Як правильно приготувати вінегрет класичний – 9 рецептів приготування з покроковими фото

Вінегрет – це овочева закуска, яка традиційно заправляється ароматною олією або майонезом. До складу входять відварні овочі і такі різносоли, як мариновані огірочки і квашена капуста. Всі компоненти нарізаються і змішуються з заправкою, в результаті виходить вітамінний і яскравий салат, який можна подавати, як до сімейної вечері, так і під час застілля. Всім любителям овочевих страв точно припаде до смаку!

Вінегрет з квашеною капустою

Вінегрет з квашеною капустою – це простий в приготуванні, ароматний і смачний салат, компоненти якого є під рукою у кожного кулінара. Для прискорення процесу готування, ви можете попередньо відварити овочі « в мундирах » і повністю їх остудити.

Час готування – 40 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 3.

Інгредієнти:

  • Буряк ( відварний ) – 150 гр.
  • Картопля ( відварна ) – 100 гр.
  • Морквина ( відварна ) – 80 гр.
  • Капуста квашена – 150 гр.
  • Огірки солоні – 100 гр.
  • Горошок консервований – 100 гр.
  • Олія соняшникова – 3 ст.л.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Нарізаємо буряк і картоплю дрібними шматочками.

Крок 2. Точно так же чинимо з солоними огірочками і морквою.

Крок 3. Підготовлені овочі висипаємо в миску з високими бортиками.

Крок 4. Доповнюємо склад консервованим зеленим горошком і квашеною капустою.

Крок 5. Здобрюємо склад олією.

Крок 6. Солимо, орієнтуючись на свої смакові переваги і перемішуємо.

Крок 7. Салат подаємо до столу і насолоджуємося. Смачного!

Вінегрет з квасолею

Вінегрет з квасолею – це ситна і поживна закуска, до складу якої входять виключно корисні і натуральні інгредієнти. Додавши бобову культуру, страва миттєво починає абсолютно новими фарбами, обов’язково спробуйте, і ви залишитеся задоволені!

Час готування – 1 ч. 20 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Квасоля консервована – 1 банка.
  • Буряк – 1 шт.
  • Картопля – 2 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Огірки мариновані – 5 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Олія – за смаком.
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Картопля, морква і буряк відварюємо до готовності в підсоленій воді. Картоплю остуджуємо і очищаємо, нарізаємо невеликими кубиками.

Крок 2. Морквину також очищаємо і ріжемо кубиками.

Крок 3. Подрібнюємо буряк кубиками.

Крок 4. Такими ж дрібними кубиками нарізаємо мариновані огірки.

Крок 5. Змішуємо підготовлені інгредієнти, заправивши олією і додавши квасоля з банки. Верхівку посипаємо рубаною зеленню і подаємо до столу. Готуйте і отримуйте задоволення!

Вінегрет з оселедцем

Вінегрет з оселедцем – це оригінальна страва, яка призведе ваші смакові рецептори в справжній захват! Крім класичних компонентів, для готування нам будуть потрібні такі складові, як солона рибка і ароматний стебло зеленого селери.

Час готування – 60 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Оселедець солона – 1 шт.
  • Стебло селери – 1 шт.
  • Буряк – 1 шт.
  • Картопля – 2-3 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Стебло селери – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Олія – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо все необхідне.

Крок 2. Моркву, картоплю і буряк заливаємо водою, варимо до готовності. Паралельно чистимо оселедець, відокремлюємо філе від кісточок.

Крок 3. Відварені овочі остуджуємо і очищаємо, морквину ріжемо так, як показано на фото.

Крок 4. Аналогічно нарізаємо буряк і картоплю – відправляємо в салатник.

Крок 5. Додаємо шматочки селери і подрібненого ріпчастої цибулі, а також подрібнене філе оселедця.

Крок 6. Салат солимо і поливаємо невеликою кількістю олії, перемішуємо і при наявності часу прибираємо в холод для охолодження.

Крок 7. Подаємо в поєднанні з грінками з чорного хліба, і свіжою зеленню – трапезувати. Смачного!

Вінегрет без квашеної капусти

Вінегрет без солоної капусти готується точно так же, як і класичний варіант закуски. Однак така страва виходить більш ніжним і прекрасно підійде для тих, кому не подобається яскравий і насичений смак розносолів. Особливу кислинку закусці і так додадуть солоні огірочки.

Час готування – 80 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Буряк – 1 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Картопля – 2 шт.
  • Огірки солоні – 2-3 шт.
  • Горошок консервований – 4 ст.л.
  • Цибуля зелена – 10 гр.
  • Олія соняшникова – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Протягом 50-60 хвилин відварюємо буряк, картоплю з морквиною – близько 25 хвилин. Перед тепловою обробкою компоненти ретельно промиваємо, але залишаємо в шкірці.

Крок 2. Очищаємо овочі, морквину і картоплю нарізаємо акуратними і рівними кубиками.

Крок 3. На більш дрібні сегменти ріжемо кислі огірочки.

Крок 4. Подрібнюємо розм’якшений і очищений буряк.

Крок 5. Висипаємо овочі в салатник, додавши консервований горошок і дрібно нашатковану зелену цибулю. Приправляємо чорним перцем і солимо – помішуємо до рівномірного розподілу. Заправляємо олією.

Крок 6. Розкладаємо по порційних тарілках і запрошуємо сім’ю до столу. Смачного!

Вінегрет зі свіжою капустою

Вінегрет зі свіжою капустою – це незвичайне і дуже смачне поєднання компонентів, яке припаде до смаку кожному! Але в цьому немає нічого дивного, тому як тонка соломка хрусткої капусти, ідеально гармонує з кубиками відварних овочів.

Час готування – 10 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 8.

Інгредієнти:

  • Картопля відварена – 150 гр.
  • Капуста білява – 150 гр.
  • Горошок зелений консервований – 150 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 50 гр.
  • Буряк відварний – 150 гр.
  • Морквина відварна – 150 гр.
  • Огірки солоні – 100 гр.
  • Олія – 30 мл.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Для прискорення процесу і власної зручності, готуємо продуктовий набір.

Крок 2. Видаляємо шкірку з відварних овочів.

Крок 3. Максимально тонкою соломкою шинкуємо капусту, солимо і перетираємо долонями до виділення соку.

Крок 4. До капусти додаємо чверть кільця ріпчастої цибулі, дрібні кубики солоних огірків і консервований горошок.

Крок 5. Перемішуємо і прибираємо в сторону.

Крок 6. Тим часом нарізаємо кубиками однакового розміру буряк, картоплю і морквину – висипаємо до решти складових, присмачуємо олією і перемішуємо.

Крок 7. Перекладаємо в красивий салатник і подаємо до столу. Смачного!

Вінегрет без картоплі

Вінегрет без картоплі – це легка і менш калорійна версія приготування класичного і дуже смачного салату. Виключивши із закуски відварної картопля, в вінегрету значно знижується вміст вуглеводів. Насолоджуйтеся дивним поєднанням овочів!

Час готування – 90 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Буряк – 2 шт.
  • Морквина – 2 шт.
  • Огірки мариновані / солоні – 4-5 шт.
  • Капуста квашена – 100 гр.
  • Горошок консервований – 300 гр.
  • Олія соняшникова нерафінована – за смаком.
  • Зелень – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Перед початком процесу відварюємо до м’якості морквину і буряк, остуджуємо і очищаємо від шкірки.

Крок 2. У салатник висипаємо консервований горошок і квашену капусту.

Крок 3. Додаємо кубики морквини і буряка.

Крок 4. Доповнюємо склад невеликими скибочками маринованих або солоних огірків.

Крок 5. Заправляємо інгредієнти запашним олією і знімаємо пробу, при необхідності дошкуляємо.

Крок 6. Розділимо закуску по порційних тарілках і прикрашаємо свіжою зеленню. Смачного!

Вінегрет зі свіжим огірком

Вінегрет зі свіжим огірком – це пісне і освіжаюча страва, яку можна запропонувати тим, хто дотримується посту або ж повністю відмовився від молочної та м’ясної продукції. Всі компоненти входять до складу, відмінно поєднуються між собою. Вам сподобається – гарантовано!

Час готування – 40 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Буряк – 180 гр.
  • Картопля – 150 гр.
  • Морквина – 80 гр.
  • Цибуля – 50 гр.
  • Огірки свіжі – 80 гр.
  • Огірки солоні – 50 гр.
  • Сік лимона – 1 ст.л.
  • Олія – 2-3 ст.л.
  • Цибуля зелена – 2-3 пера.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед відварюємо моркву, картоплю і буряк в підсоленій воді до готовності. Потім компоненти остуджуємо і очищаємо.

Крок 2. Відварені овочі ріжемо на невеликі кубики.

Крок 3. Висипаємо подрібнені інгредієнти в миску з високими бортиками і додаємо кубики ріпчастої цибулі, солоних і свіжих огірочків.

Крок 4. Збризкуємо склад кислим цитрусовим соком і поливаємо олією – помішуємо.

Крок 5. Декоруємо закуску зеленою цибулею, злегка присипаємо сіллю і чорним перцем – приступаємо до трапези. Смачного!

Вінегрет з майонезом

Вінегрет з майонезом – це всіма відомий салат, однак, заправлений білим соусом, який об’єднує всі інгредієнти і надає стравою непередаване ніжність. Крім гармонії смаку, закуска також порадує вас своїми насиченими квітами і приємним ароматом.

Час готування – 15 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 3-4.

Інгредієнти:

  • Картопля відварна – 4 шт.
  • Буряк відварна – 2 шт.
  • Морквина відварна – 1 шт.
  • Цибуля зелена – 30 гр.
  • Капуста квашена – 200 гр.
  • Огірки солоні – 2 шт.
  • Майонез – 100 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Варену картоплю нарізаємо кубиками.

Крок 2. Аналогічним способом подрібнюємо морквину.

Крок 3. Пір’я цибулі ополіскуємо і струшуємо надлишки вологи, дрібно шинкуємо.

Крок 4. Злегка ріжемо квашену капусту, попередньо віджавши продукт від розсолу.

Крок 5. На невеликі кубики нарізаємо солоні огірки.

Крок 6. Ріжемо буряк так само кубиком.

Крок 7. Всі складові закуски закидаємо в глибоку ємність.

Крок 8. Поливаємо майонезом і гарненько перемішуємо.

Крок 9. Розкладаємо по порційних тарілках і негайно знімаємо пробу. Смачного!

Вінегрет з маринованими грибами

Вінегрет з маринованими грибами, а саме з ароматними опеньками – це незвичайна варіація приготування закуски, яка приведе в вас гастрономічний захват! Грибочки замінюють собою всі інші розносоли, які прийнято додавати в класичних рецептах.

Час готування – 10 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2-3.

Інгредієнти:

  • Опеньки мариновані – 300 гр.
  • Буряк відварний – 1 шт.
  • Картопля відварена – 2 шт.
  • Цибуля зелена – 2-3 пера.
  • Олія соняшникова – 2-3 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Відварюємо до м’якості моркву, буряк і картоплю. Після охолодження компоненти очищаємо, промиваємо пір’я зеленої цибулі.

Крок 2. Підготовлені компоненти, включаючи цибулю, нарізаємо дрібними шматочками.

Крок 3. Гриби відкидаємо на сито і промиваємо, чекаємо, поки стече зайва вода. Довільно подрібнюємо.

Крок 4. Овочеве асорті відправляємо в глибоку миску, солимо і перчимо.

Крок 5. Доповнюємо склад опеньками і соняшниковою олією – перемішуємо і готово.

Крок 6. Смачного!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал