Сьогодні я хочу запропонувати Вам маковий торт з кавовим кремом і вишнею.
Напишу тільки, що це просто божественно – смак, аромат, в поєднанні з легкою кислинкою.
Збережіть собі рецептик, я рекомендую до приготування цей дуже смачний тортик.
Список потрібних інргедієнтів:
Маковий шар:
- 5 яєць
- 300 г маку
- 200 г цукрової пудри
- ваніль.
Спекти 2 макових коржі (тобто подвоювати інгредієнти 10 яєць, 600 г маку тощо)
- Мак залити окропом і залишити на ніч, вранці злити і подрібнити 3 рази.
- Збити яйця з цукровою пудрою, додати ванілін і мелений мак.
- Збийте міцну піну з білків, обережно змішайте з маком. Викласти у форму 23/23, застелену папером, боки змастити вершковим маслом і випікати близько 50 хвилин.
- Кожен маковий шар потрібно розділити на дві частини.
Вишнева фружеліна:
- 250 г вишні
- 3 столові ложки цукру
- 1 чайна ложка картопляного борошна
- 1 чайна ложка желатину
Можна взяти консервовану вишню!
Приготування:
- Желатин заливаємо невеликою кількістю води, відставляємо до набухання.
- До вишень додаємо цукор і нагріваємо до кипіння.
- Картопляне борошно змішати з 1 столовою ложкою води, влити до фруктів, довести до кипіння.
- Додайте набряклий желатин, перемішайте і відставте остигати.
Кремова маса:
- 5 яєць
- 1 1/4 склянки цукрового піску
- 3 кубики вершкового масла
- 2-3 столові ложки спирту
Приготування:
- У миску розбити яйця, додати цукор і збити (міксером) на пару (поставити миску на каструлю з киплячою водою) не менше 10 хвилин, потім збити до охолодження (у мисці з холодною водою).
- До маси додати масло, столову ложку охолодженої яєчної маси, в кінці додати кавове желе, що застигає і спирт.
Кавове желе:
- 3 чайні ложки розчинної кави
- 2 чайні ложки желатину
- 1 чайна ложка цукру
Збризніть желатин невеликою кількістю води (щоб покривала), відставте, поки не набухне) Залийте каву водою (1/4 склянки), додайте цукор і желатин.
Додатково: шоколад для верхівки!
Збираємо торт:
маковий шар-вишнева фружеліна-кавовий крем-маковий шар-Кавовий крем-маковий шар-Кавовий крем-маковий шар-Кавовий крем-шоколад.
Зберігайте торт в холодильнику, але не забудьте вийняти його трішки з холодильника перед вживанням!