Варення з лохини на зиму – це дуже смачні ласощі, які точно урізноманітнює ваші домашні заготовки. Таке частування можна подавати до чаю, млинців або оладками. Кращі варіанти для приготування ягідного варення ми зібрали для вас в нашій перевіреній кулінарній добірці з п’яти простих рецептів з покроковими фото.
Варення-п’ятихвилинка з лохини
Варення-п’ятихвилинка з лохини – це цікаве ласощі, перед яким буде важко встояти. Такий продукт порадує насиченим смаком і яскравим ягідним ароматом. Для приготування частування на тривале зберігання використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої добірки.
Час готування – 12 годин
Час приготування – 5 хвилин
Порції – 1,5 л.
Інгредієнти:
- Лохина – 1 кг.
- Цукор – 1 кг.
Процес приготування:
Крок 1. Відбираємо свіжу лохину, видаливши палички і листочки. Ретельно промиваємо ягоди під холодною водою. Даємо їм висохнути.
Крок 2. Перекладаємо лохину в велику миску і додаємо цукор. Гарненько перемішуємо, щоб цукор рівномірно покрив всі ягоди.
Крок 3. Ми залишаємо заготівлю на ніч для рясного виділення соку.
Крок 4. Ставимо наповнену миску або каструлю на вогонь.
Крок 5. Доводимо до кипіння на невеликому вогні і варимо після рівно 5 хвилин. Прибираємо з плити.
Крок 6. Розливаємо гарячі ласощі у стерилізовані банки, закриваємо кришками і даємо повністю охолонути.
Крок 7. Варення-п’ятихвилинка з лохини готове. Прибирайте на зберігання в прохолодне місце.
Сире варення з лохини без варіння
Сире варення з лохини без варіння – це цікаве ласощі для вашого домашнього столу. Такий продукт порадує насиченим смаком і ароматом. Можна використовувати для випічки і приготування інших рецептів. Для заготівлі частування на тривале зберігання використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої добірки.
Час готування – 1 година 30 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 1 л.
Інгредієнти:
- Лохина – 1 кг.
- Цукор – 1 кг.
Процес приготування:
Крок 1. Відбираємо свіжу лохину, видаливши палички і листочки. Ретельно промиваємо ягоди під холодною водою. Даємо їм висохнути.
Крок 2. Перекладаємо лохину в велику миску і додаємо цукор. Гарненько перемішуємо, щоб цукор рівномірно покрив всі ягоди.
Крок 3. Перекладаємо продукти в чашу блендера і подрібнюємо все до однорідного стану.
Крок 4. Отриману масу знову відправляємо в глибокий посуд. Ми залишаємо на одну годину і періодично помішуємо.
Крок 5. Промиваємо невеликі банки і стерилізуємо їх будь-яким зручним способом. Можна потримати їх над парою або просушити в духовці.
Крок 6. Перекладаємо масу з лохини і цукру в стерильні банки. Закриваємо їх кришками.
Крок 7. Сире варення з лохини без варіння готове. Забирайте заготовки на зберігання в холодне місце. Можна поставити в холодильник.
Варення з лохини з желатином на зиму
Варення з лохини з желатином на зиму – це дуже смачне, ароматне і густе ласощі для вашого столу. Такий продукт можна подавати до чаю або додавати в домашню випічку. Щоб приготувати апетитне частування, використовуйте повірений рецепт з нашої добірки з фото.
Час готування – 1 година
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 0,7 л.
Інгредієнти:
- Лохина – 260 гр.
- Цукор – 360 гр.
- Вода – 200 мл.
- Лимон – 1 шт.
- Желатин – 20 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.
Крок 2. Перебираємо лохину, добре промиваємо її під водою і обсушуємо. Викладаємо ягоди в велику каструлю або миску.
Крок 3. Перекладаємо ягоди в каструлю, заливаємо їх водою і ставимо на плиту. Повільно доводимо вміст до кипіння і після варимо близько 10 хвилин.
Крок 4. Ягідну масу перетираємо через сито і відправляємо назад в каструлю. Відокремлюємо трохи гарячого сиропу і розчиняємо в ньому желатин.
Крок 5. До перетертих ягід відправляємо лимонний сік, лимонну цедру. Всипаємо цукор. Перемішуємо і варимо 5 хвилин після кипіння. В кінці вмішуємо желатин.
Крок 6. Розливаємо частування по стерилізованих банкам. Закриваємо їх кришками і даємо повністю охолонути.
Крок 7. Варення з лохини з желатином на зиму готове. Прибирайте на зберігання в прохолодне місце!
Варення з лохини з малиною на зиму
Варення з лохини з малиною на зиму – це оригінальне ласощі, перед яким буде важко встояти. Такий продукт порадує насиченим смаком і яскравим ягідним ароматом. Для приготування частування на тривале зберігання використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої добірки.
Час готування – 1 година
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 1,5 л.
Інгредієнти:
- Лохина – 1 кг.
- Малина – 1 кг.
- Цукор – 1,5 кг.
- Кислота лимонна – 1 ч.л.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти. Кілограм лохини необхідно перебрати, видаливши палички і листочки, а потім ретельно промити ягоди під холодною водою і дати їм висохнути.
Крок 2. Також чинимо і з малиною: перебираємо, промиваємо і даємо стекти воді.
Крок 3. Далі обидва види ягід засипаємо вказаною кількістю цукру і залишаємо на кілька годин, злегка пом’явши толкушкою.
Крок 4. Ставимо каструлю на середній вогонь і постійно помішуємо, поки цукор повністю не розчиниться. Коли цукор розтане, збільшуємо вогонь до середнього і доводимо суміш до кипіння.
Крок 5. Потім зменшуємо вогонь до мінімуму і продовжуємо варити варення, помішуючи періодично. Готуємо до тих пір, поки воно не загусне і не придбає консистенцію желе. Це займе близько 20-30 хвилин.
Крок 6. Додаємо лимонну кислоту і перемішуємо. Гаряче варення переливаємо в стерильні банки і закриваємо кришками. Ми залишаємо настоюватися на кілька годин або ніч.
Крок 7. Варення з лохини з малиною на зиму готове. Забирайте на зберігання в прохолодне місце!
Лохина перетерта з цукром на зиму без варіння
Лохина перетерта з цукром на зиму без варіння – це вітамінна і дуже смачна заготівля. Такий продукт можна додавати в випічку і в інші десерти. Для приготування ароматного ягідного частування використовуйте перевірений рецепт з покроковими фото.
Час готування – 1 година 15 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 1 л.
Інгредієнти:
- Лохина – 1 кг.
- Цукор – 1 кг.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти, відміряємо їх потрібну кількість.
Крок 2. Перебираємо лохину, добре промиваємо її під водою і обсушуємо. Викладаємо ягоди в велику каструлю або миску.
Крок 3. Засипаємо ягоди вказаною кількістю цукру.
Крок 4. Потрусити вміст каструлі, щоб цукор рівномірно розподілився по ягодам.
Крок 5. Далі заготівлю перетираємо будь-яким зручним способом.
Крок 6. Швидко і зручно використовувати блендер.
Крок 7. Переливаємо заготівлю назад в каструлю або глибоку миску. Даємо маси настоятися, періодично помішуючи ложкою.
Крок 8. Коли всі крупинки цукру розчинятися, можна розливати ласощі по стерилізованим банкам. Зберігаємо заготовки в холодильнику.
Крок 9. Лохина перетерта з цукром на зиму без варіння готова.