Торт із смородиною – рецепт з покроковим фото

Торт із смородиною виходить дуже смачний і ніжний, можна готувати з будь-якою ягодою на ваш смак! Приготуйте цей неймовірний тортик до Вашого святкового столу.

Торт із смородиною - рецепт з покроковим фото

Список потрібних інгредієнтів:

Бісквіт (тут можна ставити будь-який на ваш смак)

Компоті:

  • 450 грам чорної смородини
  • 110 грам цукру
  • 8 грам пектину

Мус:

  • 270 грам білого шоколаду
  • 140 грам вершків 33-35% (гарячих)
  • 12 грам желатину
  • 70 грам води холодної для желатину
  • 480 грам вершків 33-35% (охолоджених)

Як приготувати торт із смородиною?

  1. Для початку приготуємо Ваш улюблений бісквіт, тут можна ставити будь-який за вашим бажанням і вподобанням!
  2. Компоті:
    Розморожені ягоди разом з рідиною, що залишилася після розморожування, нагріваємо до 80 градусів (майже до кипіння). Окремо змішуємо цукор з пектином, добре перемішуємо і всипаємо цівкою у нагріте пюре, при цьому помішуючи. Після того як цукор ввели варимо ще 1 хв, знімаємо і даємо охолонути до 40 градусів і розподіляємо на 2 коржі. Забираємо в морозилку на 30 хвилин. Торт із смородиною - рецепт з покроковим фото
  3. Мус: Замочуємо желатин у холодній воді та залишаємо набухати 5 хвилин. Потім збиваємо добре охолоджені вершки 33-35% (480 гр.) до м’яких піків (вони мають бути плинними, але слід від віночка повинен чітко залишатися). Вершки (140 гр.) Нагріваємо і виливаємо поверх шоколаду. Якщо у вас шоколад у плитці, то подрібніть його, порубавши ножем. Перемішуємо ретельно, щоб весь шоколад розчинився. Розпускаємо (нагріваємо) набряклий желатин у мікрохвильовій печі по 10-15 секунд або ж на водяній бані. НЕ ПЕРЕГРІВАЄМО ВИЩЕ 80 градусів. Інакше ЖЕЛАТИН МОЖЕ ВТРАТИТИ ЧАСТИНУ СВОЄЇ СИЛИ І НЕ СТАБІЛІЗУВАТИ МУС ПОВНОЦЕННО.Торт із смородиною - рецепт з покроковим фото
  4. Вливаємо желатин до шоколадної маси та перемішуємо. З’єднуємо збиті вершки з шоколадною масою та перемішуємо за допомогою лопатки або акуратно вінчиком. Кільце 21 см. щільно обертаємо плівкою та ставимо на тверду поверхню, по внутрішнім стінкам прокладаємо харчову плівку. У середину кладемо 1 корж, щоб між кільцем і бісквітом був вільний край. Вливаємо 1/3 мусу і в середину кладемо другий корж з компоті, потім мус, корж, мус. Забираємо мінімум на 12 годин у холодильник. Обсипаємо бісквітною крихтою або за бажанням.

Торт із смородиною - рецепт з покроковим фото

Автор рецепту: valeriya.family

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал