Аджика з сливи на зиму – 4 рецепти “Пальчики оближеш” з покроковими фото

f74fecfb8d6c65bf137d47ad96e68004

Аджика з сливи на зиму – це цікава заготівля, яка яскраво прикрасить полки вашої комори. Готовий продукт прекрасно доповнить гарячі м’ясні або рибні страви. Є багато варіантів приготування такої аджики. Кращі кулінарні ідеї ми зібрали для вас в нашій добірці з чотирьох рецептів «Пальчики оближеш» з покроковими фото.

Гостра аджика з слив на зиму

Гостра аджика з слив на зиму – це справжня знахідка для любителів пікантних смаків. Таке частування запам’ятається своєю яскравою перчинкою і апетитним зовнішнім виглядом. Заготівля послужить відмінним доповненням до гарячих м’ясних і рибних страв. Обов’язково спробуйте!

Час готування – 1 година 10 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 1,5 л.

Інгредієнти:

  • Слива – 2 кг.
  • Перець гострий – 3 шт.
  • Часник – 200 гр.
  • Сіль – 20 гр.
  • Цукор – 200 гр.
  • Паста томатна – 50 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Приготуємо гостру аджику з слив на зиму. Спершу підготуємо потрібні продукти, промиємо їх під водою. Часник очищаємо від лушпиння.

ca954e6e37bf1497a823be357a3a16c2

Крок 2. Всі підготовлені овочі пропускаємо через м’ясорубку.

5489f322d7fbdb69040ade22f448dc5a

Крок 3. Переливаємо суміш у велику каструлю.

c2e91e31a2c87d6fbe1d8b72023b297d

Крок 4. Додаємо сюди томатну пасту, яка дасть апетитний насичений колір заготівлі. Висипаємо вказану кількість солі і цукру.

3e415fc808beefde08dcfcc96ffe5a3c

Крок 5. Добре вимішуємо масу і ставимо на плиту.

326a604f7efbbabc9823d7fbfe471652

Крок 6. Доводимо вміст до кипіння, часто помішуючи.

649d957aa8085c66a28d655b917b0dfe

Крок 7. Зменшуємо вогонь і закриваємо заготівлю кришкою. Після тушкуємо близько 20 хвилин. Періодично помішуємо.

245bcac81da7968933eb23fa84a1dd60

Крок 8. Через 10 хвилин варіння масу можна спробувати і, при необхідності, додаємо сіль або цукор.

95c7ba0ba8fd2d7b6c54649ef39e96aa

Крок 9. Стерилізуємо банки і кип’ятимо кришки. Наповнюємо банки гарячою пікантною заготівлею.

950fc72a0816e52eeb7d142d5154e76d

Крок 10. Наповнюємо їх до самого верху.

20eb7cc7f0b23b31f5de9b399c43dd13

Крок 11. Закриваємо наповнені ємності кришками. Перевертаємо догори дном.

25a6653c05cad343f927eaae88fc81d2

Крок 12. Накриваємо банки махровим рушником і даємо повністю охолонути.

a130e81a4cc014ccbbf28ead2a474d0e

Крок 13. Гостра аджика з слив на зиму готова. Можна забирати на зберігання.

a538afd164480de76017eda421c46564

Аджика з слив «Ткемалі» на зиму

Аджика з слив «Ткемалі» на зиму порадує вас своїм яскравим смаком, пікантністю і апетитним зовнішнім виглядом. Приготувати таке частування зовсім не складно. Для цього використовуйте перевірений рецепт з покроковими фото. Розміркуйте домашнє меню цікавою заготівлею.

Час готування – 1 година 10 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 1 л.

Інгредієнти:

  • Слива – 1 кг.
  • Часник – 1 головка.
  • Вода – 0,5 ст.
  • Кінза – 15 гілок.
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Сіль – 3 ч.л.
  • М’ята / меліса – 10 гілок.
  • Хмелі-сунелі – 2 ч.л.
  • Цукор – 1 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Приготувати аджику з слив «Ткемалі» на зиму під силу кожному. Насамперед підготуємо всі інгредієнти. Промиваємо плоди і зелень.

1cd2f1c0a1fcec39451df937a320f2f6

Крок 2. Сливи надрізаємо і видаляємо з них кісточки.

b643d7b2ed3d8668418ec1393be044f5

Крок 3. Викладаємо сливи в каструлю і заливаємо водою.

21d65b2db2ed7502e02837213aa90719

Крок 4. Додаємо цукор, сіль і ставимо на плиту. Включаємо помірний вогонь.

755fa088546a6e4826ca30c500d0a7bf

Крок 5. Дрібно ріжемо ножем зелень, часник і гострий перець.

b25862a71afe974ebccdefe029b63256

Крок 6. Варимо сливи після закипання 30 хвилин, після перебиваємо погружним блендером.

e90d77ebc39254d4b4e2e7571b677e41

Крок 7. Додаємо сюди хмелі-сунелі.

8a6793a491103d2d6d3d82d06fa4322b

Крок 8. Викладаємо раніше подрібнені продукти. Перемішуємо і варимо ще 10 хвилин.

222e67ead1d6fce1ca09d65fd28aea2c

Крок 9. Переливаємо частування в стерилізовану банку. Закриваємо кришкою і даємо повністю охолонути.

b315e360361e5b845795c0ce7904df47

Крок 10. Аджика з слив «Ткемалі» на зиму готова. Надсилайте на зберігання в прохолодне місце.

741598b420be7c7c866e71bb62210aa1

Аджика з сливи без варіння на зиму

Аджика з сливи без варіння на зиму – це апетитне доповнення до домашнього столу, яке відмінно підходить для тривалого зберігання. У будь-який час року ви зможете подати до столу пікантну овочеву заготівлю. Для швидкого приготування використовуйте перевірений рецепт з нашої добірки.

Час готування – 12 годин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 1 л.

Інгредієнти:

  • Слива – 1 кг.
  • Перець болгарський – 1 кг.
  • Перець чилі – 4 шт.
  • Часник – 200 гр.
  • Сіль – 2 ст.л.
  • Цукор – 13 ст.л.
  • Паста томатна – 1 л.
  • Есенція оцтова 70% – 2 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Розповідаємо, як швидко приготувати аджику з сливи без варіння на зиму. Спершу промиваємо сливи, ділимо їх на половинки і виймаємо кісточки.

cd7b1e536022492dbe75edcad8437254

Крок 2. Болгарські перці очищаємо від насіння і обробляємо їх на пелюстки.

d101679ad39a2c57818eb88509416b76

Крок 3. Промиваємо гострий перець, очищаємо часник від лушпиння.

1e19cf948daa5632bea0d913f62a3e8f

Крок 4. Всі підготовлені інгредієнти прокручуємо через м’ясорубку.

d8355900ed3e637594faac749e531c8a

Крок 5. Всі продукти прокручуємо в одну велику миску.

44a9fdec6b471410b9a82614364ab4c0

Крок 6. Доповнюємо отриману масу томатною пастою. Добре перемішуємо.

ef3aef02f4fad7599323f4f9e4427a1b

Крок 7. Висипаємо сюди сіль і цукор.

e755eb0266292802249b7c26e06675a2

Крок 8. Вмішуємо в заготівлю оцтову есенцію. Відправляємо заготівлю в холодильник на 12 годин. Після переливаємо в банку, закриваємо кришкою.

e8937ffdd4b6a9685ecd2ea7d7df6793

Крок 9. Аджика з сливи без варіння на зиму готова. Прибирайте на зберігання в холодильник.

5c3394d459306fe2dae4f225e869aa30

Аджика з сливи і помідор на зиму

Аджика з сливи і помідорів на зиму – це соковите і неймовірно цікаве за смаком частування для вашого столу. Така закуска урізноманітнює обідній стіл і доповнить багато гарячі страви. Для нескладного приготування використовуйте перевірений рецепт з покроковими фото.

Час готування – 1 година

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 1 л.

Інгредієнти:

  • Слива – 1 кг.
  • Помідори – 0,5 кг.
  • Часник – 3 головки.
  • Кінза молота – 0,5 ч.л.
  • Хмелі-сунелі – 1 ч.л.
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч.л.
  • Сіль – 1 ст.л.
  • Цукор – 2 ст.л.
  • Перець чилі – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Починаємо приготування аджики з сливи і помідорів на зиму. Помідори добре промиваємо і прокручуємо через м’ясорубку. Отриману суміш викладаємо в глибоку миску.

debd45e14d36244dd829a2e112b9d447

Крок 2. Очищені від кісточок сливи також прокручуємо через м’ясорубку. Викладаємо в томатну суміш.

de2f1e0acde883ef9e4879259ab4375a

Крок 3. Відміряємо необхідну кількість спецій зі списку.

8228e67e4d89aef2f7292eb71e7d819c

Крок 4. Викладаємо спеції в загальну масу. Сюди ж висипаємо сіль і цукор.

91283f72f763c5615f12278e672d18db

Крок 5. Продавлюємо зубчики часнику. За смаком додаємо подрібнений гострий перець.

9bcb69b7847f5851efc08884ac266ef5

Крок 6. Варимо масу 20 хвилин після закипання. У процесі постійно помішуємо.

913f2e5912237682072af05b233c7860

Крок 7. Переливаємо заготівлю в стерилізовану банку. Закриваємо кришкою, перевертаємо догори дном, накриваємо рушником і залишаємо до повного охолодження.

46423c6429412583f8c98a0a36a02b36

Крок 8. Аджика з сливи і помідорів на зиму готова. Забирайте частування на зберігання в прохолодне місце.

9e886c0cacbc0d96b1e79426f68bdc53

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал