Торт із смородиною виходить дуже смачний і ніжний, можна готувати з будь-якою ягодою на ваш смак! Приготуйте цей неймовірний тортик до Вашого святкового столу.
Список потрібних інгредієнтів:
Бісквіт (тут можна ставити будь-який на ваш смак)
Компоті:
- 450 грам чорної смородини
- 110 грам цукру
- 8 грам пектину
Мус:
- 270 грам білого шоколаду
- 140 грам вершків 33-35% (гарячих)
- 12 грам желатину
- 70 грам води холодної для желатину
- 480 грам вершків 33-35% (охолоджених)
Як приготувати торт із смородиною?
- Для початку приготуємо Ваш улюблений бісквіт, тут можна ставити будь-який за вашим бажанням і вподобанням!
- Компоті:
Розморожені ягоди разом з рідиною, що залишилася після розморожування, нагріваємо до 80 градусів (майже до кипіння). Окремо змішуємо цукор з пектином, добре перемішуємо і всипаємо цівкою у нагріте пюре, при цьому помішуючи. Після того як цукор ввели варимо ще 1 хв, знімаємо і даємо охолонути до 40 градусів і розподіляємо на 2 коржі. Забираємо в морозилку на 30 хвилин. - Мус: Замочуємо желатин у холодній воді та залишаємо набухати 5 хвилин. Потім збиваємо добре охолоджені вершки 33-35% (480 гр.) до м’яких піків (вони мають бути плинними, але слід від віночка повинен чітко залишатися). Вершки (140 гр.) Нагріваємо і виливаємо поверх шоколаду. Якщо у вас шоколад у плитці, то подрібніть його, порубавши ножем. Перемішуємо ретельно, щоб весь шоколад розчинився. Розпускаємо (нагріваємо) набряклий желатин у мікрохвильовій печі по 10-15 секунд або ж на водяній бані. НЕ ПЕРЕГРІВАЄМО ВИЩЕ 80 градусів. Інакше ЖЕЛАТИН МОЖЕ ВТРАТИТИ ЧАСТИНУ СВОЄЇ СИЛИ І НЕ СТАБІЛІЗУВАТИ МУС ПОВНОЦЕННО.
- Вливаємо желатин до шоколадної маси та перемішуємо. З’єднуємо збиті вершки з шоколадною масою та перемішуємо за допомогою лопатки або акуратно вінчиком. Кільце 21 см. щільно обертаємо плівкою та ставимо на тверду поверхню, по внутрішнім стінкам прокладаємо харчову плівку. У середину кладемо 1 корж, щоб між кільцем і бісквітом був вільний край. Вливаємо 1/3 мусу і в середину кладемо другий корж з компоті, потім мус, корж, мус. Забираємо мінімум на 12 годин у холодильник. Обсипаємо бісквітною крихтою або за бажанням.
Автор рецепту: valeriya.family