По суті цей торт дуже нагадує відомий торт «Молочна дівчинка», тільки тісто для коржів готується на вареному згущеному молоці і в прошарок між коржем кладеться карамельний соус. Виходить дуже ніжний, дуже м’який, дуже карамельний та дуже смачний тортик. Приготуємо!
Для рецепту вам знадобиться:
Для коржів на форму 20 см:
- 160-200 г борошна
- 380 г вареного згущеного молока
- 2 середні яйця
- 100 г вершкового масла
- 10 г розпушувача для тіста
Для крему:
- 400 мл вершків 33-35%
- 40 г цукрової пудри (або до смаку)
- 150-200 г карамельного соусу
Вага торта – 1,1 кг
Процес приготування:
- Змішуємо борошно та розпушувач, а потім просіюємо. Вершкове масло розтоплюємо. Яйця злегка збиваємо, додаємо варене згущене молоко і розмішуємо до однорідності. Вмішуємо тепле розтоплене вершкове масло. І в останню чергу вмішуємо борошно з розпушувачем. Спочатку розмішуємо лопаткою, а наприкінці коротко пробиваємо тісто міксером до однорідності.
- Випікаємо коржі на аркуші для випічки і формуємо їх за допомогою стінок від роз’ємної форми для тортів. У рецепті форма діаметром 20 см, але підійдуть форми і іншого розміру. На центр кладемо приблизно 2 столові ложки тіста та розподіляємо рівним шаром.
- Форму акуратно знімаємо, перекладаємо корж прямо на аркуші паперу для випічки на лист і випікаємо в попередньо розігрітій до 180 ° С духовці до готовності. Печуться коржі дуже швидко, приблизно 5-8 хвилин. Свіжоспечений корж відразу ж знімаємо з пергаменту, перекладаємо на рівну поверхню і даємо охолонути. Усього з цієї кількості тіста у мене вийшло 7 коржів.
- Коржі підрівнюємо. Для цього підбираємо відповідну за розміром тарілку або кришку і обрізаємо коржі.
- Обрізки збираємо, додатково підсушуємо в духовці та даємо повністю охолонути.
- Потім подрібнюємо на крихту. Цією крихтою прикрашатимемо борти торта.
- Для прошарку коржів нам знадобиться карамельний соус.
- Дістаємо з холодильника вершки та збиваємо їх із цукровою пудрою до стійкого стану.
- Кладемо на тарілку сервіровки перший корж, зверху трохи карамельного соусу, збиті вершки, розподіляємо.
- Викладаємо другий корж, ще трохи карамельного соусу, знову збиті вершки. У такий спосіб збираємо весь торт. На останній корж не викладаємо ні карамельний соус, ні збиті вершки.
- Збитими вершками промазуємо борти торта і прикрашаємо підготовленою крихтою.
- Карамельним соусом робимо підтікання та наносимо невелику кількість соусу зверху. Я прикрашала торт попкорном, мені здається, що він дуже гармоніює за кольором.
- Поєднання підсоленого попкорну та солодкого карамельного соусу створюють дуже цікаву гру смаків, і особисто мені дуже подобається.
- Забираємо торт на кілька годин у холодильник, щоб він добре просочився, став ніжним та м’яким.
Відео рецепт:
Приємного вам чаювання!
Автор рецепту: Готовим с Ириной Хлебниковой