Вівсянка – дуже корисний продукт, який підходить як для дієтичного харчування, так і для тих, хто хоче поліпшити стан шкіри і кишечника. Готувати вівсяну кашу дуже просто як солодкою – з фруктами або ягодами або солоною як гарнір до м’яса або риби.
Швидка каша з вівсяних пластівців на воді
Пластівці з вівса – легкий в приготуванні продукт, з яким впорається навіть дитина. У вівсяних пластівцях зберігаються практично всі корисні речовини і мікроелементи, а готується каша з пластівців дуже швидко і легко. Подають кашу в якості самостійного блюда з різними Топпінг – ягодами, фруктами, сосисками або яєчнею.
Час готування: 25 хв.
Час приготування: 5 хв.
Працюй – 1.
Інгредієнти:
- Пластівці вівсяні – 3 ст.л.
- Масло вершкове – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
- Пластівці всипають в глибоку керамічну тарілку.
- Продукт заливається окропом так, щоб вода була трохи вище пластівців і перемішується.
- Кашу накривають кришкою і залишають на 20 хвилин.
- Як тільки каша завариться, її солять і додають шматочок вершкового масла. Все ретельно перемішують.
- Щоб продукт був ще смачнішим, кашу можна поставити в мікрохвильову піч ще на 2 хвилини, а після подавати.
Вівсяна каша на воді з цільних зерен вівса
Цілісні вівсяні зерна готуються трохи довше, ніж пластівці, але вважаються ще більш корисними, оскільки містять у великій кількості фосфор, хром, магній, нікель, цинк, фтор, калій, кальцій, а також пектини і ряд вітамінів. Також каша з цілісних зерен містить багато білка і підходить для дієтичного харчування.
Час готування: 55 хв.
Час приготування: 5 хв.
Працюй – 2.
Інгредієнти:
- Крупа вівсяна – 150 гр.
- Цукор-пісок – за смаком.
- Вода – 500 мл
- Сіль – за смаком.
- Ягоди – за смаком.
- Масло вершкове – за смаком.
Процес приготування:
- Крупу перебирають і висипають в сотейник.
- У ємність з вівсяними зернами вливають воду і злегка підсолюють. Вміст сотейника доводять до кипіння, постійно помішуючи.
- Готувати кашу потрібно при середньому нагріванні близько 20 хвилин, потім зробити вогонь менше, накрити сотейник кришкою і продовжувати приготування ще близько півгодини.
- Додати в кашу цукор і перемішати.
- Подають вівсянку з вершковим маслом і свіжими ягідками.
Солодка вівсяна каша на воді з цукром
Деякі вважають за краще не солону, а солодку вівсянку. До такої каші подають різні – від шоколаду і ягід до свіжих або сушених фруктів. Виходить повноцінне і корисне блюдо для сніданку або денного перекушування.
Час готування: 20 хв.
Час приготування: 5 хв.
Працюй – 2.
Інгредієнти:
- Пластівці вівсяні – 0,5 ст.
- Вода – 1,5 ст.
- Цукор – пісок – за смаком.
- Сіль – щіпка.
- Масло вершкове – за смаком.
- Ягоди або фрукти – за смаком.
Процес приготування:
- У каструлю або сотейник влити воду і закип’ятити.
- Акуратно всипати пластівці вівса і трохи підсолити.
- Перемішати і додати цукровий пісок. Обсяг цукру береться, виходячи з власних уподобань.
- Готувати кашу на слабкому вогні, поки рідина не випарується. Важливо періодично її помішувати. До повного приготування буде потрібно близько 10 хвилин.
- Кашу знімають з вогню і додають масло. Подають гарячою з ягодами або нарізаними скибочками фруктів.
Як зварити вівсяну кашу на воді в мультиварці?
Процес приготування вівсяної каші в мультиварці – це найбільш простий і легкий спосіб приготування корисного сніданку для всієї родини. Пристрій економить цінний час, особливо з ранку, і при цьому каша виходить смачною і ситної.
Час готування: 25 хв.
Час приготування: 5 хв.
Працюй – 3.
Інгредієнти:
- Пластівці вівсяні – 160 гр.
- Масло вершкове – 1 ч.л.
- Вода – 400 мл
- Сіль – за смаком.
- Цукор-пісок – за смаком.
Процес приготування:
- Чашу пристрої до початку готування потрібно змастити вершковим маслом.
- Пластівці висипають в підготовлену ємність і заливають водою.
- Додати бажану кількість цукру і солі, перемішати.
- Встановити пристрій на програму «Крупи», «Дитяче меню» або «Каші». При відсутності автоматичного таймера час приготування складе близько 15 хвилин.
- Коли мультиварка подасть сигнал про завершення приготування, потрібно покласти в кашу масло і перемішати. Включити режим «Підігрів» і потримати блюдо ще кілька хвилин. Подавати гарячою.
Простий і смачний рецепт вівсяної каші на воді з маслом
Вівсянка на воді – дієтичне блюдо, однак фахівці рекомендують додавати в нього вершкове масло, щоб збагатити смак продукту і зробити його більш привабливим для дорослих і дітей. Крім того, в кашу можна додати горіхи, сухофрукти або ягоди.
Час готування: 10 хв.
Час приготування: 5 хв.
Працюй – 2.
Інгредієнти:
- Пластівці вівсяні – 1 ст.
- Вода – 2 ст.
- Масло вершкове – 80 гр.
- Кориця – за смаком.
- Кардамон – за смаком.
- Мед – 1 ст.л.
- Горіхи, фрукти або ягоди – за смаком.
Процес приготування:
- У глибоку керамічну миску висипати пластівці
- Влити туди ж потрібне кількість води.
- Додати корицю і кардамон, перемішати і готувати в мікрохвильовці на високій потужності близько 3 хвилин.
- Дістати миску з вівсянкою з мікрохвильової печі, покласти масло і добре перемішати.
- Заправити кашу медом, розкласти по тарілках, прикрасити горіхами, ягодами або скибочками фруктів і подавати.
Як приготувати вівсяну кашу з родзинками на воді?
Ізюм – відмінний інгредієнт для приготування вівсяної каші. Він доповнює смак і збагачує продукт корисними речовинами, вітамінами і мікроелементами. Рекомендується попередньо витримати родзинки в гарячій воді, щоб він став більш м’яким.
Час готування: 25 хв.
Час приготування: 5 хв.
Працюй – 1.
Інгредієнти:
- Пластівці вівсяні – 5 ст.л.
- Вода – 200 мл
- Ізюм темний – 10 гр.
- Цукор-пісок – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
- Пластівці прогрівають на сухій сковороді протягом 2 хвилин при постійному помішуванні.
- Родзинки промити і залити окропом, витримати 10 хвилин.
- Довести до кипіння воду в сотейнику і всипати туди пластівці.
- Після повторного кипіння тримати сотейник на слабкому вогні близько 3 хвилин, а після всипати туди родзинки , перемішати і готувати ще 2 хвилини.
- Зняти кашу з вогню, приправити за смаком, всипати бажану кількість цукру і солі. Перемішати і, накривши кришкою, залишити її на кілька хвилин, а після подавати.
Дуже смачна вівсяна каша на воді з бананом
Банан – хороший продукт-антидепресант, здатний збагатити смак вівсяної каші і додати сил і енергії на кілька годин. Таке блюдо – відмінний спосіб почати день з корисною і правильною їжі.
Час готування: 15 хв.
Час приготування: 5 хв.
Працюй – 2.
Інгредієнти:
- Банан – 2 шт.
- Масло вершкове – 40 гр.
- Цукор-пісок – за смаком.
- Пластівці вівсяні – 100 гр.
- Вода – 400 мл
- Шоколад тертий – за бажанням.
Процес приготування:
- У сотейнику закип’ятити воду.
- Акуратно всипати пластівці в окріп, обережно помішуючи, і готувати 20 хвилин при слабкому нагріванні.
- Банани очистити і нарізати скибочками.
- У кашу додати цукор, перемішати і накрити кришкою. Щоб блюдо настоялося, дати йому постояти ще 5 хвилин.
- Подавати кашу з скибочками банана і вершковим маслом. При бажанні додати трохи тертого шоколаду.
Покроковий рецепт приготування вівсяної каші на воді з яблуком
Яблуко містить пектини, які доповнюють корисні властивості вівсянки, і таке блюдо – одна з найпопулярніших рекомендацій дієтологів. Якщо хочеться більше солодкого, але при цьому корисного продукту, краще вибирати яблука солодких сортів: тоді можна відмовитися від додавання цукру.
Час готування: 25 хв.
Час приготування: 5 хв.
Працюй – 2.
Інгредієнти:
- Крупа вівсяна – 0,5 ст.
- Вода – 200 мл.
- Цукор-пісок – за смаком.
- Яблуко – 1 шт.
Процес приготування:
- Воду влити в сотейник і довести рідину до кипіння.
- Всипати пластівці, дочекатися, поки вода знову закипить, і готувати на слабкому вогні близько 20 хвилин, періодично помішуючи.
- З яблука зняти шкірку і видалити серцевину, нарізати фрукт середнього розміру кубиком.
- Коли вівсянка розвариться, додати цукор і яблука, перемішати і вимкнути вогонь.
- Подавати кашу негайно.
Солодка вівсяна каша на воді з медом
Деякі вважають за краще солодку вівсянку, але не хочуть використовувати для її приготування цукор. Його з успіхом можна замінити медом, а якщо доповнити продукт горіхами або фруктами, смак буде ще яскравіше і приємніше.
Час готування: 35 хв.
Час приготування: 5 хв.
Працюй – 2.
Інгредієнти:
- Крупа вівсяна – 0,5 ст.
- Вода – 1 ст.
- Масло вершкове – 40 гр.
- Мед – 0,5 ст.л.
- Кориця – за смаком.
- Банан – 1 шт.
- Варення – 1 ст.л.
Процес приготування:
- Воду влити в каструлю або сотейник і довести рідину до кипіння.
- Всипати крупу і додати мед, перемішати, продовжувати готувати на слабкому вогні.
- Банан потрібно очистити, частина розім’яти в пюре, решта нарізати невеликими шматочками.
- Коли каша почне ставати гущі, зробити вогонь дуже маленьким і всипати в продукт корицю. Проварити ще кілька хвилин, а потім зняти з плити.
- Змішати кашу з банановим пюре і викласти на тарілки. Додати скибочки банана і варення. Приємного апетиту!