Цей тортик можна назвати літнім десертом, але в кого є ліні заготовки у морозилці, той може смакувати цим тортиком, хоч літом, хоч взимку. Виходить дуже смачний, ароматний, ніжний, що просто тане у роті! Пропоную і Вам зберегти та приготувати цю смакоту.
Список інгредієнтів:
Бісквіт:
- 4 яйця
- ¾ склянки цукру
- ¾ склянки пшеничного борошна
- 1 столова ложка картопляного борошна
- 1 чайна ложка розпушувача
- 1 столова ложка оцту
Приготування: Форма розмірами (25см х 35см) застелена пергаментним папером. Збити яйця, поступово додати цукор і нарешті оцет. Потім додайте жовтки і збийте тільки до з’єднання інгредієнтів. У 2-3 порції додайте змішане борошно і розпушувач і обережно перемішайте лопаткою. Викласти тісто на деко і випікати в розігрітій до 160 °C духовці близько 25 хвилин.
Полуничний мус:
- 450-500 г полуниці
- 2 полуничних желе
- 2-3 столові ложки цукрової пудри
Приготування: Розчиніть желе в 1½ склянки води, додайте цукор. Перемішайте полуницю і додайте холодне желе. На бісквіт налийте застиглий мус. І охолодіть.
Пудинговий крем:
- 500 мл молока
- 2 крем-пудинги
- ¾ склянки цукру
- 1 кубик маргарину або вершкового масла
Приготування: Зварити пудинг із зазначених інгредієнтів. Холодний з маслом збити до пишноти. Готову масу викласти на мус.
Верхній шар:
- 2 полуничне желе
- 500-600 г полуниці
Приготування: Щільно покладіть полуницю на пудингову масу, злегка притиснувши. Розведіть желе в 2 склянках гарячої води, залийте полуницю. Охолодити в холодильнику, бажано на ніч.
Торт збирати у роз’ємній формі!
Приємного випікання та смачного чаювання!