Торт “Маковий екстрим” з кавовим кремом і вишнею – дуже смачний рецепт приготування

Сьогодні я хочу запропонувати Вам маковий торт з кавовим кремом і вишнею.
Напишу тільки, що це просто божественно – смак, аромат, в поєднанні з легкою кислинкою.
Збережіть собі рецептик, я рекомендую до приготування цей дуже смачний тортик.

Торт "Маковий екстрим" з кавовим кремом і вишнею - дуже смачний рецепт приготування

Список потрібних інргедієнтів:

Маковий шар:

  • 5 яєць
  • 300 г маку
  • 200 г цукрової пудри
  • ваніль.

Спекти 2 макових коржі (тобто подвоювати інгредієнти 10 яєць, 600 г маку тощо)

  1. Мак залити окропом і залишити на ніч, вранці злити і подрібнити 3 рази.
  2. Збити яйця з цукровою пудрою, додати ванілін і мелений мак.
  3. Збийте міцну піну з білків, обережно змішайте з маком. Викласти у форму 23/23, застелену папером, боки змастити вершковим маслом і випікати близько 50 хвилин.
  4. Кожен маковий шар потрібно розділити на дві частини.

Торт "Маковий екстрим" з кавовим кремом і вишнею - дуже смачний рецепт приготування

Вишнева фружеліна:

  • 250 г вишні
  • 3 столові ложки цукру
  • 1 чайна ложка картопляного борошна
  • 1 чайна ложка желатину

Можна взяти консервовану вишню!

Приготування:

  1. Желатин заливаємо невеликою кількістю води, відставляємо до набухання.
  2. До вишень додаємо цукор і нагріваємо до кипіння.
  3. Картопляне борошно змішати з 1 столовою ложкою води, влити до фруктів, довести до кипіння.
  4. Додайте набряклий желатин, перемішайте і відставте остигати.

Кремова маса:

  • 5 яєць
  • 1 1/4 склянки цукрового піску
  • 3 кубики вершкового масла
  • 2-3 столові ложки спирту

Торт "Маковий екстрим" з кавовим кремом і вишнею - дуже смачний рецепт приготування

Приготування:

  1. У миску розбити яйця, додати цукор і збити (міксером) на пару (поставити миску на каструлю з киплячою водою) не менше 10 хвилин, потім збити до охолодження (у мисці з холодною водою).
  2. До маси додати масло, столову ложку охолодженої яєчної маси, в кінці додати  кавове желе, що застигає і спирт.

Кавове желе:

  • 3 чайні ложки розчинної кави
  • 2 чайні ложки желатину
  • 1 чайна ложка цукру

Торт "Маковий екстрим" з кавовим кремом і вишнею - дуже смачний рецепт приготування

Збризніть желатин невеликою кількістю води (щоб покривала), відставте, поки не набухне) Залийте каву водою (1/4 склянки), додайте цукор і желатин.

Додатково: шоколад для верхівки!

Збираємо торт:

маковий шар-вишнева фружеліна-кавовий крем-маковий шар-Кавовий крем-маковий шар-Кавовий крем-маковий шар-Кавовий крем-шоколад.

Зберігайте торт в холодильнику, але не забудьте вийняти його трішки з холодильника перед вживанням!

Торт "Маковий екстрим" з кавовим кремом і вишнею - дуже смачний рецепт приготування

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал