Господиньки маю для Вас супер класну новинку тортика, який я впевнена, що сподобається всім вашим близьким і друзям хто його спробує. Цей торт неймовірно смачний, ароматний, ніжний, вологий, і можна ще багато перераховувати, але я рекомендую приготувати і скуштувати самим!
Збережіть обов’язково собі рецептик і приготуйте його до Новорічних свят, всі будуть в захваті! Готується він не складно і завжди виходить удалим! Рекомендую Вам!
Для приготування цього чудового торта Вам знадобиться:
БІСКВІТ:
- Яйця – 4 шт
- Цукор -120 гр (6 ст. л.)
- Борошно – 160 г (1 склянка)
- Какао – 30 г (2 ст. л.)
- Рослинна олія – 50 мл
- Молоко – 50 мл
Я НЕ додаю, але якщо не впевнені, додайте: 1 ч. л. розпушувача
КРЕМ:
- Вершки (33% жирності) – 500 мл
- Вершковий сир – 500 мл
- Цукрова пудра (цукор) – 120-150 г
- Ванільний екстракт – 2 ч. л. або ванілін
ГАНАШ:
- Чорний шоколад – 80 г
- Вершки (33% жирності) – 120 мл
ПРОСОЧЕННЯ:
- Абрикосове варення – 2-3 ст. ложки
- Вода – 20-30 мл
ДЛЯ ПРИКРАСИ:
- Вершки охолоджені – 150 мл
- Цукрова пудра – 1-2 ст. л.
- Кокосова стружка
Діаметр форми: 20 см
Корисна порада для Вас! Для торта діаметром 21 см помножте всі інгредієнти на коефіцієнт 1,1
- діаметр 22см х 1,21
- діаметр 23см х 1,32
- діаметр 24см х 1,44
- діаметр 25см х 1,56
- діаметр 26см х 1,69
- діаметр 27см х 1,82
- діаметр 28см х 1,96
Покроковий рецепт приготування:
- Приготуємо бісквіт. У глибокій мисці відділяємо білки від жовтків. Жовтки в окрему миску, білки в окрему.
- Далі, міксером збиваємо білки з цукром 120 гр додаючи у 3 підходи. Збиваємо на середній швидкості до стійкої маси.
- Далі, по одному вводимо жовтки 4 штуки, просіюємо борошно 160 грам і вводимо частинами, обережно перемішуючи вінчиком рухами знизу-вгору.
- В окрему миску просіюємо какао-порошок 30 грам без цукру, сюди додаємо рослинну олію 50 грам, перемішуємо. Далі додаємо молоко кімнатної температури 50 грам, перемішуємо. До цієї маси додати ще 2-3 ст. л. білого тіста, перемішати.
- В декілька підходів вливаємо шоколадну суміш в тісто, обережно перемішати.
- Беремо форму діаметром 20 см застелену пергаментом, виливаємо сюди тісто, обережно розрівнюємо.
- Випікати при температурі 170 градусів 30 хвилин.
Дерев’яною паличкою перевіряємо на готовність, якщо паличка суха – бісквіт готовий, якщо волога – його потрібно допекти. - Готовий бісквіт перевертаємо на решітку і залишаємо до повного охолодження.
- Готуємо ганаш. Чорний шоколад 80 грам заливаємо гарячими вершками ( НЕ кип’ятити).
- Вінчиком перемішуємо до однорідної консистенції, накриваємо харчовою плівкою в контакт з масою, залишаємо застигати.
- Готуємо крем: В миску вливаємо охолоджені вершки 500 мл, додаючи цукрову пудру 120 гр збиваємо міксером, додаємо ванільний екстракт 2 ч. л. або ваніліну, далі додаємо вершковий сир 500 грам (маскарпоне) збиваємо міксером до однорідної маси.
Крем повинен вийте густим, якщо вийшов рідкуватим, то можете додати 10 грам желатину. - Охолоджений бісквіт розрізаємо на 4 частини, якщо є горбик його потрібно зрізати.
- Готуємо просочення. Абрикосове варення 2 ст. л. висипаємо у тарілку, додаємо 20-30 мл води, перемішуємо між собою. Далі занурювальним блендером збиваємо до пюреподібного стану і прокип’ятіть.
- Збираємо торт. У роз’ємну форму викладаємо бісквітний корж, просочуємо його абрикосовою масою. Далі за допомогою кондитерського мішка викладаємо товстий шар крему, розрівнюємо, і так повторюємо з усіма.
- Останній корж просочити низ і накрити ним торт. Ставимо на 2-12 год у холодильник.
Далі дістаємо торт з холодильника і знімаємо форму. - Ганаш перемішуємо і покриваємо ним верх торта, розрівнюючи ножем.
- Прикрашаємо торт. В миску влийте вершки 150 гр і додайте до них цукрову пудру 1-2 ст. л., збийте і покрийте боки торта-розрівняйте.
- Посипаємо кокосовою стружкою низ і верх торта.
Наш торт готовий! Приємного приготування і смачного Вам.
Якщо рецептик Вам сподобався не забудьте зберегти його собі і поділитись з друзями!