Сьогодні у мене для Вас дуже красивий, смачний, оригінальний, соковитий тортик, який Ви можете приготувати у себе вдома на будь-яке прийдешнє святкування.
Це не надто трудомістко, але смак просто неймовірний. Для любителів кисло-солодкої випічки, саме те, що треба!
Незабувайте зберегти рецептик, щоб до святкових приготувань, Ви мали його під рукою.
Друзі, ще маю прохання, хто хоче бачити мої дописи у своїй стрічці, залиште будь-який смайлик у коментарі, щоб не губити гарні рецепти.
Список потрібних інгредієнтів:
Бісквіт:
- 7 великих яєць
- 200 гр борошна
- 200 гр дрібного цукру
- 1 чайна ложка розпушувача
- 100 мл олії
- 2 столові ложки темного какао
- 50 гр кокосової стружки
- 60 гр сухого маку
Приготування бісквіта:
- Просіяти борошно і розпушувач.Яйця збити з цукром до пишної маси (не менше 12 хвилин), зменшити швидкість міксера і тонкою цівкою влити олію, трохи перемішати.
- Додайте борошно порціями і обережно перемішайте лопаткою.
- Розділіть тісто на три частини і в одну додайте какао, в другу – стружку, в третю – мак.
- Форму 25х35 вистелити папером для випічки і по черзі накладати ложкою тісто.
- Наприкінці змішайте його паличкою, створюючи блиск.
- Поставити в розігріту до 180°С духовку і випікати близько 35 хвилин, до сухої палички.
- Дайте бісквіту охолонути і розріжте його навпіл.
Желейний верх ( джем):
- велика банка варення з чорної смородини (можна чорничного)
- 2 желе лісових фруктів
- 300 гр замороженої чорниці
Пудинговий крем:
- 0,8 л молока
- 1 ванільний пудинг +1 столова ложка з гіркою
- 1 столова ложка картопляного борошна
- 1 столова ложка пшеничного борошна
- 4 столові ложки цукру
- 3 жовтки
- 220 гр розм’якшеного вершкового масла
Приготування:
- Змішати 200 мл молока + цукор + картопляне борошно + пудинг + жовтки. Решту молока закип’ятіть.
- Зваріть пудинг і дайте йому охолонути.
- Вершкове масло розтерти до світлого стану, потім поступово додати охолоджений пудинг, ретельно перемішати.
Пунш: ( можна замінити іншою пропіткою за смаком)
- 100 мл води,
- 100 мл білого рому
Приготування:
- Нижню частину торта викласти у форму, просочити половиною пуншу, змастити джемом, викласти половину пудингової маси.
- Потім накриваємо другим бісквітом, також просочуємо його, змащуємо джемом і викладаємо решту маси.
- Поставити в холодильник.
- Желе розчинити в 700 мл окропу і дати йому охолонути. Додайте фрукти до охолодження, ретельно перемішайте і полийте торт зверху.
- Охолодіть все в холодильнику.
- Подавайте до столу.
Смачного Вам друзі, приємного приготування!
Якщо сподобався рецептик не забувайте зберегти його і поділитись з друзями!