Торт «Принц Євген» – покроковий рецепт з фото

У торта статусна назва, але він виходить дуже домашнім. Торт по-домашньому легко готується, по-домашньому дуже гарно виглядає.

Ніжний шоколадний бісквіт із додаванням тертого мигдалю, прошарок з вишні та ніжний крем на основі збитих вершків. І трохи тертого шоколаду зверху. Це дуже смачно!

Для рецепту вам знадобиться:

Для бісквіту на форму 26 см:

  • 5 яєць
  • 200 г цукру
  • 150 г вершкового масла
  • 125 г борошна
  • 125 г тертого мигдалю
  • 30 г какао-порошку
  • 10 г розпушувача для тіста
  • дрібка солі

Для прошарку:

  • 600 г вишні без кісточок
  • 50 г цукру або за смаком
  • 30 г крохмалю
  • 300-400 мл вершків 33-35%
  • 30 г цукрової пудри
  • 50 г тертого шоколаду

Вишневий сік або цукровий сироп для просочення

Вага торта – 1,9 кг

ПРИГОТУВАННЯ:

Змішуємо борошно, розпушувач, какао-порошок і обов’язково просіюємо. Всипаємо тертий мигдаль і добре розмішуємо.

Курячі яйця поділяємо на білки та жовтки.

Вершкове масло потрібно заздалегідь дістати з холодильника і дати йому зігрітися. Збиваємо масло 3-5 хвилин на високій швидкості обертання міксера, поступово всипаємо цукор і збиваємо ще 3-5 хвилин. В масляну суміш по одному додаємо курячі жовтки, щоразу добре пробиваючи міксером.

Коли всі жовтки буде додано, збиваємо ще 3-5 хвилин до утворення світлої повітряної маси.

У білки всипаємо дрібку солі і поступово збільшуючи швидкість обертання міксера, збиваємо до стійких піків.

Далі нам потрібно все поєднати в бісквітне тісто. У масляну суміш поступово додаємо суміш борошна та какао, розмішуємо, наприкінці коротко пробиваємо міксером до однорідності.

Виходить досить густа шоколадна маса. У 3-4 прийоми додаємо збиті білки. В результаті виходить шоколадне тісто, за консистенцією трохи густішим за класичне бісквітне тісто

Я випікала бісквіт у роз’ємній формі для тортів діаметром 26 см, низ форми застелила папером для випічки, борти нічим не змащувала.

Виливаємо тісто, розрівнюємо. Випікаємо бісквіт у попередньо розігрітій до 180 ° С духовці протягом 40-45 хвилин. Свіжоспечений бісквіт прямо у формі ставимо на решітку і даємо охолонути до теплого. Потім вирізаємо його з форми, кладемо на решітку і в такому вигляді залишаємо на робочому столі кілька годин. Бісквіт має повністю охолонути і вистоятись.

Перекладаємо бісквіт на тарілку сервіровки, беремо будь-яку мірку, це може бути, наприклад, тарілка або кришка. За допомогою мірки надрізаємо бісквіт так, щоб стіночки залишилися товщиною приблизно в 1,5 см.

Вибираємо бісквіт із середини, щоб у нас утворилася чаша, залишаємо дно завтовшки 1,5 см.

Вибраний бісквіт нарізаємо на середні за розміром шматочки.

Вишню треба заздалегідь розморозити. Крохмаль розводимо 5-6 ст. ложками вишневого соку до плинного стану. Ягоди, що залишилися, і сік кладемо в каструлю, туди ж всипаємо цукор. Нагріваємо до кипіння, слідкуємо щоб повністю розійшовся цукор. Крохмальний розчин розмішуємо і вливаємо в каструлю тонким струмком. Прогріваємо до загустіння і знімаємо з вогню. В результаті виходить дуже густий та дуже смачний вишневий кисіль.

Даємо йому трохи охолонути до теплого.

Нижній корж кладемо на тарілку, просочуємо цукровим сиропом або вишневим соком. Викладаємо вишневу начинку, розрівнюємо і даємо їй повністю охолонути.

Для крему збиваємо вершки із цукровою пудрою до стійкого стану. Весь обраний бісквіт ділимо приблизно навпіл – в одну половину додаємо половину всіх збитих вершків, а другу половину всипаємо в половину вершків, що залишилася. Розмішуємо. Викладаємо зверху

і надаємо куполоподібної форми. Прикрашаємо тертим шоколадом та вишнею.

Зібраний торт прибираємо в холодильник на кілька годин для просочення, і він готовий.

Приємного вам чаювання!

Відео рецепт:

Автор рецепту: Готовим с Ириной Хлебниковой

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал