Як посмажити креветки на сковороді – 9 смачних рецептів з покроковими фото

Як посмажити креветки на сковороді – питання, що цікавить багатьох господинь, адже це вишукана і смачна страва доповнює і прикрашає будь-який стіл. Смажити креветки можна як в панцирі, особливо для подачі окремою стравою, так і без неї, тоді смак приправ виходить більш вираженим. Набір приправ для смажених креветок невеликий: часник з кропом і чорним перцем. Сік лимона тільки доповнить їх смак, а соєвий соус додасть солодкість.

Смажені очищені креветки з часником

Смажені очищені креветки з часником і в доповненні з соєвим соусом є найбільш відомим варіантом. У цьому рецепті вам пропонується часниковий смак смажених креветок доповнити солодкої паприкою з перцем чилі і до них одночасно приготувати смачний соус. Смажимо креветки в суміші вершкового і рослинного масел.

Час готування: 20 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 4.

Інгредієнти:

  • Креветки – 1 кг.
  • Часник – 5 зубків.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Солодка паприка – 2 ч.л.
  • Перець чилі – 2 ч.л.

Для соусу:

  • Лимон – 1 шт.
  • Йогурт натуральний – 100 мл.
  • Сіль – за смаком.
  • Соєвий соус – 1 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Заздалегідь розморожені креветки очистіть від панцира, надрізавши його по довжині хвоста. Видаліть стравохід. Потім креветки добре промийте холодною водою і залиште на друшляк для стікання всієї рідини.

Крок 2. Зубки часнику очистіть від лушпиння, ножем роздушіть і потім дрібно наріжте, щоб його смак добре відчувався в готовій страві.

Крок 3. Приготуйте соус для смажених креветок, але це за бажанням. У піалі змішайте натуральний йогурт ( можна замінить нежирної сметаною ) з соєвим соусом і соком 1/3 лимона.

Крок 4. У сковорідці на середньому вогні розтопіть вершкове масло, додайте рослинне і обсмажте подрібнений часник. У цей ароматне масло перекладіть чисті креветки і при помішуванні лопаткою посмажте їх на великому вогні і протягом 1-2 хвилин, не більше.

Крок 5. Коли креветки поміняють свій колір на рожевий, насипте до них паприку і перець чилі, ще раз перемішайте і через 30 секунд вогонь вимкніть.

Крок 6. Смажені з часником очищені креветки відразу сервіруйте до столу гарячі і подайте до них приготований соус. Смачного!

Як посмажити заморожені неочищені креветки

Заморожені неочищені креветки можна смачно посмажити на сковорідці і без розморожування, але якщо вони покриті товстим шаром льоду, то його потрібно видалити гарячою водою. У цьому рецепті смажимо великі креветки, варено-заморожені, що визначається їх рожевим кольором і неочищені від панцира, Кращими приправами для смажених креветок є часник з соком лимона, а інші додаються по особистому смаку. Смажимо креветки на вершковому маслі.

Час готування: 30 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 1.

Інгредієнти:

  • Креветки королівські – 12 шт.
  • Часник – 3 зубків.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Соєвий соус – 1 ст.л.
  • Лимон – 1 шт.
  • Спеції – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Заморожені креветки відразу з упаковки перекладіть на добре розігріту сковорідку і обсмажте до повного випарювання всієї рідини.

Крок 2. Потім до них покладіть шматок вершкового масла, можна додати більше, ніж зазначено в рецепті, буде смачніше.

Крок 3. Обсмажте креветки в маслі по 2-3 хвилини з кожного боку.

Крок 4. Потім налийте в сковорідку трохи соєвого соусу, тільки щоб він покрив дно і дав свій аромат креветок. За особистим смаком на цьому етапі можете посипати креветки сіллю, паприкою або чорним перцем.

Крок 5. Потім обсмажені креветки полийте соком лимона і покладіть в сковорідку, нарізану тонкими скибочками 1/3 цитрусового фрукта.

Крок 6. Часник очистіть, подрібніть будь-яким способом, додайте до креветок, трохи перемішайте і потримайте на вогні пару хвилин, щоб часник трохи обсмажився.

Крок 7. Обсмажені заморожені і неочищені креветки стануть золотисто-коричневими. Їх можна перекладати на тарілку і блюдо сервірувати до столу. Смачного!

Креветки, смажені в соєвому соусі

Креветки, смажені в соєвому соусі і без додавання інших приправ, готуються як для подачі самостійною закускою, так і для приготування салатів. Соєвий соус надає смаженим креветок особливий смак, і колір робить красивим карамельним. У цьому найпростішому рецепті беремо варено-морожені креветки, панцир не видаляємо і смажимо на олії.

Час готування: 15 хвилин.

Час приготування: 5 хвилин.

Порції 2.

Інгредієнти:

  • Креветки варено-морожені – 400 гр.
  • Соєвий соус – 3 ст.л.
  • Олія – 3 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Відразу підготувати простий набір інгредієнтів для приготування страви.

Крок 2. Для смаження креветок краще взяти сковороду чавунну або з товстим дном. У ній відразу добре розігріти олію. Масло, за бажанням, можна ароматизувати будь-якими прянощами ( чесноком, імбиром або перцем ), тоді креветки просочуються їх ароматом.

Крок 3. У гарячу олію перекласти заморожені креветки і важливо, щоб вони були без чорних плям і з загорнутими кінчиками, що говорить про хорошій якості цього морепродукту.

Крок 4. Обсмажити креветки при постійному помішуванні і на середньому вогні до потемніння панцира. Важливо, щоб вони, а особливо маленькі, не підгоріли при смаженні і не втратили свій смак. Сирі креветки смажити до червоного кольору і згортання їх в колечка.

Крок 5. Коли обсмажені креветки з обох сторін покриються рум’яною скоринкою, налити в сковорідку соєвий соус, все добре перемішати і потримати вже на маленькому вогні і під закритою кришкою 2 хвилини. Креветки, смажені в соєвому соусі, перекласти на паперовий рушник для видалення зайвої олії і відразу сервірувати до столу, полив лимонним соком, і декорувавши за своїм смаком. Смачного!

Смажені королівські креветки в вершковому маслі

Смажені королівські креветки в вершковому маслі, як морепродукт делікатесний, є вишуканою закускою для святкового столу. Вони відрізняються від звичайних креветок великим розміром і м’яким соковитим м’ясом, а жарка їх в вершковому маслі з доповненням часником і соком лимона визнається найсмачнішим варіантом. У цьому рецепті смажимо неочищені королівські креветки.

Час готування: 40 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 2.

Інгредієнти:

  • Креветки королівські – 800 гр.
  • Часник – 3 зубка.
  • Кріп – 1 пучок.
  • Масло вершкове – 60 гр.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Лимон – 1/2 шт.
  • Лавровий лист – 5 шт.
  • Вода холодна – 70 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Королівські креветки заздалегідь розморозьте в природних умовах, або залийте гарячою водою на 20 хвилин. Потім їх на друшляк промийте під проточною водою і серветкою приберіть зайву вологу.

Крок 2. У сковорідці розтопіть вершкове масло. Перекладіть на нього підготовлені креветки.

Крок 3. Часник очистіть від лушпиння, і наріжте тонкими слайсами. Кріп дрібно наріжте ножем. Цю нарізку перекладіть до креветок, посоліть і обсмажте їх з обох сторін протягом 5 хвилин на середньому вогні.

Крок 4. Потім до обсмажених креветок покладіть лавровий лист, налийте сік половини лимона і трохи холодної води. Побудуйте креветки під кришкою на маленькому вогні протягом 10 хвилин, що зробить м’ясо більш соковитим і ніжним, а вода повністю випарується.

Крок 5. Смажені в вершковому маслі королівські креветки перекладіть на порційні тарілки, декоруйте на свій смак і блюдо відразу сервіруйте до столу. Смачного!

Як посмажити креветки з лимоном на сковороді

Варіант смажених з лимоном креветок на сковороді, відносять до страв моментальної готування. Лимон робить смак цього морепродукту більш вишуканим, а м’ясо виходить більш соковите. Додається лимон після обсмажування креветок, щоб шкірка не гірчить. У цьому рецепті беремо, сирі заморожені креветки і заздалегідь розморожуємо їх, а смак їх ароматизуємо часником з петрушкою.

Час готування: 10 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 2.

Інгредієнти:

  • Креветки – 800 гр.
  • Часник – 4 зубки.
  • Лимон – 1 шт.
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний свіжомелений – за смаком.
  • Оливкова олія – 2 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Зубки часнику очистіть від лушпиння і ножем дрібно наріжте. Петрушку промийте і нашаткуйте.

Крок 2. Добре промийте лимон і наріжте тонкими скибочками-половинками.

Крок 3. У розморожених креветок видаліть панцир з внутрішньої веною, але простіше взяти вже очищені креветки.

Крок 4. У сковорідці розігрійте олію, перекладіть на нього креветки і на середньому вогні обсмажте з обох сторін протягом 3 хвилин, не більше.

Крок 5. Потім перекладіть до обсмажених креветок нарізку часнику з петрушкою і лимоном, посипте сіллю зі свіжомолотим перцем, все перемішайте і посмажте креветки ще 3-4 хвилин. Вся готування у вас займе не більше 10 хвилин.

Крок 6. Смажені з лимоном креветки сервіруйте до столу гарячі, не перекладаючи на тарілку.

Крок 7. Доповніть креветки свіжим хлібом і хорошим пивом. Смачного!

Смажені креветки до пива

Смажені креветки до пива будуть у вас хорошим варіантом подачі цієї закуски, а смак їх повинен бути досить гострим і пікантним. Обираються креветки невеликого розміру ( 70-90 ), так як вони після залишаються м’якими і чистяться легко. У цьому рецепті смак смажених креветок доповнюємо часником ( 1 зубок на 100 р креветок ), соєвим соусом, гострим соусом і томатною пастою. Смажимо креветки в суміші вершкового і олії.

Час готування: 20 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 2.

Інгредієнти:

  • Креветки – 500 гр.
  • Часник – 5 зубків.
  • Лимон – 1 шт.
  • Масло вершкове – 20 гр.
  • Томатна паста – 2 ч.л.
  • Гострий соус – за смаком.
  • Соєвий соус – 2 ч.л.
  • Перець чорний свіжомелений – за смаком.
  • Олія – 1 ст.л.
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Заморожені креветки покладіть в глибокий посуд і на кілька хвилин залийте холодною водою. Розморожуються вони швидко.

Крок 2. За цей час підготуйте інші інгредієнти. Часник очистіть від лушпиння і ножем дрібно наріжте.

Крок 3. Обрану зелень ( петрушку / кроп ) промийте і наріжте невеликими шматочками.

Крок 4. Розморожені креветки промийте на друшляку під проточною водою і залиште ненадовго, щоб вода скла.

Крок 5. У сковорідці розтопіть вершкове масло і додайте до нього ложку олії. У гарячу олію перекладіть підготовлені креветки.

Крок 6. Потім покладіть до них томатну пасту з гострим соусом на свій смак і налийте соєвий соус.

Крок 7. Посипте креветки подрібненим часником і зеленню, і все добре перемішайте. Обсмажуйте креветки з приправами протягом 5 хвилин і при постійному помішуванні.

Крок 8. В останню чергу креветки посипте чорним свіжомолотим перцем, полийте соком лимона, перемішайте і вогонь вимкніть.

Крок 9. Смажені гострі і пікантні креветки можете перекладати на тарілку, декорувати часточками лимона і подавати до пива. Смачних і вдалих страв!

Смажені тигрові креветки в паніровці

Тигрові і королівські креветки, хоча і мають невелику різницю між собою, відрізняються від звичайних креветок великим вмістом соковитого м’яса і частування з них має бути красиве і смачне. У цьому рецепті беремо, неочищені заморожені креветки і панірування робимо з яйця, кукурудзяного крохмалю і панірувальних сухарів.

Час готування: 40 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції 2.

Інгредієнти:

  • Креветки тигрові / королівські – 10 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Крохмаль кукурудзяний – 1 ч.л.
  • Сік лимона – 1 ч.л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Олія – 300 мл.
  • Сухарі панірувальні – ¼ ст.

Процес приготування:

Крок 1. Креветки заздалегідь розморозьте на нижній полиці холодильника. Відразу підготуйте інгредієнти для панірування. Сухарі панірувальні краще візьміть з білого хліба.

Крок 2. У розморожених креветок видаліть панцир з головою і частиною хвоста, залишивши тільки останню фалангу, щоб подача була зручною і красивою.

Крок 3. Гострим ножем надріжте спинки креветок і видаліть внутрішню кишку або вену. Потім очищені креветки добре промийте під проточною водою.

Крок 4. Чисті креветки просушіть серветкою, перекладіть на плоску тарілку, трохи посолите, рівномірно полийте соком лимона і залиште на 20 хвилин для маринування.

Крок 5. Мариновані креветки перекладіть в поліетиленовий пакет і насипте до них ложку кукурудзяного крохмалю.

Крок 6. Пакет кілька разів струсіть, щоб крохмалем креветки покрилися повністю.

Крок 7. Потім приготуйте панірування для креветок. У чашці вінчиком збийте куряче яйце і насипте в блюдце панірувальні сухарі.

Крок 8. Кожну креветку в крохмалі спочатку вмочіть у збитому яйці.

Крок 9. Потім добре обваляти з усіх боків в сухарях.

Крок 10. Креветки в паніровці укладіть на плоску тарілку і на 15 хвилин поставте в холодильник, щоб панірування стала твердою, тоді при смаженні вона вийде хрусткою.

Крок 11. У глибокому посуді або у фритюрниці добре загострить олія. У ньому порційно обсмажте все креветки.

Крок 12. Обсмажуйте креветки до золотистої скоринки. Шумівкою їх перекладайте на стопку паперових серветок для видалення зайвої олії.

Крок 13. Смажені в клярі тигрові / королівські креветки можете сервірувати до столу з будь-яким соусом. Смачного!

Смажені креветки в клярі як в Макдональдсі

Смажені креветки в клярі « як в McDonald’s », і особливо для подачі до пива – класний тандем, та й не тільки, а просто смачно, якщо хто пробував. У цьому рецепті кляр для креветок вам пропонується приготувати на основі подрібненого крекерного печива. Ступінь обсмажування ( рум’яну або легку ) можна вибрати по особистому смаку.

Час готування: 20 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 3.

Інгредієнти:

  • Креветки – 1 кг.
  • Яйце – 3 шт.
  • Борошно – 200 гр.
  • Печиво крекерное – 200 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Заморожені креветки заздалегідь розморозити будь-яким способом, і одним з них може бути заливка на деякий час холодною водою. За цей час приготуйте кляр для смаження креветок. У чаші блендера збийте до стійкої піни яйця з сіллю. В окремий посуд для кляра через сито насипте пшеничне борошно.

Крок 2. Потім в тій же чаші подрібніть до стану дрібної крихти будь крекерное печиво.

Крок 3. Розморожені креветки очистіть, і промийте за звичайними правилами, тільки залиште хвостик з останньою фалангою панцира.

Крок 4. Зазначені в рецепті інгредієнти для панірування розподіліть по окремим піалам або чашкам.

Крок 5. Кожну підготовлену креветку добре вмочіть спочатку в борошні, потім у збитому яйці і в останню чергу – в крихті з печива. У глибокій сковорідці добре розігрійте олію.  Обсмажте креветки в маслі до рум’яної скоринки з усіх боків. Потім креветки, обсмажені в клярі « як в Макдональдсі », перекладіть на паперові рушники, щоб видалити зайву олію і блюдо можете сервірувати до столу. Смачного!

Як посмажити варено-морожені креветки для салату Цезар

Роль смаку креветок в класичному варіанті « Цезаря » далеко не остання і хорошим доповненням до нього будуть смажені варено-морожені морепродукти. Є варіанти і з маринованими креветками, і з відвареними, але оригінальний соус « Цезаря » передбачає креветки з особистим і без прянощів смаком. Важливо час термічної обробки креветок, що зазвичай вказується на упаковці.  У цьому рецепті смажити варено-морожені креветки для « Цезаря » на олії і з додаванням ( для соковитості ) лимонного соку і соєвого соусу.

Час готування: 20 хвилин.

Час приготування: 5 хвилин.

Порції: 4.

Інгредієнти:

  • Креветки варено-морожені – 400 гр.
  • Сік лимона – 1 ст.л.
  • Соєвий соус – 2 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Олія – 1 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Відразу підготувати простий набір інгредієнтів для смаження креветок.

Крок 2. У чавунної або з товстим дном сковорідці добре розігрійте олію. У нього перекласти варено-морожені креветки без попереднього розморожування, адже вони в гарячому маслі відтають швидко.

Крок 3. На середньому вогні і при помішуванні лопаткою креветки обсмажити до повного відтавання. Потім до креветок налити соєвий соус і по особистому смаку їх трохи посолити, враховуючи солоність соусу.

Крок 4. Обсмажувати креветки до повного вбирання ними соєвого соусу.

Крок 5. Потім рівномірно полити обсмажені креветки, соком лимона, віджимаючи його відразу в сковорідку.

Крок 6. Посмажити креветки з лимонним соком ще 1 хвилину і вогонь вимкнути. Креветки остудити, очистити, що робиться легко, і можна використовувати для приготування салату « Цезар ». Смачних і вдалих страв!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал