Як зробити торт “Монастирська хата” з вишнею та сметанно-вершковим кремом по новому, Ви дізнаєтесь в цій статті. Покроковий рецепт дуже смачного, неймовірно ніжного, з кислинкою тортика, десерт улюблений всіма вже дуже-дуже давно. Трішечки змінений і по-новому оформлений, але на смак це ніяк не впливатиме! Ягідки ставимо заморожені або консервовані, прикрашаємо за власним бажанням!
Список інгредієнтів:
Для тіста:
- 150 г масла
- 280 г борошна (+для розкочування)
- 1 ч. л. розпушувача
- щіпка солі
- 2 ст. л. цукру
- 150 г сметани
Для начинки:
- приблизно 700-800 г вишні
Для крему:
- 200 г вершків 33-35%
- 200 г сметани 20%
- 70 г цукрової пудри
Як приготувати торт з вишнею і сметанно-вершковим кремом, покроковий рецепт:
- Тісто. Борошно, розпушувач, сіль, цукор змішуємо у чаші. Холодне масло натираємо на терці в суху суміш, швидко перемішуємо, додаємо холодну сметану, знову не менш швидко перемішуємо, збираємо в шар (як є, не вимішуємо до краси), загортаємо в харчову плівку або пакет і прибираємо на годину в холодильник.
- Щодо вишні. Можна використати як заморожену так і консервовану, влітку звичайно використовуємо свіжу ягідку. Якщо є кісточки їх виймаємо.
- Включаємо духовку на 180 градусів, дістаємо тісто, поділяємо на 6 частин. З них вийде 3 коржів (на кожну по 2 частини тіста). Притрусити стіл борошном, кожну частину тіста розкочуємо наскільки можна тонко у довгий прямокутник (або його подібність) розміром приблизно 28-30 см на 4-5 см. Розкладаємо з краю вздовж смужки вишеньку, трохи присипаємо цукром, якщо вишня заморожена (1 ст. л.), але якщо консервована, то не потрібно. Акуратно загортаємо вишню та отримуємо трубочку. Повертаємо її по спіралі.
- Друга трубочка буде продовженням цієї спіралі. Корж готовий. За таким же принципом зробити ще два коржі. Викласти на лист і випікати 20-25 хв до злегка золотистого кольору. Остудити до кімнатної температури.
- Крем. Пудру, холодні сметану та вершки викласти в чашу. Збивати до пишноти і моменту, поки крем не триматиметься на вінчиках. Збирати, в ідеалі, у кільці. Змастити рясно кремом коржі та верх.
- Залишити трохи для боків і змастити кремом після стабілізації в холодильнику (через 5-6 год). Прикрасити за бажанням і вподобанням!
Сайт kolizhanka.net.ua бажає смачного приготування Вам та гарного настрою!
Автор рецепту: vi.cook
Автор перекладу на українську мову і фото: kolizhanka.net.ua