У торта статусна назва, але він виходить дуже домашнім. Торт по-домашньому легко готується, по-домашньому дуже гарно виглядає.
Ніжний шоколадний бісквіт із додаванням тертого мигдалю, прошарок з вишні та ніжний крем на основі збитих вершків. І трохи тертого шоколаду зверху. Це дуже смачно!
Для рецепту вам знадобиться:
Для бісквіту на форму 26 см:
- 5 яєць
- 200 г цукру
- 150 г вершкового масла
- 125 г борошна
- 125 г тертого мигдалю
- 30 г какао-порошку
- 10 г розпушувача для тіста
- дрібка солі
Для прошарку:
- 600 г вишні без кісточок
- 50 г цукру або за смаком
- 30 г крохмалю
- 300-400 мл вершків 33-35%
- 30 г цукрової пудри
- 50 г тертого шоколаду
Вишневий сік або цукровий сироп для просочення
Вага торта – 1,9 кг
ПРИГОТУВАННЯ:
Змішуємо борошно, розпушувач, какао-порошок і обов’язково просіюємо. Всипаємо тертий мигдаль і добре розмішуємо.
Курячі яйця поділяємо на білки та жовтки.
Вершкове масло потрібно заздалегідь дістати з холодильника і дати йому зігрітися. Збиваємо масло 3-5 хвилин на високій швидкості обертання міксера, поступово всипаємо цукор і збиваємо ще 3-5 хвилин. В масляну суміш по одному додаємо курячі жовтки, щоразу добре пробиваючи міксером.
Коли всі жовтки буде додано, збиваємо ще 3-5 хвилин до утворення світлої повітряної маси.
У білки всипаємо дрібку солі і поступово збільшуючи швидкість обертання міксера, збиваємо до стійких піків.
Далі нам потрібно все поєднати в бісквітне тісто. У масляну суміш поступово додаємо суміш борошна та какао, розмішуємо, наприкінці коротко пробиваємо міксером до однорідності.
Виходить досить густа шоколадна маса. У 3-4 прийоми додаємо збиті білки. В результаті виходить шоколадне тісто, за консистенцією трохи густішим за класичне бісквітне тісто
Я випікала бісквіт у роз’ємній формі для тортів діаметром 26 см, низ форми застелила папером для випічки, борти нічим не змащувала.
Виливаємо тісто, розрівнюємо. Випікаємо бісквіт у попередньо розігрітій до 180 ° С духовці протягом 40-45 хвилин. Свіжоспечений бісквіт прямо у формі ставимо на решітку і даємо охолонути до теплого. Потім вирізаємо його з форми, кладемо на решітку і в такому вигляді залишаємо на робочому столі кілька годин. Бісквіт має повністю охолонути і вистоятись.
Перекладаємо бісквіт на тарілку сервіровки, беремо будь-яку мірку, це може бути, наприклад, тарілка або кришка. За допомогою мірки надрізаємо бісквіт так, щоб стіночки залишилися товщиною приблизно в 1,5 см.
Вибираємо бісквіт із середини, щоб у нас утворилася чаша, залишаємо дно завтовшки 1,5 см.
Вибраний бісквіт нарізаємо на середні за розміром шматочки.
Вишню треба заздалегідь розморозити. Крохмаль розводимо 5-6 ст. ложками вишневого соку до плинного стану. Ягоди, що залишилися, і сік кладемо в каструлю, туди ж всипаємо цукор. Нагріваємо до кипіння, слідкуємо щоб повністю розійшовся цукор. Крохмальний розчин розмішуємо і вливаємо в каструлю тонким струмком. Прогріваємо до загустіння і знімаємо з вогню. В результаті виходить дуже густий та дуже смачний вишневий кисіль.
Даємо йому трохи охолонути до теплого.
Нижній корж кладемо на тарілку, просочуємо цукровим сиропом або вишневим соком. Викладаємо вишневу начинку, розрівнюємо і даємо їй повністю охолонути.
Для крему збиваємо вершки із цукровою пудрою до стійкого стану. Весь обраний бісквіт ділимо приблизно навпіл – в одну половину додаємо половину всіх збитих вершків, а другу половину всипаємо в половину вершків, що залишилася. Розмішуємо. Викладаємо зверху
і надаємо куполоподібної форми. Прикрашаємо тертим шоколадом та вишнею.
Зібраний торт прибираємо в холодильник на кілька годин для просочення, і він готовий.
Приємного вам чаювання!
Відео рецепт:
Автор рецепту: Готовим с Ириной Хлебниковой