Як правильно приготувати вінегрет класичний – 9 рецептів приготування з покроковими фото

eb149ac484713a7899f6a832a07fad6b

Вінегрет – це овочева закуска, яка традиційно заправляється ароматною олією або майонезом. До складу входять відварні овочі і такі різносоли, як мариновані огірочки і квашена капуста. Всі компоненти нарізаються і змішуються з заправкою, в результаті виходить вітамінний і яскравий салат, який можна подавати, як до сімейної вечері, так і під час застілля. Всім любителям овочевих страв точно припаде до смаку!

Вінегрет з квашеною капустою

Вінегрет з квашеною капустою – це простий в приготуванні, ароматний і смачний салат, компоненти якого є під рукою у кожного кулінара. Для прискорення процесу готування, ви можете попередньо відварити овочі « в мундирах » і повністю їх остудити.

Час готування – 40 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 3.

Інгредієнти:

  • Буряк ( відварний ) – 150 гр.
  • Картопля ( відварна ) – 100 гр.
  • Морквина ( відварна ) – 80 гр.
  • Капуста квашена – 150 гр.
  • Огірки солоні – 100 гр.
  • Горошок консервований – 100 гр.
  • Олія соняшникова – 3 ст.л.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Нарізаємо буряк і картоплю дрібними шматочками.

c18d3f21582f4f3fc778f470bec98fcb

Крок 2. Точно так же чинимо з солоними огірочками і морквою.

dc175a9ab30f07acea71c3943fe9bd5b

Крок 3. Підготовлені овочі висипаємо в миску з високими бортиками.

375270797a3e2c1ffb8eb6b07ef65d01

Крок 4. Доповнюємо склад консервованим зеленим горошком і квашеною капустою.

3453e978569af5c48d84d8422006f0e4

Крок 5. Здобрюємо склад олією.

e4bf2451afaab009fc62e8045e9102c4

Крок 6. Солимо, орієнтуючись на свої смакові переваги і перемішуємо.

9f0554d2137c97c73a00d681f2451f1f

Крок 7. Салат подаємо до столу і насолоджуємося. Смачного!

c69be5440935a68c7d0e8433f2cea959

Вінегрет з квасолею

Вінегрет з квасолею – це ситна і поживна закуска, до складу якої входять виключно корисні і натуральні інгредієнти. Додавши бобову культуру, страва миттєво починає абсолютно новими фарбами, обов’язково спробуйте, і ви залишитеся задоволені!

Час готування – 1 ч. 20 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Квасоля консервована – 1 банка.
  • Буряк – 1 шт.
  • Картопля – 2 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Огірки мариновані – 5 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Олія – за смаком.
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Картопля, морква і буряк відварюємо до готовності в підсоленій воді. Картоплю остуджуємо і очищаємо, нарізаємо невеликими кубиками.

2a380a608a8d3cbb0962c383e7a7c41a

Крок 2. Морквину також очищаємо і ріжемо кубиками.

31975b810173fc8734543c322ad33190

Крок 3. Подрібнюємо буряк кубиками.

844170166c53aa43ff39c1ee0a2cac2f

Крок 4. Такими ж дрібними кубиками нарізаємо мариновані огірки.

9f29d1c77156c1a516ebb9995131f199

Крок 5. Змішуємо підготовлені інгредієнти, заправивши олією і додавши квасоля з банки. Верхівку посипаємо рубаною зеленню і подаємо до столу. Готуйте і отримуйте задоволення!

f15c10002577ab2a611896d7100d7101

Вінегрет з оселедцем

Вінегрет з оселедцем – це оригінальна страва, яка призведе ваші смакові рецептори в справжній захват! Крім класичних компонентів, для готування нам будуть потрібні такі складові, як солона рибка і ароматний стебло зеленого селери.

Час готування – 60 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Оселедець солона – 1 шт.
  • Стебло селери – 1 шт.
  • Буряк – 1 шт.
  • Картопля – 2-3 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Стебло селери – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Олія – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо все необхідне.

3ef0b459f424d8bb80ed734e083b2ef3

Крок 2. Моркву, картоплю і буряк заливаємо водою, варимо до готовності. Паралельно чистимо оселедець, відокремлюємо філе від кісточок.

7a13e32fc3d2bcd484d973fb50396e00

Крок 3. Відварені овочі остуджуємо і очищаємо, морквину ріжемо так, як показано на фото.

172c602d1592d697a9c13f9405022ee5

Крок 4. Аналогічно нарізаємо буряк і картоплю – відправляємо в салатник.

0899d067a9eb5785f15955d25cb005b6

Крок 5. Додаємо шматочки селери і подрібненого ріпчастої цибулі, а також подрібнене філе оселедця.

72f1200b61619f5306dc7ea6c2a2b7d2

Крок 6. Салат солимо і поливаємо невеликою кількістю олії, перемішуємо і при наявності часу прибираємо в холод для охолодження.

8ccab5542b06cecee368fd3aad658897

Крок 7. Подаємо в поєднанні з грінками з чорного хліба, і свіжою зеленню – трапезувати. Смачного!

799317070f71b24c1f3ef21e6bc0fb4f

Вінегрет без квашеної капусти

Вінегрет без солоної капусти готується точно так же, як і класичний варіант закуски. Однак така страва виходить більш ніжним і прекрасно підійде для тих, кому не подобається яскравий і насичений смак розносолів. Особливу кислинку закусці і так додадуть солоні огірочки.

Час готування – 80 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Буряк – 1 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Картопля – 2 шт.
  • Огірки солоні – 2-3 шт.
  • Горошок консервований – 4 ст.л.
  • Цибуля зелена – 10 гр.
  • Олія соняшникова – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Протягом 50-60 хвилин відварюємо буряк, картоплю з морквиною – близько 25 хвилин. Перед тепловою обробкою компоненти ретельно промиваємо, але залишаємо в шкірці.

1437cb8d4f8aea79709713428491de84

Крок 2. Очищаємо овочі, морквину і картоплю нарізаємо акуратними і рівними кубиками.

21cf830ba17c335fa50d2d2af47215a1

Крок 3. На більш дрібні сегменти ріжемо кислі огірочки.

a836db58e51873ac4148fbf426b1982a

Крок 4. Подрібнюємо розм’якшений і очищений буряк.

733f44a8532693a4a406e7559f8783bf

Крок 5. Висипаємо овочі в салатник, додавши консервований горошок і дрібно нашатковану зелену цибулю. Приправляємо чорним перцем і солимо – помішуємо до рівномірного розподілу. Заправляємо олією.

7195f6cc942e3876d42699fcabbc58c8

Крок 6. Розкладаємо по порційних тарілках і запрошуємо сім’ю до столу. Смачного!

d620adb32c3ebce1b6ecbd2ea9f9341f

Вінегрет зі свіжою капустою

Вінегрет зі свіжою капустою – це незвичайне і дуже смачне поєднання компонентів, яке припаде до смаку кожному! Але в цьому немає нічого дивного, тому як тонка соломка хрусткої капусти, ідеально гармонує з кубиками відварних овочів.

Час готування – 10 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 8.

Інгредієнти:

  • Картопля відварена – 150 гр.
  • Капуста білява – 150 гр.
  • Горошок зелений консервований – 150 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 50 гр.
  • Буряк відварний – 150 гр.
  • Морквина відварна – 150 гр.
  • Огірки солоні – 100 гр.
  • Олія – 30 мл.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Для прискорення процесу і власної зручності, готуємо продуктовий набір.

dd5f6015b4e5a56031be71d4f7e14594

Крок 2. Видаляємо шкірку з відварних овочів.

8a1b5288da157a8f591b89cc5763e697

Крок 3. Максимально тонкою соломкою шинкуємо капусту, солимо і перетираємо долонями до виділення соку.

70c69fb1899ba6c51f1fa37ff4cc6d36

Крок 4. До капусти додаємо чверть кільця ріпчастої цибулі, дрібні кубики солоних огірків і консервований горошок.

93e7b221990b1ee1b97667ecad845b4c

Крок 5. Перемішуємо і прибираємо в сторону.

f273e42f860e77db427c409f818d1cba

Крок 6. Тим часом нарізаємо кубиками однакового розміру буряк, картоплю і морквину – висипаємо до решти складових, присмачуємо олією і перемішуємо.

e4929919ec5feb694d2890de176cc93b

Крок 7. Перекладаємо в красивий салатник і подаємо до столу. Смачного!

5ba9f01776b44e44077fd30baa573fe2

Вінегрет без картоплі

Вінегрет без картоплі – це легка і менш калорійна версія приготування класичного і дуже смачного салату. Виключивши із закуски відварної картопля, в вінегрету значно знижується вміст вуглеводів. Насолоджуйтеся дивним поєднанням овочів!

Час готування – 90 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Буряк – 2 шт.
  • Морквина – 2 шт.
  • Огірки мариновані / солоні – 4-5 шт.
  • Капуста квашена – 100 гр.
  • Горошок консервований – 300 гр.
  • Олія соняшникова нерафінована – за смаком.
  • Зелень – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Перед початком процесу відварюємо до м’якості морквину і буряк, остуджуємо і очищаємо від шкірки.

488a89cec32361e7a13bc65caaf48d66

Крок 2. У салатник висипаємо консервований горошок і квашену капусту.

9156ba100be0230b5bb93fd54d540430

Крок 3. Додаємо кубики морквини і буряка.

97a925567f4f277961de736fcff88edb

Крок 4. Доповнюємо склад невеликими скибочками маринованих або солоних огірків.

f79893bb5158daaf16df68545b3b289b

Крок 5. Заправляємо інгредієнти запашним олією і знімаємо пробу, при необхідності дошкуляємо.

b8172e215508a688e6ef46074748ba04

Крок 6. Розділимо закуску по порційних тарілках і прикрашаємо свіжою зеленню. Смачного!

c5e082a3d38ef1327bfc6b1a45efea97

Вінегрет зі свіжим огірком

Вінегрет зі свіжим огірком – це пісне і освіжаюча страва, яку можна запропонувати тим, хто дотримується посту або ж повністю відмовився від молочної та м’ясної продукції. Всі компоненти входять до складу, відмінно поєднуються між собою. Вам сподобається – гарантовано!

