Справжні вафельні трубочки, хрумкі та ніжні одночасно, приготувати можна і без спеціальної вафельниці. Буде достатньо звичайної сковороди і регульованого нагріву.
Інгредієнти:
- 3 яйця,
- 120 грамів цукру,
- чайна ложка ванільного цукру,
- 120 грамів вершкового масла,
- 150 грамів борошна,
- щіпка солі,
- 250 грамів вареного згущеного молока і жменю горіхів.
Приготування:
Яйця збиваємо міксером із цукром, сіллю, ванільним цукром приблизно п’ять хвилин, поки не підніметься світла пишна маса. Додаємо до неї розтоплене вершкове масло (краще брати кімнатної температури), збиваємо ще хвилину, а потім вводимо борошно і перемішуємо все до стану однорідної маси.
Тепер прогріваємо сковороду на великому вогні, але перед смаженням знижуємо його трохи вище мінімального. Розподіляємо шар тіста по сковороді в тонку вафлю і 2-3 хвилини запікаємо з одного боку, потім ще 1-2 хвилини з іншого. Зараз нам важливо не смажити, а скоріше добре просушити вафлі, в цьому випадку вони будуть хрумкими.
При сильному нагріванні тісто швидко підрум’яниться, але самі вафлі залишаться м’якими. Нам залишилося тільки згорнути гарячу вафлю в трубочку і дати охолонути. Охолоджені трубочки заповнюємо згущеним молоком і посипаємо горіхами.
Відео-рецепт:
Начинка в трубочках може бути і іншою. Спробуйте, наприклад, додати до них густий джем.