Вафельні трубочки без вафельниці: готуємо та загортаємо на звичайній сковороді. Виходить не гірше

Справжні вафельні трубочки, хрумкі та ніжні одночасно, приготувати можна і без спеціальної вафельниці. Буде достатньо звичайної сковороди і регульованого нагріву.

Вафельні трубочки без вафельниці: готуємо та загортаємо на звичайній сковороді. Виходить не гірше

Інгредієнти:

  • 3 яйця,
  • 120 грамів цукру,
  • чайна ложка ванільного цукру,
  • 120 грамів вершкового масла,
  • 150 грамів борошна,
  • щіпка солі,
  • 250 грамів вареного згущеного молока і жменю горіхів.

Приготування:

Яйця збиваємо міксером із цукром, сіллю, ванільним цукром приблизно п’ять хвилин, поки не підніметься світла пишна маса. Додаємо до неї розтоплене вершкове масло (краще брати кімнатної температури), збиваємо ще хвилину, а потім вводимо борошно і перемішуємо все до стану однорідної маси.

Тепер прогріваємо сковороду на великому вогні, але перед смаженням знижуємо його трохи вище мінімального. Розподіляємо шар тіста по сковороді в тонку вафлю і 2-3 хвилини запікаємо з одного боку, потім ще 1-2 хвилини з іншого. Зараз нам важливо не смажити, а скоріше добре просушити вафлі, в цьому випадку вони будуть хрумкими.

Вафельні трубочки без вафельниці: готуємо та загортаємо на звичайній сковороді. Виходить не гірше

При сильному нагріванні тісто швидко підрум’яниться, але самі вафлі залишаться м’якими. Нам залишилося тільки згорнути гарячу вафлю в трубочку і дати охолонути. Охолоджені трубочки заповнюємо згущеним молоком і посипаємо горіхами.

Відео-рецепт:

Начинка в трубочках може бути і іншою. Спробуйте, наприклад, додати до них густий джем.

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал