Вечеря без м’яса – 9 швидких і смачних рецептів приготування з покроковими фото

Вечеря без м’яса – це вибір тих, хто вважає за краще вживати в їжу перед сном виключно легкі продукти, які не доведеться перетравлювати шлунку до самого ранку. Розвантажте свій організм і приготуйте до вечері для всієї родини ситні і дуже смачні страви з овочів з різними добавками або крупи з всілякими соусами. Дана стаття особливо буде цікава тим, хто повністю відмовився від м’яса або ж прагнути скинути вагу.

Цвітна капуста в клярі на сковороді

Цвітна капуста в клярі на сковороді – це прекрасний спосіб доповнити раціон вашої родини смачним і корисним стравам, на приготування якого у вас піде не більше півгодини. Невеликі суцвіття, покриті сумішшю з молока, яєць і твердого сиру припадуть до смаку кожному!

Час готування – 30 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Цвітна кольорова – 250 гр.
  • Молоко – 40 мл.
  • Яйця – 1 шт.
  • Сир твердих сортів – 30 гр.
  • Борошно кукурудзяна – 30 гр.
  • Лист лавра – 1 шт.
  • Часник гранульований – ½ ч.л.
  • Трави італійські – ½ ч.л.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Вилок капусти ділимо на суцвіття середнього розміру, відварюємо з додаванням солі і лавра 1-2 хвилини після кипіння.

Крок 2. Для кляру в піалу розбиваємо яйце і збиваємо з дрібкою солі.

Крок 3. Збите яйце приправляємо гранульованим часником, ароматними травами, чорним перцем, вливаємо молоко.

Крок 4. Сир подрібнюємо за допомогою терки з дрібними отворами і висипаємо до кляру разом з борошном.

Крок 5. Масу гарненько перемішуємо і занурюємо суцвіття.

Крок 6. Обсмажуємо капусту в клярі на маслі з усіх боків до золотистої скоринки.

Крок 7. Смачного!

Тушковані кабачки з рисом і овочами

Тушковані кабачки з рисом і овочами – це страва, яка ідеально підходить для тих, хто дотримується посту або повністю відмовився від споживання продуктів тваринного походження. Незважаючи на те, що до складу входить лише крупа і овочі, готове страву виходить дуже ситним і смачним.

Час готування – 25 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Рис ( відварний ) – 100 гр.
  • Кабачки – 150 гр.
  • Морквина – 60 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Квасоля стручкова – 60 гр.
  • Томати – 2 шт.
  • Олія – 1 ст.л.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Овочі очищаємо від шкурки і лушпиння – ополіскуванні водою. Цибулю і морквину ріжемо на сегменти середнього розміру і пасеруємо на гарячому маслі близько 3-4 хвилин, періодично помішуючи.

Крок 2. Доповнюємо овочі кубиками кабачка і стручковою квасолею, смажимо на сильному полум’ї ще 3-4 хвилини.

Крок 3. Томати обдаємо крутим окропом, видаляємо шкірку, м’якоть подрібнюємо і відправляємо до овочів в сковороді, підсолюємо.

Крок 4. У момент, коли всі овочі стали м’якими і підрум’янилися – додаємо сто грам відварного рису.

Крок 5. Складові страви ретельно перемішуємо і прогріваємо протягом 4-5 хвилин під кришкою.

Крок 6. Сервіруємо ароматне страва по порційних піалів і подаємо до столу. Смачного!

Запіканка з брокколі і цвітної капусти

Запіканка з брокколі і цвітної капусти – це низькокалорійна і корисна страва, яка приємно здивує вас своїми смаковими характеристиками і незрівнянним ароматом. Для того щоб страва вийшло більш вишуканим, рекомендуємо додати трохи натертого сиру і сметани для соковитості.

Час готування – 60 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 3.

Інгредієнти:

  • Брокколі – 250 гр.
  • Капуста цвітна – 250 гр.
  • Сир твердий – 80 гр.
  • Молоко – 80 мл.
  • Сметана – 40 гр.
  • Яйця – 4 шт.
  • Олія соняшникова – 1 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Брокколі і капусту проварюємо в підсоленій воді протягом п’яти хвилин.

Крок 2. Для заливки в миску розбиваємо яйця, додаємо молоко, сметану, сіль і мелений перець для пікантності.

Крок 3. Збиваємо яйця з добавками за допомогою міксера або ручного вінчика.

Крок 4. Підсипаємо натертий сир – перемішуємо.

Крок 5. Форму для запікання промазуємо тонким шаром масла і розділимо овочі.

Крок 6. Брокколі і капусту заливаємо яєчною сумішшю, за бажанням верхівку здабрюємо жменею сиру.

Крок 7. Випікаємо страву протягом 40 хвилин при 180 градусах.

Крок 8. Запіканку подаємо до столу в теплому вигляді і насолоджуємося. Смачного!

Запіканка з макаронів з сиром і яйцем

Запіканка з макаронів з сиром і яйцем – це дуже просте в приготуванні, але в той же час нереально смачна страва, яка прекрасно підійде для повноцінного і ситного обіду або вечері для всієї родини. До того ж, для готування підійдуть не тільки свіжі макаронні вироби, але і вчорашні.

Час готування – 30 хв.

Час приготування – 7 хв.

Порції – 3-4.

Інгредієнти:

  • Макарони – 250 гр.
  • Яйця – 3 шт.
  • Кріп – 1 пучок.
  • Сир твердих сортів – 100 гр.
  • Цибуля зелена – 1 пучок.
  • Майонез – 1 ст.л.
  • Олія – 1 ч.л.
  • Суміш перців молота – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Макарони відварюємо в підсоленій воді до готовності.

Крок 2. Паралельно готуємо заливку: яйця збиваємо з додаванням майонезу, рубаної зелені, суміші перців і солі.

Крок 3. Збиваємо виделкою до однорідності.

Крок 4. З макаронів зливаємо надлишки рідини і пересипаємо в жароміцну форму, присмачену маслом.

Крок 5. Заливаємо макаронні вироби яєчної сумішшю з зеленню і відправляємо в духову шафу на 20 хвилин ( 180 градусів ).

Крок 6. Після закінчення часу посипаємо страву сирною стружкою і ставимо в духовку ще на кілька хвилин.

Крок 7. Обережно виймаємо форму з гарячої печі.

Крок 8. І порізавши, немов торт, подаємо до столу. Готуйте і отримуйте задоволення!

Класичний рататуй в духовці

Класичний рататуй в духовці – це традиційна страва Провансу, яка досить давно набуло популярності і в наших широтах. Що зовсім не дивно, адже поєднання печінках овочів виходить настільки вдалим, що приготувавши одного разу, ви будете повертатися до цього рецептом знову і знову!

Час готування – 55 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Перець зелений – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 300 гр.
  • Часник – 3 зуб.
  • Баклажан – 250 гр.
  • Кабачок – 250 гр.
  • Помідори – 300 гр.
  • Оливкова олія – 4 ст.л.
  • Лист лавра – 1 шт.
  • Трави прованські – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Цибуля і часник « звільняємо » від лушпиння і нарізаємо: цибуля – напівкільцями, часник – пластинами.

Крок 2. Перець вичищаємо від насіннєвої коробочки, вирізаємо плодоніжку, ріжемо довільними скибочками.

Крок 3. Кабачок і баклажан нарізаємо кубиками однакового розміру.

Крок 4. Соковиті томати ріжемо кубиком.

Крок 5. У сотейнику нагріваємо оливкова олія і пасеруємо цибулю з часником.

Крок 6. Через 4 хвилини в ту ж жароміцний посуд відправляємо перець, баклажан, ароматні трави, сіль і лаврушку – перемішуємо і смажимо 10 хвилин, потім зменшуємо полум’я і тушкуємо під кришкою протягом 10 хвилин.

Крок 7. Після засипаємо шматочки кабачка, помішуємо і тушкуємо ще 5 хвилин.

Крок 8. Далі, викладаємо помідори і доводимо овочеву суміш до кипіння. Здабрюємо сіллю і чорним перцем на свій смак.

Смачного!

Салат з руколою, помідорами і авокадо

Салат з руколою, помідорами і авокадо – це популярна і нереально смачна закуска, яку можна виявити в меню більшості ресторанів і кафе. Сьогодні ми приготуємо це яскраве і корисне страву в домашніх умовах і доповнимо його сиром, який за смаком можна замінити бринзою або іншими розсольними сирами.

Час готування – 15 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Руккола – 1 пучок.
  • Авокадо – 1 шт.
  • Сир – 200 гр.
  • Помідори « черрі » – 300 гр.
  • Петрушка – ½ пучка.
  • Цибуля зелена – ½ пучка.
  • Часник – 1-2 зуб.
  • Оливкова олія – 2 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Зелень ретельно промиваємо, струшуємо надлишки вологи і дрібно ріжемо, доповнюємо часником, пропущеним через прес.

Крок 2. Заливаємо петрушку і цибулю оливковою олією – гарненько перемішуємо.

Крок 3. В отриману суміш викладаємо половинки черрі – помішуємо.

Крок 4. Доповнюємо овочі кубиками авокадо.

Крок 5. Солимо і перчимо, орієнтуючись на свої переваги.

Крок 6. Підсипаємо 2/3 частини сиру до овочів.

Крок 7. Додаємо пікантну руколу.

Крок 8. Кількома рухами об’єднуємо компоненти, присипаємо залишилися сиром верх салату і приступаємо до дегустації. Смачного!

Тушкована капуста з томатною пастою

Тушкована капуста з томатною пастою – це самостійна страва, яку при бажанні можна подавати до столу також і в якості гарніру. Тонко нашаткована білокочана капуста, доповнена соусом і пригашена до м’якості – це ароматне і дуже смачне страву, яке допоможе вам урізноманітнити звичний раціон.

Час готування – 35 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 3-4.

Інгредієнти:

  • Капуста – 600 гр.
  • Паста томатна – 1 ст.л.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Цибуля зелена – 2-3 пера.
  • Вода – 2-3 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Тонко шинкуємо капусту.

Крок 2. Цибулину очищаємо і нарізаємо кубиками.

Крок 3. Морквину очищаємо від шкірки і подрібнюємо за допомогою бурачною терки.

Крок 4. Розігріваємо олію і обсмажуємо цибулю і морквину протягом 7-8 хвилини, періодично помішуючи.

Крок 5. Паралельно в тарілці солимо капусту і розминаємо її руками, щоб стружка пустила сік.

Крок 6. Капусту переміщаємо перемішуємо.

Крок 7. Тушкуємо інгредієнти під закритою кришкою близько 12-15 хвилин. До моменту, коли капустяна соломка стала м’якою, заливаємо томатну пасту, розведену в воді ( пропорція 1: 1 ).

Крок 8. Тушкуємо овочі без кришки ще 8-10 хвилин, солимо на свій смак.

Крок 9. Перед подачею присипаємо страву подрібненим зеленою цибулею. Смачного!

Класичний грецький салат

Класичний грецький салат – це середземноморська класика, яка давно стала, улюблена і серед нашого народу. Побалуйте себе неймовірно смачною і легкою закускою зі свіжих овочів, доповнених фетою або бринзою і заправленої якісним оливковою олією і лимонним соком.

Час готування – 25 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Листя салат – 3 шт.
  • Томати – 4-5 шт.
  • Огірки – 1 шт.
  • Цибуля червона – ½ шт.
  • Маслини – 6-8 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Сир « фета » – 50 гр.
  • Оливкова олія – 1 ст.л.
  • Сік лимонний – 1 ч.л.
  • М’ята суха – за смаком.
  • Орегано – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Вимиті і обсушені листя салату рвемо руками або довільно нарізаємо.

Крок 2. Томати розрізаємо на 4-6 частин в залежності від розміру.

Крок 3. З огірка зчищаємо шкірку і нарізаємо півкільцями, великими скибочками ріжемо болгарський перець.

Крок 4. Очищену солодку цибулину розрізаємо на тонкі пір’я або півкільцями.

Крок 5. Укладаємо всі нарізані інгредієнти в сервірувальний глибокий страва, доповнюємо маслинами.

Крок 6. Розламуємо сир на великі шматки і викладаємо в салат. Заправляємо страву оливковою олією і лимонним соком, приправляємо орегано, сухою м’ятою, дрібкою солі і чорним перцем. Смачного!

Лобіо з червоною квасолі

Лобіо з червоної квасолі – це пікантна і в міру гостра страва, яка припаде до смаку всім любителям бобових культур. Для даного рецепта рекомендуємо використовувати червону квасолю сорти « Бордо », бо вона прекрасно зберігає свою форму навіть після термічної обробки.

Час готування – 4 ч.

Час приготування – 10-15 хв.

Порції – 2-3.

Інгредієнти:

  • Квасоля червона – 300 гр.
  • Хмелі-сунелі – ½ ч.л.
  • Перець солодкий болгарський – 1 шт.
  • Перець чорний мелений – 1-2 щіпки.
  • Олія – 4 ст.л.
  • Лист лавра – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Часник – 1-2 зуб.
  • Томати – 1 шт.
  • Перець гострий – 1 шт.
  • Ядра волоських горіхів – 40 гр.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Кінза / петрушка – 1 пучок.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продукти за списком.

Крок 2. Замочуємо квасолю в холодній воді на кілька годин. Після міняємо воду і відварюємо до готовності, солимо в кінці термічної обробки.

Крок 3. Готові боби остуджуємо прямо в воді і, не втрачаючи часу, нарізаємо кубиком цибулину і солодкий перець.

Крок 4. Смажимо на маслі нарізку овочів до напівготовності.

Крок 5. З помідора видаляємо шкурку, м’якоть довільно подрібнюємо.

Крок 6. Викладаємо томат до перцю з цибулею, також додаємо слайси часнику, кільця гострого перцю, хмелі-сунелі, мелений перець, сіль і лавр – перемішуємо і протушкуюємо ще кілька хвилин на повільному вогні.

Крок 7. Ядра волоських горіхів перемелюємо в кавомолці або дробимо в ступці.

Крок 8. З квасолі зливаємо відвар, викладаємо бобову культуру до овочів разом з волоськими горіхами і рубаною зеленню – помішуємо і прогріваємо ще 3-4 хвилини.

Крок 9. Лобіо повністю готове до подачі. Смачного!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал