Є в цьому торті якась магія, якесь чародійство, оскільки за своєю суттю цей торт найпростіший – звичайний класичний бісквіт, заварний крем і глазур. Торт навіть особливо не прикрашається. Ну що може бути простіше? Але, тим не менш, торт дуже популярний, багатьма дуже улюблений. Давайте приготуємо!
Для рецепта вам знадобиться:
Для бісквіту на форму 24 см:
- 120 г борошна
- 4 середніх яйця
- 120 г цукру
Для крему:
- 300 мл молока
- 1 середнє яйце
- 80 г цукру
- 30 г борошна або крохмалю
- 50 г вершкового масла
- 150 мл вершків 35% (можна замінити на вершкове масло)
- 8 г ванільного цукру
- щіпка солі
- 20 г цукрової пудри
Для просочення:
- 3 ст. ложки води
- 2 ст. ложки цукру
- 1 ст. ложка коньяку (за бажанням)
Для глазурі:
- 100 г шоколаду
- 60 г вершкового масла
Вага торта – 1,2 кг
Покроковий рецепт приготування:
У чашу міксера розбиваємо яйця, не розділяючи на білки і жовтки, сюди ж всипаємо цукор і збиваємо до щільної маси. Потім акуратно вмішуємо борошно лопаткою, рухаємося від низу до верху, від країв до центру.
Викладаємо тісто в форму і випікаємо бісквіт в попередньо розігрітій до 180 ° С духовці приблизно 30-40 хвилин.
Свіжоспечений бісквіт дістаємо і прямо в формі залишаємо охолонути.
Розрізаємо бісквіт навпіл.
Для заварної основи змішуємо борошно або крохмаль з половиною всього цукру, злегка збиваємо яйце, додаємо борошняну суміш, розмішуємо. Якщо раптом вийшло густовато, то можна додати трохи холодного молока. Молоко беремо із загальної норми.
Все, що залишилося молоко переливаємо в каструлю, сюди ж кладемо залишився за рецептом цукор, ванільний цукор, сіль, ставимо на плиту і доводимо до кипіння. Стежимо, щоб цукор повністю розчинився. Тонкою цівкою вливаємо гаряче молоко в яєчну суміш, вливаємо приблизно половину всієї норми. Потім при постійному інтенсивному перемішуванні вливаємо яєчну масу в гаряче молоко, ставимо на плиту і варимо до загустіння. Варимо при постійному інтенсивному перемішуванні. Після того, як маса загусне, варимо її ще буквально 1 хвилину для того, щоб борошно або крохмаль встигли проваритися і не відчувалися в готовому кремі.
У гарячий крем кладемо вершкове масло і розмішуємо, щоб масло повністю поєдналося з кремом. Переливаємо крем в окрему миску, накриваємо плівкою, плівку кладемо прямо на поверхню крему (в контакт) ,
і прибираємо в холодильник, щоб крем добре охолов.
Для просочення коржів готуємо цукровий сироп. Всипаємо цукор в воду, розмішуємо, доводимо до кипіння і варимо буквально півхвилини. Даємо охолонути, і просочення готове. При бажанні в холодне просочення можна додати столову ложку коньяку.
Всипаємо в вершки цукрову пудру і збиваємо до стійкого стану.
До заварної основи поступово додаємо збиті вершки. Вмішуємо лопаткою акуратними рухами, приблизно так само, як ми замішували бісквітне тісто.
На тарілку кладемо перший корж і його просочуємо. Ступінь просочення на ваш розсуд. Викладаємо крем, розрівнюємо.
Просочуємо другий корж і викладаємо зверху. Торт поки прибираємо в холодильник.
Шоколад і вершкове масло дуже акуратно прогріваємо до однорідної маси. Виливаємо глазур зверху, розрівнюємо
і прибираємо торт на кілька годин в холодильник. Глазур повинна застигти, торт повинен добре просочитися.
І наш торт готовий. Приємного вам чаювання.
Відео рецепт:
Автор рецепту: Готовим с Ириной Хлебниковой