Як правильно варити кальмари – 9 рецептів з покроковими фото

Як правильно варити кальмари – часте питання, яким задаються багато кулінарів. Насправді морепродукт дуже простий в приготуванні. При цьому його легко зіпсувати, якщо не знати прості тонкощі. Щоб кальмари вийшли смачними, скористайтеся нашою перевіреною підбіркою з дев’яти рецептів з покроковими фото.

Як правильно варити неочищеного замороженого кальмара

Як правильно варити неочищеного замороженого кальмара? Ми підготували для вас детальну покрокову інструкцію. З перевіреним рецептом впораються навіть новачки. Обов’язково спробуйте такий спосіб варіння і порадуйте близьких яскравими стравами з морепродуктів.

Час готування – 15 хвилин

Час приготування – 5 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Кальмар заморожений неочищений – 2 шт.
  • Вода – 1 л.
  • Сіль – 1 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти для варіння заморожених неочищених кальмарів.

Крок 2. Спочатку продукт потрібно розморозити. Для цього залишаємо його в холодильнику на 4-6 годин, потім при кімнатній температурі на 1-2 години. Зробіть це заздалегідь, щоб заощадить час.

Крок 3. Ошпарюємо морепродукти окропом. Це значно полегшить очищення. Акуратно виймаємо хребти.

Крок 4. Далі знімаємо темну плівку зсередини і зовні. Після ошпарювання, плівка буде відходити легко.

Крок 5. У каструлю вливаємо воду і доводимо її до кипіння. Додаємо сіль.

Крок 6. Занурюємо сюди підготовлені кальмари. Чекаємо повторного кипіння, після відразу витягаємо продукт з окропу. Остуджуємо.

Крок 7. Варені кальмари в домашніх умовах готові. Використовуйте в подальших кулінарних ідеях!

Варений кальмар для салату

Варений кальмар для салату нескладно приготувати в домашніх умовах. Кулінарний процес не займе багато часу і сил. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої добірки. Порадуйте близьких або гостей яскравими закусками з додаванням поживного морепродукту.

Час готування – 12 хвилин

Час приготування – 5 хвилин

Порції – 5

Інгредієнти:

  • Тушка кальмара – 5 шт.
  • Сіль – 1 ст.л.
  • Вода – 2,5 л.

Процес приготування:

Крок 1. Спочатку підготуємо тушки кальмара і очищаємо їх від плівки.

Крок 2. Для цього швидко ошпарюємо продукт, а після знімаємо плівку ножем.

Крок 3. Після морепродукт добре промиваємо в проточній воді.

Крок 4. Викладаємо інгредієнт у велику ємність і двічі заливаємо його окропом з сіллю на 30 секунд.

Крок 5. Після всіх обробок виймаємо тушки з води і даємо їм охолонути.

Крок 6. Акуратно знімаємо невидиму плівку зсередини і зовні. Так продукт стане ніжніше і м’якше.

Крок 7. Відварні кальмари для салату готові. Нарізайте їх тонкою соломкою і використовуйте в подальшому кулінарному процесі!

Як зварити кальмарів, щоб були м’які

Як зварити кальмарів, щоб були м’які? Ми підготували для вас детальну покрокову інструкцію. З перевіреним рецептом впораються навіть новачки в кулінарній справі. Обов’язково спробуйте такий спосіб варіння і порадуйте близьких цікавими стравами з поживних морепродуктів.

Час готування – 12 хвилин

Час приготування – 5 хвилин

Порції – 5

Інгредієнти:

  • Тушка кальмара – 5 шт.
  • Сіль – 1 ст.л.
  • Вода – 2,5 л.
  • Спеції – за смаком.
  • Лимон – 0,5 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Тушки кальмара ошпарюємо водою. Це необхідно для легкого очищення інгредієнта.

Крок 2. Приступаємо до зняття плівки гострим ножем.

Крок 3. Акуратно видаляємо плівку зсередини і зовні.

Крок 4. Гарненько промиваємо очищені тушки під проточною водою.

Крок 5. Кип’ятимо воду з сіллю і опускаємо сюди підготовлені очищені тушки.

Крок 6. Тримаємо морепродукт в окропі 15 секунд і відразу виймаємо його шумівкою. Поливаємо відварний продукт лимонним соком і посипаємо спеціями за смаком.

Крок 7. М’які і ніжні відварні кальмари в домашніх умовах готові. Використовуйте за призначенням!

Варені щупальця кальмара

Варені щупальця кальмара – це дуже смачне і універсальне частування. Його можна подавати як самостійну закуску, додавати в салати і інші страви. Щоб щупальця вийшли ніжними і м’якими, готуйте їх на нашу перевіреному покроковому рецептом.

Час готування – 12 хвилин

Час приготування – 5 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Щупальця кальмара – 0,9 кг.
  • Вода – 2 л.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо щупальця кальмарів. Гарненько їх промиваємо вод водою.

Крок 2. Акуратно знімаємо темну плівку з щупальців. Робимо це за допомогою гострого ножа.

Крок 3. Кип’ятимо воду в каструлі. Можна додати сіль за смаком.

Крок 4. Заливаємо підготовленим окропом очищені щупальця. Помішуємо продукт не більше п’яти хвилин. Поступово сюди вливаємо холодну воду і постійно помішуємо.

Крок 5. Відкидаємо воду на друшляк. Даємо повністю стекти рідини.

Крок 6. Після того як морепродукт охолоне, розділяйте його на окремі щупальця.

Крок 7. Відварні щупальця кальмарів готові. Подавайте їх до столу зі спеціями, оцтом, цибулею і часником. Смачного!

Варений кальмар зі спеціями

Варений кальмар зі спеціями вийде дуже м’яким, ніжним і ароматним навіть якщо ви готуєте їх перший раз. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої добірки. З готового морепродукту можна приготувати різні салати і інші апетитні закуски для домашнього або святкового столу.

Час готування – 10 хвилин

Час приготування – 5 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Тушка кальмара – 0,5 кг.
  • Вода – 1,5 л.
  • Горіх мускатний – 1 щіпка.
  • Перець білий горошок – 3 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Цукор – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо тушки кальмарів. При необхідності, розморожуємо і очищаємо їх.

Крок 2. Вливаємо воду в каструлю, додаємо сіль і цукор і доводимо до кипіння.

Крок 3. Відразу додаємо і сухі спеції: мускатний горіх і горошини білого перцю.

Крок 4. Занурюємо кальмари в підготовлену киплячу воду рівно на 40 секунд.

Крок 5. Витягуємо тушки з окропу і перекладаємо їх на сито. Можна обдати холодною водою.

Крок 6. Остуджуємо продукт і очищаємо від тонкою невидимої плівки, яка є всередині і зовні.

Крок 7. Ніжний і ароматний кальмар зі спеціями готовий. Використовуйте його в салатах і інших цікавих стравах!

Приготування кальмара в пароварці

Приготування кальмара в пароварці – це дуже швидкий і нескладний процес. Готове м’ясо вийде дуже ніжним і м’яким. Додавайте його в салати і інші частування вашого столу. Для приготування на пару використовуйте перевірену кулінарну ідею з покроковим описом процесу.

Час готування – 10 хвилин

Час приготування – 5 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Тушка кальмара – 2 шт.
  • Вода – 2 л.

Процес приготування:

Крок 1. Спочатку підготуємо кальмари для приготування на пару.

Крок 2. Якщо тушки заморожені, їх необхідно розморозити. Для цього продукт можна ошпарити окропом.

Крок 3. Також ошпарювання допоможе легко очистити тушки від плівки.

Крок 4. Добре промиваємо інгредієнт під проточною водою.

Крок 5. Кип’ятимо воду в каструлі. Зверху встановлюємо піддон для готування на пару.

Крок 6. На цей піддон кладемо підготовлені тушки кальмара. Готуємо продукт не більше трьох хвилин. Після перекладаємо їх на тарілку і даємо охолонути.

Крок 7. М’які і ніжні кальмари, приготовані на пару в домашніх умовах, можна подавати до столу або використовувати для різних закусок і страв.

Відварні кільця кальмара

Відварні кільця кальмара вийдуть дуже м’якими і ніжними навіть якщо ви готуєте їх перший раз. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої добірки. З готового морепродукту можна приготувати різні салати і інші апетитні закуски для домашнього або святкового столу.

Час готування – 7 хвилин

Час приготування – 5 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Тушка кальмара – 2 шт.
  • Вода – 2 л.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо тушки кальмарів.

Крок 2. Морепродукти необхідно нарізати тонкими кільцями.

Крок 3. Опускаємо колечка в воду, щоб вони розморозилися ( якщо в цьому є необхідність ).

Крок 4. Вливаємо воду в каструлю. Доводимо її до кипіння і солимо.

Крок 5. У киплячу воду опускаємо кільця кальмара на 40 секунд.

Крок 6. Відкидаємо колечка на сито і даємо повністю стекти воді.

Крок 7. Смачні і ніжні колечка кальмарів готові. Додавайте їх в салати або в інші частування для вашого столу.

Як приготувати кальмара в мікрохвильовці

Як приготувати кальмара в мікрохвильовці? Ми підготували для вас докладний покроковий рецепт. З перевіреної ідеєю впораються навіть новачки. Обов’язково спробуйте такий спосіб варіння і здивуєте близьких ніжним і м’яким м’ясом морепродукту. Байдужих не залишиться!

Час готування – 10 хвилин

Час приготування – 5 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Тушка кальмара – 1 пачка.
  • Вода – 1 л.
  • Сіль – 1 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти.

Крок 2. Підготуємо відповідний посуд для мікрохвильовки. Важливо, щоб ємність вмістила все тушки.

Крок 3. У посуд вливаємо воду.

Крок 4. Додаємо сюди сіль за смаком. Розмішуємо. Приблизно, буде потрібно одна чайна ложка солі.

Крок 5. Занурюємо в воду заздалегідь розморожені і очищені тушки кальмарів. Закриваємо заготівлю кришкою.

Крок 6. Відправляємо продукт в мікрохвильову піч. Готуємо три хвилини при потужності 800 Ватт.

Крок 7. Ніжні і смачні кальмари, приготовані в мікрохвильовці, можна використовувати в подальшому кулінарному процесі. Готово!

Кальмари, залиті в окропі

Кальмари, залиті в окропі – це один найзручніших кулінарних варіантів. Ми підготували для вас детальну покрокову інструкцію, як зробити це правильно. З перевіреним рецептом впораються навіть новачки. Обов’язково спробуйте такий спосіб і порадуйте близьких яскравими стравами з морепродуктів.

Час готування – 15 хвилин

Час приготування – 5 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Тушка кальмара – 0,8 кг.
  • Вода – 1 л.

Процес приготування:

Крок 1. Якщо ваші тушки неочищені, то спочатку займемося цим. Також перед варінням вони повинні бути розморожені.

Крок 2. Ошпарюємо продукт окропом, остуджуємо і після знімаємо темну плівку зсередини і зовні. Після ошпарювання це буде зробити легко.

Крок 3. Продукт повинен бути повністю очищений.

Крок 4. Далі тушки кладемо в глибоку ємність.

Крок 5. Заливаємо продукт окропом рівно на одну хвилину. Акуратно промакуємо кальмари окропом і відразу дістаємо їх.

Крок 6. Повторюємо процедуру з ошпарюванням ще один раз.

Крок 7. Ніжні і смачні кальмари, залиті окропом, готові. Можна використовувати їх в подальших приготуваннях!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал