Інгредієнти:

  • Борошно – 250-280 гр.
  • Вода – 100 мл.
  • Сіль – ½ ч.л.
  • Олія – 1 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Відміряємо потрібну кількість кожного з компонентів.

Крок 2. У чашу наливаємо холодну воду, висипаємо сіль і активно перемішуємо.

Крок 3. Засипаємо попередньо просіяне пшеничне борошно.

Крок 4. Починаємо об’єднувати інгредієнти за допомогою вінчика.

Крок 5. Підливаємо олію.

Крок 6. Формуємо щільну і пружну кульку.

Крок 7. Обробну дошку або стіл присипаємо жменю борошна і розгортаємо заготівлю в максимально тонкий пласт.

Крок 8. Розрізаємо коржик на смужки.

Крок 9. Також робимо горизонтальні рухи лезом, як показано на фото.

Крок 10. Акуратно відділяємо сегменти один від одного і даємо їм трохи часу підсохнути.

Крок 11. Готується така локшина в киплячій воді всього лише за 5 хвилин. Смачного!

Гречана локшина в домашніх умовах

Гречана локшина в домашніх умовах обов’язково припаде до смаку всім любителям правильного харчування. Такий продукт приємно здивує вас своїм незвичайним і яскравим смаком, а також простотою приготування. Урізноманітнюйте свій звичний раціон і внесіть щось зовсім нове!

Час готування – 40 хв.

Час приготування – 15-20 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Борошно гречане – 100 гр.
  • Борошно пшеничне – 50 гр.
  • Вода – 75 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Для найкращої клейкості тіста, змішуємо два види борошна.

Крок 2. Поступово виливаючи воду, починаємо замішувати тісто до щільної консистенції.

Крок 3. Продовжуємо заміс до тих пір, поки «колобок» не стане пружним.

Крок 4. Відокремлюємо від тіста невеликий шматочок і розгортаємо його на поверхні, припудреною борошном.

Крок 5. Пропускаємо заготівлю через лапшерізку один раз або акуратно розгортаємо за допомогою качалки.

Крок 6. Нарізаємо локшину, знову пропускаючи тісто через агрегат.

Крок 7. Або використовуючи гострий ніж.

Крок 8. Локшина повністю готова до подальшого використання. Смачного!

Як самостійно приготувати рисову локшину

Як самостійно приготувати рисову локшину? Дуже просто, адже для цього нам буде потрібно мінімальний продуктовий набір і трохи зусиль. Локшина виходить досить ламкою, тому слід мати на увазі, що продукту потрібен час, щоб підсохнути.

Час готування – 90 хв.

Час приготування – 15-20 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Рис – 130 гр.
  • Яйця – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Відміряємо потрібне нам кількість крупи.

Крок 2. Подрібнюємо в кавомолці до стану борошна.

Крок 3. В отриманий склад додаємо куряче яйце і трохи солі.

Крок 4. Замішуємо туге тісто і залишаємо на півгодини « відпочити ».

Крок 5. Відокремлюємо від тіста невеликі шматки і максимально тонко розгортаємо, нарізаємо локшину.

Крок 6. Смачного!

Як зробити локшину з житнього борошна

Як зробити локшину з житнього борошна? Відповідь на це питання ви знайдете, прочитавши детальний рецепт з покроковими фото. Така локшина є корисною заміною звичайним макаронам з пшеничного борошна, тому якщо ви стежите за своїм харчуванням, то обов’язково спробуйте!

Час готування – 57 ч.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Яйця – 1 шт.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Борошно житнє – 100 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Яйце разом з сіллю розгойдуємо виделкою.

Крок 2. Підсипаємо борошно і гарненько перемішуємо.

Крок 3. Виливаємо олія і після замісу виделкою, переходимо на ручний.

Крок 4. Змочуємо долоні у воді і продовжуємо вимішування до тих пір, поки тісто не збереться в грудку. Ми залишаємо на 15 хвилин, знову мнемо і даємо полежати ще 15 хвилин.

Крок 5. Тісто ділимо на невеликі сегменти, кожен розгортаємо в довільний пласт мінімальної товщини.

Крок 6. Звертаємо в рулет нещільно.

Крок 7. Розрізаємо на шматочки по 2-3 міліметри, стрічки розгортаємо і розламуємо.

Крок 8. Викладаємо напівфабрикат на обробну дошку і залишаємо при кімнатній температурі на 48 годин, періодично перевертаючи.

Крок 9. Суху локшину відварюємо 8 хвилин в киплячій підсоленій воді. Смачного!

Локшина з кукурудзяного борошна

Локшина з кукурудзяного борошна – це смачний і корисний продукт, який зробить ваші супи і другі страви в кілька разів смачніше і ароматніше. Готується вона всього лише за півгодини, однак, для того щоб при варінні вона не злиплася, потрібно трохи часу для сушіння.

Час готування – 30 хв.

Час приготування – 15-20 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Яйця – 1 шт.
  • Сіль – 2 щіпки.
  • Борошно кукурудзяна – 70 гр.
  • Вода – 1 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Все необхідне викладаємо на стіл.

Крок 2. Змішуємо два види борошна і сіль, жменю пшеничного борошна залишаємо для розкочування.

Крок 3. Сухі інгредієнти доповнюємо водою і яйцем, перемішуємо.

Крок 4. Якщо консистенція виходить занадто рідкої, то додаємо ще трохи пшеничного борошна.

Крок 5. Збираємо продукт в кого і залишаємо при кімнатній температурі на 10-15 хвилин для витрати клейковини.

Крок 6. Стіл присипаємо борошном і розгортаємо тісто в дуже тонкий лист, пласт також «присипаємо» борошном і складаємо краї до центру.

Крок 7. Краї підвертаємо вдруге, також не забуваючи додати борошна, нарізаємо смужками.

Крок 8. Заготовки розгортаємо і підсушуємо протягом доби в добре провітрюваному приміщенні. Смачного!

Локшина з цільно-зернового борошна в домашніх умовах

Локшина з цільно-зернового борошна в домашніх умовах – це корисний і дуже смачний продукт, який містить в собі величезну кількість вітамінів групи В. Крім вищезазначених плюсів, локшина також приємно здивує вас своїми смаковими характеристиками.

Час готування – 1 ч. 40 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 3-4.

Інгредієнти:

  • Борошно цільно-зернове – 200 гр.
  • Сіль – 2 щіпки.
  • Яйця – 1 шт.
  • Вода – 50 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продукти, перераховані в списку вище.

Крок 2. Борошно і сіль висипаємо в глибоку чашу, робимо по центру поглиблення і вбиваємо одне куряче яйце. Виливаємо трохи води.

Крок 3. Замішуємо тісто відразу виделкою, а потім руками.

Крок 4. Збираємо масу в грудку, накриваємо серветкою і даємо полежати 10-15 хвилин.

Крок 5. Тісто розгортаємо на поверхні, присипаній борошном в тонкий корж, краю загинаємо до центру і ріжемо на локшину середньої товщини.

Крок 6. Заготовки розгортаємо і підсушуємо в духовці на верхньому ярусі при 50 градусах 1-2 години. Дверцята духовки залишаємо прочиненими. Потім відварюємо в підсоленій воді або складаємо в контейнер і прибираємо в шафку для зберігання в прохолодне місце. Готуйте і отримуйте задоволення!

Домашня локшина на яєчних жовтках

Домашня локшина на яєчних жовтках – це неймовірно смачний продукт, який не йде ні в яке порівняння з тим, що нам пропонують в кожному супермаркеті. Повірте, приготувавши таку локшину в домашніх умовах, ви назавжди забудете про те, щоб купувати макарони в магазинах.

Час готування – 35 хв.

Час приготування – 15-20 хв.

Порції – 1-2.

Інгредієнти:

  • Жовтки яєчні – 50 гр.
  • Борошно – 50 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Яєчні жовтки виливаємо в чашу, зручну для змішування.

Крок 2. Підсипаємо сіль і борошно.

Крок 3. Об’єднуємо компоненти за допомогою ложки.

Крок 4. Руками замішуємо щільне, але пружне тісто. Збираємо в кулю, загортаємо в плівку і відправляємо на полицю холодильної камери на 20 хвилин.

Крок 5. Після закінчення часу, стіл посипаємо борошном і розгортаємо кульку в пласт, товщиною не більше трьох міліметрів.

Крок 6. Розрізаємо продукт на широкі смужки, складаємо один на одного.

Крок 7. Нарізаємо соломкою.

Крок 8. Викладаємо локшину на лист пергаменту і підсушуємо.

Крок 9. Готуйте і отримуйте задоволення не тільки від результату, але і від процесу!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал