Якщо маєте в планах на свята пекти гарний великий торт, щоб за святковим столом обов’язково вистачило всім гостям, тоді пропоную Вам саме такий тортик, від дуже смачний виходить, вологий, в міру солодкий, з вишнею та сметанним кремом – вагою близько 4 кілограм. Сподобається всім, і не турбуйтесь, що залишиться – думаю з”їдять все до останньої крихти.
Як зробити цей смачний величезний торт з вишнею і сметаною, рецепт досить простий від Ольга Матвій.
Інгредієнти:
- Вишня 800 г
Тісто 1:
- Борошно 300 г
(50 г якщо потрібно ще додайте) - Розпушувач 1 ч. л.
- Цукор 90 г
- Яйце 1 шт
- Вершкове масло (або маргарин) 200 г
Тісто 2:
(Потрібно спекти 2 таких коржа)
На один корж:
- Яйця 5 шт
- Цукор 180 г
- Борошно 130 г
- Розпушувач 1 ч. л.
Крем:
- Сметана 2 л
- Цукрова пудра 250 г
- Згущувач для сметани – за пропорцією на упаковці
Величезний торт з вишнею та сметаною покроковий рецепт:
- Форму 30х25 або діаметром 28 см вистелити пергаментом. Вишню без кісточок відкинути на друшляк. Борошно змішати з розпушувачем, розтерти масло. Додати цукор та яйце. Вимісити з 50-60 г борошна. Розподілити у формі, роблячи борти.
- Яйця збити із сіллю + цукор, збити + борошно та розпушувач, вилити на пісочне тісто. Викласти добре вижату від соку вишню і випікати при 180° 25 хвилин. Випекти бісквіт з вишнями.
- Охолодити. Сметану змішати вінчиком із цукровою пудрою та загусником.
- На пергаменті зібрати торт: корж з пісочним тістом, 1/2 крему, корж, крем – боки і верх.
- Приклеїти пергамент з боків та зверху. Забрати у холод на 4-6ч.
Відео рецепт дивіться нижче:
Автор рецепту: Ольга Матвій