Час готування – 40 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Буряк – 180 гр.
  • Картопля – 150 гр.
  • Морквина – 80 гр.
  • Цибуля – 50 гр.
  • Огірки свіжі – 80 гр.
  • Огірки солоні – 50 гр.
  • Сік лимона – 1 ст.л.
  • Олія – 2-3 ст.л.
  • Цибуля зелена – 2-3 пера.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед відварюємо моркву, картоплю і буряк в підсоленій воді до готовності. Потім компоненти остуджуємо і очищаємо.

bbb2467ef939dde377d68394b9278cd4

Крок 2. Відварені овочі ріжемо на невеликі кубики.

b78cf76a40f027d2986308ac0719c697

Крок 3. Висипаємо подрібнені інгредієнти в миску з високими бортиками і додаємо кубики ріпчастої цибулі, солоних і свіжих огірочків.

a2f310fc9361c21b5b175d7b88e51e21

Крок 4. Збризкуємо склад кислим цитрусовим соком і поливаємо олією – помішуємо.

2ae704227b967eb31784a141da1bdfb0

Крок 5. Декоруємо закуску зеленою цибулею, злегка присипаємо сіллю і чорним перцем – приступаємо до трапези. Смачного!

204a92d5a97c3a23dc2957566bc62350

Вінегрет з майонезом

Вінегрет з майонезом – це всіма відомий салат, однак, заправлений білим соусом, який об’єднує всі інгредієнти і надає стравою непередаване ніжність. Крім гармонії смаку, закуска також порадує вас своїми насиченими квітами і приємним ароматом.

Час готування – 15 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 3-4.

Інгредієнти:

  • Картопля відварна – 4 шт.
  • Буряк відварна – 2 шт.
  • Морквина відварна – 1 шт.
  • Цибуля зелена – 30 гр.
  • Капуста квашена – 200 гр.
  • Огірки солоні – 2 шт.
  • Майонез – 100 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Варену картоплю нарізаємо кубиками.

a53f5a4b92b576f6a05367892cfdb5e7

Крок 2. Аналогічним способом подрібнюємо морквину.

8e00c371b9aeea3ff8b5df841b21f853

Крок 3. Пір’я цибулі ополіскуємо і струшуємо надлишки вологи, дрібно шинкуємо.

e1d4a28df62ca45f80e637ed787930ae

Крок 4. Злегка ріжемо квашену капусту, попередньо віджавши продукт від розсолу.

4a60d793b4e62d9993bbde5de12e7e77

Крок 5. На невеликі кубики нарізаємо солоні огірки.

4bee1488ba24d0a517ef1f7f0368e2c1

Крок 6. Ріжемо буряк так само кубиком.

8f5cbcd98cdc5c2c6ef9c0bfff1b0bf8

Крок 7. Всі складові закуски закидаємо в глибоку ємність.

04b8a4d87c410a6d322bbc547ad79aa0

Крок 8. Поливаємо майонезом і гарненько перемішуємо.

b3c671b5b3ca56f026abfa9204757031

Крок 9. Розкладаємо по порційних тарілках і негайно знімаємо пробу. Смачного!

ef772a0dcac64e7d7e50072c3641f9da

Вінегрет з маринованими грибами

Вінегрет з маринованими грибами, а саме з ароматними опеньками – це незвичайна варіація приготування закуски, яка приведе в вас гастрономічний захват! Грибочки замінюють собою всі інші розносоли, які прийнято додавати в класичних рецептах.

Час готування – 10 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2-3.

Інгредієнти:

  • Опеньки мариновані – 300 гр.
  • Буряк відварний – 1 шт.
  • Картопля відварена – 2 шт.
  • Цибуля зелена – 2-3 пера.
  • Олія соняшникова – 2-3 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Відварюємо до м’якості моркву, буряк і картоплю. Після охолодження компоненти очищаємо, промиваємо пір’я зеленої цибулі.

194cddb1e6b75abe3afa13731ea35525

Крок 2. Підготовлені компоненти, включаючи цибулю, нарізаємо дрібними шматочками.

42bf7d968105e13fbd84b3efd7466510

Крок 3. Гриби відкидаємо на сито і промиваємо, чекаємо, поки стече зайва вода. Довільно подрібнюємо.

dd55da5447b96a8251ca2d699881a7cb

Крок 4. Овочеве асорті відправляємо в глибоку миску, солимо і перчимо.

33eeeee9514c7e150756e01abfb4e633

Крок 5. Доповнюємо склад опеньками і соняшниковою олією – перемішуємо і готово.

18fae6ff414714a299055f50770626f7

Крок 6. Смачного!

3dcf27e5b74222ca1a34bd7f5f3e1e43

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал