Є два рецепти торта “Капрі”. Один варіант з печивом, а інший з підсушеною скоринкою безе. В рецепті другий варіант, тому що мені більше подобається ці висушені коржі, ніж печиво, і чомусь вони мені більше підходять для фруктових тортів.
Торт “Капрі”
Інгредієнти:
- 6 яєчних білків
- 10 столових ложок цукру
- 1 столова ложка оцту
Желе:
- 300 г полуниці
- води
- полуничний пудинг
- 4 столові ложки цукру
Ванільний крем:
- 600 мл молока
- 6 жовтків
- 6 столових ложок борошна
- 4 столові ложки цукру
- 1/2 маргарину і 100 г цукрової пудри (або 100 мл збитих солодких вершків)
Додатково:
- 100 г шоколаду і збитих вершків
Покроковий рецепт приготування:
- Збийте міцні яєчні білки і цукор, потім додайте оцет і все добре перемішайте.
- Розігрійте духовку до 150 градусів і поставте її на деко розміром приблизно 20х30 см, потім покладіть папір для випікання, викладіть білки, розрівняйте і дайте висохнути не менше години. (Сушила півтори години).
- Зніміть підсохлу скоринку, зніміть папір і дайте повністю охолонути.
- Процідіть або змішайте полуницю, потім додайте води до 500 мл.
- Пудинг і цукор розмішати з 100 мл води і, коли закипить, проварити. Дати охолонути, має бути теплим і набухнути.
- Взяти 600 мл молока, щоб збити жовтки, борошно і цукор, потім довести решту до кипіння і варити, помішуючи. Дати повністю охолонути.
- Маргарин збити з цукровою пудрою і додати в охолоджений пудинг або збити солодку сметану і додати в охолоджений крем.
- Покладіть корж в деко, в якому ви сушили корж, потім розтопіть шоколад з 2 столовими ложками олії і змастіть, дайте охолонути.
- Залийте желе шоколад і розрівняйте, воно вже має бути желейним, але не затягнутим повністю, але не гарячим, щоб витікало, було теплим. Залиште в морозилці на 10 хвилин, потім дістаньте і покладіть ванільний крем.
- Збиті вершки збити і нанести поверх ванільного крему.
- Готовий торт “Капрі” поставте остигати на кілька годин, а потім подавайте до столу.