Як правильно варити раків – це знають всі, хто люблять пиво. Варені раки традиційно вважаються найкращою закускою до пінного напою. М’ясо клешні і черевця мають чудовий смак. Ніжна закуска не залишить вас байдужими, навіть якщо ви не любите пиво. У сьогоднішній збірці я розповім про популярні варіанти приготування чарівної закуски. Щоб приготувати раків, досить мати велике бажання і діяти за інструкцією.
Варені раки з кропом і сіллю
Варені раки з кропом і сіллю вийдуть абсолютно у всіх. Не потрібно володіти спеціальними навичками і знаннями, щоб приготувати апетитну закуску до дружніх посиденьок. Читайте рецепт і виконуйте строго по кроках. І у вас стовідсотково все вийде!
Час готування – 30 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 2
Інгредієнти:
- Раки – 700 гр.
- Перець чорний горошком – 15 шт.
- Вода питна – 1 л.
- Кріп – пучок.
- Сіль – 2 ст.л.
- Лавровий лист – 6 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуйте раків. Раки повинні бути живими. В іншому випадку можна отруїтися.
Крок 2. Ретельно промийте їх під проточною водою. Тільки що виловлених раків найкраще замочити в холодній воді хвилин на 30. Візьміть велику каструлю і перекладіть в неї раків.
Крок 3. Щедро посоліть і додайте горошини чорного перцю.
Крок 4. Залийте гарячою водою і додайте лаврушку.
Крок 5. Пучок кропу гарненько сполосніть і викладіть поверх раків.
Крок 6. Поставте каструлю на конфорку. Раки швидко почервоніють, але варити їх потрібно не менше 25 хвилин. Через вказаний час вимкніть нагрів і залиште раків в каструлі настоятися, поки бульйон не стане кімнатної температури.
Крок 7. Раки насититься ароматним бульйоном і стануть соковитими. Шумівкою витягніть раків з бульйону. Викладіть на красиве блюдо. Пригощайте своїх рідних і близьких, насолоджуйтеся із задоволенням!
Варені раки в пиві
Варені раки в пиві – чудове частування, яке сподобається всім, кому пощастить їх спробувати. Для цього рецепта я використовую саме темне пиво, яке надає ракам насичений карамельний смак. М’ясо раків просто тане в роті і наповнює позитивними емоціями.
Час готування – 30 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 4
Інгредієнти:
- Раки живі – 1 кг.
- Пиво темне – 500 мл.
- Вода питна – 1 л.
- Насіння кропу – 2 ст.л.
- Сіль – 3 ст.л.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Духмяний перець горошком – 6 шт.
- Лимони – 1 шт.
- Апельсини – 1 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Зберіть складові за списком для апетитної закуски.
Крок 2. У велику каструлю налийте воду і темне пиво.
Крок 3. Щедро посоліть бульйон. Не бійтеся пересолити.
Крок 4. Наступним етапом насипте кропние насіння, горошини запашного перцю і лаврушку. Поставте на плиту. Встановіть помірний нагрів і закип’ятіть.
Крок 5. Підготуйте раків. Раки повинні бути живими або замороженими. В іншому випадку можна отруїтися. Ретельно промийте їх під проточною водою. При можливості замочіть їх в холодній воді хвилин на 30. У киплячий бульйон опустіть підготовлених раків.
Крок 6. Раки моментально почервоніють, але варити їх потрібно не менше 20 хвилин. Великі екземпляри вимагають більш тривалої варіння – не менше півгодини. Через певний час вимкніть нагрів і залиште раків в каструлі настоятися ще хвилин на 5.
Крок 7. Раки насититься ароматним бульйоном і будуть соковитими. Вийміть раків з бульйону. Викладіть на тарілку, в піалу налийте бульйон, раків прикрасьте лимончиком. Апельсин теж добре поєднується з закускою. Пригощайте близьких. Смачного!
Як приготувати варено-морожених раків
Як приготувати варено-морожених раків – цікава питання. Скажу тільки одне – варяться вони набагато швидше, ніж живі. Їх не потрібно попередньо замочувати. Важливо приготувати смачний і насичений бульйон, тоді у вас стовідсотково все вийде. А друзі залишаться в захваті.
Час готування – 20 хв.
Час приготування – 5 хв.
Порції – 4
Інгредієнти:
- Раки заморожені – 600 гр.
- Цибуля ріпчаста або червоний – 0,5 шт.
- Вода питна – 1 л.
- Кріп – пучок.
- Лимон – ¼ шт.
- Перець чорний горошком – 5 шт.
- Часник – 1 зубчик.
- Сіль морська – 1 ст.л.
- Лавровий лист – 2 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Зберіть інгредієнти за списком для апетитних ароматних раків. Лимон обдайте окропом. Цибулину звільніть від лушпиння. Пучок кропу сполосніть.
Крок 2. Візьміть велику каструлю. На дно складіть пучок кропу. Зв’яжіть для зручності. Потім легше буде виловити. Додайте лаврушку і горошки перцю. Половинку лимона наріжте кружечками і складіть в каструлю. Додайте часник і цибулину. Щедро посоліть і налийте води. Поставте на конфорку. Закип’ятіть на середньому вогні.
Крок 3. У вируючу воду закиньте раків. Варити їх потрібно не менше 5 хвилин. Більше варити не варто, інакше вони стануть гуязичкими. Вони попередньо відварені і заморожені. Через 5 хвилин вимкніть нагрів і залиште раків в каструлі настоятися ще хвилин на 5.
Крок 4. Раки насититься ароматним бульйоном, а м’ясо буде ніжним і соковитим. За допомогою шумівки витягніть раків з бульйону. Викладіть на тарілку, задекоруйте зеленню, і подавайте з лимоном.
Крок 5. Дістаньте охолоджене пиво і пригощайте своїх рідних і близьких. Смачного!
Варені раки з лимоном
Варені раки з лимоном – мій улюблений і максимально простий в приготуванні варіант апетитною закуски. Мінімум інгредієнтів перетворюють м’ясо раків в гастрономічний шедевр. Ніхто не встоїть перед божественної закускою. Ділюся з величезною радістю чудовим рецептом.
Час готування – 30 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 6
Інгредієнти:
- Раки – 1 кг.
- Лимон – 1 шт.
- Вода питна – 2,5 л.
- Кріп – пучок.
- Сіль – 1,5 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуйте раків. Раки повинні бути живими. В іншому випадку можна отруїтися.
Крок 2. Ретельно промийте їх під проточною водою. Тільки що зловлених раків найкраще замочити в холодній воді на півгодини, щоб позбутися від забруднень.
Крок 3. Підготовлені раки очистіть від кишки.
Крок 4. Таким чином, зробите з усіма екземплярами.
Крок 5. Візьміть велику каструлю. Заповніть її очищеними раками. Посоліть. Не бійтеся пересолити. Розрахунок солі: 1 столовий ложка на 10 великих раків.
Крок 6. Лимон обдайте окропом. Розріжте на частини і відправте в каструлю.
Крок 7. Пучок кропу сполосніть і викладіть в каструлю.
Крок 8. Налийте води. Поставте на конфорку. Закип’ятіть на середньому вогні. Раки почервоніють, але варити їх потрібно не менше 15 хвилин. Великі екземпляри вимагають більш тривалої варіння – 25-30 хвилин. Через час вимкніть плиту і залиште раків в каструлі настоятися.
Крок 9. Раки просочуються бульйоном і стануть соковитими. За допомогою шумівки витягніть раків з ароматного бульйону. Викладіть на тарілку, посипане зеленню, і прикрасьте лимончиком. Пригощайте друзів. Їжте смачно. Смачного!
Варені раки з яблуками
Варені раки з яблуками, на мою думку, одне з найцікавіших варіантів, який мені доводилося пробувати. Смак яблука надає вишукану родзинку, причому сорт фруктів абсолютно не важливий. З будь-якими яблуками виходить мега апетитно. Аромат поширюється по всій кухні і вабить незвичайним запахом.
Час готування – 30 хв.
Час приготування – 5 хв.
Порції – 8
Інгредієнти:
- Раки – 1,5 кг.
- Яблука – 3 шт.
- Гірчиця зернова – 2 ст.л.
- Вода гаряча – 1 л.
- Кріп – пучок.
- Сіль – 2,5 ст.л.
- Перець чорний мелений – ¼ ч.л.
Процес приготування:
Крок 1. Для зручності складіть інгредієнти за списком в одному місці. Яблука і пучок кропу сполосніть. Яблука очистіть від серцевини і наріжте часточками.
Крок 2. Підготуйте раків. Раки повинні бути живими. В іншому випадку можна отримати неприємні наслідки отруєння. Ретельно промийте їх під проточною водою або замочіть в холодній воді хвилин на 30. Складіть у велику каструлю. Додайте яблука і гірчицю.
Крок 3. Щедро посоліть і поперчіть за смаком.
Крок 4. Складіть кропні гілочки.
Крок 5. Залийте гарячою водою. Поставте на конфорку. Закип’ятіть на середньому вогні.
Крок 6. Раки почнуть червоніти, але варити їх потрібно не менше 20 хвилин. Великі екземпляри потребують більш тривалої варінні – не менше півгодини. Через вказаний час вимкніть нагрів і залиште раків в бульйоні настоятися.
Крок 7. Частування насититься ароматним бульйоном і буде соковитим. Шумівкою витягніть раків з бульйону. Перекладіть на тарілку, і прикрасьте зеленню. Пригощайтеся ласощами. Смачного!
Варені раки з медом
Варені раки з медом – чули таке? Я, звичайно, ще той гурман. Але, чесно, спочатку подумала, що в рецепті помилка. Але все-таки не втрималася і ризикнула приготувати. І знаєте, це був стовідсотково виправданий ризик. Не знаю як, але чайна ложка меду надає незвичайний смак.
Час готування – 1 ч. 00 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 2
Інгредієнти:
- Раки – 13 шт.
- Мед – 1 ч.л.
- Вода питна – 1,5 л.
- Кріп – пучок.
- Сіль – 1,5 ст.л.
- Лавровий лист – 2 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Візьміть складові за списком.
Крок 2. Підготуйте раків. Раки повинні бути живими. В іншому випадку можна отруїтися. Гарненько промийте їх під проточною водою. Найкраще замочити раків в холодній воді хвилин на 30. З покупними раками я так не роблю, а ось з тільки що виловленими – обов’язково.
Крок 3. Візьміть велику каструлю. Налийте воду. Поставте на конфорку. Закип’ятіть на середньому вогні.
Крок 4. Щедро посоліть і додайте мед. Розмішайте до повного розчинення кристаликів.
Крок 5. Закиньте лаврушку.
Крок 6. Пучок кропу сполосніть. Зв’яжіть його для зручності. Потім легше буде виловити. Закип’ятіть бульйон.
Крок 7. У вируючу воду закиньте раків, вони моментально почервоніють, каструлю кришкою не накривати і варимо так раків 8 хвилин. Через 8 хвилин вимкніть нагрів і під кришкою наполягаємо 15 хвилин. Потім приберіть кришку і залиште раків до повного охолодження бульйону на півгодини.
Крок 8. Раки насититься ароматним бульйоном. М’ясо стане ніжним і соковитим. За допомогою шумівки витягніть раків з бульйону.
Крок 9. Яскраву закуску перекладіть на тарілку, посипане зеленню.
Крок 10. Розливайте по келихах охолоджене пиво, і пригощайте друзів. Смачного!
Як варити раків з вершковим маслом
Як варити раків з вершковим маслом – питання просте, а рішення ще простіше. Рецепт з’явився спонтанно. Люблю вершкове масло, і як то кажуть, кашу маслом не зіпсуєш, вирішила додати в бульйон. І не прогадала. Масло надає вершковий смак, роблячи м’ясо раків ніжним і ароматним. Рекомендую!
Час готування – 1 ч. 00 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 6
Інгредієнти:
- Раки – 1 кг.
- Пиво світле – 1 ст.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Вода питна – 1,5 л.
- Перець чорний горошком – 10 шт.
- Кріп сушений – 5 гілочок.
- Сіль – 3 ст.л.
- Лавровий лист – 6 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуйте раків. Раки повинні бути живими. В іншому випадку, можна отруїтися. Ретельно промийте раків під проточною водою. Найкраще замочити їх в холодній воді хвилин на 30, якщо тільки що виловили.
Крок 2. Візьміть велику каструлю. На дно складіть сушений кріп – палички, парасольки з насінням.
Крок 3. Слідом закиньте лаврушку.
Крок 4. Далі горошки чорного перцю.
Крок 5. Залийте прянощі водою. Поставте на конфорку. Закип’ятіть на середньому вогні.
Крок 6. У булькаючу воду закиньте раків. Щедро посоліть.
Крок 7. Після повторного закипання варіть не менше 20 хвилин. Великі екземпляри потребують більш тривалої варінні – не менше півгодини.
Крок 8. Налийте склянку світлого пива.
Крок 9. Заправити вершковим маслом і варіть ще хвилин 10. Через вказаний час вимкніть нагрів і залиште раків в каструлі настоятися ще хвилин 10.
Крок 10. Закуска просочиться апетитним бульйоном. За допомогою шумівки витягніть раків з бульйону. Викладіть на тарілку і підготуйте келихи з охолодженим пивком. Пригощайте друзів і насолоджуйтеся із задоволенням!
Раки, зварені в молоці
Раки, зварені в молоці, виходять соковитими і ніжними. Для рецепта знадобиться не тільки молоко, але і різні алкогольні напої. Але нехай вас це не лякає. Алкоголь в сукупності надає готовому страві вишуканий смак. Вино можна взяти і біле. Я пробувала різні варіанти. Смак страви не постраждає, а різноманітність нікому не зашкодить.
Час готування – 50 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 12
Інгредієнти:
- Раки – 2 кг.
- Молоко – 500 мл.
- Пиво темне – 500 мл.
- Горілка – 100 гр.
- Вино червоне сухе – 100 гр.
- Вода питна – 2 л.
- Зелень – пучок.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Перець чорний горошком – 20 шт.
- Духмяний перець горошком – 20 шт.
- Сіль – 3,5 ст.л.
- Лавровий лист – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуйте раків. Раки повинні бути живими. В іншому випадку можна отруїтися. Тому уважно переберіть їх.
Крок 2. Ретельно промийте раків під проточною водою. Свіжовиловлені раки рекомендую замочити в холодній воді хвилин на 30. Магазинні особини, просто промийте під проточною струменем.
Крок 3. Зберіть інгредієнти за списком. Цибулину звільніть від лушпиння. Візьміть велику каструлю. На дно складіть пучки чистої зелені. Покладіть цибулину, лаврушку і горошинки перців. Залийте водою і молоком, посоліть. Поставте на конфорку. Закип’ятіть на помірному вогні.
Крок 4. Заправити вершковим маслом. По черзі влийте пиво, вино і горілку. У вируючий бульйон закиньте раків. Раки моментально почервоніють, але варити їх потрібно не менше 10 хвилин. Великі екземпляри вимагають більш тривалої варіння – не менше 20 хвилин. Потім вимкніть нагрів і залиште раків в каструлі настоятися ще хвилин 15.
Крок 5. Раки насититься бульйоном і будуть надзвичайно соковитими. Шумівкою витягніть їх з бульйону. Закуску викладіть на тарілку, і розлийте холодний пінний напій. Пригощайте близьких. Смачного!
Відварні раки з соєвим соусом
Відварні раки з соєвим соусом є шедевр гастрономії. Соєвий соус в оригінальному рецепті додають тільки в заправку для закуски. Я ж інтерпретувала рецепт і додала ще й в бульйон. В принципі можна обійтися і без цього. Приготуйте обидва варіанти і виберіть кращий.
Час готування – 50 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 6
Інгредієнти:
- Раки – 500 гр.
- Соєвий соус – 50 гр.
- Гірчиця – 50 гр.
- Лимон – 1 шт.
- Вода питна – 1,5 л.
- Кетчуп – 100 гр.
- Покропні парасольки – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Сіль – 1 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. Швиденько зберіть складові за списком.
Крок 2. Візьміть велику каструлю. На дно складіть кропні парасольки, поперчіть, посоліть і налийте води. Поставте на конфорку. Закип’ятіть на помірному вогні.
Крок 3. Підготуйте раків. Раки повинні бути живими. В іншому випадку можна отруїтися. Ретельно промийте їх під проточною водою. Полийте лимонним соком, видавленим з половинки лимона.
Крок 4. У вируючу воду закиньте маринованих раків.
Крок 5. Раки моментально почервоніють, але варити їх потрібно не менше 15 хвилин. Великі екземпляри вимагають більш тривалої варіння – не менше 25-30 хвилин.
Крок 6. Через вказаний час вимкніть нагрів і залиште раків в каструлі настоятися ще хвилин 15.
Крок 7. Раки насититься ароматним бульйоном. Приготуємо до раків соус: в піалу видавіть залишився лимонний сік, додайте гірчицю, кетчуп і 50 мілілітрів соєвого соусу. Посоліть і поперчіть за смаком. Розмішайте. За допомогою шумівки витягніть раків з бульйону. Викладіть на тарілку і подавайте з соусом. Пригощайте друзів і насолоджуйтеся із задоволенням!