Багата вітамінами ячна каша стане відмінним варіантом для живильного сімейного сніданку, обіду або вечері. Продукт можна приготувати на воді, молоці, з додаванням овочів або м’яса. Використовуйте яскраву і просту у виконанні кулінарну добірку з 9 покрокових рецептів. Розсипчаста ячна каша на воді в каструлі на плиті
Ячна каша на молоці в каструлі
Ніжна і ароматна ячна каша виходить на молоці. Оцініть простий і швидкий рецепт в домашніх умовах. Порадуйте себе і близьких корисним і поживним продуктом. Можна подавати на сніданок або до сімейного обіду.
Час готування: 35 хвилин
Час приготування : 20 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Крупа ячна – 150 гр.
- Молоко – 3 ст.
- Цукор – 2 ст.л.
- Сіль – 1 щіпка.
- Масло вершкове – для подачі.
Процес приготування:
- Молоко вливаємо в каструлю і доводимо його до кипіння на плиті.
- Ячну крупу старанно промиваємо в холодній воді.
- У киплячому молоці розчиняємо дрібки солі і дві ложки цукру.
- Далі сюди опускаємо підготовлену крупу. Варимо її до готовності 20 хвилин.
- Періодично помішувати вміст. Готуємо на слабкому вогні, щоб молоко не википало.
- Ніжна молочна каша готова. Розкладайте її по порційних тарілках, за бажанням, додайте вершкове масло і подавайте до столу.
Як зварити ячну кашу на воді в мультиварці?
Смачно і просто приготувати домашню ячну кашу можна в мультиварці. Використовуйте рецепт на воді. Таке частування порадує поживністю і достатком вітамінів. Підходить для сімейного столу, в тому числі і для дитячого меню.
Час готування: 40 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Крупа ячна – 1 ст.
- Вода – 2 ст.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Олія – 1 ст.л.
Процес приготування:
- Спочатку підготуємо необхідні інгредієнти.
- Ріпчасту цибулю очищуємо і ріжемо так, як вам зручно.
- Далі його обсмажуємо в маслі в чаші мультиварки. Готуємо до рум’янцю і яскравого аромату.
- Ячну крупу перебираємо і промиваємо в холодній воді.
- Перекладаємо продукт до цибулі і заливаємо окропом.
- Включаємо режим, відповідний для каш, на 20 хвилин.
- Після закінчення програми можна залишити страву під кришкою ще на 15 хвилин.
- Апетитна каша з мультиварки готова. Розмішуйте її, ділите на порції і угощайтесь!
Каша з ячної крупи на молоці в мультиварці
Швидкий спосіб приготувати ніжну і наваристу ячну кашу – в мультиварці. Беріть на замітку просту кулінарну ідею і зробіть ваше домашнє меню ще більш ситним і корисним. Страва стане відмінним рішенням для сніданку і будь-якого іншого прийому їжі.
Час готування: 1 година 10 хвилин
Час приготування: 1 година
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Крупа ячна – 1 ст.
- Молоко – 3 ст.
- Цукор – 1 ст.л.
- Сіль – 1 щіпка.
- Масло вершкове – 30 гр.
процес приготування:
- Висипаємо ячну крупу в глибоку тарілку, заливаємо її холодною водою і залишаємо на три хвилини.
- Розмішуємо і промиваємо крупу. Воду акуратно зливаємо.
- Далі підготовлений продукт відправляємо в чашу мультиварки.
- Додаємо трохи солі і цукру.
- Слідом кладемо шматочок вершкового масла.
- Вливаємо необхідну кількість молока. Включаємо режим «каша» на 1 годину.
- Через деякий час ячна каша буде готова. Розмішуйте частування, ділите на порції і подавайте до столу!
Простий і смачний рецепт ячної каші на воді і молоці
Особливо ніжною ячна каша виходить з додаванням води і молока. Корисний і ситний продукт можна подавати як самостійну страву або в доповненні з іншими частуваннями. Використовуйте кулінарну ідею, щоб урізноманітнити звичне меню.
Час готування: 50 хвилин
Час приготування : 30 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Крупа ячна – 120 гр.
- Вода – 400 мл.
- Молоко – 400 мл.
- Сіль – за смаком.
- Цукор – за смаком.
- Масло вершкове – 30 гр.
Процес приготування:
- Спочатку підготуємо крупу. Її потрібно кілька разів промити і, при необхідності, перебрати.
- Після всіх процедур перекладаємо крупу в каструлю і ставимо її на плиту.
- Відразу ж заливаємо вміст окропом і солимо за смаком.
- Варимо на слабкому вогні близько 8 хвилин.
- Далі вливаємо гаряче молоко.
- При варінні постійно помішувати масу, щоб вона не пригорає.
- Додаємо цукор і готуємо 15-20 хвилин.
- В кінці процесу доповнюємо страву шматочком вершкового масла і настоюємо під кришкою ще 10 хвилин.
- Ніжна і смачна ячна каша на воді і молоці готова. Можна пробувати!
Як приготувати кашу з ячної крупи з гарбузом?
Цікавий і смачний варіант виконання ячної каші в домашніх умовах – з додаванням гарбуза. Домашнє частування порадує яскравим видом, поживністю і корисними властивостями.
Час готування: 50 хвилин
Час приготування: 35 хвилин
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Крупа ячна – 300 гр.
- Гарбуз – 0,5 кг.
- Журавлина сушена – за смаком.
- Цукор – 1 ст.л.
- Кориця – 2 ч.л.
- Олія – 2 ст . л.
- Вода – 1 л.
Процес приготування:
- Промиваємо ячну крупу в холодній воді, заливаємо водою, залишаємо на кілька годин, а після відварюємо її близько 30 хвилин на слабкому вогні до готовності.
- Відміряємо необхідну кількість сушеної журавлини. Гарбуз очищаємо від шкірки і насіння, після ріжемо плід невеликими кубиками.
- Перекладаємо шматочки гарбуза на деко з пергаментом. Випікаємо продукт близько 15 хвилин при температурі 220 градусів.
- У готову крупу відправляємо журавлину, гарбуз. Також сюди кладемо цукор, корицю і шматочок рослинного масла. Розмішуємо страву і настоюємо 15 хвилин під кришкою.
- Смачна солодка каша з гарбузом готова. Діліть на порції і пригощайте близьких!
Ситна і смачна ячна каша з м’ясом
Ситне і смачне рішення для сімейного обіду – ячна каша з м’ясом. Страва вийде наваристою і ароматною, а приготування порадує простотою. З рецептом впораються навіть новачки в кулінарній справі.
Час готування: 1 година 10 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Крупа ячна – 1 ст.
- Яловичина – 300 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Вода – 3 ст.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Олія – 1 ст.л.
Процес приготування:
- Яловичину заздалегідь розморожуємо і ділимо на невеликі шматочки.
- Відкладаємо м’ясо на час в сторону.
- Очищаємо моркву і ріжемо дрібними кубиками.
- Відправляємо овоч в розігріту з олією сковороду.
- Подрібнюємо цибулю.
- Чекаємо, коли морква стане м’якою.
- Далі кладемо до неї шматочки цибулі.
- Приєднуємо підготовлене м’ясо.
- За смаком солимо піджарку і розмішуємо.
- Вливаємо сюди трохи кип’яченої води.
- Тушкуємо на слабкому вогні близько 30-40 хвилин.
- Промиваємо ячну крупу, перекладаємо її в каструлю, заливаємо водою і варимо 20 хвилин.
- За 10 хвилин до готовності додаємо м’ясну піджарку і спеції за смаком.
- Готуємо на слабкому вогні, періодично помішуючи.
- Ароматна навариста каша з м’ясом готова. Діліть на порції і пригощайте близьких!
Ячна каша в горщику в духовці
Наваристий і ароматна ячна каша виходить в духовці в горщиках. Ситне частування підійде як гарнір, також можна подавати як повноцінна страва до сніданку в колі сім’ї.
Час готування: 1 година 10 хвилин
Час приготування: 1 година
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Крупа ячна – 2 ст.
- Вода – 2 ст.
- Молоко – 2 ст.
- Цукор – 1 ст.л.
- Сіль – 1 ч.л.
- Масло вершкове – 60 гр.
Процес приготування:
- Ячну групу промиваємо під холодною водою кілька разів.
- Промитий продукт перекладаємо в горщик.
- Сюди додаємо трохи солі, цукру і вливаємо гарячу воду.
- Слідом вливаємо молоко і кладемо вершкове масло. Ставимо заготовку на 1 годину в попередньо розігріту до 200 градусів духовку.
- В процесі стежимо за готовністю каші. Якщо рідина занадто швидко википить, то можна зменшити температурі до 110 градусів.
- Апетитна і ніжна каша готова. Розмішуйте її, ділите на порції і пригощайте рідних.
Покроковий рецепт приготування ячної каші з тушонкою
Поживна кулінарна ідея для домашнього столу – ячна каша з тушонкою. Таке частування підійде для швидкого сімейного обіду. Беріть на замітку простий і смачний рецепт.
Час готування: 35 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Крупа ячна – 1 ст.
- Тушонка свиняча – 250 гр.
- Вода – 2,5 ст.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Лист лавровий – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Оливкова олія – 90 мл.
Процес приготування:
- Подрібнюємо цибулю і обсмажуємо його в олії в каструлі з товстим дном.
- У цей час промиваємо ячну крупу під холодною водою кілька разів.
- Викладаємо свинячу тушонку на тарілку. При необхідності, ділимо її на невеликі частини.
- Відправляємо м’ясний продукт до цибулі.
- Далі викладаємо промиту крупу.
- Вливаємо необхідну кількість гарячої води, додаємо сіль і спеції. Варимо до готовності 20 хвилин.
- Ситна ячна каша з тушонкою готова. Розкладайте по тарілках і подавайте до столу!
Як зварити кашу з ячної крупи з куркою?
Яскраве кулінарне рішення для вашого столу – ячна каша з курячим м’ясом. Страва вийде неймовірно смачною, ситною і корисною. Підходить для швидкого домашнього обіду.
Час готування: 40 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Крупа ячна – 1 ст.
- Курка – 150 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Часник – 2 зубчики.
- Морква – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Олія – для смаження.
- Вода – 3 ст.
Процес приготування:
- Подрібнюємо цибулю, моркву і зубчики часнику. Смажимо овочі до м’якого стану на рослинній олії в каструлі з товстим дном.
- Сюди ж викладаємо шматочки курячого м’яса. Смажимо до напівготовності курки.
- Слідом викладаємо в каструлю, заздалегідь промиту під водою ячну крупу. Солимо продукти і доповнюємо їх спеціями за смаком.
- Заливаємо вміст водою. Чекаємо кипіння і після варимо на слабкому вогні близько 20 хвилин.
- Готову кашу з куркою акуратно розмішуємо, розкладаємо по тарілках і пригощаємося.