Торт – це смачний десерт, що складається з коржів, крему і начинки. Його можна приготувати до чаю за простими і швидким рецептами. Основу десерту можна зробити на кефірі, молоці, сметані або кисляку.
На сметані
На приготування тортика знадобиться 30 хв.
Тортик простий швидкого приготування на сметані, рецепт.
Основні складові десерту:
- 1,5 ст. борошна вищого сорту;
- 2 ст. сметани;
- 2 ст. цукрового піску;
- 1/2 ч. л. харчової соди;
- 2 курячих добірних яйця.
Із зазначених інгредієнтів вийде 10 порцій тортика.
Торт можна швидко і просто приготувати, слідуючи даної інструкції:
- У велику склянку слід висипати цукровий пісок, додати в нього сметану, слідом вбити яйця і подрібнити компоненти до появи міцної піни за допомогою погружного блендера. За допомогою сита потрібно просіяти борошно вищого ґатунку, засипати в неї харчову соду, ввести половину збитою суміші і змушують однорідне тісто.
- Потім форму для запікання необхідно заповнити тІстом і поставити її в духовку, яку попередньо потрібно розігріти до максимальної температури. Бісквіт потрібно випікати в межах 10-15 хв. Для перевірки готовності бісквіта можна використовувати дерев’яну паличку. Якщо після проколу вона залишиться сухою, то корж спечений.
- Приготований корж потрібно дістати з духовки, витягти з форми і трохи остудити. Після запікання його слід розрізати на кілька коржів, обмазати кожен корж залишилася сметаною масою і скласти їх один на одного, сформувавши торт.
В десерт додають какао, шоколад, згущене молоко, вершкове масло, фрукти або ягоди, горіхи. Перед подачею верхню частину торта можна прикрасити сіточкою з згущеного крему.
«Зебра» на кефірі
Щоб приготувати 8 порцій даного десерту, потрібно підготувати наступні інгредієнти.
Перелік:
- 1 ст. кефіру;
- 2 ст. борошна вищого сорту;
- 3 курячих добірних яйця;
- 2 ст. л. какао-порошку;
- 1 ст. цукрового піску;
- 1/4 ч. л. харчової соди;
- 1/2 ч. л. кухонної солі.
Тортик простий швидкого приготування робиться на кефірі так:
- У глибоку миску потрібно вбити добірні яйця, засипати до них цукровий пісок і харчову сіль, після влити кефір і перетворити компоненти в однорідну суміш за допомогою міксера або віночка. Далі в цю суміш потрібно всипати борошно невеликими частинами і замішувати тісто.
- Після цього необхідно поділити тісто на 2 однакові частини, в одну частину засипати порошкоподібний какао і ретельно перемішати. На дно форми слід вистелити харчову фольгу і промазати її розтопленим вершковим маслом. У центр форми потрібно влити невелику кількість світлого тіста, потім ввести темне тісто і продовжувати заливати в форму, чергуючи обидва види тіста між собою.
- Тепер духовку потрібно нагріти до середньої температури, помістити в неї форму з майбутнім десертом і готувати його приблизно 30 хв. Спечений торт слід остудити, витягнувши з духовки, при бажанні залити його глазур’ю або присипати цукровою пудрою і розрізати на порційні шматочки перед подачею на стіл.
З бананово-сирним кремом
Інгредієнтів буде досить для приготування 8 порцій торта:
Інгредієнти | |
Для тіста | Для крему |
6 курячих добірних яєць | 200 мл сметани жирності 20% |
200 г борошна вищого сорту | 1 зрілий банан |
180 г цукрового піску | 200 г сиру |
10 г ванільного цукру | 5 ст. л. цукрового піску |
Інструкція, як приготувати цей торт:
- Охолоджені курячі яйця необхідно вбити у містку ємність, засипати до них цукор, слідом додати ванільний цукор і перетворити в однорідну суміш, скориставшись міксером. Компоненти потрібно збивати до збільшення маси в 3-4 рази протягом 7-10 хв.
- Через сито потрібно висипати в суміш борошно і замішувати тісто за допомогою кухонного лопатки. Дно металевої або силіконової форми слід обмазати маслом і застелити пергаментним папером. Потім форму необхідно заповнити приготованим тістом і рівномірно його розподілити по ній.
- У розігріту духовку до температури 175 ° C потрібно відправити форму з тістом і готувати бісквіт не менше 35 хв. Тим часом необхідно зробити начинку. У миску слід викласти очищений від шкірки банан, розім’яти його за допомогою вилки і подрібнити, скориставшись міксером. Після цього потрібно викласти до банану сир, залити сметану, ввести цукор і все це збити до стану однорідності, використовуючи міксер.
- Спечений бісквіт потрібно остудити, розрізати на 2 однакових коржа і зрізати з них краю. Їх слід відправити в духовку і висушити. Кожен корж необхідно обмазати бананово-сирним кремом та сформувати з них торт, накривши їх один на одного. Підсушені обрізки потрібно подрібнити качалкою і присипати ними верхню частину десерту.
- Сформований торт слід обмазати залишками крему з боків і залишити його на столі приблизно на 3-4 ч., Щоб він просочився. Перед тим, як подати на стіл, його можна прикрасити скибочками банана.
З цедрою і соком лимона
Даний торт має наступний склад:
- 90 г борошна вищого сорту;
- 350 мл молока;
- 4 курячих добірних яйця;
- 160 г цукрового піску;
- 1 ч. л. лимонної цедри;
- 1 ч. л. лимонного соку;
- 50 г молочного шоколаду;
- 1 ч. Л. розпушувача;
- 2,5 ст. л масла оливи;
- 1 ст. л. картопляного крохмалю;
- 1/2 ч. л. ваніліну;
- 1/2 ч. л. кухонної солі.
Тортик простий швидкого приготування робиться з цедрою і соком лимона таким способом:
- У чашу блендера слід викласти 3 жовтка, відділених від білків, всипати до них 100 г цукрового піску, залити лимонний сік разом з оливковою олією і збити компоненти до маси білого кольору.
- Після цього необхідно з’єднати білки з кухонною сіллю за допомогою блендера до появи міцної піни.
- Потім 1/3 частина збитих білків потрібно викласти до збитим жовтків і перемішувати, скориставшись кухонної лопаткою. Далі слід додати білки, що залишилися і добре розмішати.
- За допомогою сита потрібно просіяти борошно разом з розпушувачем, всипати в цю суміш лимонну цедру і розмішати. Борошняну суміш слід пересипати до збитим жовтків і білків, перемішати, скориставшись кухонної лопаткою, щоб вийшла єдина маса.
- Далі треба взяти форму діаметром 20 см, застелити її дно пекарської папером, промазати її оливковою олією і заповнити її зробленим тістом. По поверхні тіста слід провести кінчиком ножа від центру до країв, зобразивши промені сонця. Бісквіт потрібно випікати в духовці, попередньо прогрітій до середньої температури, приблизно 30-35 хв.
- Тепер можна зробити крем. У каструлю невеликого розміру потрібно вбити 1 яйце, засипати картопляний крохмаль, після ввести 60 г цукру, залити компоненти невеликими порціями молока і збити за допомогою міксера або віночка. На помірний вогонь потрібно відправити каструлю і варити крем, поки він не загусне. Процес варіння займе приблизно 8 хв.
- Загуснув крем необхідно прибрати з вогню, ввести в нього ванілін і ретельно перемішати. Після приготування крем слід затягнути харчовою плівкою і відкласти в сторону. Спечений бісквіт потрібно витягнути з духовки і остуджувати протягом 20 хв. Остиглий бісквіт слід витягти з форми і розрізати його на 3 коржа.
- Кожен корж потрібно обмазати кремом, рівномірно розподілити його кухонної лопаткою і накрити коржі один на одного, тим самим сформувавши торт. Кремом, що залишився слід покрити боки і верхню частину десерту. Для прикраси торта можна використовувати попередньо розтоплений на водяній бані шоколад, подрібнені горіхи і свіжі ягоди.
Сметанник з ківі і волоськими горіхами
Для приготування основи торта знадобиться наступний набір продуктів.
Перелік:
- 1 ст. сметани;
- 1 ст. борошна вищого сорту;
- 1 ст. звичайного цукру;
- 1 куряче добірне яйце;
- 1 ч. л. харчової соди;
- 1 ч. л. ванільного цукру.
Крем буде складатися з 400 г сметани жирністю 20% і 4 ст. л. цукрової пудри. Для прошарку потрібно 400 г ківі, а для посипання -; 25 г почищених волоських горіхів.
Процес приготування десерту складається з декількох кроків:
- У окремому посуді потрібно з’єднати яйце разом цукром, збиваючи компоненти протягом 2 хв. за допомогою віночка. В отриману суміш необхідно покласти сметану, а потім всипати соду. Після перемішування слід почати вводити борошно і ванільний цукор.
- На цьому етапі потрібно замішати тісто, щоб воно вийшло однорідним і густим по консистенції як сметана. Дно форми потрібно покрити пекарської папером і злегка присипати борошном. У підготовлену форму слід перелити тісто і відправити його в електричну духовку, попередньо розігріту до 100 ° C. Основу потрібно піч приблизно 40-50 хв., Підвищивши температуру духовки до 200 ° C.
- Після приготування бісквіт необхідно остудити, дістати з форми і поділити на 3 однакових коржа. Тим часом слід вимити ківі, позбавити від шкірки, скориставшись ножем, і порізати скибочками.
- Тепер кожен корж потрібно покрити сметанним кремом, по 2 коржам розкласти скибочки ківі і зібрати торт.
- Верхня частина повинна бути без фруктів . Перед тим, як винести на стіл, десерт слід присипати подрібненими горіхами і поставити в холодильник на 1 ч. Для просочування.
Кавовий
Тісто для торта готується з:
- 150 мл кефіру кімнатної температури жирністю 2,5%;
- 250 г борошна вищого сорту;
- 1 ст. л. розчинної кави;
- 300 г звичайного цукру;
- 3 курячих добірних яйця;
- 1 ч. л. харчової соди;
- 150 г вершкового масла кімнатної температури.
Для приготування крему потрібно використовувати 400 г сметани кімнатної температури жирністю 20%, 100 г цукрової пудри, 50 г очищених волоських горіхів і 1 ч. Л. розчинної кави.
Опис приготування десерту:
- Духовку потрібно нагріти до 180 ° C, включивши її заздалегідь. Поки вона розігрівається, слід з’єднати кефір з розчинною кавою за допомогою ложки і залишити суміш для настоювання на 5 хв. Після потрібно повторно перемішати компоненти, щоб кава розчинилося повністю.
- Далі в окремий посуд слід вбити яйця, ввести цукор і ретельно перемішати за допомогою віночка до утворення піни білого кольору.
- У приготовлену масу необхідно викласти вершкове розм’якшене масло і трохи пробити його міксером. Після цього потрібно залити в суміш кефір з розчиненим у ньому кави, всипати соду і добре перемішати до однорідного стану.
- За допомогою сита слід ввести в масу борошно і перемішувати, поки не вийде густе тісто. Форму, діаметр якої становить 22 см, потрібно застелити пергаментним папером, викласти в неї тісто, поставити його в духовку, розігріту до середньої температури, і запікати протягом 40 хв. За допомогою зубочистки можна перевірити готовність бісквіта.
- Потім потрібно дрібно порубати волоські горіхи за допомогою ножа або подрібнити їх у блендері. В окремий посуд необхідно викласти сметану, ввести в неї кави, слідом засипати цукрову пудру і перемішувати протягом 5 хв. Спечений бісквіт слід поділити на 2 однакових коржа, кожен з яких потрібно покрити кремом і присипати половиною подрібнених горіхів.
- Тепер можна зібрати з підготовлених коржів торт, обмазати його з боків залишками крему, прикрасити горіхами і потримати деякий час у холодильнику, щоб він просочився.
З ананасом
Список необхідних продуктів для приготування десерту:
- 1 банка консервованих ананасів;
- 300 г сирного сиру;
- 1 ст . борошна вищого сорту;
- 250 мл вершків жирністю 20%;
- 1 ст. звичайного цукру;
- 5 ст. л. цукрової пудри;
- 5 курячих добірних яєць;
- 20 г желатину;
- 1 ч. л. лимонною цедрою;
- 150 мл чистої води.
Тортик простий швидкого приготування робиться з ананасом в такий спосіб:
- Яйця слід розділити на білки і жовтки, до білків засипати цукор і все це ретельно перемішати віночком.
- Також потрібно викласти в суміш по 1 жовтку, засипати цедру і додати невеликими порціями борошно. Після потрібно замішувати тісто до отримання єдиної маси.
- Роз’ємну форму необхідно промазати маслом, заповнити її тістом, помістити в духовку, нагріту до температури 180 ° C, і запікати протягом 20, прикривши харчовою фольгою. Через 20 хв. потрібно зняти фольгу і доводити бісквіт до готовності ще 10 хв.
- Готовий бісквіт слід остудити, розрізати на 2 однакових коржа, просочити їх ананасовим сиропом і вставити між ними застиглу кремову прошарок, приготовану з сирного сиру, замоченого желатину, вершків, консервованих ананасів і цукрової пудри за допомогою блендера.
- При бажанні торт можна прикрасити шоколадною глазур’ю і подати до столу в охолодженому вигляді.
На згущеному молоці
Для приготування швидкого торта на згущеному молоці потрібно виділити близько 40 хв:
Для коржа | Для крему |
2 яйця | 600 г жирної сметани |
1 банка згущеного молока | 150 г цукрової пудри |
1 ст. борошна | 120 г чорносливу |
10 г ваніліну | |
1 ч. л. соди |
Приготувати швидкий торт на згущеному молоці можна за наступною інструкції:
- Насамперед необхідно розбити яйця в миску і збити їх міксером на невеликих оборотах. У процесі перемішування потрібно тонким струменем влити згущене молоко, а потім по 1 ст. л. додати все борошно. Також буде потрібно всипати соду, попередньо погасивши її оцтом, і ванілін.
- Готове тісто для коржа потрібно викласти в змащену маслом круглу форму для випікання. Духовку необхідно розжарити до 180 ° С і випікати корж протягом 30 хв. Щоб корж було легше дістати з форми, її можна додатково посипати манною крупою.
- Готовий корж потрібно залишити при кімнатній температурі на 10 хв. За цей час можна зробити крем. Якщо в чорносливі є кісточки, їх необхідно видалити і нарізати сухофрукти на дрібні шматки.
- Тепер сметану можна вилити в миску, всипати цукрову пудру і перемішати компоненти міксером на високих оборотах до отримання щільного крему. У крем потрібно додати чорнослив і змішати складові ложкою.
- Після потрібно розрізати остиглий корж на 3 однакових частини, змастити верх кожної отриманим кремом з чорносливом і укласти один на одного.
- Торт можна відразу подати до столу на десерт, не чекаючи його просочення в холодильній камері.
З варенням
Щоб спекти швидкий торт з варенням, потрібно виділити близько 45 хв. Компонентів вистачить на 6 порції.
Потрібно підготувати наступні складові по списку:
- 2 яйця;
- 1 ст. цукрового піску;
- 1 ст. кефіру;
- 1 ст. варення;
- 2 ст. борошна;
- 2 ч. л. харчової соди;
- 400 г сметани жирністю від 20%;
- 3 ст. л. цукрової пудри;
- 100 г фундука або волоського горіха;
- 1 ст. л. вершкового масла.
Тортик простий швидкого приготування робиться з варенням за цією схемою:
- Для початку потрібно розбити в глибоку миску 2 яйця і збити їх міксером до утворення піни. Тепер можна висипати половину цукру і продовжити перемішувати компоненти до повного розчинення кристалів цукру. Потім можна додати цукор, що залишився і продовжити збивати суміш до єдиної маси.
- Тепер можна висипати в яєчну суміш 1 ст. борошна, перемішати склад віночком, влити склянку кефіру, 1 ст. будь-якого варення і 2 ч. л. харчової соди. Склад потрібно повторно перемішати віночком, потім висипати борошно, що залишилося і довести суміш до однорідності за допомогою міксера.
- Далі буде потрібно кругла форма для випічки. Її слід змастити невеликим шматком вершкового масла і викласти тісто, рівномірно розподіляючи його по формі. Духова шафа слід розігріти до 180 ° С і випікати бісквіт протягом 20 – 25 хв. Готовий бісквіт потрібно трохи охолодити і розрізати його на 4 однакові частини.
- Поки основа остигає, в мисці необхідно ретельно збити за допомогою міксера сметану з цукровою пудрою. Отриманий крем слід нанести на поверхню кожної частини бісквіта.
- Після можна скласти коржі один на одного і вилити зверху залишки сметанним кремом. Фундук або волоські горіхи потрібно розколоти, дістати ядра і порубати їх в дрібну крихту ножем. Торт потрібно посипати горіховою крихтою і подати до столу, розрізавши на порційні шматки, разом з гарячим чаєм.
З чорницею
Щоб спекти швидкий торт з чорницею, необхідно виділити не менше 30 хв. Торта вистачить на 7 порцій.
Потрібні такі інгредієнти по списку:
- 200 г борошна;
- 200 г цукрового піску;
- 1 ч. Л. харчової соди;
- 1 ч. л. какао в порошку;
- 4 яйця;
- 100 г чорниці;
- 200 г сметани;
- 1 ст. л. соняшникової олії.
Приготування торта з чорницею включає в себе наступні етапи:
- Спочатку потрібно в миску додати яйця, 130 г цукрового піску і перемішати компоненти за допомогою вилки до отримання однорідності. У солодку яєчну масу потрібно висипати соду і повторно перемішати склад.
- Далі можна додати по 1 ст. л. борошна і ретельно змішувати вміст миски. Коли вся мука буде додана, маємо отримати тягуче і густе тісто. Круглу форму для випікання потрібно змастити невеликою кількістю рослинної олії, вилити 3/4 тіста і розрівняти його лопаткою. У залишок тіста потрібно висипати порошок какао і перемішати.
- Тепер необхідно прогріти духовку до 200 ° С. Поки він нагрівається, в форму з тістом потрібно викласти промиті ягоди чорниці та трохи втопити їх в тісті. Зверху потрібно вилити залишок тіста, перемішаного з какао і поставити форму в духову шафу на 15 – 20 хв.
- Поки основа запікається, необхідно зробити крем. Залишки цукру можна висипати в миску, влити сметану і ретельно змішати інгредієнти виделкою або міксером.
- Після готовий бісквіт потрібно викласти на решітку, остудити його і розрізати на 2 однакових коржа. Перший корж можна укласти на плоску тарілку, рясно промазати його сметаною з цукром, викласти зверху другий корж і також покрити його рівномірним шаром крему.
Додатково торт можна посипати тертим шоколадом, обсипати пудрою або горіхами. Також в якості прикраси підійдуть дрібні ягоди або кондитерська обсипання. Торт найлегше отримати з форми, поставивши на змочений холодною водою рушник. Простіше і швидше за все розділити приготовлений бісквіт для торта на коржі за допомогою кулінарної нитки або волосіні.
Відео про приготуванні простого тортика швидкого приготування
Простий рецепт приготування торта за 20 хвилин: