Виливаємо на сковороду банку згущеного молока і за 15 хвилин отримуємо торт-сметанник. Поки смажаться коржі, швидко робимо крем

Випічка торта займає зазвичай не менше кількох годин ввечері, але можна впоратися і всього за 15 хвилин. Насичений сметанник, немов складається з суцільного крему, готується з 1 банки згущеного молока і сметани. І незважаючи на простоту рецепта, десерт легко дасть фору багатьом ласощам з кондитерської книги.

Інгредієнти:

  • банка згущеного молока,
  • 2 яйця,
  • 180 грамів борошна,
  • 10 грамів розпушувача,
  • 400 мілілітрів сметани,
  • столова ложка цукрової пудри,
  • тертий шоколад.

Приготування:

Згущене молоко спочатку підготуємо до сковороди: переливаємо її в глибоку миску, туди ж розбиваємо 2 яйця, збиваємо вінчиком. Через сито додаємо борошно, знову змішуємо і виливаємо суміш на сковороду.

Смажимо на повільному вогні з обох сторін і отримуємо коржі, це буде основа нашого сметанника. Всього вийде 3 коржа діаметром в 24 сантиметри.

Швидко робимо крем: в сметану додаємо цукрову пудру, трохи загущувача, збиваємо все міксером.

Збираємо сметанник. Викладаємо перший корж на велику тарілку, промазуємо кремом. Точно так само чинимо з іншими коржами, викладаючи їх один на одного.

Боковини і верх торта також промазуємо кремом. Посипаємо тертим шоколадом і десерт готовий.

Подавати торт найкраще з несолодким чаєм. Він ідеально підкреслить кремову структуру десерту.

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал