Якщо Ви шукаєте гарний та смачний рецепт тортика до свого святкового столу, то я пропоную приготувати цю смакоту! Поєднання пісочних коржів з маковим та яблучним прошарком, горіхами та шоколадною глазур’ю, що може бути краще та смачніше до Різдвяних свят – звичайно, що торт “Пан Марципан”!
Список потрібних інгредієнтів та рецепт приготування:
Пісочне тісто:
- 600 грам пшеничного борошна
- 250 грам маргарину
- 1 склянка цукру
- 2 яйця
- 1 жовток
- 2 столові ложки вершків 18%
- 30 г розпушувача
Приготування: Вимісити всі інгредієнти. Розділіть на 4 рівні частини. Одну частину розкачати прямокутною формою, наколоти виделкою і викласти підготовлений мак. Другу частину розкачати і щільно накрити мак, наколоти зверху. Випікати у прямокутній формі при 170 °C близько 35 хвилин. Таким же чином готуємо яблучний пиріг.
Макова маса:
- 200 грам меленого маку
- 1,5 склянки молока
- 50 грам маргарину
- 2 яйця
- 1 білок
- 100 грам цукру
- 100 грам родзинок
- 2 столові ложки апельсинової цедри
- 1 столова ложка аромату мигдалю
Приготування: Молоко закип’ятіть, додайте мелений мак, перемішайте хвилинку і вимкніть. Залишити. Збити маргарин, 2 жовтки і цукор, додаючи порціями натертий мак. Збийте 3 яєчні білки до міцної стійкості. До маку додайте родзинки, цедру апельсина, аромат мигдалю і збиті білки. Акуратно перемішайте.
Горіхова маса:
- ½ склянки молока
- 1 склянка цукру
- 200 грам дрібно подрібнених горіхів
- 120 грам маргарину
- 120 грам вершкового масла
Приготування: Цукор закип’ятити з молоком, додати горіхи, перемішати і вимкнути. Збити масло і порціями додати холодні горіхи.
Яблучна маса:
- 1,2 кг яблук
- 1 склянка цукру
- 1 столова ложка маргарину (близько 5 грам)
Приготування: Натерті яблука обсмажити з цукром і маргарином. Смажити близько 5 хвилин.
Глазур:
- ⅓ склянка води
- 2 плоских ложки маргарину
- 3 чайні ложки цукру
- 2 столові ложки какао
- 6 кубиків темного шоколаду
Приготування: Розчинити воду, маргарин і цукор, додати какао і не допускати кипіння. Щоб шоколадна маса була рідка. Полийте і посипте меленими волоськими горіхами.
Збираємо торт: маковий пиріг – горіхова маса – яблучний пиріг – глазур
Приємного випікання та смачного чаювання Вам дорогі читачі сайту kolizhanka.net.ua! Ми бажаємо Вам гарних і затишних святкувань, мирного неба над головою та душевного спокою.
Якщо сподобався рецепт діліться зі своїми подругами у соціальних мережах. І не забувайте залишати коментарі під рецептом!