Торт, оформлений у вигляді дівчини в сукні, виглядає незвично і оригінально. Найчастіше для прикраси такого десерту використовують лялька Барбі, розмістивши її в вертикальному положенні посередині, а саме ласощі покривають товстими декоративними шарами крему, мастики або інших подібних продуктів, формуючи з нього пишні спідниці. Існує маса варіантів рецептів і прикрас таких тортів, оскільки вони подобаються не тільки дітям, а й багатьом дорослим.
Рецепт торта з Топпер з крему у вигляді дівчини в сукні
Торт з дівчиною в сукні топпер це одна з класичних версій десерту, який роблять зі справжньою лялькою в центрі, а її розкішне плаття формують з різнобарвного вершкового крему, викладеного великими трояндами та іншими декоративними фігурами.
Торт з дівчиною в плаття, рецепт приготування до цієї лялькою.
Сам торт, в класичному варіанті, являє собою м’який ванільний бісквіт, просочений сиропом і промазати класичним кремом на основі масла і цукрової пудри.
Які інгредієнти знадобляться
для приготування цього складеного рецепта знадобиться наступне:
- круглий м’який бісквіт, випечений у високій формі;
- простий ванільний сироп;
- вершковий крем (класичний або доповнений за індивідуальним вибором);
- лялька Барбі або її аналоги;
- велика сервірувальна дошка або підставка для торта;
- харчової гелевий барвник червоного кольору;
- біла або рожева кондитерська посипання або їстівна срібляста пил, в залежності від обраного стилю ліфа ляльки.
Для ванільного бісквіту:
- 40 мл або 4 ст. л. рослинного масла;
- 240 г або 1 ст. плюс 4 ч. л. маргарину або масла вершкового;
- 3 ст. або 324 г дрібного кондитерського цукру або цукрової пудри;
- 2,25 ст. або 648 г універсальної борошна;
- 7 ч. л. розпушувача;
- 2 ч. л. солі;
- 2,5 ст. або 624 мл молока (4% жирності);
- 3 ст. л. ванільної есенції;
- 6 великих яєць.
Для сиропу:
- 100 г або 0, 3 ст. плюс 2 ст. л. дрібного цукру або цукрової пудри;
- 100 мл або 0,3 ст. плюс 1 ст. л. води;
- 1 ст. л. екстракту ванілі, за бажанням.
Для крему:
- 240 г або 1 ст. масла вершкового або бутербродного маргарину;
- 5 ст. або 630 г цукрової пудри (підійде і приготована в домашніх умовах в кавомолці);
- до 8 ст. л. молока або вершків, не обов’язково.
Покроковий процес приготування
Торт з дівчиною в сукні з декором з крему готують в кілька етапів .
Для початку, необхідно спекти ванільний бісквіт:
- Розігріти духовку заздалегідь до 180ºC.
- Покласти вершкове і рослинне масло і цукор у велику ємність і збивати міксером протягом 3 хв. на високій швидкості, поки суміш не стане блідою і повітряної.
- Потім покласти до збитого масла все залишилися компоненти і продовжувати збивання на низькій швидкості всього 1 хв., Щоб все рівномірно перемішалося.
- Отриманим тістом наполовину заповнити круглу форму для випічки діаметром 20 см і розподілити по краях так, щоб в центрі його рівень був нижче.
- Тісто вилити в жаростійкий миску, діаметром 20 см у верхній частині (у країв).
- Випікати бісквіти в прогрітій духовці 20-30 хв., Або поки дерев’яна шпажка, встромлена в центр, не стане виходити сухою і чистою.
- Готові вироби дістати з форм і дати їм повністю охолонути (якщо перейти до наступних кроків рецепта з теплими коржами, вершковий крем розплавиться і витече відразу після нанесення).
- Бісквіт, випечений в мисці, покласти плоскою стороною вниз, і відрізати опуклу круглу частину у верхнього краю, щоб він більше схожий на пишну спідницю на кільцях, потім розрізати на 3 горизонтальних коржа.
- Виріб, випечений у формі, розрізати уздовж на 2 половини, і вирізати з центру обох круглу частину діаметром близько 10 см, відмірявши її формою-різаком для печива.
Приготування сиропу для просочення коржів виконується дуже просто:
- Нагріти цукор і воду, помішуючи, поки все кристалики не розчиняться, і продовжувати нагрівати до утворення сиропу (температура суміші повинна досягти приблизно 104ºC).
- Ємність з сиропом зняти з вогню, дати повністю охолонути і перелити в пластикову пляшку.
Класичний масляний крем також легкий в приготуванні:
- Залишити вершкове масло або бутербродний маргарин при кімнатній температурі до розм’якшення, потім збити з цукровою пудрою і 1 ст. л. молока (або вершків) до однорідного стану, пишності і світлого кольору.
- Додавати додаткові ложки молока по одній, поки не вийде бажана консистенція, поставити в холодильник до застосування.
Збірка і прикраса
Торт з дівчиною в сукні можна почати збирати, коли спечені бісквіти охолонуть, а приготований вершковий крем охолоне і застигне:
- Змастити кожен шар бісквіта сиропом, а потім покласти між кожним шаром достатня кількість вершкового крему і розрівняти.
- На поверхню торта нанести дуже тонкий шар вершкового крему і помістити десерт у холодильник, щоб він затвердів. Це допоможе кремовим прикрасам закріпитися на десерті. Не потрібно турбуватися, якщо бісквіти НЕ будуть ідеально гладкими або красивими.
- Їх залишилося крему відкласти приблизно 1/3 в іншу ємність, в іншу (більшу) частину додати рожевий харчовий барвник і розмішати до однорідності відтінку і потрібної яскравості .
- Далі розкласти білий і рожевий крем з різних зіп-пакетах, в обох обрізати куточки.
- Використовуючи обидва пакети, сформувати пишну спідницю, видавлюючи крем плоскими смугами помірної товщини по колу бісквіта, майже впритул один до одного.
- Знизу використовувати білий крем, імітуючи мереживну оборку сукні, рожевий видавити по всій висоті коржа, формуючи з нього основну частину спідниці.
- Ляльку взяти без одягу, обернути її ноги поліетиленовою плівкою і зробити з волосся будь-яку зачіску за своїм вибором. Це легше зробити, поки Барбі ще не покрита кремом.
- Потім вибрати стиль ліфа за своїми уподобаннями та намалювати його на тілі ляльки вершковим кремом, змастивши їм також всю частину тулуба, розташовану нижче.
- Утримуючи ляльку за голову, помістити її в центр торта, злегка зігнувши ноги , якщо вона повинна розташовуватися більш низько.
Залишки білого і рожевого крему видавити у вигляді мережив на талії, щоб закрити всі щілини, а також підправити всі видимі недоліки.
Рецепт торта «Дівчина в сукні» з Топпер з мастики
Торт з дівчиною в плаття, сформованому з мастики, виглядає як справжній витвір мистецтва, і може бути відмінним їстівним подарунком на будь-яке свято.
Особливо високо його оцінять діти, оскільки лялька, яка використовується в декорі, згодом може бути залишена як звичайна іграшка.
Які інгредієнти знадобляться
Щоб приготувати цей розкішний торт, буде потрібно:
- 750 г кондитерської мастики;
- кондитерський крохмаль ;
- набір харчових барвників (червоний і жовтий);
- класичний ванільний бісквіт;
- вершковий крем на маслі або суміші масла і маргарину;
- лялька Барбі або будь-яка аналогічна;
- королівська глазур.
Для бісквіта:
- 2,75 ст. універсальної борошна;
- 2 ч. л. розпушувача;
- 0,5 ч. л. солі;
- 2 ст. вершкового розм’якшеного масла;
- 1,75 ст. цукрового піску;
- 6 яєць;
- 1,5 ч. л. чистого екстракту ванілі.
- антипригарний спрей для форми;
- 1 ст. кондитерського цукру;
- 2 ст. л. молока.
Для вершкового крему:
- 0,5 ст. маргарину;
- 0,5 ст. масла несолоного вершкового, розм’якшеного;
- 4 ст. просіяного цукрової пудри (кондитерського цукру);
- 2 ст. л. молока, вершків або води;
- 1 ч. л. ванільного екстракту (чистого або імітаційного).
Для королівської глазурі:
- 3 яєчні білки;
- 450 г або 3,5 ст. плюс 1 ст. л. цукрової пудри;
- 0,5 ч. л. винного каменю;
- 1 ч. л. ванільної есенції (або м’ятного ароматизатора при бажанні).
Покроковий процес приготування
Спочатку потрібно спекти бісквітний корж :
- Духовку прогріти заздалегідь до 180 ºС і рясно скропити внутрішню поверхню форми антипригарним спреєм і посипати борошном.
- У середній посуді об’єднати борошно універсальну, розпушувач і сіль.
- В окремій ємності збити масло і цукор міксером до отримання легкої і повітряної маси, покласти поступово яйця по 1 шт. і екстракт ванілі, не перестаючи збивати до повного змішування.
- Переключивши міксер на низькі обороти, додати борошно з розпушувачем і сіллю і продовжувати збивання протягом 1 хв., Очищаючи дно і стінки миски в міру необхідності, потім вилити тісто в підготовлену форму.
- Випікати бісквіт 50-55 хв ., або поки дерев’яна зубочистка, встромлена в центр, не вийде чистою, остудити у формі приблизно 15 хв., потім послабити прилипання вироби по краях ємності гострим ножем і вийняти його, дати повністю охолонути на решітці.
- У невеликій мисці змішати кондитерський цукор і молоко, полити остиглий бісквіт.
Приготування вершкового крему включає в себе наступні кроки:
- У великій мисці об’єднати вершкове масло і маргарин, нагріті до кімнатної температури, збити міксером на середній швидкості за допомогою насадок-лопатей до легкого і повітряного стану близько 1 хв., додавши ванільний екстракт і періодично зіскрібаючи вміст стінок миски.
- Не припиняючи збивання, поступово насипати в масляну масу цукрову пудру по 1 ст. одноразово. Після кожного додавання перемикати швидкість міксера на низьку, потім переходити на середню. Зіскрібати суміш з дна і стінок посуду. Коли вся цукрова пудра буде втрутитися, крем стане щільним і густим.
- Включивши міксер на середніх оборотах, поступово додавати молоко або воду, вливаючи по трохи, поки не буде досягнута бажана консистенція. Продовжувати збивати на середній швидкості, поки крем не стане легким і повітряним. Очистити дно і стінки миски ще раз, покласти харчовий барвник жовтого кольору і знову збити, щоб переконатися, що всі компоненти рівномірно змішані. Якщо суміш вийшла дуже солодка, додати дрібку солі і перемішати до повного розчинення.
Королівська глазур теж повинна бути приготовлена заздалегідь:
- Використовуючи міксер з насадками-вечікамі, перемішати всі складові і збивати на високій швидкості близько 7 хв., або до густоти.
- Помістити глазур в кондитерський шприц або зіп-пакет з отвором в одному кутку.
Кондитерську мастику потрібно розділити на порції, підфарбувати в потрібні кольори і сформувати з неї квіти:
- Відокремити від загальної маси мастики порцію 30-40 г і змішати з червоним харчовим барвником.
- Іншу частину підфарбувати жовтим барвником, розмішати до однорідності відтінку і відокремити порцію 70-80 г.
- Відокремлені маленькі порції мастики розкачати окремо на столі, присипаному крохмалем, до пласта однорідної товщини близько 3 мм.
- У довільному порядку вирізати з червоною заготовки прямокутники розміром 5 на 12 см і 5 на 18 см (скільки вийде), залишки порізати на невеликі смужки.
- Щоб сформувати квітка з кожного меншого прямокутника, скласти його навпіл уздовж, не роблячи жорстких складок, просто злегка стиснути довгі кінці. Правий верхній кут загнути вниз до нижнього шву, утворюючи трикутник.
- Починаючи з загнутого кінця, почати скручувати заготовку по спіралі, час від часу виштовхуючи нижні шари назовні, щоб сформувати пелюстки. Як тільки буде досягнуто бажаний розмір, піднести смужку (із залишків мастики) до нижньої частини квітки і трохи натиснути для закріплення.
- З розкотив пласта жовтої мастики вирізати прямокутні заготовки розміром 10 на 4 см.
- Для формування квітки загнути короткі кінці кожного прямокутника вниз до центру, утворюючи форму стрілки, потім підняти одну коротку сторону і підвернути до середини, повторити те ж саме з іншого боку. Фігурки злегка зім’яти біля основи і відщипнути зайве.
Збірка і прикраса
Торт, оформлений у вигляді дівчини в пишній сукні з мастики і крему, може зажадати багато часу на складання:
- Остиглий бісквіт розрізати уздовж на 3 частини і підкоригувати їх форму, щоб вийшло максимально схоже на пишну спідницю, вирізати частину середини, промазати шари вершковим кремом.
- Вставити в бісквіт (зроблене вгорі отвір) ляльку, розмістивши її трохи глибше , ніж по пояс.
- Розкачати жовту мастику в великий пласт товщиною 3 мм, нарізати його на 8 квадратів розміром 22-23 см, кожен з яких перенести на бісквіт і розкласти суцільним шаром по його бічній поверхні, повністю її покривши. За допомогою лопаток і ножа сформувати складки і нерівності, імітуючи пишний поділ сукні.
- З решти мастики вирізати прямокутники і квадрати і приклеїти їх за допомогою вологої кисті до тіла ляльки, створюючи верхню частину сукні на свій розсуд.
- За допомогою королівської глазурі приклеїти до плаття і волоссю ляльки квіти з червоною і жовтою мастики.
Рецепт торта Дівчина в платті з квітів і ягід
Як правило, торти, приготовані у вигляді дівчини в сукні, покриті зверху мастикою або товстим шаром крему. Але можна зробити і більш легкий варіант, якщо використовувати свіжі ягоди і навіть живі квіти.
Які інгредієнти знадобляться
Для тіста:
- 5 яєць, розділених на жовтки і білки;
- 10 ст. л. води;
- 2 ст. цукру;
- 2 ст. універсальної борошна;
- 1,5 ч. л. харчової соди.
Для крему-покриття:
- 250 г масла несолоного масло вершкового, розм’якшеного;
- 1 кг просіяного кондитерської цукрової пудри;
- 1 ст. л. ванільної есенції;
- від 3 до 4 ст. л. молока.
Для крему-начинки:
- 400 мл жирних вершків;
- 4 ст. л. цукру.
Для оформлення:
- 800 г свіжої очищеної полуниці;
- квіти з цукрової мастики або живі (їстівні види);
- 2 ст. абрикосового джему (за бажанням);
- лялька Барбі або аналог.
Покроковий процес приготування
Спочатку рекомендується підготувати крем-покриття і охолодити до використання:
- Дуже добре просіяти цукрову пудру.
- У окремому посуді ретельно збити масло, поки воно не стане пишним , додати поступово 2 ст. цукрової пудри (по одному) і потім влити 1 ст. л. молока, безперервно збиваючи на середніх оборотах.
- Попередній крок повторити ще 2-3 рази в такій же послідовності, після чого продовжувати збивати, поки крем не стане ніжним і повітряним.
- Потім додати ванільну есенцію, збити ще раз до пишності і поставити в холодильник до потреби.
Поки крем охолоджується, потрібно спекти коржі:
- Нагріти духовку заздалегідь до 200ºC, змастити маслом і посипати борошном круглу форму.
- за допомогою міксера збити 5 великих яєчних жовтків з 10 ст. л. води до однорідності.
- Не припиняючи збивання, додати 2 ст. цукру, потім 2 ст. універсальної борошна і 1,5 ч. л. харчової соди, і домогтися рівномірного і гладкого змішування.
- У іншому посуді збивати 5 яєчних білків, поки вони не стануть повністю білими і дуже густими (НЕ будуть витікати при перевертанні ємності).
- Дерев’яною ложкою акуратно змішати збиті білки з приготованим раніше тістом, вилити його в підготовлену форму і запікати приблизно 1 ч. 10 хв., Щоб переглянути на готовності зубочисткою і дати охолонути.
Поки бісквіт охолоджується, можна підготувати інші складові для збірки десерту:
- Збити за допомогою міксера 400 мл жирних вершків з 4 ст. л. до освіти жорстких піків, поставити в холодильник до потреби.
- Вимити близько 800 г полуниці і нарізати ягоди поздовжніми тонкими скибочками.
Збірка і прикраса
Коли бісквіт охолоне, а крем і вершки охолонуть, можна приступати до складання десерту:
- Викласти бісквіт на тарілку сервіровки і розрізати уздовж на три частини.
- На нижній корж нанести тонкий шар джему і покрити його невеликою кількістю збитих вершків, накрити другим коржем, повторити додавання начинки і помістити верхню частину, вирізати в ньому отвір для ляльки.
- Для зручності рекомендується розмістити на торті ляльку, попередньо знявши з неї ноги, надійно зміцнити її в підготовленому отворі і закрити залишилися на поверхні щілини збитими вершками.
- Всю поверхню десерту змастити рівним помірним шаром масляного крему і розкласти скибочки полуниці щільно один до одного і створюючи суцільну поверхню з них, просуваючись зверху вниз, від корпусу ляльки до нижньої частини. На деяких ділянках можна розміщувати між ягідними шматочками квіти (живі або з мастики).
- Що залишився крем нанести на корпус ляльки, формуючи ліф і верхню частину сукні, прикріпити на нього кілька скибочок полуниці і використовуваних квіток.
- Щоб полуниця залишалася красивою протягом тривалого часу, можна використовувати абрикосове варення: розігріти в каструлі до напіврідкої консистенції, і за допомогою кондитерської кисті дуже ретельно покрити їм все ягідні скибочки, створюючи прозору захисну глазур.
Корисні поради і рекомендації
У більшості тортів зі складним оформленням використовують класичний крем на основі масла, оскільки він володіє густою консистенцією і добре тримає форму. Його склад можна злегка змінити у багатьох напрямках, що не погіршивши при цьому головні характеристики.
Що підлягає заміні | Який замінник використовують | Як це вплине на смак і якість крему |
Виключити маргарин | Замість нього можна покласти таку ж кількість вершкового масла | Крем придбає жовтуватий відтінок. |
Виключити масло | Замінити його маргарином в тій же кількості | Це дозволити зробити крем чистого білого кольору, особливо в поєднанні з прозорим ванільним ароматизатором. |
Виключити молоко або вершки | Додати стільки ж води | Жир з молока або вершків надає крему більш інтенсивний смак і аромат, якого неможливо досягти з використанням води. |
Класичний вершковий крем можна легко ароматизувати різними способами, використовуючи екстракти і інші ароматизатори, такі як какао-порошок. Якщо обрані добавки рідкі, ними замінюють молоко або вершки в складі продукту.
Крім певної текстури крему, при приготуванні торта у формі дівчата в пишній сукні важливо використовувати правильно приготовлені коржі. Якщо бісквіт зовні виглядає готовим, але не проходить тест за допомогою зубочистки, рекомендується повернути його в нагріту духовку на нижню стійку, а на верхню помістити порожній лист, щоб продовжити випікання вироби без пригорання верхній частині.
Відео про приготування торта з дівчиною в плаття
Рецепт приготування торта з силуетом дівчини: