
Якщо рік видався багатим на величезні ягоди – кавуни, готуємо оригінальне і неймовірно смачне варення з кірочок кавуна. Дати їм друге життя дуже просто, потрібно лише витратити трохи часу і цукрового піску.
Варення з кавунових кірок з лимоном на зиму
Набридли стандартні заготовки на зиму? Вихід є! Приготуємо цікаве варення з кавуна, а точніше, з його корок, в яких міститься величезна кількість корисних кислот і мікроелементів. А в поєднанні з цитрусом – лимоном, десерт має ще і дуже приємну ненав’язливу кислинку.
Час готування – 14 год.
Час приготування – 35 хв.
Порції – 2 л.
Інгредієнти:
- Корки кавуна – 2 кг.
- Лимон – 1 шт.
- Цукор-пісок – 2 кг.
Процес приготування:
- Підготуємо всі необхідні продукти: кавун, цукор і лимон (рекомендується брати фрукт з тонкою шкіркою).

- Гігантську ягоду нарізаємо шматочками.

- Зрізаємо зелену шкурку разом з білою м’якоттю.

- А потім, поділяємо щільну зелену шкірку від білої складової.

- Отриманий «продукт» нарізаємо кубиками невеликого розміру.

- Фруктові шматочки перекладаємо в каструлю, яка підходить за розміром, і засипаємо двома кілограмами цукрового піску – перемішуємо і залишаємо на 10-15 хвилин для того, щоб кавун пустив сік.

- Відправляємо тару на плиту і готуємо на помірному вогні (якщо утворюється пінка – знімаємо її), а в цей час нарізаємо цитрус.

- Лимон нарізаємо н невеликими четвертинками.

- Подрібнений цитрусовий додаємо до кавуна – саме цей компонент розбавить нудотність ягоди.

- Продовжуємо підготовку близько півгодини на повільному вогні, а потім закриваємо кришкою і залишаємо просочуватися на 6-8 годин, а краще на ніч.

- На наступний день, проварюємо варення ще раз, також на повільному вогні протягом 35-40 хвилин – для отримання бурштинового кольору. Розливаємо по заздалегідь простерилізованим банкам, даємо час охолонути і прибираємо в льох.

- Смачного!
Як зварити варення з кавунових кірок з апельсином?
Вашій увазі пропонується оригінальний рецепт заготовки на зиму – неймовірно смачне варення на основі корок кавуна з додаванням ароматного цитруса. Десерт, скрасить будь-чаювання, а також підійде для просочення бісквітних коржів.
Час готування – 36 год.
Час приготування – 1 ч. 30 хв.
Порції – 0,7 л.
Інгредієнти:
- Корки кавунові – 1 кг.
- Апельсин – 1 шт.
- Сік лимона – 70 мл.
- Цукор-пісок – 1,2 кг.
- Гвоздика – 4 шт.
Процес приготування:
- Починаємо з підготовки основного компонента – корок. Для цього, відокремлюємо білу м’якоть від червоної серцевини і товстої зеленої шкірки. Далі, нарізаємо інгредієнт кубиками середнього розміру.

- Перекладаємо шматочки в тару відповідного розміру, заливаємо водою так, щоб всі кубики були покриті нею і залишаємо на ніч. Робиться це для того, щоб з ягоди вийшла вся хімія і нітрати.

- На наступний день, обполіскувати подрібнені скоринки і засипаємо кілограмом цукрового піску, ретельно перемішуємо і залишаємо на 4-5 годин, щоб кавун пустив сік.

- Після закінчення часу, відправляємо тару на плиту, доводимо до кипіння і варимо 20 хвилин після закипання на помірному вогні.

- У вільні хвилини, за допомогою дрібної терки, натираємо цедру з одного апельсина.

- М’якоть цитруса зачищаємо від білих плівочок і поділяємо на часточки. Потім шматочки цитруса перекладаємо в каструлю і перемішуємо.

- До решти інгредієнтів видавлюємо сік половинки лимона.

- Додаємо 4 гвоздики і гарненько перемішуємо.

- Через 20 хвилин знімаємо варення з вогню і даємо час повністю охолонути, як правило, цей процес займає від 8 до 10 годин.

- Коли маса охолола, повертаємо на вогонь , доводимо до кипіння, всипаємо 200 грам цукру і проварюємо ще 15-20 хвилин.

- Процедуру повторюємо ще 3-4 рази, для того, щоб кожен кубик став прозорим і придбав, насичений бурштиновий колір.

- Як тільки цукровий сироп загус і перестав розтікатися по поверхні – варення готове.

- Обережно розливаємо апетитний десерт по стерильним банкам, закочує і охолоджуємо при кімнатній температурі. Зберігаємо в темному і прохолодному місці. Приємного апетиту!

Смачне варення з кавунових кірок з лимонною кислотою
Існує безліч солодких заготовок на зиму, але мало хто знає про рецепт варення з кавуна, а тим більше, з його корок. Десерт виходить дуже красивого бурштинового кольору, а його солодкий смак відмінно розбавляє лимонна кислота, яку додають зовсім в невеликій кількості.
Час готування – 28 год.
Час приготування – 1 ч. 30 хв.
Порції – 2 л.
Інгредієнти:
- Корки кавуна – 2 кг.
- М’якоть кавуна – 500-700 гр.
- Фруктоза – 500 гр.
- Кислота лимонна – 1 ч.л.
Процес приготування:
- Соковиту м’якоть ягоди відокремлюємо від щільних кірок.

- Білу частину зрізаємо з жорсткою зеленої шкірки і нарізаємо невеликими кубиками.

- До світлих шматочках додаємо невелику кількість червоної м’якоті – для більш насиченого кольору і аромату. Всі інгредієнти перекладаємо в тару відповідного розміру.

- Засипаємо ягідні кубики фруктозою і ретельно перемішуємо, так, щоб солодкі кристали повністю покривали основний інгредієнт.

- Вміст посуду залишаємо на 3-4 години при кімнатній температурі для того, щоб кавун пустив сік.

- Після закінчення часу, відправляємо тару на вогонь і варимо на помірному вогні близько 30 хвилин, періодично помішуючи. Через півгодини знімаємо з плити і даємо повністю охолонути. Потім, повторюємо варіння, тільки цього разу, додаємо одну чайну ложку лимонки.

- Після повторення теплової обробки, варення придбає бурштиновий колір, а шматочки стануть нагадувати цукати. < span itemprop = “image” itemscope itemtype = “https://schema.org/ImageObject”>

- У гарячому вигляді розливаємо ласощі по стерильним баночках і закочує. Після охолодження, зберігаємо в погребі або на балконі. Приємного апетиту!

Варення з кірок кавуна і дині на зиму в банках
Кавуни та дині з’їдаються в одну мить і від них залишаються лише скоринки? Не треба їх викидати, так як саме з цих інгредієнтів можна зварити приголомшливе варення, яке буде вам нагадувати про свіжих улюблених плодах в холодний період року.
Час готування – 5 ч.
Час приготування – 45 хв.
Порції – 1,5 л.
Інгредієнти:
- Корки кавуна – 500 гр .
- Корки дині – 700 гр.
- Цукор-пісок – 1 кг.
- Кислота лимонна – ½ ч.л.
- Вода – 650 мл. </Li >
- Ванілін – за смаком.
Процес приготування:
- М’якоть кавуна відокремлюємо від білої частини і потім зрізаємо товсту зелену шкірку. Світлу корочку нарізаємо невеликими шматочками.

- З динею чинимо так само.

- Потім варимо солодкий сироп – в сотейнику з’єднуємо півкілограма цукрового піску, воду і відправляємо на плиту. При постійному помішуванні доводимо до кипіння.

- У киплячу суміш висипаємо фруктові кубики, даємо закипіти, додаємо пів чайної ложки лимонної кислоти і на повільному вогні продовжуємо варіння близько 15 хвилин, не забуваючи періодично знімати з’являється пінку. Після, знімаємо тару з вогню і залишаємо при кімнатній температурі на 2-3 години і повторюємо весь процес ще два рази.

- Після третьої теплової обробки, засипаємо цукровий пісок, ванілін, ретельно перемішуємо і знову доводимо до кипіння. Варимо ще 20 хвилин на повільному вогні і закочує в стерильні баночки. Після повного охолодження прибираємо в місце зберігання (в льох, підвал або на балкон). Приємного апетиту!

Домашнє варення з кавунових кірок з лимоном і апельсином
Неймовірно смачне і оригінальне ласощі на зиму можна приготувати з найдоступніших інгредієнтів: цитрусів і кавуна, але не з самої ягідної м’якоті, а з кірочок, які, як правило, викидаються.
Час готування – 36 год.
Час приготування – 1 ч. 30 хв.
Порції – 1,5 л.
Інгредієнти:
- Корки кавунові – 1 кг.
- Лимон – 1 шт.
- Апельсин – 1 шт.
- Цукор-пісок – 1,2 г.
Процес приготування :
- З’їдаємо соковиту м’якоть кавуна і обрізаємо скоринки.

- Відокремлюємо зелену шкурку від білої частини, яку нарізаємо невеликими кубиками.

- Фруктові шматочки засипаємо цукровим піском і залишаємо мінімум на 3-4 години при кімнатній температурі, чекаючи, поки кавун пустить сік. Через кілька годин, відправляємо тару з подрібненими корочками в цукрі на плиту, доводимо до кипіння і продовжуємо варіння 10 хвилин, постійно помішуючи і знімаючи утворюється пінку, і даємо час повністю охолонути.

- З цитрусів знімаємо цедру за допомогою дрібної терки, намагаючись не зачіпати білі плівки. М’якоть лимона і апельсина нарізаємо кубиками і додаємо до кавуна, доводимо до кипіння вдруге і знімаємо з вогню.

- Повторюємо процедуру варіння ще 2-3 рази, поки сироп і фрукти не придбають насичений колір бурштину.

- Після всіх маніпуляцій, розливаємо гаряче варення по заздалегідь простерилізованим банкам, охолоджуємо і зберігаємо в прохолодному місці. Приємного апетиту!

Як приготувати варення з кавунових кірок в мультиварці?
Процес приготування будь-якого виду варення – це завжди дуже тривала і трудомістка робота для кожної господині, проте, з винаходом мультиварки, можна самостійно спростити собі життя і без особливих зусиль приготувати нереально смачне і незвичайне варення з кірок кавуна.
Час готування – 2 ч. 30 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 0,7 л.
Інгредієнти:
- Корки кавунові – 500 гр.
- Цукор-пісок – 500 гр.
- Вода – 0,5-0,8 л.
Процес приготування:
- Товсті кавунові скоринки поділяємо на дві частини: щільну зелену шкурку (вона нам не знадобиться) і «м’ясисту» білу частину – саме вона-то нам і потрібна. Всю світлу частину нарізаємо невеликими кубиками.

- Кавунові кубики перекладаємо в чашу мультиварки.
- Засипаємо основний інгредієнт 300 грамами цукрового піску і заливаємо окропом, в обсязі, трохи більше, ніж півлітра.

- Включаємо програму «Гасіння» і на таймері встановлюємо півтори години. Через 40 хвилин, додаємо цукор, що залишився.

- Коли мультиварка відключиться, ставимо режим« Варка на пару »і продовжуємо підготовку протягом ще 15 хвилин.
- Гаряче варення розливаємо по чистим баночках і зберігаємо в холодильній камері або відразу насолоджуємося. Приємного апетиту!
















































