Торт «Принц Євген» – покроковий рецепт з фото

44397867b774584b33c7ef25f5dd9c2e

У торта статусна назва, але він виходить дуже домашнім. Торт по-домашньому легко готується, по-домашньому дуже гарно виглядає.

Ніжний шоколадний бісквіт із додаванням тертого мигдалю, прошарок з вишні та ніжний крем на основі збитих вершків. І трохи тертого шоколаду зверху. Це дуже смачно!

Для рецепту вам знадобиться:

Для бісквіту на форму 26 см:

  • 5 яєць
  • 200 г цукру
  • 150 г вершкового масла
  • 125 г борошна
  • 125 г тертого мигдалю
  • 30 г какао-порошку
  • 10 г розпушувача для тіста
  • дрібка солі

Для прошарку:

  • 600 г вишні без кісточок
  • 50 г цукру або за смаком
  • 30 г крохмалю
  • 300-400 мл вершків 33-35%
  • 30 г цукрової пудри
  • 50 г тертого шоколаду

Вишневий сік або цукровий сироп для просочення

Вага торта – 1,9 кг

ПРИГОТУВАННЯ:

Змішуємо борошно, розпушувач, какао-порошок і обов’язково просіюємо. Всипаємо тертий мигдаль і добре розмішуємо.

Курячі яйця поділяємо на білки та жовтки.

Вершкове масло потрібно заздалегідь дістати з холодильника і дати йому зігрітися. Збиваємо масло 3-5 хвилин на високій швидкості обертання міксера, поступово всипаємо цукор і збиваємо ще 3-5 хвилин. В масляну суміш по одному додаємо курячі жовтки, щоразу добре пробиваючи міксером.

87c7a1f876fe301008331a0565f19ab7

Коли всі жовтки буде додано, збиваємо ще 3-5 хвилин до утворення світлої повітряної маси.

У білки всипаємо дрібку солі і поступово збільшуючи швидкість обертання міксера, збиваємо до стійких піків.

Далі нам потрібно все поєднати в бісквітне тісто. У масляну суміш поступово додаємо суміш борошна та какао, розмішуємо, наприкінці коротко пробиваємо міксером до однорідності.

4633bc52d5a7226ae2bbdcd33d3e2a40

Виходить досить густа шоколадна маса. У 3-4 прийоми додаємо збиті білки. В результаті виходить шоколадне тісто, за консистенцією трохи густішим за класичне бісквітне тісто

fc9b6042648ceb11a091a8b8c6e158b9

Я випікала бісквіт у роз’ємній формі для тортів діаметром 26 см, низ форми застелила папером для випічки, борти нічим не змащувала.

Виливаємо тісто, розрівнюємо. Випікаємо бісквіт у попередньо розігрітій до 180 ° С духовці протягом 40-45 хвилин. Свіжоспечений бісквіт прямо у формі ставимо на решітку і даємо охолонути до теплого. Потім вирізаємо його з форми, кладемо на решітку і в такому вигляді залишаємо на робочому столі кілька годин. Бісквіт має повністю охолонути і вистоятись.

b7b3c8fcb7bc4668546921d060f1fd44

Перекладаємо бісквіт на тарілку сервіровки, беремо будь-яку мірку, це може бути, наприклад, тарілка або кришка. За допомогою мірки надрізаємо бісквіт так, щоб стіночки залишилися товщиною приблизно в 1,5 см.

3149dae688a96e3a9d7d017ea8239fb4

Вибираємо бісквіт із середини, щоб у нас утворилася чаша, залишаємо дно завтовшки 1,5 см.

523bd2a3c1d0046364067751df414885

Вибраний бісквіт нарізаємо на середні за розміром шматочки.

Вишню треба заздалегідь розморозити. Крохмаль розводимо 5-6 ст. ложками вишневого соку до плинного стану. Ягоди, що залишилися, і сік кладемо в каструлю, туди ж всипаємо цукор. Нагріваємо до кипіння, слідкуємо щоб повністю розійшовся цукор. Крохмальний розчин розмішуємо і вливаємо в каструлю тонким струмком. Прогріваємо до загустіння і знімаємо з вогню. В результаті виходить дуже густий та дуже смачний вишневий кисіль.

eb6224b3178773490726e14903809bf5

Даємо йому трохи охолонути до теплого.

Нижній корж кладемо на тарілку, просочуємо цукровим сиропом або вишневим соком. Викладаємо вишневу начинку, розрівнюємо і даємо їй повністю охолонути.

429e562244cd5e4cefc447f057cf44ec

Для крему збиваємо вершки із цукровою пудрою до стійкого стану. Весь обраний бісквіт ділимо приблизно навпіл – в одну половину додаємо половину всіх збитих вершків, а другу половину всипаємо в половину вершків, що залишилася. Розмішуємо. Викладаємо зверху

abb66e8c073ef9811d860ccdfa47d3e3

і надаємо куполоподібної форми. Прикрашаємо тертим шоколадом та вишнею.

8e3a3c1e68287c2109ae563f879c2005

Зібраний торт прибираємо в холодильник на кілька годин для просочення, і він готовий.

4c88076eddc915e229937831fd96cdd8

Приємного вам чаювання!

Відео рецепт:

Автор рецепту: Готовим с Ириной Хлебниковой

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал