Торт “Добош” – покроковий рецепт приготування

Добош (угор. dobostorta) – традиційний угорський торт, що складається з шести шарів бісквіту з шоколадним кремом і карамельною глазур’ю. Це дуже смачний та ароматний десерт, який дуже сподобається, тим кому подобається поєднання шоколаду і карамелі. Простий у приготуванні, а на смак просто неймовірний!

 

Торт "Добош" - покроковий рецепт приготування

Список потрібних інгредієнтів:

Тісто:

  • Яйця – 6 штук
  • Цукрова пудра – 100 гр
  • Борошно – 100 гр
  • Вершкове масло – 30 гр

Приготування:

  1. Розтопіть вершкове масло.
  2. Обережно відокремте білки від жовтків.
  3. Збийте білки в пишну піну. Додайте 50 г цукрової пудри і продовжуйте збивати. Маса повинна вийти щільна.
  4. В іншій ємності збийте жовтки з 50 г цукрової пудри. Маса має стати світло-жовтого кольору.
  5. До жовтків додати борошно, ретельно перемішати міксером, потім розтоплене вершкове масло. Також перемішати.
  6. У масу додавайте частинами збиті білки, кожен раз дуже акуратно, але ретельно перемішуючи лопаткою. Але не міксером!
  7. Для випікання потрібні або форми розміром 21-22 см (форми треба обов’язково змастити маслом та посипати борошном), або намалюйте круги такого діаметру на папері для випічки та розподіліть по них рівномірно тісто.
  8. Треба спекти 6 однакових коржів. На кожний корж приблизно 100 гр тіста.
  9. Нагрійте духовку до 180° С. Випікайте кожен корж 15 хвилин.
  10. Готові коржі викладайте на пергамент та охолодіть.

Торт "Добош" - покроковий рецепт приготування

Для крему:

  • Яйця – 4 шт
  • Цукрова пудра – 200 гр
  • Вершкове масло – 235 гр
  • Шоколад – 200 гр
  • Какао масло – 35 гр
  • Какао – 35 гр
  • Екстракт ванілі – 1 чайна ложка

Приготування:

  1. Яйця перемішайте вінчиком із цукром і поставте на водяну баню. Варіть суміш, постійно помішуючи, поки вона не загусне (може зайняти 15-20 хвилин). Залишіть охолоджуватись.
  2. Розтопіть шоколад разом із какао маслом. Трохи охолодіть.
  3. Вершкове масло кімнатної температури збийте міксером у пишну білу масу.
  4. Додайте розтоплену шоколадну масу, екстракт ванілі та какао. Ретельно збийте міксером.
  5. Поступово додайте яєчну масу, кожного разу перемішуючи міксером.

Складання торта без карамелі:

  • На кожен корж викладайте близько 130 г крему, розподіляйте рівним шаром.
  • Залишками крему змастіть боки і добре вирівняйте.
  • Крем у холодильнику застигає у камінь. Після цього можна прикрашати торт на свій смак.

Торт "Добош" - покроковий рецепт приготування

Якщо ви хочете зробити торт з карамеллю як на фото, тоді тримайте рецепт!

Для торта з карамеллю:

  1. Зберіть 5 коржів з кремом, змастіть боки і викладіть 8 квіточок з крему зверху на однаковій відстані. Задля карамелі в сотейник (краще з нержавійки) складіть 150 гр цукру і 30 гр води.
  2. Поставте на повільний вогонь і розтоплюйте не помішуючи! При перемішуванні карамель буде зацукровуватись. Коли маса почне закипати, включіть вогонь на максимум і варіть до карамельного відтінку.
  3. Зніміть з вогню. Додайте 10 гр вершкового масла і ретельно перемішайте. Покладіть 6-ий корж на пергамент. Вилийте на нього карамель і відразу ж ножем, змазаним вершковим маслом, розріжте на 8 частин.
  4. Дочекайтеся поки карамель застигне і прикрасьте цими сегментами торт.

П. С. У мене карамель вийшла тільки з 4 разу. Перепробувала 2 різних сотейника і 3 види цукру.

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал