Випічка торта займає зазвичай не менше кількох годин ввечері, але можна впоратися і всього за 15 хвилин. Насичений сметанник, немов складається з суцільного крему, готується з 1 банки згущеного молока і сметани. І незважаючи на простоту рецепта, десерт легко дасть фору багатьом ласощам з кондитерської книги.
Інгредієнти:
- банка згущеного молока,
- 2 яйця,
- 180 грамів борошна,
- 10 грамів розпушувача,
- 400 мілілітрів сметани,
- столова ложка цукрової пудри,
- тертий шоколад.
Приготування:
Згущене молоко спочатку підготуємо до сковороди: переливаємо її в глибоку миску, туди ж розбиваємо 2 яйця, збиваємо вінчиком. Через сито додаємо борошно, знову змішуємо і виливаємо суміш на сковороду.
Смажимо на повільному вогні з обох сторін і отримуємо коржі, це буде основа нашого сметанника. Всього вийде 3 коржа діаметром в 24 сантиметри.
Швидко робимо крем: в сметану додаємо цукрову пудру, трохи загущувача, збиваємо все міксером.
Збираємо сметанник. Викладаємо перший корж на велику тарілку, промазуємо кремом. Точно так само чинимо з іншими коржами, викладаючи їх один на одного.
Боковини і верх торта також промазуємо кремом. Посипаємо тертим шоколадом і десерт готовий.
Подавати торт найкраще з несолодким чаєм. Він ідеально підкреслить кремову структуру десерту.