Торт Чорний ліс з малиною та чорницею

Знаменитий німецький шоколадний торт із соковитими ягодами у ніжному вершковому кремі. Докладний і смачний рецепт.

Чорний ліс – знаменитий шварцвальдський торт. По-моєму – найсмачніший шоколадний торт у світі. Адже в ньому не лише шоколад, а ще й найніжніший вершковий крем та соковиті лісові ягоди.

Класичний варіант цього торта, готується з вишні, але я пропоную вам спробувати з малиною та чорницею. Смакота неймовірна!

Ягоди я використовувала свіжозаморожені. І захопіть плитку гарного чорного шоколаду, бажано з високим відсотком какао.

Отже, записуйте рецепт шоколадного торта з ягодами – Чорний ліс.

Торт Чорний ліс з малиною та чорницею

Торт Чорний ліс з малиною та чорницею

Торт Чорний ліс з малиною та чорницею

Торт Чорний ліс з малиною та чорницею

Продукти

(на форму діаметром 22-24 см)

  • Шоколадний бісквіт
    4 яйця
  • 180 гр. цукру
  • 30 гр. рослинної олії
  • 80 гр. борошна
  • 30 гр. порошку какао
  • Неповна чайна ложечка розпушувача
  • Ваніль
  • Дрібка солі

Сироп для просочення

  • 1/2 склянки рідини (вода, вишневий лікер або вишневе варення)
  • Пару скоринок апельсина

Ягідний шар

  • 150 гр. свіжих або заморожених ягід (малина та чорниця)
  • 5 ложок цукру
  • 5 ложок води
  • 3 ложки кукурудзяного крохмалю + ще 2 ложки води
  • І ще 200 грн. ягід

Вершковий крем

  • 250 гр. жирних вершків 38%
  • 250 гр. густої сметани
  • 3 ложки порошку ванільного інстант пудингу
  • 5 ложок цукру
  • Ваніль

Ще

  • Крем для прикраси
  • Темний шоколад
  • Ягоди

Торт Чорний ліс з малиною та чорницею

Приготування

Шоколадний бісквіт Білки з цукром збиваємо до пружної маси.

Жовтки змішуємо в окремій мисці з маслом, сіллю та ваніллю. Додаємо цю суміш у білки та розмішуємо.

Додаємо борошно, какао та розпушувач, але тільки через ситечко, щоб не було грудок. Краще у 2-3 етапи. Акуратно та ніжно розмішуємо.

Виливаємо у форму для випікання. Випікаємо у розігрітій на 180 градусів духовці приблизно 30 хвилин. Перевірте зубочисткою на готовність.

Готовий і охололий бісквіт розрізаємо на 2 частини.

Торт Чорний ліс з малиною та чорницею
Процес приготування шоколадного бісквіту

Сироп для просочення

Приготувати сироп можна як завгодно. Головне, щоб він був досить солодким та смачним.

Можна в чашці розчинити цукор, заливши його окропом. Додати пару скоринок апельсин і потім коли він охолоне – додати до смаку лікер або віскі.

Замість спиртного можна додати варення або будь-який смачний ягідний сироп.

Торт Чорний ліс з малиною та чорницею
Сироп: вода з цукром, апельсиновими скоринками та вишневим лікером.

Ягідний шар

У ковшик насипаємо ягоди. Додаємо цукор та воду. Доводимо до кипіння та варимо на маленькому вогні хвилини 2-3. За допомогою ложки або товкучки, трішки розтираємо ягоди в кашку.

У маленькій мисочці змішуємо крохмаль із холодною водою, до гладкої білої рідини. Виливаємо її в ковшик і помішуючи, доводимо масу до загустіння. Додаємо ще ягоди (щоб були й цілі), розмішуємо і даємо цьому ягідному варенню повністю охолонути.

Торт Чорний ліс з малиною та чорницею
Процес приготування ягідного прошарку.

Вершковий крем

У мисці добре розмішуємо густу сметану з інстант пудингом та ваніллю.

У міксері збиваємо вершки з цукром до густого стану.

Акуратно змішуємо дві маси.

Торт Чорний ліс з малиною та чорницею
Змішуємо пудинг зі сметаною.

Збираємо торт

Крем – відкладаємо убік 4-5 ложок вершкового крему.

На дно круглої форми (можна її борти обклеїти спеціальною стрічкою, щоб крем не прилипав) кладемо один шар бісквіту. За допомогою пензлика рясно змочуємо його сиропом.

Викладаємо половину маси ягідного варення, розподіляємо по всій площі та вирівнюємо.

На ягоди викладаємо шар вершкового крему. Акуратно розподіляємо по всій площі та вирівнюємо.

На крем кладемо другу частину бісквіту. Виконує ті ж дії. Верхній шар буде вершковим. Добре вирівнюємо його і ставимо торт в холодильник на ніч або на добу.

Наступного дня дістаємо торт із форми. Обмазуємо його борти кремом і присипаємо їх і поверхню торта – натертим шоколадом. Можна ще вичавити трояндочки за допомогою кондитерського мішка з насадкою. Якщо не вистачило крему – просто збити вершки із цукром. Прикрасити ягодами.

Торт Чорний ліс з малиною та чорницею

Збираємо торт.

Торт Чорний ліс з малиною та чорницею

Торт Чорний ліс з малиною та чорницею

Смачного!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал